» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
70 / 1148
»»

js osebno ::

Prej sem imel v konfiguraciji gtx460, pa so me odvrnili problemi z driverji. Google najde polno problemov za 460. A sem spet žrtev podzavestnega marketinga?

jazbec ::

poznam dosti ljudi z njo in noben nima nobenega problema
tudi tukaj na slo-techu jo tudi drugi več ali manj uvrščajo sestave pri bolj poceni računalnikih ipd.

OK, kaj pa matična? mATX je, kaj to pomeni? :)

NejcSSD ::

Da je tamala. micro.

Pa to vpliva kaj na delovanje (/whatever)?

flood ::

WilliWack je izjavil:

kaj pa kateri od teh?

http://www.computercenter.si/www-comput...

prva dva = performanse bodo iste, če pa nujno rabiš 1tb disk pol pa drugega, 2gb več rama pa ti ne boo prineslo vidnih izboljšav, skratka če si pripravlen dat 70€ več zaradi zgoraj omenjenih razlik je to to

druga dva = performanse v igricah bodo malo slabše zaradi višje resolucije, prvi ima večji a malo počasnejši disk
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

WilliWack ::

prva dva = performanse bodo iste, če pa nujno rabiš 1tb disk pol pa drugega, 2gb več rama pa ti ne boo prineslo vidnih izboljšav, skratka če si pripravlen dat 70€ več zaradi zgoraj omenjenih razlik je to to

druga dva = performanse v igricah bodo malo slabše zaradi višje resolucije, prvi ima večji a malo počasnejši disk

razlika med dv6 in dv7 se kaj pozna??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: WilliWack ()

cegu ::

Se oglašam z novega Hoferjevega laptopa. Zaenkrat še vse v redu, če koga kaj zanima, lahko poslikam ali pa kakšen test naredim.

Slika

Izbiram pa PC za budget ~600€, namen igre.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

ameba ::

Procesor Intel Core i5 2500 181,49 EUR
Matična plošča ASUS P8H61-M PRO REV 3.0 80,36 EUR
RAM Kingston DDR3 2X2GB 1333MHZ 38,52 EUR
Trdi disk SAMSUNG 1TB F3 53,76 EUR
Grafična kartica Palit GeForce GTX560 1GB Ti 212,76 EUR
DVDRW Sony/Optiarc AD-5260S-0B 17,04 EUR
Napajalnik LC 650W LC6650GP3 140mmFANv2.3(24pin) 50,98 EUR
Ohišje HEDY A1009 brez napajalnika 26,30 EUR
Sestava komponent in testiranje 18,00 EUR
---------------
Skupaj: 636,21 EUR

Če vzameš proc 2300 pa odštej od te cene ....

Drgač pa je to od vrha teme ....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ameba ()

inugami ::

cegu je izjavil:

Se oglašam z novega Hoferjevega laptopa. Zaenkrat še vse v redu, če koga kaj zanima, lahko poslikam ali pa kakšen test naredim.

A se kaj pregreva, je fejst glasen?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: inugami ()

inugami je izjavil:

cegu je izjavil:

A se kaj pregreva, je fejst glasen?

Sem bil zelo pozitivno presenečen nad njim. Nisem priklopil nobenega programa, da bi mu pognal procesor, tako da ne vem koliko je glasen. Ventilator se ni prižgal, pa je vroče kot pes zunaj.

Še Unix ma na dualboot, sem ga že dajal v škatlo za končnega kupca... nakar ugotovim da je Touchpad crknil.

Sem probal še na Unixu, če ga slučajno nisem sam izklopil z inštalacijo miške, ponovno naložil gonilnike.. pa je bil še vedno mrtev.

Najbolj presenetljiva novica. Laptop sem nesel nazaj v Hofer, kjer so mi vrnili gotovino, brez da bi sploh pogledali v škatlo. Le ime in priimek sem napisal na listek papirja. Tako da sedaj razmišljam, če bi šel jutri po drugega, ali naj si nabavim priznano znamko. Tale Hofer reklamacija mi je všeč (da se držijo zakona).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

Steinkauz ::

Da nisi ti sklopu touchpada.
Ponavad imaš FN tipko + neki za vklop izklop touchpada

To jst pr svojem prvemu laptopu nism vedu in sm bil pol leta brez, ker se mi ni dal dajat v garancijo.

Garancijo majo pa vsekakor najbolš v slo :)

Steinkauz je izjavil:

Da nisi ti sklopu touchpada.
Ponavad imaš FN tipko + neki za vklop izklop touchpada

To jst pr svojem prvemu laptopu nism vedu in sm bil pol leta brez, ker se mi ni dal dajat v garancijo.

Garancijo majo pa vsekakor najbolš v slo :)

Je FN tipka neodvisna od OS-ja?
No ja, v vsakem primeru je izkušnja dobra, vsaj vem kako so me sprejeli ob reklamaciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

Ja je neodvisna, ker sem probal tut na linux potem

Živjo, kaj menite glede tega računalnika.
Na to ceno dobim še 5% popust za uspeh.
Doma imam 24" monitor samsung bx2431 in samsung spinpoint f3 1tb in pa ati 4870 512mb katero bom verjetno prodal. dvd zapisovalnik imam.

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Ne glej na popust!!!! Glej na cene in ceneje boš prišel če kupi v dinokompu.
Matične ne rebiš UD4, ker je že UD3 uber dobra, pa Noctuo ti tudi v dinokomu prodajo za pol ceneje.

Za grafično pa EVGA ima zadnje čase res slabo kvaliteto s fermi graičnimi (tudi gtx560), tako da raje poglej za Gigabyte ali Asus.

hmm23 ::

hmm23 je izjavil:

Imam pa to vprašanje: Sem čisto nepoučen na trgu laptopov. Rabim enega za pisarno (bolje, da je večji zaslon npr. 17.3'' ali več), Windowse, WLAN, dobro mrežno kartico. To je to.
Kaj mi priporočate, koliko kaj tazga stane?

Hvala!

Mi lahko kdo priporoči najcenejšega? kje? kupil bi novga, ker rabljeni so bol tko (nikol ne veš, kaj bo z njim....:(

BALAST je izjavil:

Ne glej na popust!!!! Glej na cene in ceneje boš prišel če kupi v dinokompu.
Matične ne rebiš UD4, ker je že UD3 uber dobra, pa Noctuo ti tudi v dinokomu prodajo za pol ceneje.

Za grafično pa EVGA ima zadnje čase res slabo kvaliteto s fermi graičnimi (tudi gtx560), tako da raje poglej za Gigabyte ali Asus.

A mi lahko kej potem iz funtecha sestaviš. Useen se ne upam naročat iz dinokompa, ker sm iz ljubljane, da ne bi bilo kakšnih problemov. Ker do agtja, funtecha in ostalih mam slabih 15min

BALAST ::

Samo funtech ima zelo malo zaloge, tako da bodo verjetno v dinokomp hitrejši pri sestavi...

No če že želiš nekaj (disk in grafično praviš da boš obdržal). Grafična Ati 4870 ni slaba in ne priporočam, da tako hitro zamenjaš na gtx 560ti, ker čez par mesecev pride nova serija AMD grafičnih kartic, ki bodo cenejše od gtx560 ter boljše. No vsaj do zdaj AMD še ni razočaral s ceno...

1 x Procesor Intel Core i5 2500K 3.3GHZ 6M LGA1155 BOX
Cena: 190,52 €
Prihranek: 47,63 € (20,00%)
.
1 x Ohišje Cooler Master Elite RC-430-KWN1
Cena: 45,46 €
Prihranek: 8,66 € (16,00%)
.
1 x Napajalnik Corsair 500W CX (CMPSU-500CXEU)
Cena: 54,97 €
Prihranek: 10,48 € (16,00%)
.
1 x DVDRW Sony/Optiarc AD-7263S-0B
Cena: 19,52 €
Prihranek: 3,18 € (14,00%)
.
1 x RAM DDR3 APACER 8GB (2x4GB) 1333 CL9 (DL.08GAJ.H9EK2)
Cena: 65,94 €
Prihranek: 11,64 € (15,00%)
.
1 x Matična plošča GIGABYTE GA-P67-DS3-B3, LGA1155,ATX, P67
Cena: 94,26 €
Prihranek: 17,95 € (16,00%)
.
SKUPAJ: 470,67 €

Dejte mi pol raj sestavit en računalnik iz dinokompa za okoli 1000€, brez diska za podatke oz. sistemskega (samsung spinpoint f3) in brez optičnega pogona.
Prosim!

Kaj pa kaj takega? disk in optični pogon sem dal samo tako zraven, ker ta dva imam že doma.

Zgodovina sprememb…

Pretiravaš in pri grafi in pri plati.
Ohišje bi jst vzel
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Grafo vzem eno gtx 560 ti, plato http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko... vrh glave, napajalnik bi pa jst vzel http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Steinkauz je izjavil:

Pretiravaš in pri grafi in pri plati.
Ohišje bi jst vzel
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Grafo vzem eno gtx 560 ti, plato http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko... vrh glave, napajalnik bi pa jst vzel http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

OK, hvala za opozorilo. Kaj pa je s platami z68 ?

Sestavil bom ga verjetno na dinokomp. Prosim če mi alternative daš tam, ker coolermaster ohišja na dinokompu nimajo.

LP in hvala

Kaj praviš na tega:

V dilemi sem glede hlajenja za procesor. Noctuo ja, vendar katero?
Grafična je uredu?

Zgodovina sprememb…

Tole fractal je tut super ohišje.

Antec PSUja nebi kupoval, je še dražji kot corsair, s tem da je corsair že top

Steinkauz je izjavil:

Tole fractal je tut super ohišje.

Antec PSUja nebi kupoval, je še dražji kot corsair, s tem da je corsair že top

Ok, PSU bom zamenjal za corsairja (tx ali gs?), kaj je glede hlajenja (da ne bo preglasen)

Napajalnik? http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
Katerega?

??

Zgodovina sprememb…

Cooler je mal drag, jst mam tega pa je super:
Imaš dva adapterja. Low pa ultra low. Jst sm dal oba gor zaporedno tko da je űber ultra low :)

Drugač pa ok. Če ne misliš SLI/CF furat vzemi cnej plato

klemz105 ::

Lp ,tle mal bere ker pc bi se men splaču za ene 1000 evrov rabu bi ga pa večinoma za gaming , da bi delal na najvišjih zahtevah.
Hvala .:)

VaNilleZ ::

BUILD

Je ta sestava dobra?

Zgodovina sprememb…

VaNilleZ je izjavil:

Je ta sestava dobra?

Plato lahko daš cenejšo, kakšno asus, ker sli/crossfireja ne boš ?
Ostalo je uredu, razen pri grafični vzami GTX560 z oznako "TI"
npr. tole:

HyperGL ::

Zdravo,

jaz pa iščem en nov prenosnik, ne prevelik (tam do 14inch) za delo z adobe paketom (ps, ai, id,...) ter klasičnim programjem (word, vlc,...). Gledal sem Lenovo prenosnike, vendar noben nima USB 3.0, kar bi mi pa prišlo zelo prav, ker dosti prenašam podatke iz zunanjih diskov.

budget do 1000eur, manj je bolje :)

Živjo, še zadnje vprašanje, je ta nakup za okoli 1000€ dober? :D

BigSmoke ::

vredu edin napjalnik se za ta denar dobi boljsi
drugace pa uredu sestava

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigSmoke ()

klinker ::

BigSmoke je izjavil:

vredu edin napjalnik se za ta denar dobi boljsi

Napajalnik je ze vredu nic bat.

Super sestava, osebno bi sicer vzel drugo ohišje in cenejši cooler

Steinkauz je izjavil:

Glede ohišja res ne vem katero bi, vrjetno bom vzel na agt.si ker je ceneje. Kateri ma dober pretok zraka, pa da ventilatorji niso tako glasni?

Drugače bom pa kupil ločeno, nekaj na agt.si, na mlacomu ocz disk, ki je 120eur in pa rame in grafično na dinokompu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

Tomi ::

NejcSSD je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

Glede ohišja res ne vem katero bi, vrjetno bom vzel na agt.si ker je ceneje. Kateri ma dober pretok zraka, pa da ventilatorji niso tako glasni?

Antec P183 V3 z dvema do tremi Scythe Slipstreami 800 RPM na 5 V.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

@Tomi Raje bi nekaj cenejšega, do okoli 100€

Izogni se AGT, razen ce poklices in ti zagotovijo da je na zalogi in ti posljejo takoj drugi dan. Ce nimajo na zalogi se v vecini primerov zgodi da cakas tudi par mescev ;((
Za dobrih 100€ imas pri dinokompu Fractal Design R3, al pa v funtechu Cooler Master Silencio za okoli 85€. Ce hoces kaj bolj odprtega pa Cooler Master 690II Advanced.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

klinker je izjavil:

Za dobrih 100€ imas pri dinokompu Fractal Design R3, al pa v funtechu Cooler Master Silencio za okoli 85€

Enga od teh bi jst vzel(verjetno fractala)
Če pa je preglasno pa kupiš 3 slip streme 1200rpm pa regulatorje, da si zbiješ na ene 600-700 rpm, imaš pa na zalogi do 1200rpm če kdaj rabiš.

No sej prvotno sem mel fractal konfiguracijo, pa sem bil v dvomih glede hladilnika nh-d14
Ne vem zakaj se mi na dinokomp noben ne javi na email, ki sem ga poslal. Hvala za opozorilo glede AGTja ker sem hotel iti že jutri kupit tole

Thermaltake A90 "Armor" Črna

Corsair TX650W V2

ASUS P8Z68-V

Intel(R) Core™ i5 2500K "Unlocked"

Noctua NH-D14

skupaj 589,97€

Na vprašanje, če je na zalogi kaj od tega sem dobil odgovor:
Pozdrav!

Dobava za kompletek je približno 10-14 dni.

S spoštovanjem

Gregor Ješe

To verjetno pomeni 14 delovnih dni in je to že vsaj 3 tedne, sicer grem vmes na morje ampak vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

To o dobavi je od AGT? Ce ja se raje na dinokomp al pa funtech obrni. Najboljse izkusnje pise folk tu prav z njimi.
Moj zadnji nakup na AGTju je potekal tako...dal v kosarico in dokoncal nakupni postopek...po enem tednu se v obdelavi...posljem mail, nic...cez ene 5 dni se enega in se napisal da ce nimajo bom odpovedal narocilo. Obupal in narocil drugje kjer sem dobil po 3eh dneh. Po 3eh mescih me klicejo iz GLSa da majo neko posiljko iz AGTja zame ;(( Seveda se je posiljka lepo vrnila in adijo AGT.

klinker je izjavil:

To o dobavi je od AGT? Ce ja se raje na dinokomp al pa funtech obrni. Najboljse izkusnje pise folk tu prav z njimi.
Moj zadnji nakup na AGTju je potekal tako...dal v kosarico in dokoncal nakupni postopek...po enem tednu se v obdelavi...posljem mail, nic...cez ene 5 dni se enega in se napisal da ce nimajo bom odpovedal narocilo. Obupal in narocil drugje kjer sem dobil po 3eh dneh. Po 3eh mescih me klicejo iz GLSa da majo neko posiljko iz AGTja zame ;(( Seveda se je posiljka lepo vrnila in adijo AGT.

Ja to je z AGTja. Hvala za info. Bom kar na dinokompu vse skupaj naroču. Ne vem še ali bi dal babici tisočaka, pa da jih ona pričaka, ali pa bom nakazal prek TRRja.
Verjetno je bolje ob prevzemu ne, če pride do kakšnih komplikacij.?

Tomi ::

NejcSSD je izjavil:

@Tomi Raje bi nekaj cenejšega, do okoli 100€

Na tvojem mestu, posebej, ker imaš namen odšteti lep kup denarja na sistem, bi dal še malo več, in dobil kvalitetno, tiho in prilagodljivo ohišje. Ni za Puget zastonj izbral za svoj tihi sistem. In sam ga imam, in ga lahko samo pohvalim.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

No fractal je čist super ohišje:)
Ne vem pa kako glasni so venti, na p182 sem jih menjal za slip stream 800rpm pa še dodatno zbil z regulatorji na 600rpm.
Potem še menjal disk samsung f1 640gb za ssd+wd green 2tb
Samo to tišanje se nikoli ne konča, nekje morš narest mejo :P

Sploh pa P183 je čist predrag, za p182 sem dal 110eur, p183 pa je najcnej 140eur

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Steinkauz ()

Big Marx ::

Hi,

rabil bi nekaj da bi lahko gor mel Sony Vegasa, ker se ukvarjam z videoti. Tko da bo porendru (ni treba da je zdej ful hitr), pa za po internetu bi ga mel, mogoče kšna igra ne neki nova ne vem kj recimo na pamet mi je padl UT2004 xD

gledam pa tole: nekje mam budget do 330€ ne rabm neki high tech.
http://www.mimovrste.com/artikel/274013...

Če mate kšne bolše kot je ta do 330€ kr povejte z veseljem sprejmem use. Rabu bom pa ta teden al pa najkasneje do naslednjega. Lahko tud po delih, tko da ga sestavm ce bo bolš, ni problem.

Hvala za odgovre. LP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Big Marx ()

Priporocam da dodas se malo in vzames tako...

funtech.si

Dosti boljsa konfiguracija od une iz mimovrste in pa tudi solidna osnova za kak upgrade. Na maticno lahko das vse do i7 2600k, 450W bo dovolj tudi za kako precej boljso graficno in z 1x 4GB rama imas se 3 slote fraj za dodat.

Zgodovina sprememb…

Dr Lex ::

Pozdravljeni,
dovolite mi, da si sposodim temo. Sem novi uporabnik in sem prebral že kar nekaj predlogov o sestavi novega compa. Namreč sam tudi razmišljam o nakupu novega računalnika ker je stari že skoraj zastarel :). Po dosedanjem prebiranju o sestavi računalnika na teh forumih sem sestavil sodeč po vaših zanimivih ter zelo uporabnih predlogih svoj "idealen računalnik" do 1000 €. Naj povem, da bi ga uporabljal predvsem za igranje iger seveda novejših ter prihajajočih iger, gledanje filmov, brskanje po spletu, itd. In sicer:

PROCESOR: Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX[i5 2500K] 186.00 € (DINO)

MATIČNA: ASUS P8Z68-V - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX 156.00 € (DINO)
ali MSI P67A-GD53 (B3) - intel P67/DD3/CFX/SLI/155/ATX 123.60 € (DINO)
ali Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX [GA-Z68X-UD3H] 156.00 €

GRAFIČNA: MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC [N560GTX-Ti T] 212.40 € (DINO)
ali Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1GB OC [GV-N560OC-1G] 210.00 € (DINO)

RAM: .TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V [TED38192M133] 66.00 € (DINO)
ali Kingston ValueRAM 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V [KVR1333D3N9K] 69.60 € (DINO)

DISK: Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB [HD103SJ] 56.40 € (DINO)

OPTIČNI POGON: DVD/RW SONY AD-7263S-0B SATA BULK črn 18.18 €
ali SATA Sony NEC AD-7261S LightScribe [AD-7261S] 27.60 € (DINO)

OHIŠJE: COOLER MASTER HAF 922 BLACK RC - 922M (vent.2 + 1) 112.80€ (DINO)
ali Cooler Master Silencio RC-550-KKN1 (filtri, protihru. zaš.,vent.) 83.38 €
ali Fractal Design Define R3 Black Pearl [FD-CA-DEF-R3] (filtri in tih) 109.20 € (DINO)
ali In Win Fanqua 73,00 €

NAPAJALNIK: Antec TruePower New TP-550 - 550W - 80+ Bronze [TP-550] 92.40 €
ali Corsair Enthusiast Series TX 650 V2 - 80+Bronze 88,80 €
ali Corsair Gaming Series GS700W - 80+ [CMPSU-700G] 88.80 €
ali .Rasurbo Real & Power 650W Gaming Modular - 80+ [RAPM650] (ful tih) 80.00 € (DINO)

HLADILNIK Noctua NH-C12P (am2+, am3, 775, 1155, 1156, 1366) [C12P] 39.00 €
ali Scythe Mugen 2 rev. B 44,17 €
ali Noctua NH-C14 (am2+, am3, 775, 1155, 1156, 1366)[NH-C14] 69.00 €

+ SSD disk OCZ Agility 3 60GB 2.5" SATA3 MLC 123.46 €

Zanima me razlika pri matični plati med Gigabyte in Asus Z68 ker je cena ista?
Zanima me razlika pri grafični med Msi-jevo in Gigabyte ker cena podobna?
Zanima me razlika pri RAM-ih, saj sem zasledil razliko v latencah namreč .TeamGroup Elite ima 9-9-9-24, Kingston ValueRAM pa ima 9-9-9-28?

Glede SSD diska/pogona pa se še odločam ker je relativno drag. Vem, da vas je dosti, ki ste mnenja, da je SSD ob novem nakupu compa že skoraj nuja zato se zelo nagigam,da bi ga nabavil samo še ne vem ali bi bilo bolje malo še počakati da pade cena.

Prosim vas za predloge za najbolj optimalno sestavo. Vesel bom vseh predlogov :)
Lp

domacica93 ::

Mene zanima če ma kdo kakšne izkušnje z že-sestavljenimi računalniki na sestavi.si. So za kaj al je samo neki skup zmetano? Tam sem gledal ta računalnik:
Matična plošča Asus M4A78LT-M AM3/PCIE/S/R/V1G/H5200 - info
Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, 3,4GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6850, Lite Retail, 1024MB
Apacer DDR3 4GB PC10600/1333 128X8 APA KIT2
HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)
Ohišje LC ATX MIDI PRO932B LC600H-12

Se vam zdi dobr? Cena je 476€. Bi kaj spremenil, zakaj?

jazbec ::

procesor za i3-2100, 1155 matično in grafo vzami gtx460

Dr Lex je izjavil:

Pozdravljeni,
dovolite mi, da si sposodim temo. Sem novi uporabnik in sem prebral že kar nekaj predlogov o sestavi novega compa. Namreč sam tudi razmišljam o nakupu novega računalnika ker je stari že skoraj zastarel :). Po dosedanjem prebiranju o sestavi računalnika na teh forumih sem sestavil sodeč po vaših zanimivih ter zelo uporabnih predlogih svoj "idealen računalnik" do 1000 €. Naj povem, da bi ga uporabljal predvsem za igranje iger seveda novejših ter prihajajočih iger, gledanje filmov, brskanje po spletu, itd. In sicer:

PROCESOR: Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX[i5 2500K] 186.00 € (DINO)

MATIČNA: ASUS P8Z68-V - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX 156.00 € (DINO)
ali MSI P67A-GD53 (B3) - intel P67/DD3/CFX/SLI/155/ATX 123.60 € (DINO)
ali Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX [GA-Z68X-UD3H] 156.00 €

GRAFIČNA: MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC [N560GTX-Ti T] 212.40 € (DINO)
ali Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1GB OC [GV-N560OC-1G] 210.00 € (DINO)

RAM: .TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V [TED38192M133] 66.00 € (DINO)
ali Kingston ValueRAM 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V [KVR1333D3N9K] 69.60 € (DINO)

DISK: Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB [HD103SJ] 56.40 € (DINO)

OPTIČNI POGON: DVD/RW SONY AD-7263S-0B SATA BULK črn 18.18 €
ali SATA Sony NEC AD-7261S LightScribe [AD-7261S] 27.60 € (DINO)

OHIŠJE: COOLER MASTER HAF 922 BLACK RC - 922M (vent.2 + 1) 112.80€ (DINO)
ali Cooler Master Silencio RC-550-KKN1 (filtri, protihru. zaš.,vent.) 83.38 €
ali Fractal Design Define R3 Black Pearl [FD-CA-DEF-R3] (filtri in tih) 109.20 € (DINO)
ali In Win Fanqua 73,00 €

NAPAJALNIK: Antec TruePower New TP-550 - 550W - 80+ Bronze [TP-550] 92.40 €
ali Corsair Enthusiast Series TX 650 V2 - 80+Bronze 88,80 €
ali Corsair Gaming Series GS700W - 80+ [CMPSU-700G] 88.80 €
ali .Rasurbo Real & Power 650W Gaming Modular - 80+ [RAPM650] (ful tih) 80.00 € (DINO)

HLADILNIK Noctua NH-C12P (am2+, am3, 775, 1155, 1156, 1366) [C12P] 39.00 €
ali Scythe Mugen 2 rev. B 44,17 €
ali Noctua NH-C14 (am2+, am3, 775, 1155, 1156, 1366)[NH-C14] 69.00 €

+ SSD disk OCZ Agility 3 60GB 2.5" SATA3 MLC 123.46 €

Zanima me razlika pri matični plati med Gigabyte in Asus Z68 ker je cena ista?
Zanima me razlika pri grafični med Msi-jevo in Gigabyte ker cena podobna?
Zanima me razlika pri RAM-ih, saj sem zasledil razliko v latencah namreč .TeamGroup Elite ima 9-9-9-24, Kingston ValueRAM pa ima 9-9-9-28?

Glede SSD diska/pogona pa se še odločam ker je relativno drag. Vem, da vas je dosti, ki ste mnenja, da je SSD ob novem nakupu compa že skoraj nuja zato se zelo nagigam,da bi ga nabavil samo še ne vem ali bi bilo bolje malo še počakati da pade cena.

Prosim vas za predloge za najbolj optimalno sestavo. Vesel bom vseh predlogov :)
Lp

Kar se mene tice je sestava odlicna. Sicer pa osebno privilegiram Intelove SSDje, ker OCZ ga je malo srackal v preteklosti.

domacica93 je izjavil:

Mene zanima če ma kdo kakšne izkušnje z že-sestavljenimi računalniki na sestavi.si. So za kaj al je samo neki skup zmetano? Tam sem gledal ta računalnik:
Matična plošča Asus M4A78LT-M AM3/PCIE/S/R/V1G/H5200 - info
Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, 3,4GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6850, Lite Retail, 1024MB
Apacer DDR3 4GB PC10600/1333 128X8 APA KIT2
HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)
Ohišje LC ATX MIDI PRO932B LC600H-12

Se vam zdi dobr? Cena je 476€. Bi kaj spremenil, zakaj?

Dobra cena za tak sistem. V funtechu bi prislo nekaj cez 500€.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

domacica93 ::

jazbec je izjavil:

procesor za i3-2100, 1155 matično in grafo vzami gtx460

Zakaj bi pa procesor zamenu?
««
70 / 1148
»»