» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
518 / 1148
»»

Pc99 ::

To je moj končni seznam! Kako se vam zdi?

Procesor
Intel Core i5-4460 in-a-Box
Disk
WD Blue 1TB 6Gb's
Napajalnik
Corsair CX Series Modular CX600M, 600W
SSD
Samsung SSD 850 EVO SATA 6Gb/s 250 GB
Ram
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Matična plošča
ASUS Z97-C
Ohišje
corsair 760t white
Grafična kartica
MSI GTX 960 GAMING 2G

hojnikb ::

napajalnik drug, ne te cx jajce...
Plata je lahka cenejša

grafično kr stisni 970gtx, če se bo igralo..
#brezpodpisa

Apache90 ::

Napajalnik priporočam XFX 550w ali 650w.

m0LN4r ::

Če kupuješ drago plato, jo kupi z razlogom. Ni glih tko, da dražje je bolj kvalitetno. Dražje ima več za ponudit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

GTX970 ::

hojnikb

Kaj je narobe z njim ?

cwt jajčke so.

Če že tak rang napajalca, potem nemodularnega cooler masterja...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

issak ::

GTX970 je izjavil:

hojnikb

Kaj je narobe z njim ?

Za par € več dobiš 80+ gold, ta je pa še kar 80+ bronze. Noter vtikaš nove komponente, napajalnik pa kot da smo 2009.
Magari vzami 550W XFX ali pa še bolje 550W Super Flower Golden Green HX. Če ne boš imel SLI je 550W vrh glave, sicer pa mogoče 650W.

Evo, zakaj:
http://www.overclock.net/t/1431436/why-...
Pa hitro se še kaj najde če malo pogooglaš.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

XFX core in Super Flower golden green sta Tier 2A, corsair CX je tier 3 (vmes je še 2b)
http://www.reddit.com/r/buildapc/commen...

Še en link, da bo odločanje lažje:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

muhaha ::

Živjo, sem nov na tem forumu in kupujem računalnik (namizni) za 3d risanje (v glavnem blender)in pa kakšno igrico (nisem lih nekakšen gamer). Moj budget je okoli 700 eur in razmišjam, da bi računalnik sestavil. Zato me zanima: 1.Koliko je sestavjanje sploh zakomplicirana zadeva, 2.Ali so težave neujemanjem komponent pogoste in ali so rešljive, 3. Ko računalnik sestaviš koliko časa preživiš v BIOS-u (to zato ker sem osmošolec in ne en 40 letni geek), 4. Če ima kdo kakšen predlog (konfiguracija) bi bil zelo vesel.

Lp Martin

muhaha je izjavil:

Živjo, sem nov na tem forumu in kupujem računalnik (namizni) za 3d risanje (v glavnem blender)in pa kakšno igrico (nisem lih nekakšen gamer). Moj budget je okoli 700 eur in razmišjam, da bi računalnik sestavil. Zato me zanima: 1.Koliko je sestavjanje sploh zakomplicirana zadeva, 2.Ali so težave neujemanjem komponent pogoste in ali so rešljive, 3. Ko računalnik sestaviš koliko časa preživiš v BIOS-u (to zato ker sem osmošolec in ne en 40 letni geek), 4. Če ima kdo kakšen predlog (konfiguracija) bi bil zelo vesel.

Lp Martin

1. Sestavljanje ni komplicirano, le navodilom slediš. Vse je označeno kam kaj gre, vodičev imaš kolikor hočeš na youtubu. Večinoma ima vsak kabel le eno možnost priklopa, se pravi če ne gre lepo, potem ne gre tja. Sem in tja je treba kaj bolj pritisnit, ampak nič hujšega. Kar rabiš od orodja je en križni izvijač in to je to. Pa kakšno vezico za kable, če ne dobiš nič poleg.
2. Kar se ti lahko neujema je procesor in plata, za kar bomo poskrbeli tukaj, da bo pasalo skupaj. Pazit moraš, da imata procesor in plata isti 'socket' (naprimer 1150). Plata in procesor ki nimata istega socketa ne bosta nikoli delala skupaj, se pravi je taka ne-kompatibilnost nerešljiva. Ostalih neujemanj ponavadi ni. Aja, še plata in ohišje, ohišje mora biti primerne velikosti za matično ploščo. Če želiš bolj majhen računalnik, mora biti tudi plata manjša, kar pomeni manj prostora za RAM (2 reži namesto 4 naprimer) in PCIe kartice (1 oz 2 reži namesto več njih). To seveda ne pomeni da nujno rabiš veliko plato.
3. V biosu ni nujno da preživiš sploh kaj, nastaviš profil za RAM (xmp profil #1), izbereš zagonski disk (boot device), če jih imaš v računalniku več kot le enega, in to je to. Potem pride namestitev windowsev, za kar moraš spet pritisnit eno tipko (odvisno od proizvajalca matične plošče), da začasno izbereš boot device ta USB ključ z windowsi, namestiš, in dela. Gonilniki so priloženi plati na CDju, ampak je bolj priporočljivo jih downloadat iz interneta, ker so mogoče že novejši zunaj, za grafično pa naravnost iz amd oz nvidiine strani.
4. Konfiguracij je malo morje, za začetek preberi zadnjih 10-20 strani te teme, je že veliko napisanega, tudi končnih konfiguracij.

Povej še, kaj mora biti vse znotraj budgeta, samo računalnik, ali tudi monitor, miš, tipkovnica, slušalke, zvočniki, Windowsi, kamera, printer.... Večinoma se tu budget smatra kot budget za škatlo, brez dodatkov.
Povej še, če ti je problem naročiti iz Nemčije (bodo starši pomagali verjetno), ker lahko prišparaš 100-200€ za isto konfiguracijo kot če bi jo kupil v Sloveniji.

Issak, kot prvo hvala za izčrpen odgovor. Cena je okvirno mišljena za samo kišto. Kar se tiče naročanja iz Nemčije pa bi verjetno šlo, sicer odvisno od načina plačila, ker PayPal ni opcija (vsaj trenutno ne). Zanima me pa še vaše mnenje o prednostih in slabostih AMD vs Intel procesorjev, kakšna matična bi bila primerna za npr. AMD FX-8320 (mogoče ASUS m5a97 ?) in kakšna grafična je potrebna za rendiranje ne ravno filmskih animacij v Blenderju in pa igranje kakšnega Warthunderja, mogoče tudi kakšne bolj zahtevne igrice (npr. BF 4), če bo čas.

Lp Martin

beži stran od amd, to je staro železo danes...

Kak xeon e3 bi mogoče celo stlačo noter, če naročiš iz tujine. Grafiko pa iz bolhe.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

muhaha je izjavil:

Issak, kot prvo hvala za izčrpen odgovor. Cena je okvirno mišljena za samo kišto. Kar se tiče naročanja iz Nemčije pa bi verjetno šlo, sicer odvisno od načina plačila, ker PayPal ni opcija (vsaj trenutno ne). Zanima me pa še vaše mnenje o prednostih in slabostih AMD vs Intel procesorjev, kakšna matična bi bila primerna za npr. AMD FX-8320 (mogoče ASUS m5a97 ?) in kakšna grafična je potrebna za rendiranje ne ravno filmskih animacij v Blenderju in pa igranje kakšnega Warthunderja, mogoče tudi kakšne bolj zahtevne igrice (npr. BF 4), če bo čas.

Lp Martin

Plača se preko UPNja, nič drugače kot položnico za vodo.
http://www.hardwareversand.de/
Tukaj je poštnina ugodna (11€), edino zna trajati kakšen teden ali dva, če nimajo ravno vseh delov na zalogi.

Pusti AMD.
Imaš varjatno i5, ali pa xeon, kot je omenil hojnikb.
Naprimer i5-4460 (179€) ali xeon E3-1226v3 (234€)
Plato kakšen H97 (Asus H97-plus 90€, ali pa H97M-plus 95€, ali pa budget H81 do 60€)

Malo prišparaš pri ohišju, kakšnega za majhne denarje (Zalman Z1, Z3), grafično pa bodisi novo GTX960, 270X, 280X, kaj takega bi se mogoče spravilo v budget, ali pa rabljeno iz bolhe do 150€. Pri rabljenih seveda obstaja tveganje da dobiš še napol pokvarjeno, in to bo kmalu crknila, lahko ti bo pa brez problemov delala še 3 leta in več.

m0LN4r ::

1231v3 ne 1226
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

pardon. 250€ je 1231v3.

Kaj s vam zdi boljše:

AMD FX-8320 Boxed
ASUS m5a97 R2.0
Crucial Ballistix Sport 8Gb
Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC 3Gb
Corsair VS650
WD Green 1Tb
Zalman Z1

ali

i5 4460
Asus H97-plus
Corsair VS650
WD Green 1Tb
Zalman Z1

Takole na uč se mi zdi, da bi mogla biti vsaj ena od teh dveh (saj je razlika praktično samo v CPU-ju) kar uredu. Razlika v ceni je prb. 20 eur v prid prvi konfiguraciji. Seveda pa me zanima katera bi utegnila biti boljša in kaj se da še v obeh popraviti.

Lp Martin

CellarDoor ::

vse, razen
i5 4460
Asus H97-plus
Crucial Ballistix Sport 8Gb, je za v koš

gddr85 ::

če ne nucaš več jeder, potem ziher i5 in še cenej te pride, ker ne boš navijal in ne rabiš dodatnega hlajenja, zakaj ne raj 280X?, pa en ssd tud ne bi bilo slabo dodat, vs psu menjaš za en xfx 550w

muhaha je izjavil:

Kaj s vam zdi boljše:

AMD FX-8320 Boxed
ASUS m5a97 R2.0
Corsair VS650
WD Green 1Tb
Zalman Z1

ali

i5 4460
Asus H97-plus
Corsair VS650
WD Green 1Tb
Zalman Z1

Takole na uč se mi zdi, da bi mogla biti vsaj ena od teh dveh (saj je razlika praktično samo v CPU-ju) kar uredu. Razlika v ceni je prb. 20 eur v prid prvi konfiguraciji. Seveda pa me zanima katera bi utegnila biti boljša in kaj se da še v obeh popraviti.

Lp Martin

WD Green je disk za podatke, ne za OS. Lahko da maš zraven za filme in slike, če pa misliš imeti res samo en disk, nabavi WD Blue. SSD je obvezna oprema, razen če kupuješ računalnik za 200€. Magari 128GB za sistem in programe, 256GB pa tudi niso več dragi. Napajalnik XFX ali super flower golden green 550W bi moralo biti dovolj.

saj Corsair ima drugače kar dobre napajalnike, samo VS serija je Value pa še to predraga za CWT izvedbo, samo ker ima Corsair gor napisano pa se ne splača

SSD je sicer super in 128gb ni več tako blazno drago, ampak za igre ni spet toliko pomemben, pač hitreje se load-a in če še nisi imel SSD-ja, boš tudi na WD Blue vesel kot prej, seveda je SSD res dobra zadeva pri delu, ohišje Zalman R1 pa bo precej boljša izbira, ima 3 ventilatorje vgrajene, protiprašne filtre, zvočno izolacijo, dobro razporeditev, cable management, je pa malo dražji - 40 EUR preko idealota

Zgodovina sprememb…

Wisor ::

Če se boš ukvarju z risanjem za prosti čas, ti je nekak vse eno kakšno konfiguracijo kupiš, če misliš pa resno začet pa je SSD prva stvar, ki jo daš v svoj PC

850 EVO te prie 110EUR, pa ti je zihr best buy.

Po drugi strani je pa BX100 cenejši

kupiš tistega, ko ti je bolj pri srcu .

Procesor, drugega kot I7 sploh ne bi gledu, daš z razlogom malo več za PC.

Kolegu sem sestavljal mašino za CAD, pa sva se nekak odločila, da bova šla na CPU power in ne GPU.

Mašina se uporablja še za daily use in zdej z Q4000 oz. podobnim proizvodom se ravno ne moraš it gaminga.

In na koncu sva se odločila za i7, 16gb rama, 970, Evo 850, je pa vse skup prišlo dobrega jurja.

EDIT:

Da še to omenim Xeoni so ubistvu i7 brez GPUja, zato jih tudi uzem malo v razmislek.
Samo i7 za 400EUR (i7-5820K) je v štartu boljši kot karkoli v tem rangu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

CellarDoor je izjavil:

saj Corsair ima drugače kar dobre napajalnike, samo VS serija je Value pa še to predraga za CWT izvedbo, samo ker ima Corsair gor napisano pa se ne splača

SSD je sicer super in 128gb ni več tako blazno drago, ampak za igre ni spet toliko pomemben, pač hitreje se load-a in če še nisi imel SSD-ja, boš tudi na WD Blue vesel kot prej, seveda je SSD res dobra zadeva pri delu, ohišje Zalman R1 pa bo precej boljša izbira, ima 3 ventilatorje vgrajene, protiprašne filtre, zvočno izolacijo, dobro razporeditev, cable management, je pa malo dražji - 40 EUR preko idealota

Ne za igre, za sistem. Sistem ti laufa iz drugega diska, medtem ima igra čisto prost dostop do HDDja. SSD mora bit.

vem, imam SSD, se je pa dalo čisto ok preživeti tudi s HDD-ji, since 1998
odvisno od budgeta, za delo mu tudi jaz priporočam SSD

djurodrljaca ::

Počasi razmišljam o nakupu novega računalnika. Moje "zahteve" so takšne:
- računalnik naj bo malo bolj tih in hladen (idealno bi bilo pasivno hlajenje)
- cenovno območje za procesor in osnovno ploščo naj bo nekje do 200 € oz max. 300 €
- planiram vzeti tudi SSD za sistem, za ostale zadeve pa HDD
- RAM-a bi pomoje potreboval vsaj 8 GB
- grafična je načeloma lahko tudi vgrajena v procesor ali osnovno ploščo, mora pa biti dovolj močna za poganjanje 1080p monitor
- na sistemu bo inštaliran Linux (v skrajnem primeru dual boot z Windows)
- primarni namen je brskanje po internetu, programiranje in občasno igranje kakšne "normalne" igre (ne rabim poganjat kakšnih strojno zelo zahtevnih iger na high settings)

Upam, da so moje zahteve vsaj približno normalne :)

P.S.: Bolj kot firma (AMD/Intel/Nvidia) mi je pomembno price/performance ter da je oprema dobro podprta v Linux.

če ne rabiš zmogljivga sistema, je recimo j1900 čisto dober. Komplet pasivn sistem.
#brezpodpisa

Motion ::

djurodrljaca je izjavil:

Počasi razmišljam o nakupu novega računalnika. Moje "zahteve" so takšne:
- računalnik naj bo malo bolj tih in hladen (idealno bi bilo pasivno hlajenje)
- cenovno območje za procesor in osnovno ploščo naj bo nekje do 200 EUR oz max. 300 EUR
- planiram vzeti tudi SSD za sistem, za ostale zadeve pa HDD
- RAM-a bi pomoje potreboval vsaj 8 GB
- grafična je načeloma lahko tudi vgrajena v procesor ali osnovno ploščo, mora pa biti dovolj močna za poganjanje 1080p monitor
- na sistemu bo inštaliran Linux (v skrajnem primeru dual boot z Windows)
- primarni namen je brskanje po internetu, programiranje in občasno igranje kakšne "normalne" igre (ne rabim poganjat kakšnih strojno zelo zahtevnih iger na high settings)

Upam, da so moje zahteve vsaj približno normalne :)

P.S.: Bolj kot firma (AMD/Intel/Nvidia) mi je pomembno price/performance ter da je oprema dobro podprta v Linux.
JSt sem nedolgo nazaj tastu kupu
LG 1080p IPS zaslon.
Zotac zbox ci320 nano (4 jederni celeron pasivno hlajen) http://www.hardwareversand.de/en/Intel/...
120GB Crucial SSD
in 4GB RAM
Za 380e
Stvar je povsem tiha in je več kot dovolj hitra za poganjanje pisarne in brskanje po netu. Za igre pa nevem, igra sam pasjanso ki dela brez problema. Glede podpore linuksu vem samo to da obstaja tudi verzija z pred naloženimi linuksi.

Edit.
Obstajajo tudi močnejše konfiguracije ki pa najverjetneje niso več pasivno hlajene.
http://www.hardwareversand.de/articlese...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Motion ::

Edit.
Obstajajo tudi močnejše konfiguracije ki pa najverjetneje niso več pasivno hlajene. (Ci520 (i3-Y), Ci540 (i5-Y) in CA320 (AMD A6) so tudi pasivno hlajeni)
http://www.hardwareversand.de/articlese...

XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply

BitFenix Neos Midi-Tower - schwarz/rot, ohne Netzteil

ASUS H97-PLUS, Sockel 1150, ATX

8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9

Intel Core i5-4460 in-a-Box

ASUS R9270X-DC2-2GD5 DirectCU II mit MANTLE und Gaming Evolved Client, 2GB GDDR5, 2x DVI,HDMI, DisplayPort

WD Blue 1TB 6Gb's

To se mi zdi da bo kar uredu (cena cca. 700 eur), edino grafična me še malo skrbi pa me zanima kako vam zgleda vse skupaj (posebej grafa).

Lp Martin

Verjetno bom kmalu potem dodal en 128Gb SSD.

Lp Martin

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: muhaha ()

če mora bit nova, potem je ok, za rabljeno bi lahko vzel pa vsaj 280x, seveda, če sploh rabiš močnejšo, če ne je dovolj tudi kakšna gtx 750ti

Še par popravkov glede na moj zgornji seznam:
- pasivno hlajenje očitno odpade :)
- občasno se zna zgoditi, da bi kakšno virtualko poganjal
- kot sem malo pogledal (predvsem po cenah) bi bilo mogoče smiselno vzeti i5-4460 ali pa i3-4370
- ker se mi ne mudi, bi lahko počakal tudi še nekaj mesecev na novejše generacije (oz nižje cene starejše generacije)

Kako se kaj obneseta tista dva CPU-ja zgoraj v igrah?
Ali je pametneje počakati še par mesecev?

SuperVeloce ::

i5 4460 je vsekakor bolje kot i3 v veliki večini primerov, pa ne dvigne toliko cene celotnega sistema.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Ko ste vsi omenjali R9 280X. A je to potem to?
http://www.hardwareversand.de/en/3072+M...

Goran's Blog ::

Pozdravljeni.

Koliko časa približno traja od nakupa do dostave na hardwareversand? Kot sem videl dostavlja DHL ki najbrš dostavi do naše Pošte Slovenije ali se motim?
Trenutno je tako v naročilu:
2015-6-02 at 20:33 Online-Order
2015-6-05 at 14:26 We received your payment amounting to XXX EUR .
2015-6-05 at 17:40 Due to your payment the order was cleared for delivery.

Hvala ter lep pozdrav

Ko ste vsi omenjal R9 280X. Ali mi bi lahko kdo poslal link katera točno je to, ker me te dual-X-i in nevem še kaj kar malo zmedejo.

Lp Martin

I__I ::

Tale ki jo imaš na linku, piše da je SALE. To pa pomeni, da je že odprta/ poškodovana/brez embalaže...
Najcenejša je mislm da tale 219€ : http://www.hardwareversand.de/3072+MB/1...

dominuspro ::

muhaha je izjavil:

Ko ste vsi omenjal R9 280X. Ali mi bi lahko kdo poslal link katera točno je to, ker me te dual-X-i in nevem še kaj kar malo zmedejo.

Lp Martin

Pa ne nove 280x kupovat, ker imaš na bolhi kr neki izbire za manj kot 150EUR.
Če bi rad zapravljal za novo, vzemi nvidia gtx 970.

ja, če mora bit nova in je budget okrog 200eur, potem je tista 280x wind force še najboljša

dominuspro ::

Ma naj vzame kar hoče, jst sem podal svoje mnenje. Osebno bi kot novo celo 960 raje vzel, ker porabi/greje/ropota pol manj. Je pa za pogledat, kako se odreže v igrah, ki se bodo igrale.

Hvala za vse koristne odgovore in nasvete. Mislim, da bom kupil tisto kar sem napisal zgoraj, edino grafo bom zamenjal za 280X, kasneje pa bob kupil še en SSD.

Lp Martin

Goran's Blog je izjavil:

Pozdravljeni.

Koliko časa približno traja od nakupa do dostave na hardwareversand? Kot sem videl dostavlja DHL ki najbrš dostavi do naše Pošte Slovenije ali se motim?
Trenutno je tako v naročilu:
2015-6-02 at 20:33 Online-Order
2015-6-05 at 14:26 We received your payment amounting to XXX EUR .
2015-6-05 at 17:40 Due to your payment the order was cleared for delivery.

Hvala ter lep pozdrav

če UPS, potem je direktno od njih dostava (čudno da zdaj DHL) in je 1 teden dostava, jutri lahko že pričakuješ

Goran's Blog ::

Ja preko UPS je ja ( Shipping costs by UPS-Standard ).
No bomo videli.

amacar ::

Dokler nimaš tracking številke niso niti odposlali. KO jo pa imaš pa itak piše na ups tracking strani kdaj bo dostavljeno in do takrat bo zagotovo (lahko tudi kak dan prej).

No recimo, da se odločim za takšno opremo:
- i5-4460
- 8..16 GB RAM-a
- en SSD za sistem
- en HDD za vse ostalo
- PCIe grafično
- en DVD na ATA vodilu
- vsaj en USB 3.0 priključek
- gigabit mrežna
- še kaj?

Katera osnovna plošča bi bila še najbolj primerna? (cenovni rang nekje do 100 €)

PredatorX ::

odvisno če hočeš 7.1 zvočno .. če ne pa pejt čist cenejšo pa v grafo več.

PredatorX je izjavil:

odvisno če hočeš 7.1 zvočno .. če ne pa pejt čist cenejšo pa v grafo več.

No tega pa res ne rabim. Mi zadostuje obični stereo :D

muhaha je izjavil:

Hvala za vse koristne odgovore in nasvete. Mislim, da bom kupil tisto kar sem napisal zgoraj, edino grafo bom zamenjal za 280X, kasneje pa bob kupil še en SSD.

Lp Martin

Kupi raje zdaj SSD pa kasneje kupi 1TB hard disk. Kasneje boš imel samo štalo to premikat sem in tja, oziroma formatirat vse skupaj.

djurodrljaca je izjavil:

No recimo, da se odločim za takšno opremo:
- i5-4460
- 8..16 GB RAM-a
- en SSD za sistem
- en HDD za vse ostalo
- PCIe grafično
- en DVD na ATA vodilu
- vsaj en USB 3.0 priključek
- gigabit mrežna
- še kaj?

Katera osnovna plošča bi bila še najbolj primerna? (cenovni rang nekje do 100 €)

Ziher ATA? Tisti širok, siv kabel? Tega ne boš priklopil na nobeno plato več, vrži v koš, če res rabiš DVD kupi novega na SATA za 15€ ali pa enega na USB.

Za tvoje potrebe bi bila verjetno dovolj že kakšna Asus H81M-A ali H81M-PLUS, če hočeš pa H97 čipset pa ASUS H97M-E ali za par € več H97M-PLUS, če rabiš več PCIe rež.

issak je izjavil:

Ziher ATA? Tisti širok, siv kabel? Tega ne boš priklopil na nobeno plato več, vrži v koš, če res rabiš DVD kupi novega na SATA za 15€ ali pa enega na USB.

Sem planiral, da bi kar iz starega računalnika prenesel DVD ... tako in tako ga skoraj nič ne rabim :)

Očitno bo treba brez DVD-ja poskusit :D

Bom pa pogledal osnovne plošče...

djurodrljaca je izjavil:

issak je izjavil:

Sem planiral, da bi kar iz starega računalnika prenesel DVD ... tako in tako ga skoraj nič ne rabim :)

Očitno bo treba brez DVD-ja poskusit :D

Bom pa pogledal osnovne plošče...

Lahko poiščeš kakšen ide to sata ali ide to usb converter, ampak te bo verjetno prišel toliko, kot nov sata DVD.
http://www.hardwareversand.de/S-ATA/462...
13€ je nov.

dottor ::

Ne spada lih sem ampak bi vprašal vseeno. Mislim malo nadgrajevat svoj PC (ja vem da sem že n-krat si premislu) pa bi vprašal:
Q9400 - 40€
HD7950 - 135€

Oboje rabljeno, grafično bi lahko prevzel osebno, procesor bi mi lahko kolega prevzel, tako da poštnine ni. Za 5€ manj dobim Q6600 namesto Q9400. Bi pa uporabljal za igre in foto-editing.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
««
518 / 1148
»»