Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Ni slovenija, pa vseeno naj se vidi razlika, bo še komu prav prišlo:
Intel Core i5-4460 in-a-Box
164,98 EUR
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
62,48 EUR
ASRock H81M-HDS, Sockel 1150, mATX
42,39 EUR
Zusammen: 269,85EUR + 10,90 pošta = 280,75EUR
164,98 EUR
62,48 EUR
ASRock H81M-HDS, Sockel 1150, mATX
42,39 EUR
Zusammen: 269,85EUR + 10,90 pošta = 280,75EUR
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
hojnikb ::
ASRock B85M-HDS, Sockel 1150, mATX
8GB G.Skill PC3-10667U CL9
285,33 € http://www.hardwareversand.de
mičkeno bolša plata. Kak € še prihraniš, če vse zmečeš preko idealo.de..
#brezpodpisa
Ciklamen ::
Serbus. Torej, nakup PCja za brata za službo, največ se uporablja CAD in Solidworks.
Bral sem malo, da se je treba sfokusirat predvsem na CPU, RAM, diski, šele potem pride Grafična. Budget mi ni znan, je pa rekel čim boljše za čim manj. A mi lahko kdo malo pomaga? Jaz sem razmišljal tam kak i7, ene 3 diske (za RAID), kak SSD, (najmanj) 16GB RAM-a, pa kakšno ne-preveč-drago/dobro grafično.
Bral sem malo, da se je treba sfokusirat predvsem na CPU, RAM, diski, šele potem pride Grafična. Budget mi ni znan, je pa rekel čim boljše za čim manj. A mi lahko kdo malo pomaga? Jaz sem razmišljal tam kak i7, ene 3 diske (za RAID), kak SSD, (najmanj) 16GB RAM-a, pa kakšno ne-preveč-drago/dobro grafično.
- End of the Post ->
CAD in Solidworks.
in tole
i7, ene 3 diske (za RAID), ne-preveč-drago/dobro grafično.
Se ne ujema glih med sabo. Evo na hitro 3 strani nazaj:
Če ne igraš igre imaš spodaj zelo dobre konfige:
Če igraš igre pa izberi nekaj vmes iz tega grafa:
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
idealo/geizhals iščeš in mečeš v košarico v HWV ali Computeruniverse.
Tudi tam lahko zaprosiš za račun na firmo. Narediš uporabniški račun za pravne osebe ali pa pišeš mejl, da izstavijo predračun.
Veliko prišparaš.
Tudi tam lahko zaprosiš za račun na firmo. Narediš uporabniški račun za pravne osebe ali pa pišeš mejl, da izstavijo predračun.
Veliko prišparaš.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Tujina ne pride v poštev. Jaz gledam kar preko Funtech-a (se mi zdi primerljivo z nemškimi cenami do neke meje).
Vzel sem nekak tak:
i7 4790K
ASUS Z97-P
Team Group Zeus Series Gold CL-9 1600 16GB Kit
Seagate Barracuda 1TB
Samsung 840 EVO 120GB
PNY Quadro K2200
Seasonic G450 80Plus Gold 450W
Poiskat moram še ohišje z malo več vgrajenimi ventilatorji da bo zadeva kar se da hladna.
Vzel sem nekak tak:
i7 4790K
ASUS Z97-P
Team Group Zeus Series Gold CL-9 1600 16GB Kit
Seagate Barracuda 1TB
Samsung 840 EVO 120GB
PNY Quadro K2200
Seasonic G450 80Plus Gold 450W
Poiskat moram še ohišje z malo več vgrajenimi ventilatorji da bo zadeva kar se da hladna.
- End of the Post ->
Tujina ne pride v poštev.
Informativne narave me zanima, zakaj? Gre se za EU in ne Ameriko ali kitajsko.
In cena tega, kar si sestavil na funtech?
Drugače pa, daš na tale proc en Spirit, al macho in ne rabiš neko posebno ohišje.
Že pri grafi in procu je razlika 120€. To je en 256gb SSD. Ali nekaj TB prostora, karkoli.
Ali te je strah? In rajši vzameš vsega pol manj za isto ceno?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Brat mi je rekel, da direktor ne bo za to, dalje pa jaz ne poizvedujem ker se mene to ne tiče. Če noče prišparat, je pa to čist njegova stvar :D
Cena tega kaj je tu je 1430€ (brez hladilnika)
Cena tega kaj je tu je 1430€ (brez hladilnika)
- End of the Post ->
Naj pove direktorju, da je 300EUR razlike in kaj to v komponentah pomeni.
Za 300EUR več dobiš K4200.
Za 300EUR več dobiš K4200.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Bom mu dal to sestavo, pol pa bom mu naročil da naj pove še za tujino da se prišpara. Potem pa bomo vidli kaj se bo sam odločil :)
- End of the Post ->
V bistvu je fora tko, da:
Ali prišparaš ali pa za isti denar vzameš ornk boljše komponente.
V letu 2015, pa da firma ne upa poslovat z tujino.... no comment.
Ali prišparaš ali pa za isti denar vzameš ornk boljše komponente.
V letu 2015, pa da firma ne upa poslovat z tujino.... no comment.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Glej ne vem, jaz sem mu dal še isto zadevo iz HWV (iste specifikacije, le da je PSU 550W od seasonic-a) pa dobiš tam še monitor + sestavo za tak denar kot tu brez monitorja in brez sestave.
- End of the Post ->
FlyingBee ::
pa še brez DDV-ja bo račun iz Nemčije, če bo na firmo iz EU
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Map ::
Tudi mene zanima mnenje o tem PCju, bo pa tudi izključno za modeliranje, in sicer v SNX.
Simulacije če bodo, ne bodo preveč zahtevne, in tudi raznih render programov se ne bo uporabljalo kaj preveč. Po nekaj prebranih straneh naj bi bil najbolj pomemben CPU z visoko frekvenco, nato RAM in na koncu GPU.
Komponente:
i7-4790K
ASRock H97M Pro4
16GB(mogoče tudi 24) Crucial Ballistix Tactical Series 1600 CL8
PNY Quadro K2200 (je še odvisno od predlogov)
Fractal Design Define Mini
Seasonic G-360
Crucial MX100 256/512GB
Thermalright Macho 120 Rev. A
Najprej sem razmišljal o Xeonu, a sem se zaradi višje frekvence odločil za i7. Ohišje je malce dražje, ampak sem ga izbral zaradi elegantnega izgleda in tišine, prav tako zaradi tišine sem izbral še Machota. HDDja ne rabim, sem pa razmišljal o dveh MX100 v raidu, če bi s tem pridobil kaj hitrosti. Ne vem pa, kateri GPU? Večina se gre za sheet metal, ampak so modeli vseeno veliki nekaj metrov v vse tri smeri, kosov je kar veliko, od par cm velikih pa do metra ali še več.
Zanima me še, s čim bi dobil največ hitrosti pri odpiranju modelov, ker sem moral odpret model velik dobrih 500MB iz SSDja, pa sem vseeno čakal na pamet okrog 15-20 min. Sistem je bil z Xeonom in 8GB RAMa, kar vem da je premalo.
Simulacije če bodo, ne bodo preveč zahtevne, in tudi raznih render programov se ne bo uporabljalo kaj preveč. Po nekaj prebranih straneh naj bi bil najbolj pomemben CPU z visoko frekvenco, nato RAM in na koncu GPU.
Komponente:
i7-4790K
ASRock H97M Pro4
16GB(mogoče tudi 24) Crucial Ballistix Tactical Series 1600 CL8
PNY Quadro K2200 (je še odvisno od predlogov)
Fractal Design Define Mini
Seasonic G-360
Crucial MX100 256/512GB
Thermalright Macho 120 Rev. A
Najprej sem razmišljal o Xeonu, a sem se zaradi višje frekvence odločil za i7. Ohišje je malce dražje, ampak sem ga izbral zaradi elegantnega izgleda in tišine, prav tako zaradi tišine sem izbral še Machota. HDDja ne rabim, sem pa razmišljal o dveh MX100 v raidu, če bi s tem pridobil kaj hitrosti. Ne vem pa, kateri GPU? Večina se gre za sheet metal, ampak so modeli vseeno veliki nekaj metrov v vse tri smeri, kosov je kar veliko, od par cm velikih pa do metra ali še več.
Zanima me še, s čim bi dobil največ hitrosti pri odpiranju modelov, ker sem moral odpret model velik dobrih 500MB iz SSDja, pa sem vseeno čakal na pamet okrog 15-20 min. Sistem je bil z Xeonom in 8GB RAMa, kar vem da je premalo.
Po nekaj prebranih straneh naj bi bil najbolj pomemben CPU z visoko frekvenco, nato RAM in na koncu GPU.
Dej še men polinkaj da preberem tole, da 500mhz cpu rukne ven več fpsjev v viewportu, kot en rang boljša grafična.
Lepo prosim, rad bi videl.
500MB iz SSDja, pa sem vseeno čakal na pamet okrog 15-20 min. Sistem je bil z Xeonom in 8GB RAMa, kar vem da je premalo.
15-20 minut? Tu bo nekaj drugega narobe. Punca lahko odpre po 3-4 500mb arh 3d projektov pa ji odpre vse znotraj 1m.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
SuperVeloce ::
CPU je pomemben ja, ampak bolj pri končnem renderju, tukaj se je verjetno OP zmedel pri branju. V viewportu pa je tako pri grafikah, quadro znajo biti precej hit or miss če je kakšen poceni model, bo potrebno malo pobrskati za točen model kartice.
3600mhz - k2000 - SNX 20fps: https://www.spec.org/gwpg/gpc.data/vp12...
3200mhz - k2200 - SNX 32fps: https://www.spec.org/gwpg/gpc.data/vp12... 1/3 več omg pa 400mhz manj
Podatki se ne strinjajo z prebranim. Ja pomešal si.
3200mhz - k2200 - SNX 32fps: https://www.spec.org/gwpg/gpc.data/vp12... 1/3 več omg pa 400mhz manj
Podatki se ne strinjajo z prebranim. Ja pomešal si.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Map ::
Dej še men polinkaj da preberem tole, da 500mhz cpu rukne ven več fpsjev v viewportu, kot en rang boljša grafična.
Lepo prosim, rad bi videl.
To sem prebral tu na ST:
splača se met procesor z visokim single core clock, ker se vsa jedra uporabljajo praviloma le pri renderiranju
Razumel pa sem tako, da za renderiranje je boljši CPU z več jedri kot z višjo frekvenco, za ostalo pa boljše višja frekvenca. Če pa testi pravijo drugače, potem je boljši Xeon 1246?
15-20 minut? Tu bo nekaj drugega narobe. Punca lahko odpre po 3-4 500mb arh 3d projektov pa ji odpre vse znotraj 1m.
Grafična pa je GTX970 in ne karkoli profesionalnega, mogoče ma to kaj veze? Tudi meni se je zdelo to veliko preveč.
Ja mogoče so višje frekvence jedra (pri isti arhitekturi) pomembne, vendar pri viewportu je vsekakor najbolj pomembna kombinacija hardware grafike in driverji, šele potem cpu (spet, govorimo o isti arhitekturi, ne dve popolnoma različni generaciji).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Maš eno stran nazaj test, za različne programe. Odvisno je od tega kakšen pogon uporablja program in kako je omejen z gonilniki.
Naprimer v mayi 2012 so prevladovale quadro kartice in so se spomnili, da hej mi pa to naredimo tako, da lahko vsi uporabljajo in lej ga maš rezultate v tabeli.
Za CPU render rabiš, hiter CPU, kar se izmeri iz kakega CPU render benchmarka.
Za GPU (raytrace) rabiš hiter Raytrace gpu, kar so gaming kartice z širokim vodilom tipa 580,670,680,780 itn.
Za openCL se priporoča spet amd, dela pa tudi na nvidiji. Raytrace v aftercu pa dela samo na nvidiji.
Za viewport pa pogledaš, katero grafa+driver kombinacija deluje najboljše v dotičnem programu.
Zadeva je bolj kompleksna, kot izgleda. Zmedo pa delajo tisti, ki teh stvari ne ločijo in vse posplošujejo.
Pod črto, se je treba pozanimati za vsak program/uporabo posebej in nekaj skombinirati.
Naprimer če delaš v SW veliko poligonov vzameš K2200. Ker pa je K2200 zelo počasna za raytrace render, si pikneš eno rabljeno 580 in znjo delaš gpu renderje.
Za faktroj nekajkrat hitreje.
Za cpu render pa pač cpu.
Ponavadi se pa vedno zatakne pri denarju in se potem pretehta, kaj je bolj oz. manj pomembno.
Naprimer v mayi 2012 so prevladovale quadro kartice in so se spomnili, da hej mi pa to naredimo tako, da lahko vsi uporabljajo in lej ga maš rezultate v tabeli.
Za CPU render rabiš, hiter CPU, kar se izmeri iz kakega CPU render benchmarka.
Za GPU (raytrace) rabiš hiter Raytrace gpu, kar so gaming kartice z širokim vodilom tipa 580,670,680,780 itn.
Za openCL se priporoča spet amd, dela pa tudi na nvidiji. Raytrace v aftercu pa dela samo na nvidiji.
Za viewport pa pogledaš, katero grafa+driver kombinacija deluje najboljše v dotičnem programu.
Zadeva je bolj kompleksna, kot izgleda. Zmedo pa delajo tisti, ki teh stvari ne ločijo in vse posplošujejo.
Pod črto, se je treba pozanimati za vsak program/uporabo posebej in nekaj skombinirati.
Naprimer če delaš v SW veliko poligonov vzameš K2200. Ker pa je K2200 zelo počasna za raytrace render, si pikneš eno rabljeno 580 in znjo delaš gpu renderje.
Za faktroj nekajkrat hitreje.
Za cpu render pa pač cpu.
Ponavadi se pa vedno zatakne pri denarju in se potem pretehta, kaj je bolj oz. manj pomembno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
tiran2000 ::
torej konfiguracija:
cpu: Intel Core i5-4460 (ni box)
matična: ASUS H81M-K
ram: Crucial BX Sport DDR3 8GB 1600MHz
napajalnik: XFX TS550 550W P1-550S-XXB9
Procesorski hladilnik: Cooler Master Hyper T4 - 120mm RR-T4-18PK-R1
nakup funtech? (380 brez ohišja pride) tujina me ne zanima
zanima me, če sem pretiraval z ceneno plato? računalnik se ne bo navijal, niti nadgrajeval v prihodnosti (razen grafike in mogoče ramov)...
tako, da ne vidim smisla metat denar za neko drago plato?
not bo še ssd, hdd in dvd enota, pa 2x swap (pokriti bodo 3x sata konektorji)... računalnik ne bo imel notranjih diskov
grafika bo ena iz bolhe (270x,280x,290 kar se bo pač dobilo ugodno)... pred zamenjavo kompa ko zastara, se bo grafika verjetno še enkrat menjala.. nove res ne mislim kupovat...
rabim nasvet še za čim cenejše in manjše ohišje, ki pa se ne bo preveč pregrevalo... rabim tudi še 3x5.25 na ohišju... lahko je pa grdo ko smrt, je vseeno...
namen računalnika: igre in virtualizacija (lahka)
mnenja, komentarji...hvala
cpu: Intel Core i5-4460 (ni box)
matična: ASUS H81M-K
ram: Crucial BX Sport DDR3 8GB 1600MHz
napajalnik: XFX TS550 550W P1-550S-XXB9
Procesorski hladilnik: Cooler Master Hyper T4 - 120mm RR-T4-18PK-R1
nakup funtech? (380 brez ohišja pride) tujina me ne zanima
zanima me, če sem pretiraval z ceneno plato? računalnik se ne bo navijal, niti nadgrajeval v prihodnosti (razen grafike in mogoče ramov)...
tako, da ne vidim smisla metat denar za neko drago plato?
not bo še ssd, hdd in dvd enota, pa 2x swap (pokriti bodo 3x sata konektorji)... računalnik ne bo imel notranjih diskov
grafika bo ena iz bolhe (270x,280x,290 kar se bo pač dobilo ugodno)... pred zamenjavo kompa ko zastara, se bo grafika verjetno še enkrat menjala.. nove res ne mislim kupovat...
rabim nasvet še za čim cenejše in manjše ohišje, ki pa se ne bo preveč pregrevalo... rabim tudi še 3x5.25 na ohišju... lahko je pa grdo ko smrt, je vseeno...
namen računalnika: igre in virtualizacija (lahka)
mnenja, komentarji...hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()
zalman z3 (plus) ali z1 (čekiraj za grafiko). Ni nek presežek, je pa vsekakor kul za svojo ceno
MIRKOKING ::
Zdravo
Nekdo ponuja pol leta star racunalnik z naslednjimi komponentami za 950eur:
-Intel i7 4770k
-Corsair Hydro Series H110
-Maximus VII Hero
-Asus GTX 780 DirectCU2
-8GB DDR3 ram (4x2gb)
-Toshiba SSD 128GB
-WD Blue 1TB
-Corsair CX600
-Corsair Obsidian Series 650D
Zanima me, ce je to uravnotezena sestava in ce je cena primerna? Pač potreboval bi ga za igranje iger za naslednjih 5let. Sam sem mnenja, da za taksno ceno ne morem dobiti boljsega.
Hvala, za vasa mnenja.
Nekdo ponuja pol leta star racunalnik z naslednjimi komponentami za 950eur:
-Intel i7 4770k
-Corsair Hydro Series H110
-Maximus VII Hero
-Asus GTX 780 DirectCU2
-8GB DDR3 ram (4x2gb)
-Toshiba SSD 128GB
-WD Blue 1TB
-Corsair CX600
-Corsair Obsidian Series 650D
Zanima me, ce je to uravnotezena sestava in ce je cena primerna? Pač potreboval bi ga za igranje iger za naslednjih 5let. Sam sem mnenja, da za taksno ceno ne morem dobiti boljsega.
Hvala, za vasa mnenja.
Ja, za ta denar dobiš iz nemčije tole:
1231v3 == 4770
Macho PCGH
H97 plata
GTX 970
8gb sport
256 mx100 SSD
1tb disk
seasonic 520
zalman z3 plus ali kaj drugega.
Ne se ne splača.
Rabljeno ti hoče prodat za ceno novega, ker so notr fensi šmensi komponente, katere ne potrebuješ za enako zmogljivost in so popolnoma odveč.
Požrešna grafa in glasna.
On si bo pa za isti dnar nabavil novo.
1231v3 == 4770
Macho PCGH
H97 plata
GTX 970
8gb sport
256 mx100 SSD
1tb disk
seasonic 520
zalman z3 plus ali kaj drugega.
Ne se ne splača.
Rabljeno ti hoče prodat za ceno novega, ker so notr fensi šmensi komponente, katere ne potrebuješ za enako zmogljivost in so popolnoma odveč.
Požrešna grafa in glasna.
On si bo pa za isti dnar nabavil novo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
razen napajalnika in diska, so vse komponente vrhunske, vendar za točno oceno je treba recimo v DE pogledat kaj vse dobiš ... je pa res, da vodnega hlajenja in navijalskega cpu-ja in plate ne boš rabil
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Intel Xeon E3-1231v3 Box, LGA1150
243,36 EUR
Thermalright True Spirit 120 Rev. A BW
27,29 EUR
62,48 EUR
ASRock H97M Pro4, Sockel 1150, mATX
75,79 EUR
Palit GeForce GTX 970 Jetstream 4GB mit GeForce Experience
329,84 EUR
Crucial MX100 SSD 256GB (2,5", 7mm)
95,54 EUR
WD Blue 1TB 6Gb's
51,18 EUR
XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
58,69 EUR
Zalman Z3-Plus Midi-Tower - weiß, ohne Netzteil
39,94 EUR
2x večji(boljši) SSD, boljša grafa, tišje hladneje, manjša poraba, pa grafa je boljša in to je vseskup 980EUR.
http://www.anandtech.com/bench/product/...
Za prodajalca se splača, ker se bo vsega tega rešil. Pa rabljeno je rabljeno in zakaj bi mu plačal še davek?
243,36 EUR
Thermalright True Spirit 120 Rev. A BW
27,29 EUR
62,48 EUR
ASRock H97M Pro4, Sockel 1150, mATX
75,79 EUR
Palit GeForce GTX 970 Jetstream 4GB mit GeForce Experience
329,84 EUR
Crucial MX100 SSD 256GB (2,5", 7mm)
95,54 EUR
WD Blue 1TB 6Gb's
51,18 EUR
XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
58,69 EUR
Zalman Z3-Plus Midi-Tower - weiß, ohne Netzteil
39,94 EUR
2x večji(boljši) SSD, boljša grafa, tišje hladneje, manjša poraba, pa grafa je boljša in to je vseskup 980EUR.
http://www.anandtech.com/bench/product/...
Za prodajalca se splača, ker se bo vsega tega rešil. Pa rabljeno je rabljeno in zakaj bi mu plačal še davek?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
podatkov ima zdaj dovolj, naj se pa sam odloči
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
MIRKOKING ::
Hvala vsem za mnenja in pomoc. Bom raje sam sestavil iz komponent, ki jih je predlagal Moln4r. Sestavljanje ima svoj čar, pa še veš pri cem si. Prej sem mislil, da je vecja razlika med novo in staro ceno pri zgoraj omenjenem racunalniku(950eur).
Največja fora pa je SSD in grafa, ki sta slabša (pol manj), ter potratnejši. Un gamerski kič (oc-kombo), pa je totalno nepotreben.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Največja fora pa je SSD in grafa, ki sta slabša (pol manj), ter potratnejši. Un gamerski kič (oc-kombo), pa je totalno nepotreben.
res je, vendar moramo pa priznati, da je cena poštena, celo glede na DE cene, ker komponente imajo svoj namen in recimo razliko med z3 in Obsidianom bo občutil, vendar kdor le na p/p gleda pa je tvoje prepričevanje na popolnoma trdnih temeljih
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
mitkos ::
Zanima me za kateri procesor se odločit. Izbiram med 5930k in 5820k. Kar se hitrosti tiče zastopm, zanimajo me kako le 28 PCIe lanes vpliva če bom dal notri 2 grafični napram 40 na 5930k. Več kot 2 grafični ne mislim notri stavit.
matic492 ::
Ena grafika lahko ima do 16x, torej rabiš za 2 32x ampak v praksi nebo nobene razlike med 16/16 in 8/8. Razen če boš mel še kak M2 SSD ali kaj drugega na PCI ex (oz. če boš imel še kar nekaj dodatnih stvari na pci ex)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
V kateri trgovini v .de pa si sestavil zgornjo konfiguracijo?
če nisi navdušenec nad navijanjem, potem vsekakor preko idealota v Hardwareversand.de sestavi eno mašino za svoj budget, sklepamo da je do 1000 eur, za kar se že lepo moderno konfiguracijo da sestavit
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
res je, vendar moramo pa priznati, da je cena poštena, celo glede na DE cene, ker komponente imajo svoj namen in recimo razliko med z3 in Obsidianom bo občutil, vendar kdor le na p/p gleda pa je tvoje prepričevanje na popolnoma trdnih temeljih
Moram te popravit, občutil bo boljšo grafo (970), ohišje pa nebo nič čutil, ker ga bo dal pod mizo, za par let.
Mam fractal r4 pa ne čutim nič več kot, če bi blo vse na mizi, ko igram ali delam. Niti pogledam ga ne.
Mi je žal za tistih 40EUR, da nisem vzel Z3, ker oboje zadostuje vsem potrebam -> pustmo specifiko.
No vsakemu svoje seveda.
Lahko se vzame tudi i5 in ohišje za 200EUR in več, če te veseli in čutiš do njega ljubezen.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
dj_uro ::
Fantje, za babico in dedka kupujem PC;
ali je to OK?
CPU: Intel Pentium G3258 Anniversary Ed
MB: ASUS H81M-K
RAM: KINGSTON ValueRam 4 GB
SSD: SSD INTENSO 2,5 128GB III TOP
Ohišje bo moje staro, z DVD enoto; napajalnik pa recimo ta?: Chieftec I-Arena 500W ATX
-----
kupljeno bo pri funtechu...
skupaj denarno: 240 €
bi vi kaj spremenili/dodali/odvzeli?
-hvala za pomoč...
aja, ta sistemček najbrž ne bo imel problemov z brskanjem po netu in youtubom??
ali je to OK?
CPU: Intel Pentium G3258 Anniversary Ed
MB: ASUS H81M-K
RAM: KINGSTON ValueRam 4 GB
SSD: SSD INTENSO 2,5 128GB III TOP
Ohišje bo moje staro, z DVD enoto; napajalnik pa recimo ta?: Chieftec I-Arena 500W ATX
-----
kupljeno bo pri funtechu...
skupaj denarno: 240 €
bi vi kaj spremenili/dodali/odvzeli?
-hvala za pomoč...
aja, ta sistemček najbrž ne bo imel problemov z brskanjem po netu in youtubom??
vw-klub.si
hojnikb ::
za ta namen bolša varjanta
https://slo-tech.com/forum/t632128/p466...
odbiješ ekran pa si na cca ~200€. Pa imaš pasiven sistem z kompakt ohišjem...
lahko se pa razmisli tudi o takšni AIO zadevi
http://www.freaktab.com/showthread.php?...
skoraj 2x manj. Sam pa zgubiš dvd in disk (čeprav dvomim da bosta babica in dedek to pogrešala).
Še ceneje bi šlo z odroid c1 + pripadajočo opremo.
Sam zgubiš windows.
https://slo-tech.com/forum/t632128/p466...
odbiješ ekran pa si na cca ~200€. Pa imaš pasiven sistem z kompakt ohišjem...
lahko se pa razmisli tudi o takšni AIO zadevi
http://www.freaktab.com/showthread.php?...
skoraj 2x manj. Sam pa zgubiš dvd in disk (čeprav dvomim da bosta babica in dedek to pogrešala).
Še ceneje bi šlo z odroid c1 + pripadajočo opremo.
Sam zgubiš windows.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
dj_uro ::
http://www.lc-power.de/index.php?id=391...
v tega se da stlačit en dvd player ane?
v tega se da stlačit en dvd player ane?
vw-klub.si
Jaz ti šenkam enga slima za simbolično ceno. Ostal mi je iz asrocka, al prenosnika? Nevem.
Aja, mam celo dva.
Aja, mam celo dva.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM