» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
81 / 1161
»»

eieieie1 ::

Čist po občutku :)

Loocas ::

@5ick

gaming za jurja

- gtx580, ker je dnar :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

PrimozR ::

WTF; 8 GB RAMa je že pod 40 €?!?! O_O

Ampak v tako kišto nujno paše SSD, bolj kot GTX 580 namesto 570.

yep
namesto GTX580 je opcija tudu GTX570+SSD.. verjetno še boljša.

krispe ::

Dan danes so grafične nad HD 6870 ali GTX 560 itak overkill, razen če imaš več monitorov. Meni še moja HD 6850 sicer navita malo vedno služi zelo dobro in sploh ne razmišljam o menjavi :)

Jaz bi tudi raje vzel GTX 570 in SSD, ali pa celo GTX 560 Ti in še večji SSD. But the choice is yours.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krispe ()

5ick ::

Kaj sploh je SSD. Pa če kdo ve ali sploh lahko vzameš na obroke na tej strani ker nisem nikjer zasledil.

Štrubsi ::

Zdravo!

Sem tik pred nakupom novih računalniških komponent iz te nemške internetne strani: http://www.compuland.de/
Zato imam problem, saj se na posamezne komponente ne spoznam prav dobro, vem kaj je sedaj popularno, ne pa kaj je bolje od česa drugega..
Tukaj pa bi prosil vas, da mi pomagate. Računalnik bom uporabljal predvsem za uporabljanje programov kot so Adobe Premiera, After Effects, Photoshop in Autodesk 3DS max in maya, seveda pa tudi kar nekaj iger..rad bi, da mi vse zahtevnejše igre delujejo brez problemov, po možnosti na najvišji grafiki. Procesor naj bo Intel i5 2500K ali i7 2600K, saj bi rad imel odprte možnosti pri navijanju. Grafična je lahko ali radeon ali geforce, dokler je približno enake kakovosti kot hd6950, ne vem pa kakšne so razlike med 1024 in 2048MB..rama naj bo najmanj 8GB, po možnosti 1600MHz. Slišal sem, da so ssd diski nekaj nepogrešljivega pri video produkciji, oz kot primarni diski, ampak ne vem kolikšnega naj bi vzel, da bi deloval optimalno. Bi pa poleg vsega še en 2TB disk, ki bi bil čimtišji in čimhitrejši. Za vse skupaj sem pripravljen dat 800€, največ 850€.

Najlepša hvala za pomoč že v naprej in lep pozdrav,
Žiga

Janac ::

ASRock Z68 Pro3 - Intel Z68/DDR3/VGA/1155/ATX
109.20 €
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX
187.20 €
Corsair Vengeance Blue 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V
64.80 €
Western Digital Caviar Green 2TB 64MB
84.00 €
Arctic Cooling Freezer 13 (am2+, am3, FM1, 775, 1155, 1156,
31.20 €
XFX Radeon HD 6870 1GB Dual Fan
160.80 €
SATA ASUS DRW-24B3ST
26.40 €
NZXT Hush Black
84.00 €
Corsair Gaming Series GS700W - 80+
88.80

za to ceno nevem če dobiš ssd, poleg tega je moja konfig. ena najbolj uravnoteženih za ta denar.

@dinokomp

l.p

jazbec ::

jajc sestava
če že na dinokomp

ASRock Z68 Pro3 - Intel Z68/DDR3/VGA/1155/ATX-109.20 €
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX-187.20 €
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V-45.60 €
OCZ Agility 3 60GB - SATA3 - 6Gb/s SSD-105.60 €
Samsung EcoGreen F4 2TB 32MB-87.60 €
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1GB OC-210.00 €
Corsair Builder Series CX 600W-67.20 €
Cooler Master Elite 370-49.20 €
Skupaj: 861.60 € na dinokomp

Štrubsi
rajši poglej direkt.jacob-computer.de
bom pa pogledal pa ti linkam s te strani

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jazbec ()

@jazbec

Ta trgovina, k si jo linkov, je dost dražja od compuland:). Tko da bi kr vztraju pr njih:). Sam tok da si veste mislt kok je pocen 120GB Corsair Force Series 3 stane samo 130€;).

niti ne, ker sam kupujem htpc in sem primerjal strani
cena iste oz. čimbolj podobne sestave je skoraj identična na tvoji in moji trgovini

ssd-ji pa vemo, da so že zelo poceni

jazbec je izjavil:

niti ne, ker sam kupujem htpc in sem primerjal strani
cena iste oz. čimbolj podobne sestave je skoraj identična na tvoji in moji trgovini

ssd-ji pa vemo, da so že zelo poceni

V sloveniji so daleč od poceni:D.

Me pa zanima kaj se za video produkcijo najbolj splača, dat kk euro več, pa si nabavt i7 al je i5 čist kul in ostanek denarja raj dt v ssd? Isto velja za grafično, dat mal več za 2GB, al je dost kul 1GB?

To si zdej dal take primerjave, ko da bi rekel 'avto z 2.0 ali s 3.0 motorjem). Precej bolj važno je KATER i5/i7 proc oz. katero grafo z 1 oz. 2 GB RAMa.

EDIT: verjento je vprašanje 2500/2600, torej bi vezl 2500 in SSD; pri grafi pa 1 GB, ker je 2 GB uporaben šele pri 30'' monitorjih oz. več njih, sploh če grafi/-e vežeš v crossfire. Za tam 1920 x 1200 in manj je 1 GB čez glavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

To si zdej dal take primerjave, ko da bi rekel 'avto z 2.0 ali s 3.0 motorjem). Precej bolj važno je KATER i5/i7 proc oz. katero grafo z 1 oz. 2 GB RAMa.

EDIT: verjento je vprašanje 2500/2600, torej bi vezl 2500 in SSD; pri grafi pa 1 GB, ker je 2 GB uporaben šele pri 30'' monitorjih oz. več njih, sploh če grafi/-e vežeš v crossfire. Za tam 1920 x 1200 in manj je 1 GB čez glavo.

No sej, zanima me al je, glede na to kolk dnarja sem prpravln dt, bol uzet avto z 2.0 mašino in dt še nekaj denarja za chip tuning (oz športno podvozje/boljše gume/turbino al kr koli bi bl pasal v ta kontekst:P), al je bolš vzet avto z 3.0 mašino za divjt po slovenskih cestah:D. Nisi odgovoril katera kombinacija je boljša;). Okej, za grafične mi je pa zdej jasn, hvala:). Me pa zanima še nekej, z68 al p67 matična, kakšna je razlika? Je razlika samo to, da je pri z68 uporabljena tudi sandybridge grafična, al je še kej druzga in ali je to dobra stvar, čeprav maš dodatno grafično? (ker za nasledne procesorje ivy bridge, sm slišu da nej bi grafične ful pospešile celoten sistem)
Pa še to, razlika med radeon hd6950, hd6870 in geforce gtx560, kaj je najbolš? In zakaj je tale grafična, glede na to da je 2MB tok cenejša od ostalih? Kaj pomeni retail?
Razlika med procesorji intel in amd je očitna, v prid intla..kakšne pa so razlike med radeon in geforce grafičnimi (to da ma geforce neko fizično zadevo notr vem)?

Hvala,
Žiga

freejack ::

ok upajmo da zadnje spremembe, any comment?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

A to maš zaradi tega rame, da so barvno usklajeni s ploščo? :D

Nima smisla kupovat tako drage rame. 40-50€ max za 8GB.

Pa Vertex 3. Vse ostalo za nižjo ceno ima Asynchronus NAND, ki je počasnejši (sploh pri majhnih fajlih, kar imaš pa pri zagonu in nalaganju programov, običajno naloženih na SSD - filme, glasbo in podobno zalego imaš itak na mehanskem disku). Če kupuješ zakaj ne bi kupil orenk (sicer lahko vzameš tudi recimo Vertex 2, Intelove poone, itd.).

Drugega diska ne potrebuješ?

Loocas je izjavil:

A to maš zaradi tega rame, da so barvno usklajeni s ploščo? :D

točno tako :p
bi vzel tut 9-ko za 50e ampak riskiram dodatnih 20 k mater zgledajo lepi na tej plati hehe

PrimozR je izjavil:

Pa Vertex 3. Vse ostalo za nižjo ceno ima Asynchronus NAND, ki je počasnejši (sploh pri majhnih fajlih, kar imaš pa pri zagonu in nalaganju programov, običajno naloženih na SSD - filme, glasbo in podobno zalego imaš itak na mehanskem disku). Če kupuješ zakaj ne bi kupil orenk (sicer lahko vzameš tudi recimo Vertex 2, Intelove poone, itd.).
Drugega diska ne potrebuješ?

spremenu na vertex 3, hvala za opombo, sm preveru glede nand
drugega diska pa "trenutno" ne potrebujem, ker mi obstoječi wd green sata2 hodi viška in bom še tega ponucal do konca leta, za božič si pa kupim novega za darilo :p

ok, to je to, popravljena verzija z vertex3, mislim da bi zdej moglo vse štimat

ampak sekundo, da vidim če lahk še ostalo uskladim na plavo :p

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

Torej drug disk imaš, to me je zanimalo. Ker 120 GB je... malo :D (Win7 recimo z rahlo našarjeno inštalacijo hitro doseže 50 GB, brez nekih večjih nameščenih programov)

silo ::

Pri teh RAMih pazi na kompatibilnost s hladilnikom NH-D14, saj se pojavljajo problemi ko so moduli višji od standardne velikosti, se pravi imajo dodatna hladilna rebra v višino - NH-D14 je precej velik hladilnik in se na nekaterih platah razteza čez RAM slote. Preveri na Noctuini strani!

Jaz bi vzel cenejšo plato (tam za 120€), kake low profile rame in pa cenejši 120GB SSD disk...

Nevem, a res deluje toliko boljše vertex 3, kot pa recimo tvoj ali agility 3 da boš dal 50€ več (30% več plačaš)? Kolko sem jaz kaj spomnim iz testov, se ne splača preveč... Ampak zdaj nimam časa it googlat :P

PrimozR je izjavil:

Torej drug disk imaš, to me je zanimalo. Ker 120 GB je... malo :D (Win7 recimo z rahlo našarjeno inštalacijo hitro doseže 50 GB, brez nekih večjih nameščenih programov)

Ja trenutno mi boot zaseda 30gb tako da tu ni panike, mam še dost prostora za programe in par iger.

silo je izjavil:

Pri teh RAMih pazi na kompatibilnost s hladilnikom NH-D14, saj se pojavljajo problemi ko so moduli višji od standardne velikosti, se pravi imajo dodatna hladilna rebra v višino - NH-D14 je precej velik hladilnik in se na nekaterih platah razteza čez RAM slote. Preveri na Noctuini strani!

Hvala za opozorilo, sem sicer videl da naj bi štimalo, pa sem raje še enkrat preveril. Hladilnik se komot ujema z plato in ripjaws rami.

eieieie1 je izjavil:

Jaz bi vzel cenejšo plato (tam za 120€), kake low profile rame in pa cenejši 120GB SSD disk...

Nevem, a res deluje toliko boljše vertex 3, kot pa recimo tvoj ali agility 3 da boš dal 50€ več (30% več plačaš)? Kolko sem jaz kaj spomnim iz testov, se ne splača preveč... Ampak zdaj nimam časa it googlat :P

Trenutno od plate ne odstopam, ramov prav tako ne. Zdi se mi odlična plata in čeprav bi lahko dobil cenejšo, se mi zdi da je tale vredna svojega denarja in mi bo še lepo služila v prihodnje, isto gre za rame; oboje tako performance kot vizuelno.
Kar se tiče pa ssd, pa sem res malo počekiral in vertex 3 (sync) se res bolje odreže od agility 3; force 3 je pa podoben agility3 (oba async).

Fantje kaj pravite menjavo psu (vem vem, modra) :)
prophecy 750
namesto
antec
malo me skrbi sam 2x12v rail in pomanjkanje "bronze"

Itak da se bolje odreže od Agility, ampak je vprašanje če se splača.

Čist informativno me zanima kaj imaš recimo na tisti plati takega kar boš rabil in ta plata ne ponuja:
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

eieieie potem je tudi vprašanje če se splača OCZ X 3. Zakaj ne Vertex 2? Zakaj ne potem kar Agility oz. Solid 2? Zakaj sploh SSD? Jaz vem da bi Vertexa.

LC-ja pa jaz ne bi. Glede Gigabytke vs. Asus... Proper napajanje? :>

Kaj pravte na to izbiro? Upam da nisem česa pozabil oziroma pomešal:D
 Seznam

Seznam

Hvala in lep pozdrav,
Žiga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Štrubsi ()

50 € lahko prišparaš pri procesorju in jih vložiš v boljši SSD.

A ni tko da je i7 bistveno boljši od i5, sploh pri video produkciji? Za ssd se mi pa skoraj ne da dajati več denarja, saj ga še en teden nazaj nisem nameraval kupit..pč dokler nisem videl te cene ki jo ima ta:). Če pa že, katerga bolšga, za podoben denar bi mi svetovali iz te strani?

Lp,
Žiga

PrimozR je izjavil:

eieieie potem je tudi vprašanje če se splača OCZ X 3. Zakaj ne Vertex 2? Zakaj ne potem kar Agility oz. Solid 2? Zakaj sploh SSD? Jaz vem da bi Vertexa.

LC-ja pa jaz ne bi. Glede Gigabytke vs. Asus... Proper napajanje? :>

Ne ni vedno vprašanje potem po slabšem. Tako, kot za večina ni primeren najnaj proc (i7 2600k) ampak i5 2500k, je brezveze kupit 30% dražji SSD, če sploh nebo opazil nobene razlike. vertex 2 se pa ne splača, ker stane isto kot agility 3, ki je boljši

PrimozR je izjavil:

50 € lahko prišparaš pri procesorju in jih vložiš v boljši SSD.

In boljšo ohišje...

Ah, ohišje mi je čist kul. Ednino kar mi je pri ohišju pomembno je to, da je atx, midi tower in da ima ventilator spredaj in zadaj, zato, ker ga imam v leseni škatli pod mizo, ki je odprta le spredaj in zadaj:). Tako da vse šminke glede prozornih stranic odpadejo+da mi gre čist vsa led vetilatorska navlaka na živce:D. Verjetno bom poleg ohišja kupil le še dva malo boljša ventilatorja:).
Sej ohišje ne igra neke hude vloge ane? Razen to da more bit kokrtok zračen in čimlepši:D

Ja predvsem zračenje ima vlogo ja, tudi izgled a to ni tako zelo pomembno.
Sem primerjal moje staro ohišje brez ventilatorjev (neko LC za 30€) in ta novo z tremi 20cm ventilatorji, enim 12cm zadaj in še enim 12cm spodaj. Pri starem ohišju je temperatura v ohišju dosegla in presegla 50°C. V ta novem pa zelo redko doseže 30°C :D
Tudi tempeatura komponent je posledično precej nižja.

gpanta ::

http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/...

Kaj pravte a bo dost dobr za igrce?

:)):)):)):)):))
kira cena-joj

sestavi ga po komponantah npr. pri dinokomp, kjer ti ga tudiu sstavijo
za skoraj 900 evrov dobiš 100x boljši pc

Ibrahimovic ::

A je res en folk tok naiven da razmisla o nakupu Pc v Mercator-ju..
Kups salamo pa kruh + računalnik :))

krispe je izjavil:

Ja predvsem zračenje ima vlogo ja, tudi izgled a to ni tako zelo pomembno.
Sem primerjal moje staro ohišje brez ventilatorjev (neko LC za 30€) in ta novo z tremi 20cm ventilatorji, enim 12cm zadaj in še enim 12cm spodaj. Pri starem ohišju je temperatura v ohišju dosegla in presegla 50°C. V ta novem pa zelo redko doseže 30°C :D
Tudi tempeatura komponent je posledično precej nižja.

Sosed ma ohišje k ga je kke 10 let nazaj, k so bli 500MHz procesorji še hitri, kupu kot že sestavljen računalnik..ne vem kolk je stala zadeva, ampak to ni point. Zdj ma notr i5 2500k, 2GB HD 6950 grafo, pa pč ostale komponente k ne vem kere so in prav, da nima nikol temperature v ohišju nad 30..s tem da nj bi proc naviu na 4,5GHz:) (pa nima nobenga posebnga hladilnika za proc). Tko da pomoje je čist kul če daš sam 35€ za kišto:D. Pč sj pravm, js rabm sam spredi pa zadi ventilator..ker kjer kol drugje bi biu, ne bi služu svojmu namenu kot bi mogu:).

Lp,
Žiga

Izmed računalniških komponent se ohišje najpočasneje stara. Če je takrat kupil kakega top of the line Xaserja ima lahko nizke temperature, 30°C sicer verjetno težko pri neki spodobni glasnosti, pa vseeno. Ravno zato se ti splača vložiti denar v ohišje, ker ti drži nekaj let.

Če gre za obično bež neprezračeno ohišje, verjemi, da tudi brez navitega proca NIMA 30°C v notranjosti, prej dvakrat toliko.

Ni običajno bež ohišje, ni pa nič kaj posebnega. Kupil ga je v kompletu z ostalimi stvarmi v neki trgovini kot bi danes rekel v merkatorju;). Ohišje je grdo, precej neprezračeno in predvsem nič posebnega. Ta zadeva k bi jo jst vzel, zgleda veliko bolj zračna kot njegovo ohišje:)

klinker ::

Mam tudi jst eno ohisje v kleti staro kake 10let najmanj, pa ko ga primerjam z enim od mojih, za katerega sem dal 40€ je kvaliteta izdelave starega uhuhu boljsa od tega novejsega. Pleh neprimerno debelejsi, posebej pladenj za plato katerega lahko izvleces iz zadnje strani, vec placa med stranico in pladnjem, tako da se da kable odlicno skrit, ceprav o cable managementu se takrat verjetno se sanjalo ni, stranice se tako lepo vlezejo v lezisca in zahakljajo da mislis da ima kaka huda vodilca tam, pa ni nic kaj drugacen sistem kot na trenutnih. Je pa grdo za umret, zato je tudi v kleti :D Ga se imam ce se mi ga bo kdaj dalo malo zmodat/polepsat pa zal ni casa :8)

qwerty21 ::

Pozdravljeni, odločil sem se da si sestavim nov gaming računalnik. Računalnik bo namenjen predvsem igranju iger, nameravam pa še gledati filme, brskati po spletu, ter opravljati preprosta pisarniška dela. Moj budget je 900 Eur v kar pa naj bo vključen tudi monitor.

Mrakw ::

gpanta je izjavil:

http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/...

Kaj pravte a bo dost dobr za igrce?

Da nebi slučajno kupil ta računalnik!!! Prosim!

@ qwerty21

gaming škatla za 750€

za 150€ pa kupi še en 23/24" monitor.

Zdravo!

Ali ima kdo že izkušnje s nemško trgovino cyberport? Namreč na Jacob-u so se procesorji precej podražl:/. Al pa mogoče kdo ve za kko trgovino k ma podobne cene kot cyberport in pošilja v slovenijo?

Hvala in lep pozdrav,
Žiga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jazbec ()

Piggykiller ::

Obstaja še hoh.de katera še je za nekaj evrov povprečno cenejša kot jacob.

zgornja trditev ne drži, vsaj trenutno ne
sem gledal podobne komponente in pride na hoh dražje

Piggykiller ::

Točno zaj sem malo šel gledat pa vidim, da grafična katero sem kupo pred petimi mesci stane 30€ več o.O

Heh..a kr dve sta:D. Očitno je ta moja kka stara kopija te k si mi ti poslov a:).
Pa vseen..ma kdo izkušnje, mnenja z cyberport?

direkt je internetna trgovina, navadna je pa navadna trgovina

user1618 ::

Štrubsi je izjavil:

Ah, ohišje mi je čist kul. Ednino kar mi je pri ohišju pomembno je to, da je atx, midi tower in da ima ventilator spredaj in zadaj, zato, ker ga imam v leseni škatli pod mizo, ki je odprta le spredaj in zadaj:). Tako da vse šminke glede prozornih stranic odpadejo+da mi gre čist vsa led vetilatorska navlaka na živce:D. Verjetno bom poleg ohišja kupil le še dva malo boljša ventilatorja:).
Sej ohišje ne igra neke hude vloge ane? Razen to da more bit kokrtok zračen in čimlepši:D

Jaz sem pred mnogo leti dal nekih 15000 SIT za res odlično zračno ohišje CoolerMaster Centurion 5 s filtri za zrak. Takrat je bil aktualen P4, ful vroča zadeva. Danes je notri Core2Quad, ki nikoli ne nažge ventilatorja nad 1300 rpm. Na stranski ventilator sem še namontiral filter (filc za nape). Res, prostorno robustno ohišje, zračno in čisto. Imam pa tudi Pundita s Core2Duo, ki sem ga še novega od znotraj lepo obložil na režah. Dela že cca. 4 leta, notri ni niti malo prahu. Oboje dela predvsem tiho kot od prvega dne.
Skratka, stavim na kvalitetna in zračna ohišja, čeprav niso poceni.

pijavka ::

Pozdrav,
tudi pri meni je prišel čas, da zamenjam staro kišto.

Računalnik bo uporabljam predvsem za delo: simulacije, prgramiranja, kak 3D model v kakšen CAD programu. Itak za net in pač tudi za gledanje filmov. Denar - nekje med 750 - 800 €. Zanima me vaše mnenje.

Kaj menite na naslednjo konfiguracijo:
Matična: Asrock z68 pro3
Procesor: i-5 2500k
Ram: Corsair Vengeance 8 GB
Grafična: XFX 6870 dual fans
ali ASUS EAH5770
SSD: OCZ Agility 3 120 GB
Disk: Spinpoint 1 TB 7.2
Ohišje: NZXT H2
DVD Sony Optiarc 24x
Napajalnik: Sharkoon 460W

Da malo razložim zakaj tak izbor. Trenutno ne mislim navijati.

Glede teh stvari sem odločen, da bojo v kompletu:
- procesor je OK, saj ga vsi toplo priporočate
- matična se mi zdi kar v redu, kar dobro je ocenjena in ni predraga
- SSD nujno; agility 3 zato, ker je precej cenejši od vertexa 3, ni pa toliko slabši
- Spinpoint F3 je tut zakon, vsi ga havlijo
- DVD pekač mi je vseeno kakšen je
- ohišje je tako, ker bi rad, da je čim tišje; in v primerjavi z Silenciom 550 in R3, mi je ta najljubši

Sedaj pa dileme:
- sedaj nisem že kakih 5 let nič igric igral. Sedaj bi rad malo probal, kako je grafika napredovala, malo te najnovejše stvari, kako je kaj napredovalo, iz radovednosti; samo dvomim, da bo igranje stalna praksa; grafična 6870 je zelo hvaljena, ta XFX model je tudi zelo tih. Hkrati pa je precej draga za neigračarja. 5770 pravijo, da še ni za staro šaro in je še vedno precej huda.
- ram sem tudi izbiral glede na ceno pa malo glede proizvajalca. Se precej pozna razlika med 1600 mhz in 1333 in višjimi frek.?
- še dilema glede napajalnika. Kaj pravite na tega proizvajalca? Ima kdo izkušnje? Kaj pa glasnost? Ali bi bilo 350 W dovolj? Glede na mlacomov konfigurator že. toda?

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Pri Mlacomu pride 860€ + 50€ za napajalnik. Pri Jacob Combuters 785€ z napajalnikom.

Hvala
««
81 / 1161
»»