» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
662 / 1148
»»

smacker ::

Headpetrol je izjavil:

Kaj pa menite o tem s tem, da bi bilo 64 RAMA

Zdaj se je pa treba malo odločit... Govoriš o budgetu 2000€, potem pa ponudiš sestav v slo za 1400, ki se iz nemčije dobi za 1200€. Če rabi za profesionalno delo (8 ur na dan, z računalnikom služi denar), potem je rang 2000€ smiseln. Za učenje in domače projekte je smiselno razmišljat o canejših komponentah za cca. 1200€. Kaj pa monitorji? Že ima?

Wazzock ::

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,

potrebuje se računalnik, ki se bo večinoma uporabljal za igre, občasno pa tudi za kakšne CAD programe (AutoCad in ArchiCAD). Cena do 700EUR

P.S. Kateri konektor priporočate za povezavo računalnika z monitorjem Dell U2515? Trenutno imam HDMI in se mi zdi da pri posnetkih boljše kakovosti ne prenaša dovolj hitro in s tem slika šteka.

Če ti pri posnetkih šteka, ni kriv monitor ali kabel, temveč mašina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wazzock ()

Wazzock je izjavil:

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,
potrebuje se računalnik, ki se bo večinoma uporabljal za igre, občasno pa tudi za kakšne CAD programe (AutoCad in ArchiCAD). Cena do 700EUR
P.S. Kateri konektor priporočate za povezavo računalnika z monitorjem Dell U2515? Trenutno imam HDMI in se mi zdi da pri posnetkih boljše kakovosti ne prenaša dovolj hitro in s tem slika šteka.

Če ti pri posnetkih šteka, ni kriv monitor ali kabel, temveč mašina.

Pri 1440p na 60fps je lahko kriv tudi kabel/neustrezen port - stare verzije HDMI ne prenesejo tolko. Monitor ima zagotovo ustrezne konektorje (itak da je narejen za tako resolucijo), kabel predvidevam da je bil zraven monitorja in bi tudi moral prenest nove standarde. Z novim PCjem in novo grafo ne bi smel met težav.

DarwiN ::

Headpetrol je izjavil:

Sem ga vprašal in ga uporablja. Kaj pa menite o tem s tem, da bi bilo 64 RAMA

Pozabi te sestavljene grozote v Sloveniji. Tudi če ti slučajno ne namečejo skup nekih izmečkov, je cena za ~500€ višja pri 2k računalniku.

Tole potem. Vse top kvaliteta.. Pa čim prej naroči, ker zaloga grafičnih je predvideva na 29.6.2016. Prvi pride, prvi melje, a ne.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

pik66 ::

Pozdravljeni, tudi sam sem pred nakupom igricarskega PC-ja (pac konec solskega leta), ki bo seveda moral oddelati tudi vse ostalo poleg igric (pisarna, web, ipd). Smackerjev build malo vise
mi je vsec, zanima me pa kaj menite:

1. ali je smiselno vzeti drug mb z M.2 in NVMe SSD
recimo:
http://www.mindfactory.de/product_info....

2. ali je Dell u2715h monitor primeren

3. katero ohisje priporocate

Hvala za nasvet!

1. Smiselno je M2 SSD če ti budget dopušča. Vsekakor pa vzami 256GB, zato da lahko na njega poleg sistema namestiš kako igro - tisto ki jo trenutno najbolj igraš. Če boš igre gnal iz hdd-ja, pol se ti tud M2 ssd ne bo nič poznal pa lahko vzameš SanDisk 120GB za 40€.
2. Monitor je sigurno dober, če dobiš pa kaj bolj pametnega za ta denar pa naj še kdo drug predlaga, nisem sledil monitorjem trenutno.
3. Ohišje pa odvisno od tega kar je tebi všeč. Jaz sem mam to (maš več barvnih kombinacij): http://www.mindfactory.de/product_info....
Če hočeš da je čimtišje, pa vzameš nekaj brez pleksi stranice: http://www.mindfactory.de/product_info....
Poglej kake reviewe na youtube in izberi kar ti je všeč.
PS: za ohišje iz Mindfactory plačaš dodatnih 20€ poštnine, zato poišči še pri nas, zna prit ceneje.

N0t0ri0us ::

Ima kdo kakšno budget varjanto za napajalnik kateri bi moral poganjati gtx 460 cca 150W + ostale komponente (nevem katere)?

Nekaj rabljenega v rangu 20EUR ampak bo verjetno treba prišteti kak EUR več

Rabim 2x pci e

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

mogoče kakšen nov lc 500w, intertech sl500w..
ta drug pci pa magar prek molexa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

N0t0ri0us ::

sem predlagal lc600 za 38€. Najcenejša rešitev za 2x pci-e, če pa si lahko privošči še 7€ več pa xfx ali superflower 450.. sem mu povedal, da je razlika v kvaliteti ogromna, potem pa kakor želi.
Vsi cenejši imajo samo 1x pci-e

barossa45 ::

Zdravo, zanima me katero zvočno kartico priporočate za zvočni sistem od logitech-a Z5500.
Saj vem, da je že veliko o tem napisano, samo so vse stare teme pa obstajajo sedaj že zagotovo novejše kartice.
Trenutno imamo preko banance na matično

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: barossa45 ()

hojnikb ::

preko spdif spelji, pa nima veze kako zvocno mas..
#brezpodpisa

alenb9 ::

Dober dan.
Rad bi si sestavil računalnik, vendar s tem nimam kaj preveč izkušenj, pa me zanima če mi lahko kdo sestavi računalnik. Moj budget je cca. 1000 eur. Lp.

hojnikb je izjavil:

preko spdif spelji, pa nima veze kako zvocno mas..

Lahko poveš kaj več?

digitalni vhod, če ga ima plata

tako. Če prenašaš zvok digitalno, je čisto vseeno kakšno zvočno maš, saj dela analogno konverzijo ojačevalec v zvočniku.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

tako. Če prenašaš zvok digitalno, je čisto vseeno kakšno zvočno maš, saj dela analogno konverzijo ojačevalec v zvočniku.

Plata je asrock 945gcm-s
in ima avdio izhode samo: "HD Audio Jack: Line in / Front Speaker / Microphone"

111111111111 ::

Kupujem nov gaming komputer. Grafično že imam MSI 970 GTX 4G
predvsem rabim nasvet pri plati.

Budget: 800 - 1000€
Zahteve:
32 GB rama
SSD disk 256 GB (Nič večjega od 256 GB)
Imel bi i7 procesor, če se ga da dobiti za to ceno

Nakup mora biti v Sloveniji, ker gre na firmo.

Kot firma lahko BP kupiš v nemčiji. Samo napišeš jim za račun brez DDV in nakažeš normalno.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Kot firma lahko BP kupiš v nemčiji. Samo napišeš jim za račun brez DDV in nakažeš normalno.

To mi je jasno, ampak direktor hoče imeti garancijo v SLOVENIJI, ne v EU, ne v AU, ne v IT, ampak v SLOVENIJI. Torej... I don't give a fuck, dokler mi kupi komp za domača opravila... Grafike v službenega ravno ne morem nabit. :D

nejodagreat ::

Je Intel Pentium G4400 (2x 3.3 GHz, Intel HD Graphics 510) dovolj zmogljiv za gledanje FullHD videa (in MS Office + facebook, youtube ipd.)?

Aston_11 ::

nejodagreat je izjavil:

Je Intel Pentium G4400 (2x 3.3 GHz, Intel HD Graphics 510) dovolj zmogljiv za gledanje FullHD videa (in MS Office + facebook, youtube ipd.)?
Seveda je, že pred prejšnja generacija s tem nima nobenih problemov (G620 itd.).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

za to je dober že najcenejši celeron
#brezpodpisa

innerspace ::

Imam ze nekaj komponent, potrebujem pomoc pri izbiri procesorja.
PC bo rabljen vecinoma za surfanje, hd movies, obcasno audio snemanje in editing, za igre zelo malo(KSP in racing), obcasno photoshop.

Imam GTX750Ti, HDD 500+260GB, ohisje in DVD enoto.
Potrebujem se ram(8GB, DDR3 ali DDR4, 1600 +), CPU, MB in napajalnik.
Za CPU se odlocam med Pentium G4520 in i3 6100(oba skylake), MB bo verjetno Asus. Naknadno se doda SSD.

Kateri od teh procesorjev bi bil boljsi fit za tak PC? Tretja opcija?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

PredatorX ::

innerspace je izjavil:

Imam ze nekaj komponent, potrebujem pomoc pri izbiri procesorja.
PC bo rabljen vecinoma za surfanje, hd movies, obcasno audio snemanje in editing, za igre zelo malo(KSP in racing), obcasno photoshop.

Imam GTX750Ti, HDD 500+260GB, ohisje in DVD enoto.
Potrebujem se ram(8GB, DDR3 ali DDR4, 1600 +), CPU, MB in napajalnik.
Za CPU se odlocam med Pentium G4520 in i3 6100(oba skylake), MB bo verjetno Asus. Naknadno se doda SSD.

Kateri od teh procesorjev bi bil boljsi fit za tak PC? Tretja opcija?

I3 6100.
http://www.mindfactory.de/product_info.... (ali podobno)

gdjv ::

Pozdravljeni,

prosim za pomoč pri optimizaciji (budget) mini ITX gaming računalnika. Računalnik mora biti čim manjši, da ga skrijem v dnevni sobi, zato tudi mini ITX plošča.

Izhajal sem iz tega članka http://techbuyersguru.com/1200-slim-gam...

Intel Core i5-6600K
Gigabyte GA-Z170N-WIFI
EVGA GeForce GTX 970 SSC 4GB
Corsair 2x8GB Vengeance LPX DDR4-3000 Black
OCZ Trion 150 480GB - SSD disk že imam
Silverstone Raven RVZ01B-E - dizajn mi ustreza, ker ni škatlasta oblika ampak pokončna
Corsair CS550M
SilverStone NT06-Pro

+ monitor, ki bo nameščen na steno.

Kolikor razumem ta kombinacija omogoča overclock-anje, katerega pa se nikoli nisem posluževal, tako da mi to res ni važno. Kaj bi bilo dobro spremeniti, da zmanjšam ceno.

Hvala.

Berni_01 ::

Kar se grafične tiče počakaj še kakšen mesec da pride v prodajo RX 480 in pa da GTX 1070 pade cena ;) Mogoče bi bilo smiselno vzet referenčno kartico da izpihuje zrak iz ohišja.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

gdjv ::

Berni_01 je izjavil:

Kar se grafične tiče počakaj še kakšen mesec da pride v prodajo RX 480 in pa da GTX 1070 pade cena ;) Mogoče bi bilo smiselno vzet referenčno kartico da izpihuje zrak iz ohišja.

Že gtx 970 občutno presega moje potrebe, najprej sem celo razmišljal o rabljeni R9 280X.

potem počakaj na rx470
#brezpodpisa

harmony ::

ASRock Z170 Pro4 (90-MXGZG0-A0UAYZ)
Intel Core i5-6600, 4x 3.30GHz, boxed (BX80662I56600)
Corsair Vengeance LPX schwarz DIMM Kit 16GB, DDR4-2133, CL13-15-15-28 (CMK16GX4M2A2133C13)
Corsair Vengeance LPX rot DIMM Kit 16GB, DDR4-2133, CL13-15-15-28 (CMK16GX4M2A2133C13R)
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, GeForce GTX 970, 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort (90YV07F0-M0NA00)
Crucial MX200 250GB, SATA (CT250MX200SSD1)
LiteOn iHAS124 schwarz, SATA, bulk
Cooler Master HAF912 Advanced schwarz (RC-912A-KKN1)
Enermax Triathlor ECO 550W ATX 2.4 (ETL550AWT-M)

Je za kej tale konfiguracija za okrog jurja za en gaming PC?

ne, graficna fuj
#brezpodpisa

Berni_01 ::

harmony: če ne vzameš K procesorja (i5-6600K) ne potrebuješ Z170 plošče, kar se tiče grafične kartice počakaj na nižje cene gtx 1070 ali pa na rx 480...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

res treba 32gb rama?
pa tle maš nove bequiet, ne zgleda švoh http://www.mindfactory.de/product_info....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

hojnikb je izjavil:

ne, graficna fuj

Uuu kaksna obrazlozitev. Prosil bi malo daljsi odgovor, ce gre.

gddr85 je izjavil:

res treba 32gb rama?
pa tle maš nove bequiet, ne zgleda švoh http://www.mindfactory.de/product_info....

Ni slabo.
Moja napaka, en gre ven.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

ko je pred vrati rx480, ki bo manj in ko maš 1070, ki je dosti bolša, je nekak 970 zdaj že star želez.

also... nerabiš 32GB rama, pravtako ne z170 plate. Pa tut napajalnik bi lahk dal bolš
#brezpodpisa

scipascapa ::

Pa zakaj ob novih grafičnih vsi pravite, da bodo stare "star želez"? Kaj morajo vsi potem jih vržti v smeti pa po nove?
Zakaj rabljena 970 pod 200€ ne bi bila recimo soliden nakup? A mora takoj biti max 150€?

sej s 480ko dobiš samo nove bombončke ala hdmi2, dp1.3 pa nižji tdp, samo vprašanje je, če bo kej boljša od 390/x

scipascapa je izjavil:

Pa zakaj ob novih grafičnih vsi pravite, da bodo stare "star želez"? Kaj morajo vsi potem jih vržti v smeti pa po nove?
Zakaj rabljena 970 pod 200€ ne bi bila recimo soliden nakup? A mora takoj biti max 150€?

Ker so takoj slabši value (maš nove ki so bolše in cenejše), nimajo extra fičerjov (video pospeševanje..), poraba, driver podpora....
#brezpodpisa

scipascapa je izjavil:

Moraš ločit med "kaj se splača kupit" in "kaj se splača zamenjat". Noben ni predlagal, naj se gtx970 zamenjajo za rx480, če pa že kupuješ nov računalnik, pa vzameš najboljše kar dobiš v izbranem budgetu in to pač ni skoraj 2 leti stara komponenta.

hojnikb je izjavil:

also... nerabiš 32GB rama, pravtako ne z170 plate. Pa tut napajalnik bi lahk dal bolš

Za ram sem ze napisal, da sem se zmotil, ker sem imel napisano enega crnega in enega rdecega. Mislil sem na 16gb.

Katero potem plato? Kater napajalnik?

111111111111 je izjavil:

Kupujem nov gaming komputer. Grafično že imam MSI 970 GTX 4G
predvsem rabim nasvet pri plati.

Budget: 800 - 1000€
Zahteve:
32 GB rama
SSD disk 256 GB (Nič večjega od 256 GB)
Imel bi i7 procesor, če se ga da dobiti za to ceno

Prosim pomoč še meni, če sem koga užalil se opravičujem. Zanima me predvsem katero plato, procesor in rame naj kupim, da se bodo zastopli med sabo. :)

111111111111 je izjavil:

Prosim pomoč še meni, če sem koga užalil se opravičujem. Zanima me predvsem katero plato, procesor in rame naj kupim, da se bodo zastopli med sabo. :)

Časi ko se procesor, matična in rami niso zastopli so mimo. Za gaming je najbolj optimalen nakup i5, dobiš pa za omenjen budget tud i7. Za navijanje rabiš K procesor in Z170 chipset, drugače pa vzemi brez K in chipset H170. Ram DDR4 16 GB.
Poglej kako stran/dve nazaj, je blo kar nekaj buildov predlaganih. Večina na Mindfactory, ampak sej dobiš iste komponente v SLO pač za malo višjo ceno. Mlacom je dobro založen in so zelo ustrežljivi. Če pride v poštev spletna prodaja, lahko checkneš še edigital.si - slabša izbira kot Mindfactory, so pa nekatere cene zelo primerljive. izogibaj pa se AGT :)

zzbil ::

Baje da je edigital madžarski

lopov ::

zzbil je izjavil:

Baje da je edigital madžarski

Res je. Pa ja ne boš zaradi tega kompliciral :)
Dobava stvari iz zaloge je 1 dan.

Sneijderman ::

Enkrat ste že bratu predlagali nakup računalnika, sedaj bi pa rad, da še meni :D

Fifa 16. GTA in podobno. 550€-600€. Bi šlo? :) Sam namreč nimam pojma o komponentah...

Hvala :)

Sneijderman je izjavil:

Enkrat ste že bratu predlagali nakup računalnika, sedaj bi pa rad, da še meni :D
Fifa 16. GTA in podobno. 550€-600€. Bi šlo? :) Sam namreč nimam pojma o komponentah...
Hvala :)

Če kupuješ za gaming, se še malo stegneš in maš mir za nekaj let.
Osnova: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
To je brez grafične in ohišja. Pri grafični razmisli, prihajajo nove, tak da lahko še malo počakaš al pa kupiš celo rabljeno. Če kupiš novo, računaj nekje blizu 200€. Skupaj z ohišjem in poštnino torej 700-750€.

WALSH ::

Pozdravljeni!
Prosim, če mi pomagate pri sestavi računalnika, ker sem js že čisto ven iz tega.
Za računalnik bi odštel do 1000€. Igric sploh ne igram, uporabljal pa bi ga predvsem za igranje pokra in pa uporabo programov, kot so Sony Vegas, GoPro studio, za izdelavo videov (pa še to bol poredko) in za splošno brskanje. Vrjetno neke hude mašine ne potrebujem, pa vseeno nebi rad imel neke slabe mašine, da bi jo mogel v kratkem času že nadgraditi. Ker sam nevem kaj je bolše, i5 ali i7 in drugih stvari, se obračam na vas.
Monitor imam Dell UltraSharp U2715H, ki ima HDMI in DisplayPort priključek. Vrjetno bom naročil zadevo na mindfactory.de ali priporočate katero drugo stran?

Hvala in lp

Za igranje pokra ne rabiš dat 1000€. Tole: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Če boš res dosti delal z videji, potem vzameš i7 6700 pa mogoče 512GB SSD in 32GB RAM, s tem prideš na ceno okoli 1000€. Te komponente ti samo skrajšajo čas renderiranja videja, zato če boš delal to bolj poredko, nima smisla.

smacker je izjavil:

Za igranje pokra ne rabiš dat 1000€. Tole: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Če boš res dosti delal z videji, potem vzameš i7 6700 pa mogoče 512GB SSD in 32GB RAM, s tem prideš na ceno okoli 1000€. Te komponente ti samo skrajšajo čas renderiranja videja, zato če boš delal to bolj poredko, nima smisla.

Najprej hvala za sestavo! Bi pa vseeno prosil, še koga drugega, da pokomentira tole izbiro od smacker-ja (če je vredo ali bi kej zamenjali oz. dodali).

Se pa strinjam ja, da ne rabim met mašine za 1000€. Če bo majn, še toliko bolše :)

Kaj pa glede sestavlanja komponent;Lahko to sam doma sestavim?

Drugo mnenje je vedno dobrodošlo, več glav več ve :) Če angleščina ni problem, maš na Youtubu veliko reviewov komponent.
Sestava pa poteka tako:

Najzahtevnejši del je CPU, pasta in hladilnik. Ni pa težko, vsi kabli in sloti so narejeni tako, da ne moreš ničesar napačno priklopit, razen če res na silo nekam stlačiš napačen kabel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smacker ()

Ja, sej to. Vsak ma malo drugačen pogled na zadevo, pa bi se pol lažje odločo, ka bi blo za vzet.
Sem pogledo to sestavo. Kolk pa pride, če nesem v kako trgovino, da mi sestavijo skup? Če ni neki drago, rajš tja zanesem, če ne se bom pa sam loto :)
Prosim še ostale, da povejo, ka si mislijo o sestavi, ki jo je predlago smacker. Hvala
««
662 / 1148
»»