» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1111 / 1151
»»

darck ::

Kaj naj sedaj iz teh meritev izvem kot sam že vem,da je procesor še za moje osebne potrebe včasih prešvoh jaz,če imam odprtega malo več tega in tistega lahko takoj začnem zavirati delovanje računalnika pa ne rabim delati nič kaj takega. :) sem poprej probal testirati z Userbencmark pa mi je za vsakič naredilo test brez RTX3050 grafične in zabeležilo 8% za igranje iger:)) in 85% desktop

.

.

Mr.B ::

hojnikb je izjavil:

Remember guys, če sestavljas budget rig za par 100€ (kjer ma ta spas dejansko kaksn smisel) potem nebos zram uparil neke hude grafike tipa 3060 ali bolse, da bi svoh single thread proca prisel kaj pretirano do izraza. Ja bench wise itk pada za modernimi proci, ampak če ga sparis z kaksno 580ko al pa 2060, je pa čist vseen.

Če user benchmark reče da je amd R5 3600 NON X za 40% hitrejši od Yeon E5 2640 V2 Potem veš da so igre cpu limited sploh če greš kupovati 580X

Lahko pa na eBayu kupiš za male pare AMD RADEON INSTINCT MI25 VEGA 16GB HBM2 cca 90$ in se greš se AI.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

hojnikb ::

Mr.B je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Remember guys, če sestavljas budget rig za par 100€ (kjer ma ta spas dejansko kaksn smisel) potem nebos zram uparil neke hude grafike tipa 3060 ali bolse, da bi svoh single thread proca prisel kaj pretirano do izraza. Ja bench wise itk pada za modernimi proci, ampak če ga sparis z kaksno 580ko al pa 2060, je pa čist vseen.

Če user benchmark reče da je amd R5 3600 NON X za 40% hitrejši od Yeon E5 2640 V2 Potem veš da so igre cpu limited sploh če greš kupovati 580X

Lahko pa na eBayu kupiš za male pare AMD RADEON INSTINCT MI25 VEGA 16GB HBM2 cca 90$ in se greš se AI.

Sorry, ampak k si prvelku userbenchmark v diskusijo, si zgubo se tisto trohico kredibilnosti...

pa ko bi vsaj primerjal z cpujem, o katerem diskutiramo (2670 V3 ali celo 2680 v4)... tle si dal pa se generacijo starejsega ivybridge, ki je prakticno bottom barrel 2011 ponudbe
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

evo en mal bol realn test

V resnic sploh ni slabo za platformo k stane malenkost več kot 100EUR za cpu+mobo+ram. Uparjeno z 580 ali kaksno 2060ko bo cpu predstavljo minimaln bottleneck za 60Hz gaming... Single thread jasno popusi proti ryzenu, ampak ryzen kompleta za tak denar spet nemors sestavit. Pa tut power efficiency sploh ni tako slab za skor 10 let staro platformo. Rahel undervolt na xeonu in bo zelo blizu ryzena...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ja samo treba je gledati,da ni neko sranje od kitajcev gleda matične plate in ramov ker tisto bog si ga vedi koliko časa bo delovalo saj to mora dlovati vsaj nekaj let in ni to samo za kratek čas- do novega leta. Vse tiste ne znane kitajske komponente mi prvo garantirajte,da so na nivoju Asrock,Asus,Msi,Gigabyte kar se tiče plat in potem še tisti čang-šlang Rami ,ko se nekaj kupi mora delovati.
Tudi letos sem prvič v življenju kupil nekaj dražje gume za avto in lahko samo rečem to je to in ne tisto Kitajsko z oznako A na mokrem in na testih solidno ocenjeno katera je bila za v smeti še z 7 milimetri profila.

hojnikb je izjavil:

evo en mal bol realn test

V resnic sploh ni slabo za platformo k stane malenkost več kot 100EUR za cpu+mobo+ram. Uparjeno z 580 ali kaksno 2060ko bo cpu predstavljo minimaln bottleneck za 60Hz gaming... Single thread jasno popusi proti ryzenu, ampak ryzen kompleta za tak denar spet nemors sestavit. Pa tut power efficiency sploh ni tako slab za skor 10 let staro platformo. Rahel undervolt na xeonu in bo zelo blizu ryzena...

Predlahgam da pogeldaš benchmark RTX 2080 TI vs RX 580 v Ultra nastavitvah
Tvoj benchmark bo takrat bolj CPU benchmark. ker zagotovo iger ne boš mogel igrati na 1080p ultra.

ne, bos pa igral na high ali medium, kjer bo se vedno grafika bottleneck... Stvar je zlo simpl; če mas cpu bottleneck, pac cranknes nastavitve/resolucijo. Ker tko stare grafike ni tezko zafilat, tudi z starim xeonom..

darck je izjavil:

Ja samo treba je gledati,da ni neko sranje od kitajcev gleda matične plate in ramov ker tisto bog si ga vedi koliko časa bo delovalo saj to mora dlovati vsaj nekaj let in ni to samo za kratek čas- do novega leta. Vse tiste ne znane kitajske komponente mi prvo garantirajte,da so na nivoju Asrock,Asus,Msi,Gigabyte kar se tiče plat in potem še tisti čang-šlang Rami ,ko se nekaj kupi mora delovati.
Tudi letos sem prvič v življenju kupil nekaj dražje gume za avto in lahko samo rečem to je to in ne tisto Kitajsko z oznako A na mokrem in na testih solidno ocenjeno katera je bila za v smeti še z 7 milimetri profila.

Se enkrat, govorimo o celotni platformi za 100EUR. Tudi če jo vsak let zamenjas zarad crkljota ali ker je presvoh, si se vedno v vecjem profitu, kot ce kupis masino za 2 cuka. Provided da je budget zadeva dovolj močna za to kar počnes. Kar seveda ni vedno the case. But you do you in jemlji kredite za kisto. Nekater nimajo teh zelj, niti opcje :)

Lahko pa povem iz prve roke prihodo izpred mnogih let, k sn mel primer 3x crkljot highend asusk za dobrih 300EUR. Prva DOA, druga DOA, tretja crknala po enem tednu, za 4to se je pa stranka odločla da mogoč nebi več asusa :) Tko da draga plata ni garancija za 15 let brezhibnega delovanja. Sem % srečal več pokvarjenih highend plat kot tistih asrockov za 50EUR. In tle ni nič drugače; tale kitajc je pac v rangu poceni asrocka. Nima nič bells and whistlsov (bare minimum priklopov) mas pa se vedno solid cape, adekvatn VRM in opcijo da čez 3 leta se vedno dobis novo z alija...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

ne, bos pa igral na high ali medium, kjer bo se vedno grafika bottleneck... Stvar je zlo simpl; če mas cpu bottleneck, pac cranknes nastavitve/resolucijo. Ker tko stare grafike ni tezko zafilat, tudi z starim xeonom..

darck je izjavil:

Se enkrat, govorimo o celotni platformi za 100EUR. Tudi če jo vsak let zamenjas zarad crkljota ali ker je presvoh, si se vedno v vecjem profitu, kot ce kupis masino za 2 cuka. Provided da je budget zadeva dovolj močna za to kar počnes. Kar seveda ni vedno the case. But you do you in jemlji kredite za kisto. Nekater nimajo teh zelj, niti opcje :)

Lahko pa povem iz prve roke prihodo izpred mnogih let, k sn mel primer 3x crkljot highend asusk za dobrih 300EUR. Prva DOA, druga DOA, tretja crknala po enem tednu, za 4to se je pa stranka odločla da mogoč nebi več asusa :) Tko da draga plata ni garancija za 15 let brezhibnega delovanja. Sem % srečal več pokvarjenih highend plat kot tistih asrockov za 50EUR. In tle ni nič drugače; tale kitajc je pac v rangu poceni asrocka. Nima nič bells and whistlsov (bare minimum priklopov) mas pa se vedno solid cape, adekvatn VRM in opcijo da čez 3 leta se vedno dobis novo z alija...

Da sedaj pa kupuješ budge za 100€ iz kitajske, ker so ti 300€ plate crknile. procesor iz 2016 ravno ne more biti nekaj, razen če rabiš jedra.

men ni nobena crknala :) Malo bralnega razumevanja prosim.

Seveda ni. Nihce tega ne trdi. Ampak value je pa unbeatable. Za začetek, če si seljak tipa @darck, ni treba po leanpay kredo zato da mas skatlo, kjer bos igral global offensive :)
#brezpodpisa

Kdor hoče naj kupi kar hoče tud tisto za malo denarja jaz pa itak ne rabim računalnik za igranje iger tako,da imam v mislih samo procesor z vgrajeno grafičnim čipom in to bo AMD Ryzen saj Intel procesor ne maram več saj imam dost komplikacij glede njega. Jaz nisem zadovoljen tudi že z original hladilnikom za procesor in OBVEZNO mora biti drug hladilnik kateri mora delovati kar se da tiho. Briga mene če si nekateri lahko sestavijo računalnik z starimi deli za 100 EUR in Kitajskimi Čang šlang Rami in platami jaz sigurno ne saj računalnik mora delati več let in to ne samo 5 let ampak več. Nisem neki seljak ki kupi računalnik za 2-3 jurčka saj nikoli ne bi šla toliko denarja za njega saj kot sem rekel nisem gamer in ne briga vse to in bi si raje kupil PS5 za igranje iger,če bi hotel

ferdo911 ::

Intel Core i5-13400F
MSI PRO B660M-G DDR4
G.Skill Ripjaws V DDR4 32GB 3600 CL18
WD SN770 BLACK 1TB SSD M.2 NVMe x4
Sapphire Radeon RX6750XT Gaming OC
be quiet! System Power 10 Bronze 750W
CORSAIR 4000D Tempered Glass Mid-Tower

Funtech pravi da to stane v SLO 1140 eur

Prosim za komentar za naslednji build.

Za igranje iger in bedarije (v bistvu igram samo total war igre in kako RPG - nameščeno imam dejansko eno ali dve igri naenkrat), nisem pa posebej zahteven (tudi monitor bo prastari Dell U2515H). Do sedaj je bilo ponavadi tako, da sem kupil pc in potem imel računalnik 6-7 let. Vmes pa zamenjal enkrat grafiko (tu bi dodal še kak SSD kasneje). Ali naj se stegnem do i7, da bo res 6 let mir (nazadnje ko sem kupil i5 6500 je bila ta na koncu najšibkejši člen, i7 pa bi bil dovolj).

Ali ima funtech, še vedno ono foro, kjer ti sestavijo računalnik potem pa moraš ram vtaknit notri?
In ne da se mi naročat iz tujine ali sestavljat računalnika (izključno lenoba)...

kaj pa o AM5 platformi si razmisljal? Si malo bolj futureproofan, ker je frisna platforma z prihajajočimi proci + ddr5

napajalnik bi lahko kamot downgradal na recimo 650W glede na izbrane komponente...

darck je izjavil:

Kdor hoče naj kupi kar hoče tud tisto za malo denarja jaz pa itak ne rabim računalnik za igranje iger tako,da imam v mislih samo procesor z vgrajeno grafičnim čipom in to bo AMD Ryzen saj Intel procesor ne maram več saj imam dost komplikacij glede njega. Jaz nisem zadovoljen tudi že z original hladilnikom za procesor in OBVEZNO mora biti drug hladilnik kateri mora delovati kar se da tiho. Briga mene če si nekateri lahko sestavijo računalnik z starimi deli za 100 EUR in Kitajskimi Čang šlang Rami in platami jaz sigurno ne saj računalnik mora delati več let in to ne samo 5 let ampak več. Nisem neki seljak ki kupi računalnik za 2-3 jurčka saj nikoli ne bi šla toliko denarja za njega saj kot sem rekel nisem gamer in ne briga vse to in bi si raje kupil PS5 za igranje iger,če bi hotel

seprav gre samo za tvoje mnenje, ki nima nobene veze z diskusijo na dlani. SPAM-a-LOT potem..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

ferdo911
Pri Intelu je sedaj najvišji razred CPU serija i9 in ne i7.
2020 is new 1984
Corona World order

mtosev ::

ferdo911 je izjavil:

Intel Core i5-13400F
MSI PRO B660M-G DDR4
G.Skill Ripjaws V DDR4 32GB 3600 CL18
WD SN770 BLACK 1TB SSD M.2 NVMe x4
Sapphire Radeon RX6750XT Gaming OC
be quiet! System Power 10 Bronze 750W
CORSAIR 4000D Tempered Glass Mid-Tower

Funtech pravi da to stane v SLO 1140 eur

Prosim za komentar za naslednji build.

Za igranje iger in bedarije (v bistvu igram samo total war igre in kako RPG - nameščeno imam dejansko eno ali dve igri naenkrat), nisem pa posebej zahteven (tudi monitor bo prastari Dell U2515H). Do sedaj je bilo ponavadi tako, da sem kupil pc in potem imel računalnik 6-7 let. Vmes pa zamenjal enkrat grafiko (tu bi dodal še kak SSD kasneje). Ali naj se stegnem do i7, da bo res 6 let mir (nazadnje ko sem kupil i5 6500 je bila ta na koncu najšibkejši člen, i7 pa bi bil dovolj).

Ali ima funtech, še vedno ono foro, kjer ti sestavijo računalnik potem pa moraš ram vtaknit notri?
In ne da se mi naročat iz tujine ali sestavljat računalnika (izključno lenoba)...

Mislim, da pri funtechu več sploh ne sestavijo računalnik in da ga rabiš sam sestaviti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

DarwiN ::

ferdo911, osebno ta trenutek ne bi gledal Intela. 13400F je sicer super cpu, ampak malo predrag.

8-jedrnega 5700X dobiš za 196€ pri funtechu, plus B550 in 32gb rama.. Boljša in hkrati cenejša rešitev od Intela.

Druga opcija je pa 7600x/7700x in DDR5, ampak je 200-400€ dražje.

Težka odločitev, ampak zgrešit ne moreš. Tudi s 13400F pravzaprav ne zgrešiš.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

bonanno ::

Oj

Mi kdo sestavi Pc budget 800 -1000eur za igranje igric...

Hvala

Kebo ::

Nekaj takega Mogoče je za razmislit o rabljeni grafični, izbire je veliko.

Han ::

Če že novo grafično, potem rajši 6700 XT z 12 GB DDR6.

https://www.mindfactory.de/product_info...

Za jurja dobiš zadnjo generacijo i5, če se stegneš do 1200 eur, pa kišto z nVidio RTX 4070.

https://www.csl-computer.com/en/pc-syst...

Johnny QJ ::

je kakšen smisel vzeti 5700x namesto 5600x za gaming PC? 8 jeder?

sbawe64 ::

5700x je bolj hladen in varčen (zadnji cpu iz am4 5000 serije).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

5600X spoh ne glej, Johnny, ker je 5600 (non-x) praktično isti šmorn, a cenejši.

Dilema torej 5600 ali 5700X. V gamingu danes ne boš opazil razlike med njima. Mogoče se čez 2-3 leta pojavijo prve igre, kjer bo 6-jedrniku zmanjkalo sape oz. bodo občasno padli fps-ji. Se ti torej splača doplačat ~50EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

čez 3 leta bo 5700x verjetno na bolsjaku 50€, tko da verjetn ne :))
#brezpodpisa

Meiniken ::

Glede na trenuten trend bo čez 3 leta največja težava vram.

Jerry000 ::

Se tole splača nabavit? Je za kaj? Gre se za gaming PC
https://nzxt.com/en-AT/build/pc/9b4fbe6...

FireSnake ::

Za gaming se ne splača kupiti nič, ker ti ne bo vrnilo denarja.

Drugače je pa tole vrhunska mašina.
Za razmisliti je le: če toliko zapraviš, bi jaz šel na AM5/DDR5 platformo.
Če pa ne, pa vzel 5800X3D procesor.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

frenky119 ::

Jerry000 je izjavil:

Poglejte si. Realno ocenjevanje.

Zgodovina sprememb…

frenky119 ::

frenky119 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Poglejte si. Realno ocenjevanje.

Poglejte si še ostala testiranja, ki so zanimiva za vas.

FireSnake je izjavil:

Ne rabi vedno povračilo denarja, to je entertainment. Ko greš v kino tudi ne dobiš povračilo denarja :)
Ja, imaš prav, sem se potem še sam malo "poigral" in sestavil AM5/DDR5, ter brez NZXT hlajenja (baje ni tok dobra firma (ali je?)) pa še drag je zaradi LCD ki pa sicer mi je zelo všeč ampak ok, bom potrpel brez :). Sem pa pustil samo ohišje NZXT ker mi je všeč

https://pcpartpicker.com/list/gQQ4rD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Gutjerez ::

Rad bi nadgradil svoj računalnik z novo grafo.
Trenutno je ta zadeva
https://ibb.co/T08hWTN
https://ibb.co/pZwzCMW
https://ibb.co/3BV80L9

Nova grafa bi bila tale
https://ibb.co/25hRNJD

Torej bi potreboval tudi novi napajalnik?
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

650W bo naceloma dost za 4070ti...
#brezpodpisa

Seveda ne. 4070Ti pije zgolj ~70W več od 3060Ti.. Še ostane precej "lufta".

Nenazadnje imaš kvaliteten 650W napajalnik, ki nudi 4x8 pin napajanje za GPU, medtem ko 4070Ti potrebuje le 2x8 pin... Se pravi lahko teoretično napajaš celo dve takšni kartici, čeprav se dolgoročno zagotovo ne bi dobro končalo. :D

Tudi 4080 bi brez najmanjšega problema poganjal ta napajalnik.

hojnik prehitel. ;)

Zgodovina sprememb…

če bi bil lc-power al pa intertech, bi blo "650W" premalo... >:D
#brezpodpisa

True dat.. Men se je ~600W intertech stopil v kombinaciji z MSI GTX 970 od nečaka. Oziroma priključek 220V napajalnega kabla se je stopil v napajalniku in ga več ni šlo odstranit. Sicer je vse špilalo kot v Nemčiji, ampak ... :D

Ah, good times.

quality ni kaj. Čeprav so se v zadnjih letih tisti najbolj budget modeli vsaj mičkeno popravl proti temu kaj je blo prej. Sam plus modele je treba gledat..
https://imgur.com/gallery/73WL7gt

Morn nardit še teardown novejsih "letnikov" k mi glih lezijo na mizi.
#brezpodpisa

Ja, točno ta model je bil.. 500W bržkone, ker SL-600 očitno ne obstaja... SL-500, ampak brez plusa.. Kakšnih ~8 let nazaj.

SL-500 je je res utter utter garbage. Plus je vsaj passable garbage.

Morn enkrat nardit en homemade load jig (DL-24 mi leti sam na 185W) pa malo potestirat... Nihce namreč ne testira teh zadev, ker je vedno assumption, da so absolutno zanič.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ok hvala vama glede napajalnika.sedaj samo še rabim en info glede te grafične. Bi naj ta model od msija spadal med slabše v kategoriji 4070 ti kartic? Ker piše What We Disliked
10+2 Phase VRM and a lower maximum power limit

Preden kupim je lepo vedet kake cake :) lahko pa dam kaj zraven pa vzamem asusovo. Če pa gre tu za malenkosti pol pa tak vseen

Bomba je tale.. Tale njihov "disliked" je v bistvu pozitivna stvar, ker pomeni, da kartica ni primerna za maksimalno navijanje, kar pa je itak totalna neumnost, ker pridobiš usranih ~3% zmogljivosti, ~20% višjo porabo in ~50% več hrupa. :SSSSSSSSS

Skratka, zanemarljivi detajli.. Pomembno je samo, da je tiha, torej čim bolj zverinski hladilnik, tem boljše. In ta tvoj MSI model je eden najtišjih. Samo poglej dimenzije : 337x140x62mm.. Prava pošast..

Ok super. Tnx.

Jerry000 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ne rabi vedno povračilo denarja, to je entertainment. Ko greš v kino tudi ne dobiš povračilo denarja :)
Ja, imaš prav, sem se potem še sam malo "poigral" in sestavil AM5/DDR5, ter brez NZXT hlajenja (baje ni tok dobra firma (ali je?)) pa še drag je zaradi LCD ki pa sicer mi je zelo všeč ampak ok, bom potrpel brez :). Sem pa pustil samo ohišje NZXT ker mi je všeč

https://pcpartpicker.com/list/gQQ4rD

Se strinjam: edino, kar nam je odmerjeno, je čas. Zato, če imaš denar, je brezveze čakati.
AM5 z DDR 5 se mi zdi bolj smiseln nakup.
Edino glede NZXT se ne strinjam: gre za slovensko firmo, ki je ena izmed vodilnih na svetu za vodno hlajenje.

DarwiN je izjavil:

Seveda ne. 4070Ti pije zgolj ~70W več od 3060Ti.. Še ostane precej "lufta".

Nenazadnje imaš kvaliteten 650W napajalnik, ki nudi 4x8 pin napajanje za GPU, medtem ko 4070Ti potrebuje le 2x8 pin... Se pravi lahko teoretično napajaš celo dve takšni kartici, čeprav se dolgoročno zagotovo ne bi dobro končalo. :D

Tudi 4080 bi brez najmanjšega problema poganjal ta napajalnik.

hojnik prehitel. ;)

Zakaj pa, za tak denar (830EUR) ne 7900XT?
Pa z malo igranja z nastavitvami sploh ne rabi novega napajalnika. V odvisnosti od ostalih komponent še mogoče to ni potrebno.

Zgodovina sprememb…

@FireSnake, midva misliva isto firmo? NZXT ni Slovenska firma: NZXT is an American computer hardware manufacturer based in Los Angeles, California.
Dolgoročno se pa strinjam ja, DDR5, le ne vem kako preverit če gre ta vodno hlajenje na procesor oziroma ne vem kako preverit kompatibilnost

Popolnoma prav imaš.
Kratica me je zmedla in sem zamenjal za EKWB.
Se opravičujem.

Še eno vprašanje imam. Za CPU cooler mi piše da je možen compatibility issue. Kako lahko pogledam kateri hladilnik oziroma vodni hladilnik oziroma če je trenuten hladilnik pravi za izbran CPU? Sklepam da je ostalo vse OK

https://at.pcpartpicker.com/list/3qN3hk

hojnikb je izjavil:

quality ni kaj. Čeprav so se v zadnjih letih tisti najbolj budget modeli vsaj mičkeno popravl proti temu kaj je blo prej. Sam plus modele je treba gledat..
https://imgur.com/gallery/73WL7gt

Morn nardit še teardown novejsih "letnikov" k mi glih lezijo na mizi.

Evo še obljubljeni teardown. Letnik izdelave late ~2022
https://imgur.com/gallery/PaB1LXc

Če koga zanima budget od budgeta :))
#brezpodpisa

evkaliptus ::

Pozdravljeni

potreboval bi še vas nasvet preden oddam naročilo. Kupujem nov PC namenjen predvsem igranju iger, največ do ločljivosti 1440. Budget bi bil tam nekje do 1600 €, osnova AMD, AM4 konfiguracija.
Kaj bi spremenili (oziroma bi lahko bil bootleneck ali pa celo nepotreben nakup) na tej spodnji konfiguraciji. Predvsem me zanima glede matične plošče, napajalca, ohišja...in v primeru opazke vas prosim za vaš nadomesten predlog.
Kaj pa glede vodnega hlajenja CPU, je smiselno ali bi bil dovolj predlagan zračni cooler na njihovi osnovni konfiguraciji? Pri INTELU verjetno za AMD pa morda ne...

Pa ali bi bilo smiselno kupiti boljšo grafično (serija RX7) glede na procesor, v kolikor bi bila cena/kvaliteta za to ugodna?

https://www.csl-computer.com/en/k/tINoW...

P.S. če koga zanima, prodal bom prenosnik ASUS Strix ROG 15: kupljen jeseni 2021, 1 lastnik, zelo lepo ohranjen, zaradi selitve malo rabljen, stanje baterije odlično saj je bil redko uporabljan brez napajanja (CPU: AMD Ryzen 9 5900HX, 16 GB DDR4-3200, GPU: AMD Radeon RX 6800M), za vse podatke prosim v DM. Cena še ni določena, zanima me tudi vaše mnenje koliko bi bil vreden, preden ga dam na bolho.
Review:
https://highperformancelaptops.com.au/r...

Morda samo še ena varianta (gledal sem performance oz. razliko med CPU 5700x in 5800x3D in ne vem če tistih 15-20% hitrosti odtehta 180EUR, plus manj je energetsko potraten.
Pomisleke imam še glede kište (rad bi imel optimalno glede temperature, brez lučk in ne preglasno) - vaš predlog?
Trenutni predlog sestava:
https://www.csl-computer.com/en/k/8j5k6...

Zgodovina sprememb…

Tvoj problem je, da si te CSL sestave preveč prilagodil po meri... In to imajo zelo drago, ker jim narediš veliko dela.. Vsaka sprememba je dražja kot če bi šel osebno peš v Nemčijo po komponento. ;)

Skratka, čim manj sprememb..

Vzemeš denimo ta komplet, mogoče dodaš wifi kartico in rešeno... Mogoče menjaš še ohišje, ampak RGB lučke se da izklopit.

Če hočeš vse specifično po meri, potem raje naroči pri MF+Mailbox in sam sestavi.

Zgodovina sprememb…

Hvala za odgovor, sem videl da lepo rastejo cene z spremembmo njihove postavitve.
Sem samo dodal samo še wi-fi kartico, za ohišje pa bo kar ok če se tiste lučke lahko izklopijo.
Sem pa mislil da bodo dali kakšen popust ko se prijaviš na njihovi strani ali pa vsaj prednaložili winse pri nakupu nad 1000€.

Če pa je še kakšen predlog za optimizacijo zgornje sestave bom vesel vašega predloga.

CSL koda (SVX99XV6) za -15€ velja že od pamtiveka.

Hvala za tole, deluje še vedno..;)
««
1111 / 1151
»»