» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
500 / 1154
»»

hojnikb ::

Seveda bo dovolj.
#brezpodpisa

matic492 ::

Mrakw je izjavil:

Ja ampak a bo grafični procesor dovolj?
Potrebujem še ostala mnenja...

Sej si sam napisal da se igric nebo igralo... kaj ti bo potem posebej grafična? To se je delalo leta 2001 da si dodal zraven grafiko tudi če nisi iger igral, zdaj se že dolgo ne več...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Mrakw ::

Kaj pa naprimer pri zahtevni obdelavi v programu 3D in kakšna videoobdelava in after effects? Od tega je samo procesor odvisen? Grafična nima toliko? Potem je danes grafična samo še za igrice?

Aston_11 ::

Mrakw je izjavil:

Potem je danes grafična samo še za igrice?
Samo za tisto.

V teh programih se da sicer nekaj offloadat na grafiko (čeprav je spet odvisno od formatov in efektov).
Ampak da bi zaradi tega dajal posebi grafiko noter za neprofi delo, je pa neumnost.
Potem raje kak evro več v bolši procesor (recimo xeon 1246 v3).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Mrakw ::

Vredu! Hvala vm! Ostale komponente so kul?
samsung ssd bom zamenjal za BX100

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

extr3m3 ::

Zakaj?
o_O

extr3m3 je izjavil:

Zakaj?

Zato ker za 20€ več dobi 2x več placa. Oz drugače povedano, 82€ za 120GB je ogromno.
#brezpodpisa

trnvpeti ::

za nezahtevne operacije v solid je tudi i3 416(7)0 dovolj
če pa starta na quad i5(pol verjetno ne gleda na nezahtevne), pol je bolje 56eur za intenso ssd(prihrani 45eur) , napajalnik be(-20eur) in je skoraj na xeon 4/8(124(5)6v3)

za 15eur vec dobi 2x(2T) vecji toshiba(intenso)

m0LN4r ::

Če ti bo SW, štekal na P4600 boš itak opazil in lahko nadgradiš pozneje, kadarkoli po želji.
Med gaming grafičnami je tako. V SW ga raztura AMD, v autodesk, graphisoft, maya pa nvidia. Za video je vseeno, ker programi še ne izkoriščajo teh zadev.
Naprimer adobe reklamira opencl in cudo, ampak če vržeš na timeline efekt, ki gpu pospeševanja ne podpira, potem to avtomatsko nebo delalo.

1246v3 je zelo dobra osnova za naprej

+1 za tole.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Verma ::

Samo še eno vprašanje. Je kakšna razlika med DP in MiniDP pri grafičnih karticah. Gledam R9 280X in nekateri proizvajalci (Dual X) imajo DP, recimo Powercolor pa ima Mini DP.

Gledam med tema dvema, kera se bolj splača:

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

EDIT: Imam pa DELL U2414H monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Verma ()

DarwiN ::

Ni razlike.. Samo kabel pač potrebuješ pravi.

Drgač pa imaš tudi za 150€ novo kartico.. s sumljivo enoletno garancijo. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

issak ::

hojnikb je izjavil:

extr3m3 je izjavil:

Zakaj?

Zato ker za 20€ več dobi 2x več placa. Oz drugače povedano, 82€ za 120GB je ogromno.

Ogromno denarja, ne prostora, da ne bo pomote.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

krypt ::

Zdravo,

jaz imam pa eno dilemo; namreč razmišljal sem, da bi nametal skupaj sledeče komponente;
http://www.computeruniverse.net/en/prod... - R9 290,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... RAM,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... FX 8350,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... matična

pa imam zdej eno dilemo, namreč Radeon serija 300 je ravno pred vrati, torej, sklepam, da se mi ne splača kupovati še zdaj? Prav tako sem slišal dobre in slabe stvari o procesoru FX 8350 (češ da ima 8 jeder, ki pa stežka konkurirajo intelovim i5 procesorjem), je pa vseeno zelooo poceni.

Napajalnik, ohišje in disk bi vzel nek star (imam že od 2008 računalnik), to je pa tudi to. Kupil bi SSD, pa sem razmišljal, da bi to kupil kdaj drugič (mal sem on the budget - 600 - 700 €). Se bo pa računalnik uporabljal le za igre, res pa je, da ga imam namen meti še nekaj let (kupujem na dolgi rok...)

Ima kdo kake predloge?

Kaksen napajalnik pa imas? Za tele komponente bos rabil kar mocnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

gddr85 ::

če bo samo za špile potem bolje kak i5, na nove 3xx se ti po moje ne splača preveč čakat, razen kako high end

PredatorX ::

krypt je izjavil:

Zdravo,

jaz imam pa eno dilemo; namreč razmišljal sem, da bi nametal skupaj sledeče komponente;
http://www.computeruniverse.net/en/prod... - R9 290,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... RAM,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... FX 8350,
http://www.computeruniverse.net/en/prod... matična

pa imam zdej eno dilemo, namreč Radeon serija 300 je ravno pred vrati, torej, sklepam, da se mi ne splača kupovati še zdaj? Prav tako sem slišal dobre in slabe stvari o procesoru FX 8350 (češ da ima 8 jeder, ki pa stežka konkurirajo intelovim i5 procesorjem), je pa vseeno zelooo poceni.

Napajalnik, ohišje in disk bi vzel nek star (imam že od 2008 računalnik), to je pa tudi to. Kupil bi SSD, pa sem razmišljal, da bi to kupil kdaj drugič (mal sem on the budget - 600 - 700 EUR). Se bo pa računalnik uporabljal le za igre, res pa je, da ga imam namen meti še nekaj let (kupujem na dolgi rok...)

Ima kdo kake predloge?

Počakaj na R300
i5 4670K ( če imaš opcijo)
- cenejša verzija FX 8320.

I5 locked at 3.3GHz.. priporočam FX 8320 4.5GHz+, razen za emulatorje.

Če bo slučajno igral ARMA 3, MMO-je itd. potem malo manj v GPU kupiš i5 4690K. Če pa boš igral novejše špile pa FX 8320 4.5GHz+ pa ultra GPU.
Prihaja kar nekaj DX12 dobrih DX12. Tudi ARMA 3 bo verjetno preskočila na low lvl API. Tko, da tistih 8 jeder zna bit zelo koristnih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

Ja, sej to sem bral, da bo AMD in Radeon pridobil ogromno z DX12, in da jih je Microsoft do sedaj mal "držal nazaj" umetno s softwareom.... Imam pa še vedno to dilemo, sem pa razmišljal, da bi čakal na 300 serijo... Kolk pa so okvirne cene ko pridejo novi GPUji ven, ker 300 mi je za grafično nekak maximum.
Zdej imam 550W napajalnik.

Na r300 gpuje se defenitivno splača počakat, ampak na amd procesorje pa kr pozabi, vsaj za igre.
Da bo glavnina iger znala dodobra izkoriščat 8 niti, se boš še kr načakal...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

in da jih je Microsoft do sedaj mal "držal nazaj" umetno s softwareom....

Niti ne. DirectX 11 in nižji je bil pač tako narejen, da draw klice obeša samo na eno jedro. Kar sicer ni taka panika, dokler maš kolker tolk spodobn single thread performance (intel).
Tuki amd zelo šepa, ker ima single thread performance zelo zelo švoh (malo bolši od core2duo iz 2007). Z DX12 bodo profitiral, ampak še vedno je na razvijalcu, da tudi druge predle igre razpase na čimveč niti. Kar pa seveda ni uizi task, saj vzame dosti časa in denarja.

Zato bo single thread performance še vedno pomemben, vsaj kar se tiče iger.
#brezpodpisa

krypt je izjavil:

Ja, sej to sem bral, da bo AMD in Radeon pridobil ogromno z DX12, in da jih je Microsoft do sedaj mal "držal nazaj" umetno s softwareom.... Imam pa še vedno to dilemo, sem pa razmišljal, da bi čakal na 300 serijo... Kolk pa so okvirne cene ko pridejo novi GPUji ven, ker 300 mi je za grafično nekak maximum.
Zdej imam 550W napajalnik.

Počakaj na R300
Če boš vzel AMD vzam FX 8320E 130EUR pa vrzi 30EUR v cooler
Če boš vzel intel vzami i5 4690K ali i5 3.7Ghz.

Zdej kolk bo AMD hiter na DX12 napram INTEL-u je bolj težko reči.
Čeprav tole zgleda kr vredu load.

V DX12 ST nebi smel biti več pomemben in se bo vse bolj nanašalo na MT.

Moj predlog:
Jaz bi šel z i7K.. grafične s emenja hitro pa tudi hitro jim pada cena. Rabljeno R9 280X dobiš za 120-140EUR. Počakaš na kakšno akcijo, da i7 prileze na 310-300EUR pa ga kupiš.

Prej sem ti povedal da je FX 8320 navit boljši od i5 (okili 3.4GHz).. vendar ker so AM3+ plate stare pa še poraba je vleiko večja ni ravno TOP opcija. Čeprav pa bo poganjal vse špile normalno kot i5 (večino DX11 slabše nekatere pa celo boljše).

Lp

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

samo če vzame i5 4690k, i7 "K" potem je neumno ga ne navit, a? potem rabi še eno solidno z97 plato in en aftermarket cooler...in pridemo na kolk eur?

gddr85 je izjavil:

samo če vzame i5 4690k, i7 "K" potem je neumno ga ne navit, a? potem rabi še eno solidno z97 plato in en aftermarket cooler...in pridemo na kolk eur?

če ima dober napajalnik okoli 530EUR

Artikel-Nr. HV13W1CBDE
WD Blue 1TB 6Gb's
53,98 EUR

Antec GX500 Window Edition Midi-Tower - schwarz
44,04 EUR

8GB-Kit G.Skill RipJawsX DDR3-2400, CL11-13-13-31
69,72 EUR

Intel Core i5-4690K Box, LGA1150
246,57 EUR

ASRock Z97 Extreme3, Sockel 1150, ATX
117,59 EUR

531EUR

z i5 4460 in cenejšo plato ter malo cenejšimi rami pa 100EUR ceneje sepravi 430EUR.

Plato lahko drugo cenejšo jst sm sam hitr mal nametu skupi. Rame tud lahka cenejše

PS: ostalo za grafično.

Zgodovina sprememb…

N0t0ri0us ::

mislim da se najbolj splača vzeti 4460. Če ti je premalo vzameš xeona. Če ti je premalo še to pa i7.

Preostanek daj v grafično kartico :D

N0t0ri0us je izjavil:

mislim da se najbolj splača vzeti 4460. Če ti je premalo vzameš xeona. Če ti je premalo še to pa i7.

Preostanek daj v grafično kartico :D

xeon je i5 in i7. Ravni xeon i5 se ti nesplača, ker je dražji. Xeon i7 pa je okoli i5 K.
http://wccftech.com/intels-6th-generati...

pa tudi skylake je že v bližini čeprav kakšnih večjih sprememb nebo.

Ja ne vem, potem najbolje da počakam do septembra in kupim novo AMD grafiko in intel nove generacije al kako?
Pač zdi se mi, da bo več jeder prišlo do izraza v prihodnosti, in glede na to, da kupujem računalnik za dlje časa (zdajšnji je iz 2008) se mi zdi da moram "dobro zbrat" in sem res v dilemi kako in kaj

Veliko ne boš pridobil s čakanjem. Skylake procesorji ne bodo veliko boljši, poleg tega je pa še dobro potem vzet ddr4 rame in novo/dražjo plato, tako da si takoj preko budgeta.. Nove radeone pa tudi vprašanje. Ker za dobrih 300EUR boš dobil mogoče 380x, medtem ko zdaj za ta denar dobiš podobno hitro 970GTX, ki pa bojda ima ravno tako polno DX12 podporo... Tko da ja, I5-4460, 8Gb ram, GTX 970 in ena matična.. Še 120Gb SSD lahko stlačiš v budget.. Ne moreš zgrešit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

CellarDoor ::

ja, nič čakat, AMD refresh bo dober le za znižanje cen konkurence, novi GPU-ji pa bodo le 390 serija, ki pa bo izven budgeta mnogih

SuperVeloce ::

+1
nič čakat. Čaka se, če je zadeva pred vrati in znižanja zagotova. Če boš čakal še pol leta, potem boš vedno najdel razlog za čakanje in čakal do naslednjega desetletja. Sploh za grafične kartice, ki se pogosteje menjujejo, je nesmiselno... Kar se pa čakanja na intelove CPUje tiče, pa neke razlike pri prihodu skylake ne bo. AVX2 instrukcije imaš že na haswellu, to je pa edina "novost" trenutno, za katero obstaja možnost, da bodo grafični engine-i koristili v prihodnosti
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

v glavnem, preden se spustiš v debato na forumih, je treba razumet, da marsikaj je Rumor Mill, tako da tople vode ni za odkrivat, zdaj ali se komu splača počakat na nove grafične, je bolj odvisno od njega kot od nas, mi samo debatiramo

CellarDoor je izjavil:

v glavnem, preden se spustiš v debato na forumih, je treba razumet, da marsikaj je Rumor Mill, tako da tople vode ni za odkrivat, zdaj ali se komu splača počakat na nove grafične, je bolj odvisno od njega kot od nas, mi samo debatiramo

Ja sj to je problem... ker se nič neve. Če bi mal prej detaile poslal bi se znal takoj odločiti. Trenutno se mu splača vzet rabljeno ali pa počakat, za mal več detailov.

CellarDoor je izjavil:

Tako ja. Pravim da tisti, ki dejansko gleda na top performance, in mu je vseeno za ceno, le da je performance top, bo počakal 1 mesec, če bodo grafične 25% boljše kot zdajšnje, za nekoga, ki pa želi drugi teden igrat igre na medium-high, so pa vse grafične zdeje na trgu dobre. Verjetno pa ne bo niti 25% increase, ampak za isti denar kot zdaj le kakšnih 10%, to je pa že vprašanje če se splača čakat. Lahko pa da bodo odkrili Ameriko, in bo naslednja generacija 3x boljša tako po performancu kot tudi po porabi, ampak iz čisto kapitalističnega pristopa se tega ne bodo šli, bodo raje vlekli to čez 3 serije in vsakič izboljšali le toliko, da bo nova serija jasno bolj zanimiva.

vara ::

Spoštovani forumaši!

Tako, še jaz bi imel eno malo bolj kompleksno vprašanje glede nakupa novega laptopa / NAMIZNEGA RAČUNALNIKA.

Ker mi je po 5-ih letih šla matična na leptopu, sem se odločil, da kupim nov prenosnik / namizni rač.. Budget je: max. 800EUR, bolj zaželjeno pa je nekje do 700eur.

Predvsem pa me pri novejših prenosnikih bega dejstvo, da po slikah le teh, ne vidim, da bi lahko odstranil baterijo!
To pa je zame nova uganka. Gre se za sledeče vprašanje:
Do tedaj sem svoj leptop ogromno uporabljal tudi doma preko el. napajanja in sem enostavno odstranil baterijo in ga imel priklopljenega na vtičnico. Ker pa ne vem, ali torej novi prenosniki sploh imajo odstranljive baterije, me zanima, kako je s tem. Sam bi namreč laptop redko uporabljal na poti ampak vseeno pa pride zelo prav, da ga lahko vzamem, ko grem na neko pot - počitnice/služba / drugo.. In ravno to je problem, kaj bo z baterijo, če ta ni odstranljiva po npr. 3 letih (moj žep mi pač ne dopušča in nimam namena računalnika menjat prej kot npr. čez 5 let!), ali bo če, bo računalnik večinoma priklopljen na el. napajanje le ta res oslabela do mere, da ne bo zdržala npr. 1h uporabe?
To mi predstavlja prvo in najbolj osnovno dilemo ali še naprej vztrajati na prenosniku ali preklopiti na namizni računalnik.
Računalnik potrebujem za osnovno uporabo (office, vsake toliko ogled kakšnega filma, internet) in pa za občasno uporabo programov Autocad, Archicad, Google Sketchup, Photoshop in razne druge tehniške programe.
Do tedaj sem na obstoječem leptopu imel probleme samo z Google sketchupom pri večjih objektih, ker je program pri veliki grafični obremenitvi le nekoliko zahteven.
Torej na osnovi teh predpostavk sem si nekako zamislil tako zadevo. če bi kupil prenosnik:
Procesor Intel core I5 / I7
Ločeno grafiko od matične plošče (saj če mi le ta "umre", ne bi rad tvegal menjave matične plošče, če bi bila npr. graf. integrirana!)
Vsaj 6GB rama; optimalno 8gb, ker mi budget ne dopušča, 4gb pa se mi zdi glede na vedno večjo zahtevnost programov že premalo
Optimalno bi bilo SSD disk (npr. 128GB), sicer pa mi je popolnoma vseeno ali je prostora 500gb ali 1tb, če gre za HDD disk, saj imam večino datotek na zunanjem disku
Resolucijo vsaj 1600x900
Zaželjen je mat ekran, ni pa pogoj
Prednaložen windows ni pogoj, še bolje, če ga ni

In nekako sem sem omejil na slednje proizvajalce: Lenovo, Dell, Asus.
Razlog: mislim, da so ti med najbolj kvalitetnimi (seveda bom vesel kakšnega razloga zakaj so / niso!), HP-ja si nekako ne želim več, saj sem imel z njim preveč slabih izkušenj.

Če pa bi izbral stacionarni računalnik, bi želel imeti podobne komponente.
Ker se na te zadeve res ne spoznam najbolje, recimo da sem malo bolj ozaveščen laik, bi bil vesel kakšnih predlogov, kako sestaviti računalnik z budgetom 600-700EUR (upoštevam, da je potem še nakup monitorja nek strošek, ki bo do 200EUR, torej skupno nekje 800-900EUR.
Glede izgleda ohišja mi je popolnoma vseeno kakšno je.
Bi pa želel imeti kot sem omenil zgoraj: vsaj Intel I5, vsaj 8GB rama, konkretno grafično (zaradi omenjenih programov, predvidevam, da bo potrebna kar neka v stilu "igričarske grafične") - zaželjena Nvidia z dovolj rama, SSD disk, kar še spada zraven da se sestavi nek spodoben računalnik za moje parametre, saj ga kupujem za vsaj 5 let. Pogoj je tudi: vsaj 2 leti garancije.
Namen pa imam laufati vsaj windows 7.

Zelo sem vam oz. vam bom hvaležen za kakršnekoli predloge, nasvete in pomoč!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vara ()

DarwiN je izjavil:

Veliko ne boš pridobil s čakanjem. Skylake procesorji ne bodo veliko boljši, poleg tega je pa še dobro potem vzet ddr4 rame in novo/dražjo plato, tako da si takoj preko budgeta.. Nove radeone pa tudi vprašanje. Ker za dobrih 300EUR boš dobil mogoče 380x, medtem ko zdaj za ta denar dobiš podobno hitro 970GTX, ki pa bojda ima ravno tako polno DX12 podporo... Tko da ja, I5-4460, 8Gb ram, GTX 970 in ena matična.. Še 120Gb SSD lahko stlačiš v budget.. Ne moreš zgrešit.

250GB za 20€ več...

GTX970 je super, sem ravno zamenjal 280X za GTX970. Performance je boljši v Far Cry 4, Grid 2 je že 5870 na ultra poganjala, je pa velika razlika med 290x in GTX970 v temperaturi. Na 280x samo da sem odprl igro sem že čutil toploto izpod mize, pa sem imel dobro hlajeno ohišje, zdaj GTX970 se mi pa komaj obrnejo ventilatorji med Grid 2, pri FC4 malo bolj, ampak se sploh ne čuti nobene toplote ker se dovolj sproti odvede.
290X ima sicer boljši performance kot GTX970 (in dejanskih 4GB RAMa), ampak rabi več elekrtike in se bolj greje. Spet je vse odvisno od nastavitev in igre, ene bolje tečejo na radeonih, ene na geforcih.

Cemmac ::

Socket 1150 :i54690K ali i74790K opcija tudi xenon// ali rajši invest v boljšo grafično

DDR3 2x8GB

Gigab.. Z97-HD3 Priporočena sicer nimam pojma.

SSD 256GB

Ohišje 50EUR

Grafične opcije: Onboard ali pa low range R7 240OC ddr3 2GB-; //ali boljši: R9 270OC DDR5 2GB ali GTX 750Ti DDR5 2GB

Igric nebi igral mam xbox, bo pa nevem vse mogoče tudi včasih kakšno renderiranje videa, test serverja, virtualna okolja?

Hvala za pomoč!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cemmac ()

SloSlayer ::

Kupujem računalnik za 880EUR. Na njem bom igral igre. Kaj pravite na to sestavo? Ali naj dam notri boljšo matično ali bo ta zadostovala (ne bom navijal)?

a

a

Zgodovina sprememb…

matična plošča - daj z97 (ta zadnja generacija čipovja, v igrah ne boš opazil, ampak, če ni občutno dražje, zakaj ne) oziroma Z sploh ne rabiš, če boš CPU brez K, pa še tale za toliko denarja ni spet toliko boljši za 50 eur cenejšega i5 4460

napajalnik - lahko gold ed. od Super flower HX serijo 550W za 10 eur več ali pa XFX 650 recimo(napajalnik bo kar obremenjen s to konfiguracijo)

si prepričan, da bi imel 290x v T4 ohišju?

če misliš GTA 5 igrat, priporočam 256Gb MX100, da imaš lahko igro na SSD, boš hvaležen

Zgodovina sprememb…

SloSlayer je izjavil:

Kupujem računalnik za 880EUR. Na njem bom igral igre. Kaj pravite na to sestavo? Ali naj dam notri boljšo matično ali bo ta zadostovala (ne bom navijal)?

a

a

H97 plato, če ne boš moral najprej bios upgradad in se hecat s tem, in da upgradaš bios rabiš en kompatibilen procesor noter.

Disk 256GB, je čisto premalo razlike v ceni da bi kupoval 128GB

Super Flower Golden Green so kul napajalniki, 650W za radeona ali pa 550W za Nvidio.
Če želiš bolj hladno konfiguracijo se nvidie grejejo pol manj (vsaj maxwell)

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi moral bios upgrade delat? Biosi, ki podpirajo te cpuje, so že precej stari in jih imajo načeloma vse osnovne plošče, razen če dobi leto pa pol staro plato iz skladišča (težko verjetno)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

m0LN4r ::

SuperVeloce je izjavil:

Zakaj bi moral bios upgrade delat? Biosi, ki podpirajo te cpuje, so že precej stari in jih imajo načeloma vse osnovne plošče, razen če dobi leto pa pol staro plato iz skladišča (težko verjetno)

AGT....si :))

Lanske jesenske plate iz DE so imele že vse podporo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ma kaki, biosi za 4690 in 4790 so začetek lanskega leta najkasneje... drugo je mogoče K verzija

SuperVeloce je izjavil:

To sem prebral na hitro glede H81, in sem opazil da utegnejo biti težave. Ampak verjetno so res že vse na policah zdaj updatane.

Zgodovina sprememb…

SloSlayer je izjavil:

a

a

Za ta denar dobiš precej boljšo sestavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

painfulwhite ::

Živjo,

eno kratko vprašanje.

Imam 5-6 let star CPU. Ostale komponente so stare manj kot 3 leta. Imel sem tudi vmes še en CPU, ki je crknil. Zdaj bi pa nek CPU (lahko tudi rabljen) z AMD nogicami. Ravno toliko, da bi čez cca 2 leti menjal celoten sistem. Kaj kej priporočate ? Aja pa da bo delal GTA V itak :) Mam neko solidno grafo in 8gb rama.
Rečmo do 150€ če bi se dalo :) Rajši rabljeno kot novo.

Tnx

lp

user-pass ::

Tole je bilo pa painful za brat in se tezje za razumet.
Daj bolj definiraj, katero plato imas ipd.

Good point. Vem samo da ma AM3 socket, za bolj natančno opredelitev pa bi lahko doma zvečer pogledal. Drugače pa na kratko potrebujem en nov ali rabljen povprečen CPU, da bi delale gor sodobne igre (GTA V) (ni potrebno da na najvišji stopnji), za cca. 2 leti, ker bi potem vse skupaj menjal :)

@painfulwhite, tega AMD Phenom II X4 965 bi znal dobit poceni.. Seveda če plata podpira.

Hvala DarwiN. Zdele mam plato: ASUS M5 A78L-M, CPU pa AMD Phenom II X3 720. Je velka razlika med mojim X3 in tistim X4, ali se ne splača menjat ?

Tukaj bi lahko kamot vzel kakšnega rabljenega fx6300, seveda če se dobijo dovolj ugodno

Ja, tole je AM3+, ne AM3...

Lahko tudi FX-8320E.
««
500 / 1154
»»