Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Super,
edino zdržalo (zadovoljilo te bo) bo isto dolgo, kot en 1231 in 970ka. Oz. pol leta več :P ker si boš govoril, da nebom še menjal, če sem pa tuk dnara zagonu.
edino zdržalo (zadovoljilo te bo) bo isto dolgo, kot en 1231 in 970ka. Oz. pol leta več :P ker si boš govoril, da nebom še menjal, če sem pa tuk dnara zagonu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
hojnikb ::
>Ali je tole solidna konfiguracija, ki bo prebavljala igre nekje 8 let (
si pa optimist :)
raje skoraj pol cenejši xeon 1231v3+970gtx setup in daš razliko na stran za upgrade čez 3-5 let.
si pa optimist :)
raje skoraj pol cenejši xeon 1231v3+970gtx setup in daš razliko na stran za upgrade čez 3-5 let.
#brezpodpisa
Za to dobiš že 970sli, kar je skoraj 2x hitrejša zadeva in 512SSD.
Ampak boš čez 3 leta itak tu na forumu spraševal, katero novo grafično kupiti.
Kaj bi rad igral 2160p, kar še ni mainstream in bo W10 veliko prispeval pozneje z strojno DX12 podporo al 1080p na 8.1 zaenkrat?
Ampak boš čez 3 leta itak tu na forumu spraševal, katero novo grafično kupiti.
Kaj bi rad igral 2160p, kar še ni mainstream in bo W10 veliko prispeval pozneje z strojno DX12 podporo al 1080p na 8.1 zaenkrat?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
denisbegood ::
Ok, torej vzamem xeon-a 1231 in 512SSD.
Glede 970 me je malo strah coilwine šuma, ker res ne bi rad da mi to piska.
Baje da ga 980 nimajo.
Igrice pač občasno igram na monitorju 1920x1200 in ga ne bom še kmalu menjal. Tudi sedaj menjam ,ker mi je šla grafična 8800GTS, sicer pa je procesor Q6600 odličen.
Ohišje in napajajnje je OK?
Baje da ga 980 nimajo.
Igrice pač občasno igram na monitorju 1920x1200 in ga ne bom še kmalu menjal. Tudi sedaj menjam ,ker mi je šla grafična 8800GTS, sicer pa je procesor Q6600 odličen.
Ohišje in napajajnje je OK?
napajalnik daj raje kak bolj kvaliteten xfx 550w. Oz z 970gtx bo že 450w dost
#brezpodpisa
Vse high-end grafe majo enako verjetnost, da piskajo...
Vzemi 1231 in 970ko in ko bodo na trgu grafe z redno (strojno dx12) podporo si nabaviš rajši drugo. To bo cca. čez 2 leti.
Lahko vzameš tudi tactical CL8, so le 5-7€ dražji rami. Pa enga spirita 120mm za proc, če že maš viška dnarja.
Pa plata ne rabi bit z nalepko "gaming" in 50€ dražja, kot brez nalepke.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
CellarDoor ::
kdaj bodo pa radeonke 3x0 ven prišle, mogoče bo takrat čas za high-end grafo, 970 so dražje kot po 1 tednu izida, čeprav je vmes bilo razkritje z 3.5gb afero
980 pa res ni optimalno kupiti zdaj, grafa je sicer super in bo za dolgo časa
980 pa res ni optimalno kupiti zdaj, grafa je sicer super in bo za dolgo časa
aprila pride šele 370ka, ki bo samo 270x. Ostalo pa pitaj boga.
Zakaj so pa šle cene gor pa itak vemo (dolar) in še bodo šle letos.
Zakaj so pa šle cene gor pa itak vemo (dolar) in še bodo šle letos.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
denisbegood ::
POpravljeno:
Intel Xeon E3-1231v3 Box, LGA1150
257,47 €
Crucial MX100 SSD 512GB (2,5", 7mm)
179,99 €
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming, 4GB GDDR5
385,83 €
16GB-Kit Crucial Ballistix Tactical Series DDR3-1600, CL8
137,29 €
Aerocool DS 200 Midi-Tower - rot
104,44 €
XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
59,47 €
ASUS H81-Plus, Sockel 1150, ATX
68,24 €
Je sedaj OK, npajalnik, grfa gre v ohišje itd, je zadosti tih?
lp
Intel Xeon E3-1231v3 Box, LGA1150
257,47 €
Crucial MX100 SSD 512GB (2,5", 7mm)
179,99 €
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming, 4GB GDDR5
385,83 €
16GB-Kit Crucial Ballistix Tactical Series DDR3-1600, CL8
137,29 €
Aerocool DS 200 Midi-Tower - rot
104,44 €
XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
59,47 €
ASUS H81-Plus, Sockel 1150, ATX
68,24 €
Je sedaj OK, npajalnik, grfa gre v ohišje itd, je zadosti tih?
lp
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...
Plata se mi zdi draga, glede nato kaj ponuja... A niso H97 (annyversary) okol 70-80€ ?
Plata se mi zdi draga, glede nato kaj ponuja... A niso H97 (annyversary) okol 70-80€ ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
CellarDoor ::
mamoplato nujno potem h97, če že za tak denar jemlješ
napajalnik lahko za 9 eur dražji super flower golden green HX (80+ GOLD), naj bi bili XFX-i kar glasni
napajalnik lahko za 9 eur dražji super flower golden green HX (80+ GOLD), naj bi bili XFX-i kar glasni
Map ::
Xeon E5-2620v3
MSI X99S SLI PLUS
32GB RAM
PNY Quadro K4200
To je okrog 2000€ brez geizhalsa. Bi blo mogoče bolj smiselno 1150 pa en močnejši i7, ker ima ta Xeon dokaj nizko frekvenco proti kakem i7, ima pa šest jeder?
Zraven pa še tole:
Eno tiho ohišje
Macho
Seasonic 650W bo veretno dovolj
Raid bi bil zaželjen, ne vem pa, a se lahko v raid nastavi en SSD in en navaden disk, green recimo? Če bi šlo, bi dal dva SSDja v raid 0 za hitro branje in nato ta dva še v raid 1 z enim navadnim diskom za backup.
MSI X99S SLI PLUS
32GB RAM
PNY Quadro K4200
To je okrog 2000€ brez geizhalsa. Bi blo mogoče bolj smiselno 1150 pa en močnejši i7, ker ima ta Xeon dokaj nizko frekvenco proti kakem i7, ima pa šest jeder?
Zraven pa še tole:
Eno tiho ohišje
Macho
Raid bi bil zaželjen, ne vem pa, a se lahko v raid nastavi en SSD in en navaden disk, green recimo? Če bi šlo, bi dal dva SSDja v raid 0 za hitro branje in nato ta dva še v raid 1 z enim navadnim diskom za backup.
SuperVeloce ::
Kakšen poseben razlog, da bi vzel tega E5 namesto i7 5820k?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
user-pass ::
Xeon E5-2620v3
MSI X99S SLI PLUS
32GB RAM
PNY Quadro K4200
Zraven pa še tole:
Eno tiho ohišje
Macho
Pa vzami potem Xeona 1231v3 ali pa 1241v3, ce stevilo jeder ne vpliva kljucno na Siemens NX. Zraven das Fractal Design Refine kisto, pa napajalc of xfx namesto Seasonica, baje je isti proizvajalec. Green power pri kisti za 2k€? Na tvojem mestu bi vzel red. Ostalo pa kot si rekel. Machota v2 imam sam in je super za ta denar.
damirez ::
Kupujem en gaming PC do 1500€ imel bi ga vsaj 5 let. More bit zmogljiv in poganjati vse na full vsaj naslednja 3 leta na 1080p.
Ker nimam neke volje sestavljat, sem mislil, kaj takega:
http://www.medion.com/at/shop/high-end-...
Na živce mi gre, ker je 200€ čez budget, samo mi je všeč ker je sestavljen in ima original windowse.
Ali je to neuravnotežena konfiguracija a je to za kej? A je ta 980GTX grafika za kej? Neki sem bral, da so slabe, ker imajo manj rama. Ali je bolje da naročim po kompnentanh in dam nekomu 50-100€ da mi sestavi? Ali pa če se komu, da sestaviti komp za 1500 evrov, mogoče bi dal 1700€, tako da bo vse top?
hvala
Na živce mi gre, ker je 200€ čez budget, samo mi je všeč ker je sestavljen in ima original windowse.
Ali je to neuravnotežena konfiguracija a je to za kej? A je ta 980GTX grafika za kej? Neki sem bral, da so slabe, ker imajo manj rama. Ali je bolje da naročim po kompnentanh in dam nekomu 50-100€ da mi sestavi? Ali pa če se komu, da sestaviti komp za 1500 evrov, mogoče bi dal 1700€, tako da bo vse top?
hvala
darkkk ::
@damirez, vse je ok.
Po drugi strani, mogoče se ti splača raje vzet tega:
http://www.medion.com/at/shop/medion-er...
En ssd manj pa 970 namesto 980 maš. Ponavadi so top notch grafe malo predrage in je bolje 2. serijo vzet pa za razliko čez 2 leti spet neki kupit (take so moje izkušnje) pa glih ene 200€ prišparaš.
Tko čez palec ne boš neki preplačal, se pa da najbrž build nekoliko pooptimizirat.
Glavno vprašanje je, koliko se ti da s tem zajebavat :)
Po drugi strani, mogoče se ti splača raje vzet tega:
http://www.medion.com/at/shop/medion-er...
En ssd manj pa 970 namesto 980 maš. Ponavadi so top notch grafe malo predrage in je bolje 2. serijo vzet pa za razliko čez 2 leti spet neki kupit (take so moje izkušnje) pa glih ene 200€ prišparaš.
Tko čez palec ne boš neki preplačal, se pa da najbrž build nekoliko pooptimizirat.
Glavno vprašanje je, koliko se ti da s tem zajebavat :)
Sem dobil odgovor, da so procesorji dandanes že dovolj zmogljivi in tam ni nekih posebnih zahtev.
Potem bo bolje, da vzamem i7 ali Xeona, eno Z97 plato in isto 32GB rama. Greena pa sem mislil izključno za backup, za vse ostalo pa SSD. Ne vem pa še, kako lahko kombiniram raid. Za vsakodnevno uporabo se priporoča Cruciala, a je za delo boljši oz. hitrejši kak drug SSD?
Potem bo bolje, da vzamem i7 ali Xeona, eno Z97 plato in isto 32GB rama. Greena pa sem mislil izključno za backup, za vse ostalo pa SSD. Ne vem pa še, kako lahko kombiniram raid. Za vsakodnevno uporabo se priporoča Cruciala, a je za delo boljši oz. hitrejši kak drug SSD?
Sem dobil odgovor, da so procesorji dandanes že dovolj zmogljivi in tam ni nekih posebnih zahtev.
SSD za sistem:
http://www.mindfactory.de/product_info....
Boljsega v EU ne dobis. Potem pa se dodatno 256 ali 512 ssd (Crucial je cisto ok) za programe, odvisno koliko rabis. Plato moras v tem primeru vzeti ali ASRock Z97 Extreme6 ali pa ASRock Z97 Extreme9 (zaradi stirih PCIe 2.0 kanalov).
To je potem raketa.
Plato moras v tem primeru vzeti ali ASRock Z97 Extreme6 ali pa ASRock Z97 Extreme9 (zaradi stirih PCIe 2.0 kanalov).
Mogoce so sedaj se kaksne druge plate zunaj, ki podpirajo vecje hitrosti na M.2 slotu od 6Gbit/s, je treba preverit. Tile dve Asrock plati podpirata samo do 32GB rama, toliko v vednost.
Edit: se review od samsung ssd in extreme6: http://www.anandtech.com/show/8045/asro...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: user-pass ()
ja vse z97 podpirajo max 32gb rama. Za karkoli več je potrebno x99
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Se da dobit kaj podobno temu Samsungu na hardwareversandu?
Bi pa nanj dal sistem in tistih par programov, zraven pa bi dal 256GB MX100 v raid 1 za shranjevanje modelov.
Ostala konfiguracija:
i7 4790K
32GB Crucial Ballistix Tactical
ASRock Z97 Extreme6
PNY Quadro K4200
Fractal Design Define R5
Seasonic M12II-620 EVO oz. podoben XFX
Thermalright HR-02 Macho Rev.B oz. je še kak tišji?
To je pa verjetno to.
Bi pa nanj dal sistem in tistih par programov, zraven pa bi dal 256GB MX100 v raid 1 za shranjevanje modelov.
Ostala konfiguracija:
i7 4790K
32GB Crucial Ballistix Tactical
ASRock Z97 Extreme6
PNY Quadro K4200
Fractal Design Define R5
Seasonic M12II-620 EVO oz. podoben XFX
Thermalright HR-02 Macho Rev.B oz. je še kak tišji?
To je pa verjetno to.
Vse skupaj zelo zelo spodobno :-)
Tega Samsung SSD na M.2 slotu nisem nikjer drugje zasledil, nekaj casa je bila 256gb vrianta na nemskem Amazonu, cena je bila pa hefty. Splaca se ga vzet, ceprav je postnina malo visja.
Tega Samsung SSD na M.2 slotu nisem nikjer drugje zasledil, nekaj casa je bila 256gb vrianta na nemskem Amazonu, cena je bila pa hefty. Splaca se ga vzet, ceprav je postnina malo visja.
Da ju das v RAID?
Jaz bi naredil takole: Samsung M.2 za sistem in 2xCrucial MX00 v RAID1. SSD in HDD ne mores dat v RAID, ce si slucajno to mislil. Tudi ce je izvedljivo, je no-go.
Jaz bi naredil takole: Samsung M.2 za sistem in 2xCrucial MX00 v RAID1. SSD in HDD ne mores dat v RAID, ce si slucajno to mislil. Tudi ce je izvedljivo, je no-go.
Saj tako sem mislil, sem pa mogoče malo nerazumno napisal. Samsung M.2 za sistem in program, 2xMX100 v raid 1.
dj_uro ::
mogoče v napačno temo pišem... ampak nisem zasledil teme o grafični (izgleda, da sem preutrujen)...
nima veze =)
-kolega kupuje midrange kartico...
ali je bolje, da kupi rabljeno r9 280x z garancijo ali novo GTX 960?
merci za odgovore... =)
nima veze =)
-kolega kupuje midrange kartico...
ali je bolje, da kupi rabljeno r9 280x z garancijo ali novo GTX 960?
merci za odgovore... =)
vw-klub.si
Ste ze zrihtal snx?
Ja pretiravat z ssdji tudi ni treba, saj se ne nalaga xxx fajlov nonstop. Al?
Vec ti bo koriistla visoka frekvenca 4790k kot pa 2 dodatni niti, razen ce delas tudi kaj z smp, samo ni pa korist linearna...
Ja pretiravat z ssdji tudi ni treba, saj se ne nalaga xxx fajlov nonstop. Al?
Vec ti bo koriistla visoka frekvenca 4790k kot pa 2 dodatni niti, razen ce delas tudi kaj z smp, samo ni pa korist linearna...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Saj niti ne pretiravamo. En za sistem in programe, druga dva v raid 1 za modele. Bi pa res mogoče lahko bila ta dva 128GB namesto 256GB, ampak neke ogromne razlike v ceni tako ali tako ni. Ne odpira se fajlov ne vem kolk, ampak so večinoma assemblyji z veliko kosi in takrat mora odpret hitro.
Se zdaj nagibam k 4790K.
Se zdaj nagibam k 4790K.
Malo za šalo, malo za res...
sestavi ma akcijo na nekatere komponente...
Sub 300€ game ready/stopgap build (get it while its hot :) )
Do note: Določene komponente so menda rabljene, zato je sam 12 mescov garancije...
sestavi ma akcijo na nekatere komponente...
Sub 300€ game ready/stopgap build (get it while its hot :) )
Grafična Kartica Club 3D R9 270 14Series (odprodaja)
Procesor INTEL Celeron G1820 Dual Core 2.7GHz 2MB BOX LGA1150 (odprodaja)
ASROCK H81 PRO BTC, DDR3, SATA3, HDMI, USB3, LGA1150 ATX (odprodaja)
Ohišje LC ATX MIDI PRO933B LC600H-12
Toshiba trdi disk 3,5'' 500GB 7200 32MB SATA 3
RAM DDR3 4GB PC3-12800 1600MHz CL11 Crucial
Znesek Skupaj(z DDV): 290.69 € sestavi.si
Do note: Določene komponente so menda rabljene, zato je sam 12 mescov garancije...
#brezpodpisa
Buggy ::
Kupujem en gaming PC do 1500€ imel bi ga vsaj 5 let. More bit zmogljiv in poganjati vse na full vsaj naslednja 3 leta na 1080p.
hvala
zanimivo da se ST "analitiki" ne potrudijo komentirati konkretnega predloga in vprasanja.
Kot prvo se sprasujem zakaj teh mocnejsih desktop ponud Mediona ni tudi pri nas? Videli smo sicer Gaming laptope ne pa namiznikov takega performansa. Kdo ve kaj je na stvari?
Meni se zdi tale ponudba (znizana na 1700€) prav zanimiva s stalisca napokanih komponent, cene, periferije in garancije. Sicer plata ni specificirana, bi pa rekel da ni ravno ST brand - H81
Ce sem prav naracunal pri Mlacomu te podoben package pride 2.200€ kar je kar lep prihranek, ce kupujes out of the box varianto. Pa ce bi sam po komponentah v DE kupoval bi prisel max 15-20% ceneje ce sploh, pristevsi komplikacije s katerimi se nekdo, ki ni ravno domac na tem srecuje.
Kaksen komentar/zadrzek na konkreten setup...hojnikb? Pustimo to da je cist prevec napimpan...ampak ce ze kaj vas moti?
Razn ogabnega ohišje stvar ne zgleda slabo. Marsikje bi se dal še pršparat (2x ssd je nepotrebn, pravtako 16g rama, tut grafa ne ponuja dober value več...). Ampak glede na ciljno publiko pride pač taka sestava. Še vedno miles better od naših sestavljalcev tipa pcplus/comshop/bigbang ....
Imo je super zadeva za tipične nakupovalce bigbanga/comshopa oz. nepoznavalce, ki rabijo out of the box zadevo.
Imo je super zadeva za tipične nakupovalce bigbanga/comshopa oz. nepoznavalce, ki rabijo out of the box zadevo.
#brezpodpisa
Insan3Lik3 ::
lp, namen imam sestavit en mATX (ali raje miniITX?) za starejšo osebo, večinoma za uporabo spleta, tu pa tam kakšen film. nobenih igric ipd. ne potrebuje usb3.0 je pa plus če bi imel
vem da je nekaj strani nazaj že nekaj buildov ampak vseeno
če se da, slo trg. lahko tuji če je res razlika v ceni/razpoložljivosti izdelkov
vem da je nekaj strani nazaj že nekaj buildov ampak vseeno
če se da, slo trg. lahko tuji če je res razlika v ceni/razpoložljivosti izdelkov
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
DarwiN ::
Insan3Lik3, lahko mu sestaviš tole zadovoljščino. Če je prevelik/predrag luksuz, lahko kamot daš 4Gb rama in 120Gb ssd.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Insan3Lik3, lahko mu sestaviš tole zadovoljščino. Če je prevelik/predrag luksuz, lahko kamot daš 4Gb rama in 120Gb ssd.
zgleda kul, ohišje vidim da ima samo 2x 3.0, če se ne motim se preko 3.0 ne da preko usb naložit windowse ane?
Insan3Lik3 je izjavil:
zgleda kul, ohišje vidim da ima samo 2x 3.0, če se ne motim se preko 3.0 ne da preko usb naložit windowse ane?
Zakaj se ne bi dalo?
osnovna plošča ma 6 usb2.0 izhodov in enega 3.0. Za ohišje podpira samo usb2.0
DarwiN ::
Indeed.. Zadaj na plati lahko uporabljaš 4x USB 2.0 in 1x USB 3.0.......... Spredaj na ohišju pa sta tista dva USB 3.0 neuporabljena, ker ima plata zgolj USB 2.0 notranji priključek..
Lahko pa dodaš tale adapter in bosta aktivna tudi sprednja USB priključka na ohišju.. Ampak bosta USB 2.0..
Lahko pa dodaš tale adapter in bosta aktivna tudi sprednja USB priključka na ohišju.. Ampak bosta USB 2.0..
You don't see faith healers working in hospitals
Insan3Lik3 je izjavil:
Zakaj se ne bi dalo?
nevem ko sem dajal win 8.1 image na usb za svoj pc sm nekje zasledil da treba preko legacy 2.0 porta al nvem kaj nism pol nč sprobaval al pa googlal kaj je res in kaj ni zato tu sprašujem :)
piti3 ::
Zanimam se za nakup namiznega računalnika (https://www.pricaraj.si/pcplus-magic-a1... pa me zanima če ga je kdo kupil oz. kakšno je vaše mnenje. Sploh me skrbi da ima samo 350w in ali po to dovolj? Računalnik mislim uporabljati za gaming ampak ne neki hardcore...
Če pa poznate kakšen boljši računalnik(sestavljen, nesestavljen) okrog 700€ ali manj mi sporočite!
Lp in hvala za odgovore.
Če pa poznate kakšen boljši računalnik(sestavljen, nesestavljen) okrog 700€ ali manj mi sporočite!
Lp in hvala za odgovore.
marš stran od te žalosti.
Za tak denar recimo i5 + rabljena 280x. Malo se sprehodi, imaš že sestave v takem cenovnem razredu.
Za tak denar recimo i5 + rabljena 280x. Malo se sprehodi, imaš že sestave v takem cenovnem razredu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
NejcSSD ::
nevem ko sem dajal win 8.1 image na usb za svoj pc sm nekje zasledil da treba preko legacy 2.0 porta al nvem kaj nism pol nč sprobaval al pa googlal kaj je res in kaj ni zato tu sprašujem :)
Da se, komot, sem ravno pred dnevi to počel ("sliko" sem pa z rufusom zapekel na usb)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
piti3 ::
marš stran od te žalosti.
bi mi lahko sestavil gaming pc do 600 največ 700EUR z spec.
Trdi disk min. 1TR
RAM 8gb
SSD min. 128mb
procesor 3.5Ghz+
Najlepša hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: piti3 ()