Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
fr4nc ::
JanezBlond je izjavil:
Dajte še tale sestav pokomentirat. Sem že pred dnevi objavil pa se takoj izgubi v poplavi postov. Aja pa nebi imel nuklearko od AMD-ja :)
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
lp
Tole je "gaming" sestava tipa Big Bang...veliko denarja, malo FPSjev...
Če je 95W (FX-8320E) procesor nuklearka, kaj je potem i7-920 (130W) bil oz. če je - kolikor vem, še jih je nekaj v uporabi s strani forumašev...?
V glavnem kakor želiš. Ampak FX-8320E+R9 290 proti i5-6500+GTX 950 v igrah... mislim, da je razlika kr očitna, hkrati pa še je moja sestava celo cenejša.
Odločitev je tvoja.
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
zzbil ::
potem mislite da bo :
i5 4460
MSI Radeon R9 380 Armor 2x
520 Watt seasonic S12ll bronze
1000gb WD blue
Msi H110M PRO-VD
8 gb hyperx fury ddr4
V redu za gaming GTA 5 COD BF4 in kaksne adobe programe?
i5 4460
1000gb WD blue
Msi H110M PRO-VD
8 gb hyperx fury ddr4
neverjetni99 ::
potem mislite da bo :
i5 4460
1000gb WD blue
Msi H110M PRO-VD
8 gb hyperx fury ddr4
Bo glih tak dobro ja, sam ddr3 rame rabis in h81/b85 maticno ker jr starejse podnozje
issak ::
neverjetni99 je izjavil:
Skoda denarja za 500gb ssd se rajsi vlozi v performance kot pa v ssd ki ke dosti 250gb ker je skoda denarja da kupis ssd in mas igre gor lol.. Aja napajalnika nism niti gledal ka si poslal :d drugace pa mam sam coolermaster g750m in mi zene boljso masino, ker ne vidim smisla da bi mel spet napajalnik za 140€ kot v prejsnem buildu. Razlika med bronze in gold je pa sam ta da bronze potegne vec w iz stene do napajalnika kot gold. Tak da ce hoces prisparat par centov na poloznici lahk vzames tud platinum zarad mene
Mogoče je pa to problem, da sploh ne bereš odgovorov in nekaj motoviliš svoje. Za 1500€ buđeta se pa pač stegneš tistih 30€ za dražji napajalnik.
In seveda če bi samo ošvrknil linke ki sem jih nalimal, bi videl sta sta 140€ kvečjemu oba ki sem ju predlagal skupaj.
Ni pa vse samo certifikat 'bronze', tudi komponente štejejo in kvaliteta izdelave ter dejanski proizvajalec, ne samo tisti ki nalepko gor nalima. In Channel Well pač ni neka strašna stvar ki se jo daje poleg 980Ti.
Platinum pa tudi jaz nisem omenjal. Razlika med bronze in gold je 10-20€, ali pa včasih še to ne, platinum je pa skoraj dvakrat več. Pretiravat spet ni treba
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
In zakaj nebi dal tega poleg 980ti?
Saj tak studiram da bi platinum vzel cez par mescov, ker mogoce se bom eno 980ti dokupo
Saj tak studiram da bi platinum vzel cez par mescov, ker mogoce se bom eno 980ti dokupo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()
mjolnir ::
Pa sej ni nujno platinum, gold, pa še na jonnyguru ali pa kitguru si od psu-ja prebereš review. Maš lepo slike komponent, pa kako je skupej dano, teste, itd.
Fak zaj me pa prav strah uporabljat komp, sploh od dans naprej ko bom dal 5820k noter haha. Saj no glede na to da je 1 mesec star napajalnik, bo ze zdrzal par mescov, dokler ne menjam psu, pa tak je vse v garanciji hvalabogu se.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Big_Al ()
m0LN4r ::
Tole si preberi: Voltage spike @ Wikipedia
V praksi ti to lahko pospravi celo kišto.
V praksi se nisem videl žive duše, da bi mu zaradi tega kaj crknilo.
Če pa že, je bil dotrajan ali ultra low budget (barebone psu).
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
a lahko vprasam a je ddr3 slabši od ddr4? Pa ce je v cem? Pa se ce mislim dat i5 4460 notr rabim starejso maticno.. a pol ce bom hotu nadgradit na novejši i7 bom mogu komplet graficno zamenjat?
bluefish ::
V testih je malce počasnejši, v realnem svetu zanemarljivo. Če boš kasneje menjal matično zaradi menjave procesorja, ti grafična ostane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
hojnikb ::
4460 rabi starejše matične ja (1150 socket)...
Če loviš nek budget, potem je imo smiselno it še vedno na 4460. Nekih izgub performanca ni (Vsaj v igrah) profitiraš pa nekaj evrov...
Če loviš nek budget, potem je imo smiselno it še vedno na 4460. Nekih izgub performanca ni (Vsaj v igrah) profitiraš pa nekaj evrov...
#brezpodpisa
trnvpeti ::
skylake je totalno neposrecen
mal jih je, malo jih bo, problemi, kaby z series 200 je blizu, cez cas bo tezko to kaj najti,dvojni rami, zmeda,....
se je za izogibat
mal jih je, malo jih bo, problemi, kaby z series 200 je blizu, cez cas bo tezko to kaj najti,dvojni rami, zmeda,....
se je za izogibat
D3m ::
V testih je malce počasnejši, v realnem svetu zanemarljivo. Če boš kasneje menjal matično zaradi menjave procesorja, ti grafična ostane.
Skoraj nično.
|HP EliteBook|R5 6650U|
djurodrljaca ::
djurodrljaca je izjavil:
djurodrljaca je izjavil:
Potreboval bi malo pomoči pri izbiri komponent za računalnik.
V planu je Intel i5-6600 oz i5-6500 ter ustrezne komponente koli njega. Torej CPU, plata, 8-16 GB RAM (DDR4?), vsaj 200 GB SSD in napajalnik.
Računalnika se ne planira navijati in bi moral biti v uporabi več let. Zenkrat bi morala zadostovati grafična na CPU.
Pri izbiri bi imela malo boljša kvaliteta prednost pred malo nižjo ceno. Računalnik je namenjen za firmo, tako da bi bilo treba naročiti nekje, kjer ne bo problemov z davkom in da se da plačati preko bančnega nakazila.
P.S.: Sem po daljšem času spet malo pogledal e-digital (slovenska spleta stran) pa je vsaj pri CPU v bistvu prazno. Je to še aktualno?
Še enkrat objavljam, ker je ostalo "zakopano" par strani nazaj
Še zmeraj brez odgovora...
Sem pa malo pogledal zadevo in si sestavil tole (delno glede na zalogo v eni spletni trgovini):
- i5-6600 (tega načeloma ne bi spreminjal)
- Gigabyte GA-B150M-D3H ali GA-Z170-HD3P (OC ni planiran)
- 2x8 GB DDR4 (Kingston HyperX FURY black 16 GB komplet)
- Antec ATX 550W (VPF550) 80 Bronze (priporočate kaj pametnejšega?)
- Samsung SSD 850 EVO 250GB 2,5" SATA3 MZ-75E250B (priporočate kaj pametnejšega?)
Kakšni predlogi?
a ima kdo kaksno idejo za maticno do 60€ 8ram do 50€ ki pase na i5 4460?
pa sj si dobil že 2x predlog
#brezpodpisa
mislim vem da rabim h81 oz b85 ampak ce je kaksen specificen model ki je zares dober ali kaj podobnega.
mislis tvojo? Hja sicer se mi zdu v redu ampak bi zaenkrat ssd pustil in bi vzel malo boljsi performance ampak no saj je v redu haha
ok
ok
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zzbil ()
SuperVeloce ::
Tole si preberi: Voltage spike @ Wikipedia
V praksi ti to lahko pospravi celo kišto.
V praksi se nisem videl žive duše, da bi mu zaradi tega kaj crknilo.
Če pa že, je bil dotrajan ali ultra low budget (barebone psu).
V praksi boš težko potrdil, da je to krivec. Ti pa lahko v parih letih odnese ene par komponent.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Calaway ::
Kmalu bom nabavil PC tako da se zadnic objavim...
+ ohišje : http://www.ropos.si/ohisje--corsair-car...
Je ok?
+ ohišje : http://www.ropos.si/ohisje--corsair-car...
Je ok?
s11moon ::
Prosim, če lahko kdo pregleda, če slučajno katera od komponent preveč izstopa(v dobro ali slabo)in ali je morda za približno enako vrednost kaj za zamenjat. Za ohišje pa sem imel v mislih antec gx500 atx. Saj je kompatibilno z izbranimi komponentami?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s11moon ()
bluefish ::
Plato lahko vzameš H170 varianto. Ima enake dodatke. Pa osveži košarico, ker je zdajle procesor 328EUR. No, dobava je itak proti koncu meseca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
PredatorX ::
Prosim, če lahko kdo pregleda, če slučajno katera od komponent preveč izstopa(v dobro ali slabo)in ali je morda za približno enako vrednost kaj za zamenjat. Za ohišje pa sem imel v mislih antec gx500 atx. Saj je kompatibilno z izbranimi komponentami?
Hvala
R9 390 StriX all the way. 30€ dobiš nazaj.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: starboi ()
msi je samo 5e dražja in je top 970ka out there... Se splača..
sicer pa se splača pogledat tut palit jetstram 970 za cca 20e manj. Tudi dober value
sicer pa se splača pogledat tut palit jetstram 970 za cca 20e manj. Tudi dober value
#brezpodpisa
GTX 970 ni ravno top ponudba trenutno je R9 390 boljši deal. Ampak, okey tvoja odločitev...
Če se ti ne mudi, furaš HD530 (ki je čisto soliden gpu za kak uizi game) in greš na paskal/4xx drugo leto
kupovat 2013/2014 robo na robu 2016 za praktično polno ceno je mal tko.....
kupovat 2013/2014 robo na robu 2016 za praktično polno ceno je mal tko.....
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
To je res. Ampak, HBM2.0 bo predrag.
Jst bio mu priporočal vsaj da vzame ASUS strix R9 380.
Jst bio mu priporočal vsaj da vzame ASUS strix R9 380.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
s11moon ::
hvala za odgovore.
Koliko pa bo približno stal paskal in kdaj približno izide?
Načeloma mislim naročit zdaj, ampak z grafično bi lahko tudi počakal.
Drugače sem mislil, da bi pač grafično zamenjal čez xy let, ker ostalo bi načeloma moralo zadostovati dlje. Koliko pa je razlike v 970 vs r9 380, ker v ceni je kr razlika. Bi pol že skor monitor dobil za razliko.
Napajalnik je dovolj dober?
Koliko pa bo približno stal paskal in kdaj približno izide?
Načeloma mislim naročit zdaj, ampak z grafično bi lahko tudi počakal.
Drugače sem mislil, da bi pač grafično zamenjal čez xy let, ker ostalo bi načeloma moralo zadostovati dlje. Koliko pa je razlike v 970 vs r9 380, ker v ceni je kr razlika. Bi pol že skor monitor dobil za razliko.
Napajalnik je dovolj dober?
nekje sredi drugega leta lahko pričakuješ nove grafe.. tko da če se ti ne mudi, počakaj.
Ni pa vgrajen gpu v 6700 tako slab, da se nebi dal odšpilat kakega starejšega naslova
Ni pa vgrajen gpu v 6700 tako slab, da se nebi dal odšpilat kakega starejšega naslova
#brezpodpisa
Miha9888 ::
A lahko vprasam sedaj ko gledam graficne. Vidim da so iz različnih firm istih modelov (R9 380). A je kej pomembno od kere firme kupim ker gledam Msi R9 380 armor 2x in je okoli 190EUR na MindF. Kako da je tako poceni in ali se mi splaca vzet isti model od druge firme za malo dražje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha9888 ()
djurodrljaca je izjavil:
Še zmeraj brez odgovora...
Sem pa malo pogledal zadevo in si sestavil tole (delno glede na zalogo v eni spletni trgovini):
- i5-6600 (tega načeloma ne bi spreminjal)
- Gigabyte GA-B150M-D3H ali GA-Z170-HD3P (OC ni planiran)
- 2x8 GB DDR4 (Kingston HyperX FURY black 16 GB komplet)
- Antec ATX 550W (VPF550) 80 Bronze (priporočate kaj pametnejšega?)
- Samsung SSD 850 EVO 250GB 2,5" SATA3 MZ-75E250B (priporočate kaj pametnejšega?)
Kakšni predlogi?
Četrti poskus prošnje za nasvet...
nisi povedal za kaj rabiš....
Sicer pa lahko zram take sestave daš kamot švohnejši napajalc (kak 300w bo prek glave)
Sicer pa lahko zram take sestave daš kamot švohnejši napajalc (kak 300w bo prek glave)
#brezpodpisa
Sem povedal, samo sem v četrti iteraciji odgovora odstranil ves "balast", ker sem imel občutek, da je bilo preveč teksta za odgovoriti ... očitno je delovalo
Gre se pa za splošno uporabo računalnika in dodatno tudi za programiranje ter tudi poganjanje kakšne virtualke. Pomoje je pa en pomemben podatek to, da ni predvideno navijanje.
Zna pa biti, da bo zraven še kakšna grafična kartica v prihodnosti.
Gre se pa za splošno uporabo računalnika in dodatno tudi za programiranje ter tudi poganjanje kakšne virtualke. Pomoje je pa en pomemben podatek to, da ni predvideno navijanje.
Zna pa biti, da bo zraven še kakšna grafična kartica v prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djurodrljaca ()
potem je tale build še kr ok. Kak evro še lahko pršparaš z cenejšim ssdjem, plato in i5 6500
#brezpodpisa
Miha9888 ::
Ok hvala
A ce pa dam 600W je tudi v redu a se lahko kej pokvari al kej?
A ce pa dam 600W je tudi v redu a se lahko kej pokvari al kej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha9888 ()
ne. sam glej da bo kvaliteten napajalc (torej ne poceni lcpowerjov in intertechov)
#brezpodpisa