» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
36 / 1155
»»

solatko ::

Steinkauz - seveda je kriva plata, zato pa imaš na strani za plato, spisek vseh RAM-ov, ki jih plata podpira, seveda podpira tudi druge in pride do problemov redko, vendar tisti iz spiska so 100%-ni, saj so jih testirali, na vse mogoče kombinacije.

PrimozR ::

solatko je izjavil:

Risen - Če ne navijaš extremno, potem so vsaj pri Intel-u stock hladilniki čisto v redu, tudi sorazmerno tihi so.

AJde, za LCje recimo da sem ti še verjel, ampak tale komentar na AMDje ter predvsem tale zadnji so pa za dol past :D

PIPI - kateri procesor, približno enake cene se lahko primerja z intelovmi pod 150EUR na platah H55 p/p.

Phenom II X4.

bedak ::

glede napajalnika, vprašal je kaj bi zamenjal da bi bil sistem tišji, jaz bi to zamenjal
vaporx ima boljše hlajenje, grafa je po mojem mnenju ta za 400EUR čist ubijajoča, ki je verjetno nebi menjal na 3 leta, una za 150EUR ti bo poganjala vse igre solidno, pa bi jo verjetno zamenjal čez 3 leta

če Risen seveda ne želi posebej hladilnika za procesor je strošek takoj (mugen) 40EUR manj oz. (noctua) 70EUR manj

ssd-ja pa nebi kupoval ker so enostavno predragi za svojo kapaciteto

če odšteješ dodatne EUR lahko kupiš za ta denar še 4gb rama pa maš mir za naslednjih 10 let, pa samo grafe menjaš :P pa kšne windowse pol menjaš :) hehe

une ventilatorje vgradiš spredaj v kišto da prihaja notri svež zrak ;) (opcijsko)

aja, solatko, pač tako menim da bi dal pač dodatnih nekaj EUR pa sem ziher (100 ljudi, 100 čudes)

peace :)

Risen ::

Jan-Krof, kateri napajalnik pa? Men je všeč ta Cooler Master Silent Pro M850 850W. 8-) Misliš, da ta napajalnik Corsair HX 520W bi zdržal napore grafične HD Radeon HD 5870 "Vapor-X" in ostale komponente, kar sva naštela zgoraj??

Drugače si mi pa dobro svetoval, všeč mi je tvoje mišljenje!! Bolje zdaj kako dobro grafo, da imam mir kake 3-4 leta ;)

Kaj kej misliš o teh ramih Mushkin PC3-12800 "High Performance" KIT 6gb, pravijo da niso slabi?? Sem pa navajen na Kingstone, ker te ki imam zdej 2x 1gb mi delajo že skor 5 let in so mega.

TehDucky ::

Za rame vzami 4GB kit, z Mushkin še nisem imel izkušenj, imam pa dobre izkušnje z OCZ, Corsair ter Patriot. Kišta, ki sem jo sestavil prijatelju pa ima Kingston, ki so tudi good. Ampak kot so že zgoraj napisali, je ram najmanjši problem dandanes.

Glede napajalnika bi ti pa svetoval Corsair HX750. Zdržal bi tudi dve grafični srednje-visokega ranga. Ima zelo dobre izkoristke ter ima modularno kablovje (odstrani se po potrebi). Cena napajalnika pa mora po mojem mnenju biti sorazmerna vrednosti računalnika. Sam v mojo 1200EUR kišto nebi dal LC in podobno. Sem dal Corsair 850W TX, ki pa je mogoče odtenek premočan ter nima modularnih kablov in če bi se sedaj odločal bi vzel HX750.

Cooler Master je preverjeno tih, vsaj 500 W :>

kot sva že opazila imaš dual chanel torej ali 2x2 ali 4x2, pravijo da so mushkin rami dobri, samo da niso za navijati, po mojem ne boš zgrešil z nobenimi, vzami za začetek kar 4gb kot je rekel duck, ko bodo pa igre zahtevale več kot 4gb, pa dokupiš še 4gb
na spisku teh mushkinov nisem našel (verjetno sem spregledal) samo po mojem ni nič narobe če vzameš te, so pa zato kingstoni gor, tako da nebi smelo biti problema

cooler master napajalniki so tihi kot je povedal pipi in so modularni, lahko vzameš tudi Corsair HX 620W ki ima ravno tako modularne kable (po mojem sta oba vrh glave)

koliko ti sistem požre elektrike si izračunaš tukaj, s tem da gledaš recimo corsair-jeve, cooler master, in podobne napajalnike, ki imajo vsaj 80% dejanskih wattov :)

sklepam da želiš kupiti vse v eni trgovini, ker želiš kupiti windowse
tako da bi ti izgledalo nekako takole (brez cpu hlad.):

Antec Three Hundred - 52,46EUR
Gigabyte GA-P55-US3L - 102,76EUR
Intel(R) Core™ i5 750 - 189,00EUR
Kingston PC3-12800 "HyperX" KIT 4096MB 1600 MHz DDR III - 135,87EUR
Sapphire Radeon HD 5870 "Vapor-X" 1024MB GDDR 5 PCI-Express™ 16x - 421,05EUR
Samsung HD502HJ "Spinpoint(R) F3" 500GB - 49,93EUR
Samsung SH-S222H BEBE Črna - 24,21EUR
Microsoft Windows 7 Home Premium SLO - 108,83EUR
2x Scythe Kaze-JYUNI 120 mm "Super Silent" - 13,46EUR
Cooler Master Silent Pro M850 - 123,76EUR
Skupaj cca.: 1.220EUR
ali z Cooler Master Silent Pro M700 - 99,54EUR
Skupaj cca.: 1.200EUR
ali z Corsair HX 520W - 96,85EUR
Skupaj cca.: 1.200EUR
ali z Corsair HX 620W - 120,93EUR
Skupaj cca.: 1.220EUR

na koncu pa še prtisneš:
AGT Računalniki Brezplačna sestava in test ob nakupu računalnika nad 500 EUR

in ti sestavijo in je to to, samo rečt jim morš nej ti dajo garancijo po komponentah ne na cel računalnik pa je stvar rešena

po mojem bi bilo to to, razen če želiš še dodati cpu cooler, so dobri Scythe Mugen, Scythe Yasya, pa un od Noctue, ...

tok zaenkrat, I'm out :D hehe

aja, sam upam da gre ta grafa notr :) drgač nej pa odstranjo tm uno za diske pa nej ga našravfajo gor h dvd ju :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bedak ()

Zakaj take razlike pri napajalcih? Enega 500, 600, 700 in 800. Za tale config bi gledal nekaj kvalitetnega med 500 in 600 W, bolj 600 W za ziher (grafa pač potegne skoraj 200 W). Sicer je pa 500 W coolermaster 75 EUR.

vrtnica1 ::

Živjo,
jaz bi pa rada kupila nov prenosnik, za brskanje po internetu, za kaj drugega ne. Pa hlajenje naj bo ok, s prejšnjim hp smo imeli slabe izkušnje, ker se je pregreval in na koncu crknil. Glede na to, da gre to za drugi računalnik, ker se za ostoječega stalno pulimo, nimamo nekih posebnih zahtev, razen to, da ne bi bil glih počasen. Hvala.

maš res, gledal sem samo na ceno, 500W bi bil po izračunih dovolj

Leks ::

@vrtnica1
Predlagam eno izmed TOSHIB, npr L500-1U6, ali pa že novo serijo C650. Seveda predvidevam, da iščeš 15,6" zaslon.

Ja, pravilno predvidevaš :)

Cenovno sem pa tudi imela v mislih 500 eur, samo tega za to ceno je kar nekaj, jaz pa nimam pojma, kaj bi bilo bolje in kaj slabše. kaj pa tale:
www.fmcstore.si/dell-vostro-1015/dp

Zgodovina sprememb…

• spremenila: vrtnica1 ()

Asusa imam že sedaj in je super, samo na začetku sem pa imela z njim neke glupe probleme, pa se nobenemu ni sanjalo, kaj naj bi bilo. Potem pa so ti problemi sami od sebe zginili, tako da domnevamo, da je bil kakšen win update, ki se je stepel.

bedak je izjavil:

maš res, gledal sem samo na ceno, 500W bi bil po izračunih dovolj

Ma dej za ziher vzem 600, idealno področje delovanja je nekje 50% obremenitve.

vrtnica1 proti pregrevanju pomaga čiščenje hladilnih reber, na kar načeloma ni imuna nobena firma prenosnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Vzel bom tale napajalnik Cooler Master Silent Pro M700 700 W. Zihr je zihr ja! ;) Drgač pa Jan-Krof super si mi izbral, trenutno zame najboljša konfiguracija . Grafična je pa res čist ubijajoča:D Še dobro, da bo v taki škatli kot sef:P

600ko maš čez glavo.

EDIT: aja, 500, 700 pa 850 W so samo. 700ko pa maš mir. Načeloma bi moralo delati tudi s 500.

Zgodovina sprememb…

PIPI, da mi ne bo pol delal čez neki časa v napajalniku pipi pipi 8-)

Hvala PIPI za nasvet. Bom 700W vzel, ker nikol ne veš, če bom še čez čas kaj dodajal..LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Risen ()

matey9 ::

Pozdravljeni.
Mene pa zanimajo mnenja o tej konfiguraciji:

5178 Mainboard Socket-AM3 ASUS M4A89GTD Pro, ATX(Osnovne plošče) 121.81EUR
3926 Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, 3,2GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed(Procesorji) 175.36EUR
4577 RAM PATRIOT.DDR3 2x 2GB 1600MHZ GSeries 7-7-7-20(Pomnilnik) 148.62EUR
3604 HD 5770 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP LITE(Grafične kartice) 177.90EUR
567 Trdi disk WD 640GB 16MB 7200 SATA2/300 ( WD6400AAKS )(Trdi diski) 59.49EUR
4203 DVD/RW SAMSUNG SH-S223C/BEBE SATA BULK črn(Optične enote) 19.46EUR
3673 Ohišje Midi ANTEC Three Hundred, črna, brez napajalnika(PC Ohišja) 49.82EUR
4735 Napajalnik Silentpower LC6650GP3-650W V2.3(Napajalniki) 52.18EUR

Računalnik bi uporabljal za igranje iger, gledanje filmov, obdelovanje slik in videa. Še posebaj želim da bi čim dlje deloval hitro in stabilno,ter da ga ne bi bilo treba zamenjat z drugim čez 1 leto in da bi se ga v prihodnje dalo nadgradit. Cena komplet naj ne bi znašala več kot 800EUR. :D

Lp

Tudi s 600 W ne bi. Proc pokuri manj kot 100 W, grafa manj kot 200 W, diski so 10 W po kosu, za matično in RAM pa nimaš kaj delat s 100 W. Torej si realno tam nekje na 400 W še z rezervo. Dodajanje je good point, ampak načeloam samo če boš dodal še eno grafo :)

matey9 bo vredu, edino grafa je morda nekoliko na šibkejši strani, odvisno od velikosti monitorja. Pa za video razmisli o vsaj še enem disku :)

Zgodovina sprememb…

matey9 ::

PrimozR je izjavil:

Tudi s 600 W ne bi. Proc pokuri manj kot 100 W, grafa manj kot 200 W, diski so 10 W po kosu, za matično in RAM pa nimaš kaj delat s 100 W. Torej si realno tam nekje na 400 W še z rezervo. Dodajanje je good point, ampak načeloam samo če boš dodal še eno grafo :)

matey9 bo vredu, edino grafa je morda nekoliko na šibkejši strani, odvisno od velikosti monitorja. Pa za video razmisli o vsaj še enem disku :)

Ok najlepša hvala za tvojo pomoč! :D

jap, 700 bi bilo vrh glave tudi če dodaš še 4 diske, pa grafično, bi moglo delat :P

Steinkauz ::

vrtnica1 je izjavil:

Živjo,
jaz bi pa rada kupila nov prenosnik, za brskanje po internetu, za kaj drugega ne. Pa hlajenje naj bo ok, s prejšnjim hp smo imeli slabe izkušnje, ker se je pregreval in na koncu crknil. Glede na to, da gre to za drugi računalnik, ker se za ostoječega stalno pulimo, nimamo nekih posebnih zahtev, razen to, da ne bi bil glih počasen. Hvala.

Prenosniki se skoraj vsi začnejo pregrevati po kakšnem letu, ker se nabere prah ter ne more zrak lepo krožit.
Na pol leta odpreš pa spihaš s kompresorjem in so temperature super pa še tih je kot prvi dan.

Wunderkind ::

Kako se vam zdi ta konfiguracija? Računalnik bo za igre, internet, filmi, photoshop...
64,57 EURCooler Master
Sileo 500
Črna, ATX

114,34 EURAntec
TruePower NEW 750
750 W

203,41 EURASUS
P6T SE
ATX

282,49 EURIntel(R)
930
Socket 1366, 2800 MHz, Bloomfield

[OCZ3G1600LV4] 130.80 EUR OCZ Gold Edition 4GB 1600Mhz cl8 KIT - 1.65V

289,73 EURSapphire
Radeon HD 5850
1024 MB, GDDR 5, PCI-Express™ 16x

87,98 EURSamsung
HD103SJ "Spinpoint(R) F3"
1000 GB, Serial ATA II, 32 MB

22,87 EURSamsung
SH-S223C BEBE
DVD-+RW, Črna

lukred ::

Kupujem prenosnik za 500 do 600 eur pa me zanima, kaj priporočate?

LP

BALAST ::

Prenosnik ASUS K52JR 580EUR

Procesor nekje na nivoju P8700, le da ima višjo porabo 35W

Grafična na nivoju 8600Gt z manjšo porabo 15W

Ni mi jasno, kaj je tem proizvajalcem, da ne dajejo Kit RAM 2X2GB ampak tlačjo not 3GB, pol so pa problemi s kompatabilnostjo.

To je že v tovarni sestavljeno 3Gb in je zagotovo preizkušeno da ni komplikacij.

Ti si verjetno mislil na probleme, ko kupec naknadno vgrajuje 1Gb zraven vgrajenega 2Gb, ponavadi različnega proizvajalca in različne serije.

solatko je izjavil:

Ni mi jasno, kaj je tem proizvajalcem, da ne dajejo Kit RAM 2X2GB ampak tlačjo not 3GB, pol so pa problemi s kompatabilnostjo.

Seveda so tudi 2x2 kiti, ampak 3x1 je bolje!!! Ker je 3x!!!!!!!!!! In to vse samo samo zaradi triple channel na LGA 1366.

PIPI - Pa ne na i3.

Jah sej, LGA-1366 ima triple channel, proizvajalci so pograbili tržno nišo, folk pa vidi 3 namesto 2 in fanatično pokupi. Ter to da na i3 sistem. Pojdi štet koliko je bilo v tej temi takšnih prvotnih konfiguracij. Veliko.

Proizvajalci dajejo 3GB, ker se za 32bitni sistem (kar se je večina poganjal do w7), več ni potrebno, ko pa hočeš to razširt vsaj na 4GB, je pa najboje kupit 2x2 kit in se potem zajebavaš, da tiste 3GB prodaš.

Briozaver ::

Full dober računalnik(namizni) 2-3gb rama,1gb na grafični naj ati :),Intel(R) Core™ 2 Duo E8500 drugo pa me nezanima v glavnem free dos,win 7,windows xp (vista sux) okrog 650-750 največ 800... Hvala

Čak, to ti želiš da ti skonfiguriramo sistem?

PrimozR je izjavil:

Čak, to ti želiš da ti skonfiguriramo sistem?

če npr je škatla sestavljena da ne sme bit vista!

Full dober računalnik
???? WTF?

Mislim da bi moral začeti z besedami: Prosim če mi predlagate ....

dober računalnik za igre do 800EUR kaj je kle narobe??

gpanta ::

kakšno mašino za avtocad 3D?

Budget: 1500€ - 26" ekran

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gpanta ()

UssE ::

Ti bom kr skopiral iz prejšnje teme, k sem podobno pisal:

mojmu sošolcu sva za oblikovanje omislila sledečo zadevo:

Procesor Intel Core i7 980X Extreme Edition box 1040eur
Matična plošča ASUS P6T SE S1366/PCIE/S/R/F/GL/QPI 193eur
RAM GeIL DDR3 4GB Kit(2x2) PC3-10600 1333MHz CL9 Value 91*3eur
Trdi disk WD 2TB SATA2, 32/7200 -Green- (WD20EADS) 138eur
SSD disk Intel X25-M 80GB Mainstream 248
Grafična kartica Quadro FX 580 512MB bulk PNY 220eur
DVDRW SAMSUNG S223C/BEBE črn 21eur
Napajalnik GIGABYTE Superb 560W 35eur
Ohišje Chieftec DF-01B-OP brez napajalnika 46eur
Sestava in testiranje računalnika 18eur
Navijanje računalnika 36eur

2268eur to pri www.funtech.si

In ta zadeva tako hitro gre, da kar verjeti ne moreš. Če bi procesor v prejšnji mašini zamenjal z

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

pa prideš skozi že za 1500eur. Zelo dobro je, ker ti navijejo procesor na 4GHz, pa že tako ali tako je mašina ubijalska :)

Briozaver je izjavil:

dober računalnik za igre do 800EUR kaj je kle narobe??

Ja je dober računalnik za igre ja.

Kaj je narobe? Pomanjkanje kakršnekoli oblike sestavka, ki bi nam ostalim dala vedeti kaj sploh želiš od nas. Sori, kristalne kugle imamo po nekem čudnem naključju večinoma na servisu, čiščenju oz. čakamo na nove.

Pa za Acad raje ne navijaj, razen če ti ni preveč važna stabilnost ^^

Oz. to naredi v mejah normale.

Zgodovina sprememb…

SuperKobeD ::

@UssE
lahko bi prišparal pri navijanju in vzel malo boljši napajalnik ne pa najcenejšega na trgu ;)
[With the lights out]

UssE ::

sepravi, bi računalnik potem delal hitreje z nekim napajalnikom za 150eur, kot pa če je stabilno navit na 4,0GHz?

retorično vprašanje.

pri računalniku za 2300EUR se ne vzame ravno napajalnik za 35EUR, po mojem no

SuperKobeD ::

Poceni napajalniki imajo to navado da ko grejo rakom žvižgat ponavadi vzamejo še kako komponento sabo. Pri taki konfiguraciji jst tega nebi tvegal ;)
Da ne omenjam učinkovitosti, stabilnosti, pregrevanja itd..
[With the lights out]

Steinkauz ::

Jst bi sam povedal do so exteme i7 bedarija, ker je za minimalni boost razlika v ceni gromozanska.
Napajalnik bi pa tut jst kupu mal dražji pr takem sistemu, torej vsaj ene 70eur

dzinks63 ::

Intel® Core™ i7 980X "Extreme Edition" je špica procesor, če ga rabiš in znaš izkoristi.

st0jko ::

Ah dej dej... Kupiš za 700EUR cenejši procesor in ga naviješ, pa si popolnoma na istem. Glede napajalnika za 35EUR pa ... :))
keks?

1000 EUR za CPU pa 35 EUR za PSU, ja...

CPU 920/930, morda 950/960. PSU pa nekaj 500 do 600 W proti 100 EUR.

dzinks63 ::

Ah dej dej... Kupiš za 700EUR cenejši procesor in ga naviješ, pa si popolnoma na istem.

Kater procesor si imel v mislih? Ne vidim nobenega primernega naokrog.
««
36 / 1155
»»