» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
235 / 1148
»»

AngryBird ::

Sploh nisem opazil, ker sem gledal samo na sestavi.si. Core i5 4670 je ta nov procesor?

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

m0LN4r ::

Gigabyte GA-B85M-HD3 69,60 EUR
Intel Core i5 4670 (3.40Ghz, 6MB) BOX 202,80 EUR
Patriot Viper 3 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V 63,60 EUR
Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB 62,40 EUR
Samsung SSD 840 Series 120GB 88,80 EUR 88,80 EUR
Corsair Builder Series CX600 80PLUS Bronze 600W 67,20 EUR
Gigabyte GeForce GTX 760 2GB WindForce 3X OC 248,40 EUR
Skupaj = 802,80 EUREUREUR

Tak zdaj pa maš še 90EUR fore... Vzem si neko dražje ohišje po želji, ki ma vsaj 2 x usb 3.0 oz. cenejše ohišje pa mogoč hladilnik. Izbira je tvoja.

Sestavi.si sploh nisem probal, ker so dragi. To je pa iz Dinokompa
Kao wd reče: green < blue < black
windforce grafične so pa tihe in hladne po testih sodeč ene izmed najbolj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

matic492 ::

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi vzel stari model procesorja in grafična če imaš zunaj že kak mesec 4xxx proce in 7xx grafe v tvojem primeru.

Za ta konfigurator na dinokompu rabi človek 100mb linijo?

Sem tudi jaz opazil, neoptimiziran javascript imajo in predvidevam, da je problem počasna AJAX poizvedba v bazo ko kaj spremeniš.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

klkkkkkkkkkk ::

Ja to ja.. amapk govoril ej da 2x 4870 ne preglasi cpu-ja

m0LN4r je izjavil:

Gigabyte GA-B85M-HD3 69,60 EUR
Intel Core i5 4670 (3.40Ghz, 6MB) BOX 202,80 EUR
Patriot Viper 3 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V 63,60 EUR
Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB 62,40 EUR
Samsung SSD 840 Series 120GB 88,80 EUR 88,80 EUR
Corsair Builder Series CX600 80PLUS Bronze 600W 67,20 EUR
Gigabyte GeForce GTX 760 2GB WindForce 3X OC 248,40 EUR
Skupaj = 802,80 EUREUREUR

Tak zdaj pa maš še 90EUR fore... Vzem si neko dražje ohišje po želji, ki ma vsaj 2 x usb 3.0 oz. cenejše ohišje pa mogoč hladilnik. Izbira je tvoja.

Sestavi.si sploh nisem probal, ker so dragi. To je pa iz Dinokompa
Kao wd reče: green < blue < black
windforce grafične so pa tihe in hladne po testih sodeč ene izmed najbolj.

Za gamerja in za 900€ bo najbolje 8320 in gtx 770

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Ja to ja.. amapk govoril ej da 2x 4870 ne preglasi cpu-ja

Včeraj ko sem dobil svoj novi proc sem stock cooler dal na moj stari procesor (sem sestavil iz njega računalnik v drugem ohišju) in na 100% je tale AMD stock cooler zelo tečen, ker ma tak piskajoč zvok, ko sem imel jaz 2x 5770, ki sta zelo galsni grafiki, saj im a vsaka le en ventilator nista bili tako nadležni na 100%,čeprav sta verjetno v Db bili bolj glasni, pomojem je to hotel povedati.

+ ko sem poganjal oba računalnika, sem ju imel čisto skupaj in na njiju sem obrnil še prenosno klimo(imam zelo vroče v sobi), ki je zelo glasna in se čuje v spodnje nadstropje, sem še vedno slišal tisti pšiskajoči ventilatorček ;)

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Ni problem samo glasnost (dB), temveč tudi frekvenca zvoka.

Tudi, če dve isti grafični primerjamo ni mus da bosta isto glasni. Odvisno kolko so znucani ležaji, koliko je bila kera uporabljena. Sem že videl pc ko folk je mel not grafično pa nikol ni zagnal igre in je bla ko nova. Sem pa že mel foro pri 8800GT, ki je prišla nova iz trgovine glasna v idle tako, da sem jo kr nazaj poslal in dobil drugo tiho.

Pri pasivnih pa ponavadi slišim piskanje kondenzatorjev če se ne motim. Tisto je šele nadležno, ko se ti zapiči v uho.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Zakaj DVD pekač namesto SSDja?
Trade Republic 38MVDVXM

dottor ::

Nekako končna verzija za kolega bi bla:
AMD FX-6300 (3.5GHz) Black Edition BOX
SCYTHE SCSK-1100 Shuriken Rev. B
GIGABYTE GA-78LMT-USB3
MUSHKIN Essentials 992098 4GB PC12800 DDR3
MSI GTX760 Twin Frozr OC 2GB PCIe
COOLER MASTER B600 600W

skupaj: 562,62€

Še dodatnih 4Gb istega rama pride 32€ kar še vedno znese v 600€ velik budget. Hlajenje sem za nalašč uzel nižje ker ne vem če se bo stranica zaprla z višjim.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgleda vredu, kar daj zraven še eno palčko 4gb.

dottor ::

Uredu. Kar se tiče napajalnika sem zamenjal 500W za 600W, razliak v ceni je cca 10€, pa škodit ne more.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

AngryBird ::

Hvala za konfiguracijo m0LN4r..grafična mi je tud vredu. Glede hladilnika bi vzel cooler master 212evo ampak ga nimajo. Navijal ne bom ali ga še vseeno rabim? Za ohišje pa Miditower COOLER MASTER HAF 912, ker ima spredaj 200mm ventilator za dobro hlajenje:)

Janac ::

dottor je izjavil:

Uredu. Kar se tiče napajalnika sem zamenjal 500W za 600W, razliak v ceni je cca 10€, pa škodit ne more.

prosim te zamenjaja napajalinik!

TroxWe ::

Kaj mislite glede tega računalnika?

fr4nc ::

@TroxWe: Ohišje bi lahko bilo malo boljše - bolj prezračeno... drugače pa sploh ni slaba sestava.

PS: Če misliš navijat lahko vzameš tudi FX-8320 in z razliko v denarju kupiš nek procesorski hladilnik ;).

Lep pozdrav
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Jaz sej ohišja nebi naročiv tuki bi raje iz mimovrste.
PA tudi velikost trdega diska bi zmanjšal na 1 TB ker je 3TB preveč

Glede nakupa iz kje je bolje hoh.de ali idealo.de?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TroxWe ()

fr4nc ::

Aha... če je tako potem okej :)!

Ja ne vem kolk prostora rabiš...

Sam imam osebne izkušnje zgolj z hoh.de - same pozitivne seveda!

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

hojnikb ::

ssd menjaj za samsung 840 120GB, napajalc kej iz corsair cx serije al pa xfx, procesor 8320, če boš ubral amd platformo. ostalo zgleda ok..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ssd menjaj za samsung 840 120GB, napajalc kej iz corsair cx serije al pa xfx, procesor 8320, če boš ubral amd platformo. ostalo zgleda ok..

To sem muu jaz sestavljal, sva se menila po zasebnih, ssd sem mu dal tako mali zaradi budgeta, če pa da manjši disk pride tudi 120 noter.

Ne razumem pa zakaj bi thermaltake 80+ napajalnik menjal za corsaira? saj ne bo nič drugače delal 80+ od corsaira, samo dražji je

@Franc, ohišje je rekel, da hoče imeti tole:

http://www.mimovrste.com/artikel/241000...

Kasneje sem mu dal v sestavo tudi H100, pa se ne spomnem več kaj je bilo iz tega.

Zgodovina sprememb…

Ja glede tega H100(to je vodno hlajenje?) bom še vidu k nevem kok mam dnarja na banki :)

bog pomagaj, po tvoje je 100 napajalnikov, ki imajo 80 + IDENTIČNIH???

corsair/xfx je kvalitetnješi (ne gre izven atx specsov naprimer), pravtako zna tak napajalnik preživet več kot eno konfiguracijo.
pravtako nwm zakaj bi vzel 60gb ssd, ki je še povrh sandforce. Ali 120gb kvalitetn ssd ali pa nič.samsung je cca 20€ dražji, a zato 2x večji, kvalitetnješi. Brez dvd enote ga spraviš not..
#brezpodpisa

corsair ni nič posebnega. Pri trafi se pa ne špara, to je srce kompa.

Janac je izjavil:

bog pomagaj, po tvoje je 100 napajalnikov, ki imajo 80 + IDENTIČNIH???

+1
80+ še nič ne pove o kvaliteti, ker 80+ lahko vsak proizvajalec nalima na napajalc, čeprav stvar v resnici ni tega sposobna.Pa tut če je stvar sposobna 80+, to sam pove, da noter niso čist podn od podna komponente.

TroxWe je izjavil:

Ja glede tega H100(to je vodno hlajenje?) bom še vidu k nevem kok mam dnarja na banki :)

če sprašuješ, kaj je to, potem tga nerabiš ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

stran od h100, vzam machota

Meh, wahtever you say, jaz še nikoli nisem imel nič drugega kot LCpower, menjal sem ga samo enkrat in to zato ker je bil 420W preslab za novo graifko, tega, ki ga imam zdaj pa imam že 4 leta.

res nwm zakaj bi šparal na napajalniku, če maš tak budget. Razumem builde za 200-300€, sam pri teh zneskih, sploh če je dedicated grafa zram pa res nima smisla šparat na 10-20€..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

res nwm zakaj bi šparal na napajalniku, če maš tak budget. Razumem builde za 200-300€, sam pri teh zneskih, sploh če je dedicated grafa zram pa res nima smisla šparat na 10-20€..

Sej ta thermaltake ni poceni.

630W za manj kot 50€ je poceni. Jasno je taka cena na račun kvalitete notranjih komponent.
#brezpodpisa

moj predlog:

i5...
Če gledaš i5 4670K(katerikoli) vs FX 8350/20 razlike neboš občutil. Nekateri programi so bolj Intel nekateri AMD. No če malo premisliš... veliko slabši nemore biti saj neizkorišč vseh jeder.

Kar koli boš uzel FX 8320/FX6300 ali neboš veliko zgrešil. Veliko bolje se pozna razlika med GTX 760 li GTX 770 ali Radeon 7970 Ghz in 7070XT/7950. No 7950 se dobro navija.
Če imaš namen igrati BF4 Mp potem se neboj FX 6300 bo na rangu i5 med tem ko bo FX 8320 hitrejši od i7.

Odvisno do budgeta...
Eto okoi 1040EUR tole pride z prevozom. No če boš navijal raje zberi tistih 40EUR več pa daj z plato 100-115EUR :D
Sapphire Vapor-X HD 7970 GHz Edition 3GB GDDR5
372,95 EUR*

Samsung SH-224 24x DVD Brenner SATA schwarz bulk
15,60 EUR*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
78,79 EUR*

Thermaltake Frio 120mm 1200-2500rpm
46,90 EUR*

Cooler Master HAF 922 (RC-922M-KKN1-GP)
93,90 EUR*

Chieftec Nitro 88+ SPS-650C 650W 80+ silber
76,90 EUR*

GIGABYTE GA-970A-UD3 970 Sockel AM3+ ATX DDR3
74,90 EUR*

G.Skill 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ares Orange 2x4GB
59,49 EUR*

Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm...
52,75 EUR*

AMD FX-Serie FX-8320 8x3.50GHZ AM3+ Box Vishera
131,85 EUR*

Warenkorb 10 Artikel | 1.004,03 EUR*

7970 Ghz vs GTx 770 obe sta si blizu glede performanca.. vendar exstra 1Gb pride prav...
http://www.techpowerup.com/reviews/Ther...

kišta 93EUR tu lahko odbiješ 30EUR za HAF 912. Lahko tudi cenejši napajalnik naj bo vsaj na 12V 530-550W tam za 60EUR se ga dobi (bronze):D.
Če neboš navijal kupiš oz. 17EUR cenejši hladilnik. Okoli 980-970EUR se da z dobavo dobit. Če boš šel za 900EUR odštej hladilnik kupi kasneje pa kišto hf 912 pa še napajlnik z 60EUR pa boš spravil na 900EUR.

PS: Res škoda, da vse igre vse igre popirajo 6 jeder... ker potem 100EUR bi bilo za CPU dovolj (FX 6300).

Lp

Zgodovina sprememb…

No jaz sem mu takrat priporočal FX 83xx, ker lahko dobi boljšo grafiko in še vedno performance podobni ali ponekod celo boljši od I7 v video editingu, ker je rekel da to rabi(dela neke fragmovije za YT če sem prav razumel ;) ), tako da naj ostane 8jeder- prideta prav 2 zraven pri renderiranju

Zgodovina sprememb…

Za video editing bo intel prišel veliko bolj prav zaradi quicksinc tehnologije. Sprobano, dela wow.
Trade Republic 38MVDVXM

matic492 je izjavil:

No jaz sem mu takrat priporočal FX 83xx, ker lahko dobi boljšo grafiko in še vedno performance podobni ali ponekod celo boljši od I7 v video editingu, ker je rekel da to rabi(dela neke fragmovije za YT če sem prav razumel ;) ), tako da naj ostane 8jeder- prideta prav 2 zraven pri renderiranju

8 niti. AMD nima 8 jeder (vsaj ne pri consumer procih)
#brezpodpisa

neutronium ::

Konec avgusta oz. v septembru bi si rad kupil računalnik po delih in jih nato sam sestavil. Torej rad bi prešel nazaj na desktop pc. Do zdaj sem imel prenosnik, ki pa po 8 letih ne služi več namenu in tudi odpoveduje. Rad bi ponovno preigraval kakšne zahtevnejše igre, služil pa bi tudi čemu bolj resnemu, programiranje, bioinformatika, photoshop itd.

Ker se s sestavljanjem pcjev ne ukvarjam me zanima katere komponente mi priporočate, da bo razmerje med ceno in zmogljivostjo čimboljše? Nekaj takega, da bi lahko z leti nadgrajeval komponente? Recimo, da razmišljam v rangu do 1000€, lahko tudi manj.. seveda bom moral dokupit še ekran, razmišljam o 27'', pa ohišje, ampak to je lahko izven zgornjega budgeta ali pa vključeno. Katere so slovenske fizične/spletne trgovine z ugodnimi cenami in ki so zaupanja vredne, dosti berem od mlacom, dinokomp, funtech... kako je z mimovrste? Lp

m0LN4r je izjavil:

Za video editing bo intel prišel veliko bolj prav zaradi quicksinc tehnologije. Sprobano, dela wow.

Poglej si tole I7 proti par let staremu Phenomu 6x, potem si pa predstavljaj, kaj bi naredil FX- 8350, ki je še boljši od tega Phenoma:

neutronium je izjavil:

Konec avgusta oz. v septembru bi si rad kupil računalnik po delih in jih nato sam sestavil. Torej rad bi prešel nazaj na desktop pc. Do zdaj sem imel prenosnik, ki pa po 8 letih ne služi več namenu in tudi odpoveduje. Rad bi ponovno preigraval kakšne zahtevnejše igre, služil pa bi tudi čemu bolj resnemu, programiranje, bioinformatika, photoshop itd.

Ker se s sestavljanjem pcjev ne ukvarjam me zanima katere komponente mi priporočate, da bo razmerje med ceno in zmogljivostjo čimboljše? Nekaj takega, da bi lahko z leti nadgrajeval komponente? Recimo, da razmišljam v rangu do 1000EUR, lahko tudi manj.. seveda bom moral dokupit še ekran, razmišljam o 27'', pa ohišje, ampak to je lahko izven zgornjega budgeta ali pa vključeno. Katere so slovenske fizične/spletne trgovine z ugodnimi cenami in ki so zaupanja vredne, dosti berem od mlacom, dinokomp, funtech... kako je z mimovrste? Lp

Verjetno dinokmop ali mlacom so trenutno nekje najcenejše, mimovrste je dokaj draga stran na komponentah + če sam ne znaš sestavit, tam ti ga ne sestavijo če se ne motim.

Nadgrajevanje z leti- ta bo težka, če greš na intel ne boš mogel ker kar naprej menjajo sockete + kmalu pridejo novi RAMI DDR4, AMD sicer že ima dlje AM3+ ampak v tvoj budget lahko spraviš tudi i7, edino kar boš lahko nadgrajeval je grafika, no saj je skoraj vedno tako

Zgodovina sprememb…

nofaith ::

IMO je ta video full of bullshit. Jaz najbolj zaupam linusu in razetheworld oziroma tek syndicate (logan)...
aja pa tuki je sam en program testiran ki je lahko slučajno bolj optimizeran za multicore in amd...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

najbolj lahko zaupaš le temu, kar sam stestiraš in to v programih, ki jih dejansko uporablaš.;)
Benchmarki so sam merjenje e-kur*a in sami po sebi niso koristno programje. In dostikrat so slab indikator real world performanca.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

nofaith je izjavil:

IMO je ta video full of bullshit. Jaz najbolj zaupam linusu in razetheworld oziroma tek syndicate (logan)...
aja pa tuki je sam en program testiran ki je lahko slučajno bolj optimizeran za multicore in amd...

Ne vem zakaj zadnje cajte je vedno več ljudi, ki ugotavljajo da AMD FX- 8350 sploh ni tok slab kot so ga na začetku predstavli? Pomojem je res nekaj za temi benchmarki glede AMDjev.

V multi threaded je pomojem FX-83xx boljši ali na istem kot I7 (MOGOČE ne vedno v raw performance v price/performance pa 100%), premaga ga samo kakšen 3930

hojnikb je izjavil:

najbolj lahko zaupaš le temu, kar sam stestiraš in to v programih, ki jih dejansko uporablaš.;)
Benchmarki so sam merjenje e-kur*a in sami po sebi niso koristno programje. In dostikrat so slab indikator real world performanca.

To tudi, osebno lahko povem, da ko sva z sošolcem takrak ko je bil moj Phenom še nov šrimerjala z njegovim Quadom, je bil moj boljši v renderiranju za kar nekaj minut, čeprav v benchmarkih ni boljši.

Zgodovina sprememb…

neutronium je izjavil:

Ker se s sestavljanjem pcjev ne ukvarjam me zanima katere komponente mi priporočate, da bo razmerje med ceno in zmogljivostjo čimboljše? Nekaj takega, da bi lahko z leti nadgrajeval komponente? Recimo, da razmišljam v rangu do 1000€, lahko tudi manj.. seveda bom moral dokupit še ekran, razmišljam o 27'', pa ohišje, ampak to je lahko izven zgornjega budgeta ali pa vključeno. Katere so slovenske fizične/spletne trgovine z ugodnimi cenami in ki so zaupanja vredne, dosti berem od mlacom, dinokomp, funtech... kako je z mimovrste? Lp

Predrago je iz mimovrste... Prvo se povej resolucijo ekrana ki ga mislis nabavit.

lp

mokasin ::

Trenutno imam proc. intel core e6500 overclockan na 3,3 GHz in mam v kakih igrah z HD 4650 še vedno bottleneck. Prijatelj mi ponuja Asus P5N-D z intel core quad q9400 in 8gb rama za 150€. Ali mislite, da se bo velik poznalo iz dual na quada in ali je cena dobra?

SuperVeloce ::

ha? bottleneck na hd4650? Katera igra? So mogoče rami krivi, ne cpu... Jaz z navitim c2d e6320 nisem imel problemov pri HD3870 (ki je hitrejša). 150eur je še kar vredu cena, probi še malo znižat, vendar še vseeno je potem grafična kartica praktično neuporabna za nove špile.

dzinks63 ::

E6500 ni bottleneck za to grafiko, HD4650 je zelo slaba, so že nove integrirane v cpu boljše, tako da prvo menjaj grafično kartico, čeprav najboljše ga menjaš kar komplet drobovje z novo platforrmo mb+cpu+gpu+ram ddr3.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Hd 4650 je to overclocker nikol nebo vec take...

mokasin je izjavil:

Trenutno imam proc. intel core e6500 overclockan na 3,3 GHz in mam v kakih igrah z HD 4650 še vedno bottleneck. Prijatelj mi ponuja Asus P5N-D z intel core quad q9400 in 8gb rama za 150€. Ali mislite, da se bo velik poznalo iz dual na quada in ali je cena dobra?

Zbi na 100-120€ drga pa raje novo

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Tudi jaz razmišljam o nadgradnji.
Trenutno imam AMD 4800+ in AM plato. Grafično pa ATI HD4850, katero bi kar obdržal še za nekaj časa.
Sem malo na hitro pogledal in za okoli 170€ dobim:
-procesor, ki fajn malo pokuri
http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...
-eno FM2 plato za 50-65€, kaj priporočate?
http://www.hoh.de/hardware/mainboards/a...
-ter rame, za katere pa se mi tudi ne sanja, kaj cenovno primerno paše v zgornji sistem
http://www.hoh.de/hardware/arbeitsspeic...

Gledam, da bo zadeva cenovno/performance tem boljša in čez kaki dve leti še lahko nadgradljiva.
Magic

Magic1 je izjavil:

Tudi jaz razmišljam o nadgradnji.
Trenutno imam AMD 4800+ in AM plato. Grafično pa ATI HD4850, katero bi kar obdržal še za nekaj časa.
Sem malo na hitro pogledal in za okoli 170€ dobim:
-procesor, ki fajn malo pokuri
-eno FM2 plato za 50-65€, kaj priporočate?
-ter rame, za katere pa se mi tudi ne sanja, kaj cenovno primerno paše v zgornji sistem
http://www.hoh.de/hardware/arbeitsspeic...

Gledam, da bo zadeva cenovno/performance tem boljša in čez kaki dve leti še lahko nadgradljiva.

Tvoji linki ne delajo, za 170€ sem dobil tole:

http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...

Skupaj 178, scier z poštnino bližje 200€

RAM sem dal 1x8GB, ker je bil na hoh.de trenutno edini 1866 MHz , nisem našel 8GB kita z 1866 MHz, glede na to da imaš APU bi ti pa priporčal vsaj 1866 ker je razlika v ceni zelo majhna

Magic1 ::

Sem ravnokar opazil.
Cpu bi raj ta vzel, moja grafična je še ok zaenkrat: x4 740x

Kolk je kej važn ker chipset je na plati?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Magic1 je izjavil:

Sem ravnokar opazil.
Cpu: x4 740x

Aha, sem prej bolj na hitro prebral in sem spregledal, da že imaš grafiko, če hočeš nadgrajevati pojdi na AM3+, daj 50EUR več in kupi tole,namreč FM2 absolutno ni za tebe, če že imaš grafiko, verjetno boš kdaj kupil novo grafiko, zato bo veliko bolje imeti AM3+ CPU:

Chipset sploh ni važen, če ne boš imel več kot 1 grafiko.

+ Ta plata je ATX, torej imaš lahko gor celo dve grafiki in več ostalih PCI kartic

Zgodovina sprememb…

««
235 / 1148
»»