» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
47 / 1152
»»

FuI2cY ::

super zadevca

Osnovne tehnične lastnosti:
Procesor: Intel(R) Core™ i5 processor 430M (2.26GHz, 3MB L3 cache)
Spomin: 4 GB 1066Mhz DDR3
Trdi disk: 640 GB Serial ATA, 5400rpm
Grafična kartica: ATI Mobility Radeon™ HD 5850 1GB DDR3
Zaslon: 17.3" HD+ 1600 x 900 LED-backlit TFT LCD
Optična enota: DVD Supermulti Double Layer

ima tudi hdmi priključek

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FuI2cY ()

BlueBerry ::

Aha hvala zlo solidno se mi zdi za tole ceno:

Ima LED proc isti večji disk ram isti grafično dosti boljšo tako, da ja, če je še kaj boljšega povejte, sicer pa kdo ve kje bi ga dobil kar se, da najceneje in pa, če bi ga v BB LJ lahko testiral mislim je tam na voljo ?

evkaliptus ::

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko pomagate konfigurirati sestavo namiznega računalnika do max.1000 evrov, katerega cena mora vsebovati tudi OS win 7, zaželjeno na AMD bazi.
Sistem bo namenjen novejšim igram in ne bo navijan.
Prav tako zaenkrat še ne bi vzel SSD, morda kasneje.

Ker bi najraje vse uredil pri nas v Sloveniji, bi prosil še za nasvet, kje bi to poceni in kvalitetno uredil - ali nakup vsega na enem mestu ali posamezno in kasneje sama sestava pri kakšni firmi.

Gledal sem ponudbo na dinocompu: http://www.dinokomp.si/product_info.php..., pa me zanima ali je to dober nakup in se splača ali bi kaj spremenili, dodali...
Kaj pa podobno na Funtechu...kakšne izkušnje koga?

Lp

Zgodovina sprememb…

dmi ::

Zdravo!

Nakupit želim novo računalo, namenjeno za resno delo (grafično oblikovanje; Corel draw, Adobe Photoshop, Illustrator).

Svoj čas sem nekaj vedel o teh stvareh a sedaj sem padel ven. Malo sem bral teme ampak kljub temu želim vašo potrditev.
Skočil sem na sestavi.si in si tole spravil skupaj.

Mainboard S - 1156 ASUS P7P55D, ATX(Osnovne plošče) 127.17EUR
Procesor INTEL Core i5-760, 2,83GHz, LGA1156, Quad-Core, Boxed(Procesorji) 208.82EUR
RAM DDR3 6GB Kit (3x 2) PC3-10600 1333MHz CL9 GeIL Value (Pomnilnik) 122.28EUR
HD 5770 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP LITE(Grafične kartice) 164.20EUR
HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)(Trdi diski) 64.71EUR
DVD/RW SONY AD - 7243S - OB SATA BULK BLACK(Optične enote) 20.99EUR
Ohišje LC ATX MIDI PRO914BII LC600H-12 črn(PC Ohišja) 52.18EUR

Skupaj 760EUR

Samo še da dopišem za lažji oris, računalo bom verjetno uporabljal 2 leti (na toliko ponavadi menjam), RAMA te aplikacije kar pojejo zato 6, matra me malo procesor, torej 760 ali 860, vprašal bi tudi če je res potrebno dodatno kupiti napajlnik ali bo ta vredu in tudi kakšna je razlika med matičnimi ploščami. Verjetno bom tudi kasnej dokupil SSD.

Budget je tam nekje do 850EUR ampak gre se mi jasno za nek PRICE/PERFORMENCE.

Hvala že za v naprej!

Rotar83 ::

Pozdravljeni,

kupujem nov namizni računalnik, na razpolago cca. 600EUR. Računalnik za vsakdanjo rabo, kdaj pa kdaj kakšna igra, rad bi da zdrži par let. Glede na to, da sam ne vidim razlike med procesorji, matičnimi ploščami itd., bi vas prosil za nasvet. Prijatelj mi je svetoval nekako takole:

-Procesor Intel Pentium Dual Core E6600 3,06GHz 775 box 78,85EUR
-Matična plošča ASROCK G41M-S3 S775/PCIE/ DDR3 39,95EUR
-RAM PATRIOT DDR3 2x2GB 1600MHZ GSeries 7-7-7-20 82,38EUR
-Trdi disk SEAGATE 1TB SATA2, 32/7200 (ST31000528AS) 62,15EUR
-Grafična kartica GIGABYTE ATI 5770HD (GV-R577UD-1GD)150,64EUR
-DVDRW SAMSUNG S223C/BEBE črn 19,22EUR
-Napajalnik LC 550W LC6550GP2 140mmFANv2.2(24pin) 42,17EUR
-Ohišje LC Pro-907S, ATX/mATX, silver, brez napaj. 28,74EUR
-sestava računalnika 18EUR

jaxi ::

Alora

Takle, bi še js pristavil piskrček.. Sem se svoj čas zanimal za hardware, kot kolega par postov pred mano, sedaj pa sem čist brez vsakega znanja o tem, kaj je ok, kaj ne.. In vas prosim za pomoč, ker je na ST zmeri blo dost entuziastov, ki se spoznajo na zadeve..

Torej, kupujem računalo, nekje okoli 1300EUR budgeta, s tem, da imam doma intel x25 80GB za sistemski disk pa WG Raptorja 300GB za ostalo kramo..

Rabim dost rama, konkreten proc, grafiko pa tolk, da mi bo dva 24" gnala na polno...

Sedaj imam Core2 DUO E6850, imel pa bi I7 ali pa I5.. glede ostalega pa pojma nimam, pač rad bi mel neki, da bo dobro in hkrati ne vrhunsko drago:D

Kaj priporočate?
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jaxi ()

PrimozR ::

Gnala na polno pri čem, gamingu?

Pa 300 GB velociraptor za šaro? Ne bi raje kakega 1,5 TB diska za kramo? Bo tišji, manj požrešen, precej cenejši in precej večji (pa nekoliko počasnejši, ampak za to imaš itak SSD).

Aja, pa zakaj potrebuješ dosti RAMa in konkreten proc? E-penis?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

lukamarti ::

Zdravo,
potrebujem nasvet za računalni, ki bi bil za vsakodnevno normalno rabo. Branje e-mailov, brskanje po internetu, word in te stvari, oblikovanje slik v photoshopu, gledanje filmov in seveda da se odigra tudi kakšna igra (kakšen cod in podobne odpadejo, prav pa pride kakšna simulacija letenja in pa vožnja avtomobilov)... In da bo stvar delovala nekaj let...
Sam sem sestavil nekaj takega... Bi bilo kaj potrebno izboljšati za ta namen?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

PrimozR je izjavil:

Gnala na polno pri čem, gamingu?

Pa 300 GB velociraptor za šaro? Ne bi raje kakega 1,5 TB diska za kramo? Bo tišji, manj požrešen, precej cenejši in precej večji (pa nekoliko počasnejši, ampak za to imaš itak SSD).

Aja, pa zakaj potrebuješ dosti RAMa in konkreten proc? E-penis?

Pač že imam trenutno doma enga raptorja (ki ga, mimogrede, ne slišim iz kište) pa bom nanj lepo zložil nekaj 10 GB podatkovnih baz in projektov. Ja, šaro pa imaš prav, bom nabavil kak tera disk..

Na polno bom igral edino civo 5.. Preostalo pa je zgolj programiranje in psd-ji.. Ampak, ne vem, če bom že imel dobre monitorje, jih hočem tud izkoristit.. Je res, da se na grafične ne spoznam, ne bi mel vrhunske, pač pa dovolj zmogljivo, da lahko normalno delam, da bo slika ostra, ker po nekaj letih programiranja že opažam poslabšanje vida. Zgolj to hočem, imet kvalitetno, ostro sliko.

RAM in proc zaradi virtualizacije, ker bom imel virtualce za win7, win xp, win server 2003 in server 2008.. Verjetno, ker se še nisem čisto odločil, če je to najbolj optimalna stvar... Tudi kriptiranje je pogojeno s hitrostjo procesorja med drugim.. npr. pri uporabi TC to dost pohitri stvari..

E-penisa ne rabim. Ne sodi vseh po sebi :)

PS. šele sedaj sem opazil, da maš ti opis svojega, penisa namreč, v podpisu:) Js ga nimam, ker se ne rabim hvalit, kolk daleč mi nese:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jaxi ()

če ti tk rečeš....

pa hvala za pametne nasvete.

jaxi je izjavil:

če ti tk rečeš....

pa hvala za pametne nasvete.

Jah sori, E6750 i 7900 GTO nek hud e-penis res ni. Pa raje sem vprašal, ker je kar nekaj folka, ki se zapiči v huuuuuuud PC, pa ga dejansko ne potrebuje. Kdor zahteva za resno delo ponavadi tudi razkrije naravo le-tega, ker to olajša postopek izbire komponent ;)

Gaming se bo šlo samo na enem zaslonu ali na obeh? Pri samo enem bi šlo verjetno precej lepo z GTX 460, na obeh pri Civ V bi znal morda že biti problem (nisem špilal, ne poznam grafičnih zahtev).

RAM-a nujno tam 6 oz. 8 GB (odvisno od sistema), če ne še kaj več. CPU bi pa na tvojem mestu verjetno razmišljal kar v smeri Core i7 na LGA_1366 - zato tudi 6 GB RAMa v triple channel (oz. če bo kriza kar 12 GB :).

Cen ne poznam, zato naj magari lonček pristavi še kdo drug.

ok:)

civo na obeh monitorjih, da maš vredu pregled:D

kakšna je pa razlika med 1366 in 1156 pinskim podnožjem?

1366 ima trokanalni pomnilnik, lahko vzameš 6-jedrni procesor (so dragi, skoraj jurja po kosu), boljša podpora več grafičnim karticam, itd. V bistvu je to serverska/workstation platforma, 1156 pa za običajne uporabnike, ampak so procesorji za 1366 zelo zmogljivi, tudi najcenejši.

BlueBerry ::

Mene pa zanima kolko staneta grafični:

Ati Radeon Mobility 5850
Ati Radeon Mobility 5730

Ali pa vsaj koliko je prva boljša od druge nikjer ampak res nikjer ne najdem cene teste in to se že nekaj najde o ceni pa ne duha ne sluha gre za kartici v laptopu.

HVALA

__X__ ::

test oz. primerjavo imaš tukaj, za cene pa res ne bi vedel, povprašaj na servisih.

VPrašanje če jih boš sploh lahko kupil v prosti prodaji. Morda na ebayu...

FuI2cY ::

Ewo tudi jaz sem končno naročil mojega novega konjička, tk da nekje konec naslednjega tedna bo roba doma

matična: Asus Rampage III Extreme
proceosr: Intel Core i7 950 3,06GHz, 8mb
grafićna: 2x Zotac Geforce GTX 480 AMP 1536MB DDR5 PCI-E (navito)
Pomnilnik: Corsair Dominator 3x2GB 1600MHz cl7 i7
Napajalnik: Corsair HX 1000W
Hladilnik: Noctua NH-D14
Trdi disk: Samsung spinPoint F3 1TB 7200rpm 32MB
CD-rom: Sony AD-7243S črn lf
Ohišje: Thermaltake Armor+ Ful Tower Case

Malo kasneje bom še naročal SSD disk: OCZ RevoDrive 120GB pcie

Dynko ::

Lp ! ŠE ENKRAT ..

Malo si bom sposodil temo ,da ne bom odpiral druge.. Zanima me kakšna naj bi bila moja konfig ki je trenutno omejena na 500EUR(grafa pride poznej ;)) Ker si mislim sedaj sestaviti racunalnik in kupit en 24'' monitor mislim odšteti za comp. samo 500EUR ki pa bo ''zaenkrat'' laufal na integr. grafično. Računalnik bom uporabljal za internet, Cod2,Cod4 mogoče tudi world of warcraft ipd..
Sedaj pa me zanima kakšne naj bi bile komp. da bi računalnik ostal čim bolj tih in mrzel saj bo lavfal čez vikende 24/7 :) in nočem da se karkoli pregreje :D
Jaz sem imel v mislih nekaj takega
Trdi disk: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t... 45EUR
Rami: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s... 102EUR
Procesor: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p... 150EUR
Ohišje: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o... 42EUR
Napajalnik : http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... 50EUR
Matična : http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m... 89EUR

Vse skupaj bi bilo okoli 480EUR je to dobra sestava za tako malo ceno? Za kasneje nameravam vzeti graficno v rangu 5670 ki bi na 24'' monitorju poganjala cod2 cod 4 ter wow in kakšne online igre.. Mislite da bi šlo to :D?

lukimura ::

zdravo,

nadgrajujem moj star mlin, iščem zanesljive komponente za workstation, moj budget je 700-800EUR.
predvsem me zanima ali sem izbral dovolj močen napajalnik (želel bi tudi, da je tih - kakšni predlogi?), ali je grafična ok, in ali mi bo kombinacija matična plošča-ram delala kaj težav, vesel bom tudi predloga koga, ki bolj pozna komponente. Kišto imam, workstation bom nadgrajeval, nameravam kupit še SSD disk kasneje...

napajalnik: cooler master silent pro 500W [ 77,82 EUR ]
cpu: intel i7 870 [ 275,77 EUR ]
matična: Asus P7P55D-E [ 129,14 EUR ]
RAM: Kingston PC3-10600 "value" kit, 4GB, 1333Mhz, DDR3 [ 89,46 EUR ]
grafična: Asus Ge-Force GTS450 DirectCU [ 151,60 EUR ]
disk: Samsung HD103SJ SpinPoint F3 1TB SATA2 32MB [ 69,95 EUR ]

hvala:)

jnce ::

Rabim vašo pomoč. Rabil bi en prenosnik. Uporabnik bo študent, ki bo risal v različnih CAD programih (AutoCAD, Inventor). Cenovna omejitev je okoli 800EUR.
Gledal sem to Toshibo: Toshibla Satellite L650-11R če ima kdo ta prenosni doma bi ga prosil za njegovo mnenje.
Hvala

Če bo študent predlagam, da se ozre za modeli brez OSa, ker ga lahko pridobi na faxu. V zameno si raje privošči i5 procesor.
npr DELL N5010 i5-460.

Toshiba pa ima v tem primeru boljšo grafično. Se zel pozna procesor I5 proti i3?

eJosh ::

Lep pozdrav!

Rad bi nabavil nov namizni računalnik.
Uporabljal bi ga v študentske namene, predvsem izdelovanje seminarskih nalog, gledanje filmov, občasno tudi za kakšen špil, pregledovanje internetnih strani, ter modeliranje(SolidWorks)...
Maksimalna cena je 350€.
Gledal sem tale RAČUNALNIK, pa me zanima vaše mnenje, kaj bi mi vi priporočili.

Lp ter hvala za odgovore in mnenja.

Če gledaš za že sestavljenimi računali, potem preveri ali imajo gor zaščitno nalepko, PCX mislim da jih še daje gor in ne moreš ničesar posegat v notranjosti. Nalepk ne dajejo gor pri MSG, zate bi bil morebiti primeren n3245

inbox ::

Kupujem prenosnik in pred časom sem imel ogledanega HP HDX (16'' in 18'') vendar sedaj ju več ni na voljo v SLO. Sedaj sem našel naslednjega:
Asus M50VN P8400:
Procesor: Intel Core 2 Duo P8400 2.26Ghz, 3MB FSB 1066 Mhzaslon: 15,4" WSXGA 1680 x 1050
3GB DDR2 800 Mhz( 2GB+ 1GB)
Nvidia Geforce 9650M GT 1GB VRAM
itd...
Cena v BB 779EUR. O nakupu tega razmišljam zaradi dobre resolucije, 1GB ram bom vzel ven in dodal še 2GB, da bo vsaj 4.

Kakšno je vaše mnenje o tem računalniku ter ali poznate kaj boljšega za ta denar, kupujem pa nekje do 800EUR max.
Potreboval bom predvsem za kakšen photoshop, net, itd..

Hvala in LP

to je pa že kar star model, zagotovo ima že sivo brado :)
V plus mu je šteti resolucijo, ki jo boš pri novejših modelih le stežka našel, mogoče kakšen DELL, od ASUSov pa zgolj standardnih 1366x768

inbox ::

Vem da je star ja, ampak od novih je težko kaj takega najti. Morda pride kaj takega kmalu ven, ve kdo kaj?

W|lDChILD ::

inbox je izjavil:

Kupujem prenosnik in pred časom sem imel ogledanega HP HDX (16'' in 18'') vendar sedaj ju več ni na voljo v SLO. Sedaj sem našel naslednjega:
Asus M50VN P8400:
Procesor: Intel Core 2 Duo P8400 2.26Ghz, 3MB FSB 1066 Mhzaslon: 15,4" WSXGA 1680 x 1050
3GB DDR2 800 Mhz( 2GB+ 1GB)
Nvidia Geforce 9650M GT 1GB VRAM
itd...
Cena v BB 779EUR. O nakupu tega razmišljam zaradi dobre resolucije, 1GB ram bom vzel ven in dodal še 2GB, da bo vsaj 4.

Kakšno je vaše mnenje o tem računalniku ter ali poznate kaj boljšega za ta denar, kupujem pa nekje do 800EUR max.
Potreboval bom predvsem za kakšen photoshop, net, itd..

Hvala in LP

Kaj pa kaj takega?
http://www.redcoon.at/index.php/cmd/sho...

MrStein ::

Z tvojega linka:

technische Daten :

* Intel Core i3 350M
* Arbeitsspeicher: 4096 MB DDR3 SDRAM, 1066 MHz - max. Erweiterbarkeit: 8192 MB
* 500 GB S-ATA Festplatte - 5400 rpm
* der schlaue Kunde weiß: redcoon.com ist besser!
* optisches Laufwerk: DVD?RW-/?R-Doppelschicht-/RAM-Laufwerk

:D (če kdo opazi. Če ne, namig: štiri)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

W|lDChILD ::

Če želiš večji monitor je v tvojem razredu tudi kak tak Acer:
http://www.redcoon.at/index.php/cmd/sho...

technische Daten :

* Intel Core i5 460M (2.53 GHz mit Intel Turbo Boost bis zu 2.80 GHz, 3 MB shared L3 Cache)
* Arbeitsspeicher: 4096 MB (2x 2048 MB) DDR3, 1066 MHz
* 500 GB S-ATA Festplatte - 5.400 rpm
* Grafik: ATI Mobility Radeon HD 5650 - 1024 MB DDR3 VRAM
* optisches Laufwerk: 8x DVD-SuperMulti Double Layer
* 43,9 cm (17,3'') HD+ Acer CineCrystal High-Brightness mit LED Backlight (220-nit) TFT, 8ms Reaktionszeit
* Auflösung: 1600 x 900 Pixel, 16:9
* 5-in-1 Card-Reader: MMC, SD, MS, MS Pro, xD
* 1.3MP HD Webcam, 30fps
* Mikrofon
* 10/100/1000 LAN, Wake-on-LAN-ready
* integriertes Acer InviLink 802.11b/g/Draft-N Wireless, Wi-Fi CERTIFIED; unterstützt Acer SignalUp Wireless Technologie
* High Definition Audio Support
* Acer 3DSonic Stereo Lautsprecher
* 105-Tasten mit Nummernblock
* Lithium Ionen Akku (6 Zellen)

Anschlüsse :

* 3x USB 2.0
* 1x RJ45
* 1x Lautsprecher/Kopfhörer/Line-out (True 5.1)
* 1x Mikrofon-in
* 1x VGA Ausgang
* 1x HDMI Ausgang

Betriebssystem/Software :

* Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit
* Acer Backup Manager
* Acer eRecovery Management
* Acer ePower Management
* Microsoft Office Starter 2010
* Acer GameZone
* Adobe Flash Player
* Adobe Reader
* Cyberlink Power DVD
* Microsoft Windows Live Essentials
* McAfee Internet Security Suite 2009 (Testversion)
* NTI Media Maker

Abmessungen :

41,5 x 2,71 / 3,43 x 27,5 cm (B x H x T)

Gewicht :

* 3,3 kg

Farbe :

* schwarz

Cena : 805 EUR

Zgodovina sprememb…

koksi ::

Iščem nov namizni računalnik, uporaba bo predvsem za laika računalništva torej kakšen word, kakšen filmček in pa tudi še kakšno fifo10 naj požene, drugače pa za kakšne prezahtevne igre naj ne bo grajen, upam na kakšno pomoč saj že kakšne 3-4 leta ne spremljam razvoja strojne opreme. Hvala!

TehDucky ::

@koksi
Skupaj 700EUR pa sestavjo ti zastonj to na sestavi.si
5630 Mainboard S-AM3 GIGABYTE GA-880GMA-UD2H, Micro ATX(Osnovne plošče) 93.70EUR
5470 Procesor AMD Phenom II X6 1055T, 2,8GHz, Six-Core, S-AM3, Boxed(Procesorji) 199.45EUR
5902 RAM DDR3 4GB Kit (2x 2) PC3-10600 1333MHz CL9 GeIL Value (Pomnilnik) 81.52EUR
5980 Grafična kartica GF GTX460 768MB DDR5 DVI HDMI VGA(Grafične kartice) 161.71EUR
1414 HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)(Trdi diski) 59.74EUR
4203 DVD/RW SAMSUNG SH-S223C/BEBE SATA BULK črn(Optične enote) 18.44EUR
3558 Ohišje Midi NZXT Gamma, črna, ATX(PC Ohišja) 43.72EUR
1034 Napajalnik LC Power LC6550GP2 - 550W/14cm V2.2 Silent Giant(Napajalniki) 44.09EUR

Citiram BALAST-a iz druge teme. Sicer je pa dobro vedeti okvirno ceno. Če lahko zbereš 700EUR je tole kar bomba. Lahko pa se prišpara okoli 60EUR če vzameš 4-jederni Phenom II x4 955 za 140EUR. Če ti je še vedno preveč pa mogoče kupiš Athlon x4 ter mogoče še kakšno slabšo grafiko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

sloxl8 ::

Nameravam kupiti nov prenosnik, predvsem za delo s CPU in RAM-om (zahtevne računske operacije). Vem, lahko bi si kupil namizni PC, verjetno za pol cene, ampak rad bi prenosljivost (nizka masa) in računsko moč (CPU i5 in čim več RAMa).

Osnovne zahteve:
- zaslon: 13,3" (zaradi nižje mase - konec koncev ga lahko priklopim na 24" zaslon)
- CPU: Intel i5
- RAM: od 6GB do 8GB

Kolikor sem iskal, prenosnikov z več kot 4GB RAMa ni veliko, zato me zanima vaše mnenje, kateri proizvajalec/model bi bil najprimernejši.

MrStein ::

Precej laptopov se da razširiti na 8GB.
Seveda ne tisti za 500 EUR.
Nekateri imajo celo 4 RAM slote.

Tu jih imaš nekaj z ekranom od 13,1" do 16,4" : http://geizhals.at/?cat=nb15w&xf=12_6144

Tu pa nad 17 colov: http://geizhals.at/?cat=nb17&xf=12_6144
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Rias Gremory ::

Pozdravljeni!

Pri sestavi računalnika pri agt-ju se je zataknilo pri napajalniku (http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... ). Zdaj se odločam med http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... in http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n... katerega priporočate?

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

ncc2000 ::

CM

@sloxl8 tale SONY bi bil zate.
Intel Core I7-620M 2.66GHz, 4MB L3 CACHE, 2.5 GT/s QPI,
6144MB DDR3, 8192MB max,
500GB SATA 7200rpm,
34cm - 13.3" 16:9, 1366x768 Pixel, WXGA LED
Supermulti Double Layer DVD+/-RW,
nvidia GeForce 310M 512MB, 2260MB max
3x USB 2.0, Firewire, VGA, HDMI, RJ45, Audio
Gigabit LAN 10/100/1000MB
Wireless LAN 802.11b/g Draft-N WiFi
Bluetooth 2.1 + EDR0
High Definition Audio,
Webcam kamera MotionEye VGA
Windows 7 Ultimate 64-bit.

zero129 ::

zdravo,
zanima me kaj menite o tem PC-ju:
(sestavi.si)
Gamer na i3/i5/i7 platformi

Podrobnosti konfiguracije
Osnovna Plošča:
Mainboard S - 1156 ASUS P7P55D, ATX
Procesor:
Procesor INTEL Core i5-760, 2,83GHz, LGA1156, Quad-Core, Boxed
Grafična Kartica:
HD 5770 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP LITE
Pomnilnik:
RAM DDR3 4GB Kit (2x 2) PC3-10600 1333MHz CL9 GeIL Value
Trdi disk:
HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)
Ohišje:
Ohišje LC ATX MIDI PRO914BII LC600H-12 črn
Napajalnik:
V ohišju.
Cena: 656,72 EUR

LP

Godward ::

Pozdravljeni,

kupujem komponente za namizni računalnik za domačo uporabo (internet, word,... nič posebnega) do 200€ in onboard grafiko.
Kaj pravite na to kombinacijo?

Matična plošča Asus M4A78LT-M, AM3 --- 62€
Procesor AMD Athlon II X3 435 2,9GHz, AM3 --- 78€
Pomnilnik (RAM) Patriot DDR3 2 GB 1333 MHz (PSD32G13332) --- 40€

Mogoče kaki predlog, kaka novejša komponenta za enako/malenkost večjo ceno. Tisti ki ste v tem vsaki dan.
Ostale komponente imam.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Godward ()

svetetko ::

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Tule še malce ceneje, plus da imaš 200 mhz hitrejši procesor. Če želiš vse nabaviti pri eni trgovini, imajo tudi isto plato za enak denar.
Kombinacija bo super, sem ravno pred kratkim za sestro nabavil podobno konfiguracijo (athlon x4, tale ram ter isto plato) in se obnese zelo dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svetetko ()

Godward ::

a se mi splača vzet x4 procesor ki je 20€ dražji ali ni bistvene razlike.

Ni bistvene razlike, vzami procesor z najvišjo frekvenco, ki naj bo vsaj dvojedern.

zero129 ::

zero129 je izjavil:

zdravo,
zanima me kaj menite o tem PC-ju:
(sestavi.si)
Gamer na i3/i5/i7 platformi

Podrobnosti konfiguracije
Osnovna Plošča:
Mainboard S - 1156 ASUS P7P55D, ATX
Procesor:
Procesor INTEL Core i5-760, 2,83GHz, LGA1156, Quad-Core, Boxed
Grafična Kartica:
HD 5770 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP LITE
Pomnilnik:
RAM DDR3 4GB Kit (2x 2) PC3-10600 1333MHz CL9 GeIL Value
Trdi disk:
HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)
Ohišje:
Ohišje LC ATX MIDI PRO914BII LC600H-12 črn
Napajalnik:
V ohišju.
Cena: 656,72 EUR

LP

kaj si mislite o tem računalniku?
je vreden svojega denarja?

hvala

Kaj menite o zgornji konfiguracij? Spada sploh to vse skupaj? :) Drugače pa bi naj bil rač. za prosti čas, srednje šolsko uporabo, kakšno igrico,...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

bluefish ::

Tista 5550 ni vredna svojega denarja.

bluefish je izjavil:

Tista 5550 ni vredna svojega denarja.

Kaj predlagaš za tam nekje ~100€ ?

Steinkauz ::

Torej ta grafična, ostalo bi bilo okej?

igor0203 ::

Jaz se pa odločam med spodnjima variantama. Matična za C2D mi je crknila, pa bom kar nadgradil vse, da bo za naslednjih par let mir.
Računalnik se bo uporabljal za vsakodnevna opravila, tu pa tam kakšna igra itd. Se pa kupuje za par let, tale C2D je držal cca. 5-6let, če se ne motim.

Sistem 1:
AMD Phenom II X6 1055T (ali vzamem x4 965 za cca. 40eur manj)
Gigabyte GA-980XA-UD3
4GB DDR3

Sistem 2:
Intel i5 760
Gigabyte GA-H57M-USB3
4GB DDR3

MecH ::

js mam t prvo konfiguracijo pa se dobr obnese za druga pa ne vem(nism se meu intela nikol in ga tudi ne nameravam) sam so inteli baje zanesljivi ampak malce predragi(da me noute obsojal sklepu po drugih temah in forumih).zravn vzames se kako ati 5850 al pa 5830(tko k js) pa mas res mer za 5-6 let aja pa ce se bos odlocu za amd koniguracijo raj vzams 4 jedra kokr 6 pa das mal vec na grafo se bl splaca. igrce in use ostale stvari ki jih bos pocel bodo pa itak laufale za hec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MecH ()
««
47 / 1152
»»