Forum » Programiranje » VIsual studio 2005, j# in database
VIsual studio 2005, j# in database
somebody16 ::
Lep pozdrav!
Upam, da postavljam vprašanje na pravi forum.
Znam nekaj jave in preprostih SQL stavkov zato sem se lotil izdelave preproste aplikacije z vnašanje podatkov v bazo in branje teh podatkov iz nje. Ker mi je način dela v VS 2005 všeč sem se odločil, da bom zadevo izpeljal s tem programskim orodjem. Zelo mi olajša izdelavo grafičnege oblike in pisanja kode.
Imam naslednji problem.
Recimo da imam v Form1.java en gumb en label in en TextBox.
Želim da se ob pritisku na gumb prebere text iz Text boxa, se ta text najde v bazi in se nato v label izpiše drug text, ki je v bazi in pripada iskanemu textu.
Prvo in zadnje znam, ne znam pa iskati po bazi elemente, ki ustrezajo iskanemu textu.
V projekt sem dodal svojo MS Access ovo bazo po postopku:Tools -> Connect to Database -> izberem Microsoft Access Database (OLE DB) ->Izberem bazo ->Test Connection -> Ok
Torej kako pripraviti VS da mi bo pognal nad bazo tole:
String nekej="najdi to";
SELECT * FROM tabela WHERE element="nekej"
in mi to vrnil v ResultSet (tako se rece temu v Javi, v VS J# tega nisem zasledil), da bom jaz lahko te bodatke pripenjal na label.
Najlepša hvala za pomoč.
Upam, da postavljam vprašanje na pravi forum.
Znam nekaj jave in preprostih SQL stavkov zato sem se lotil izdelave preproste aplikacije z vnašanje podatkov v bazo in branje teh podatkov iz nje. Ker mi je način dela v VS 2005 všeč sem se odločil, da bom zadevo izpeljal s tem programskim orodjem. Zelo mi olajša izdelavo grafičnege oblike in pisanja kode.
Imam naslednji problem.
Recimo da imam v Form1.java en gumb en label in en TextBox.
Želim da se ob pritisku na gumb prebere text iz Text boxa, se ta text najde v bazi in se nato v label izpiše drug text, ki je v bazi in pripada iskanemu textu.
Prvo in zadnje znam, ne znam pa iskati po bazi elemente, ki ustrezajo iskanemu textu.
V projekt sem dodal svojo MS Access ovo bazo po postopku:Tools -> Connect to Database -> izberem Microsoft Access Database (OLE DB) ->Izberem bazo ->Test Connection -> Ok
Torej kako pripraviti VS da mi bo pognal nad bazo tole:
String nekej="najdi to";
SELECT * FROM tabela WHERE element="nekej"
in mi to vrnil v ResultSet (tako se rece temu v Javi, v VS J# tega nisem zasledil), da bom jaz lahko te bodatke pripenjal na label.
Najlepša hvala za pomoč.
delfy ::
Sicer js razvijam v C#, ampak bo verjetno v J# približno isto.
Na kratko:
1. z OdbcConnection odpreš povezavo ( lahko tudi z SqlConnection, ... )
2. kreiraš OdbcCommand kreiraš komando - query
3. sprožiš query:
OdbcDataReader dbReader = dbCommand.ExecuteReader();
4. preletiš vse zadetke
Kako pa nardiš query, ki si ga želel:
string sIsci = "Najdi to";
string sQuery = string.Format( "SELECT * FROM tabela WHERE element="%{0}%", sIsci );
In potem OdbcCommand objektu podaš sQuery za CommandText.
Na kratko:
1. z OdbcConnection odpreš povezavo ( lahko tudi z SqlConnection, ... )
2. kreiraš OdbcCommand kreiraš komando - query
3. sprožiš query:
OdbcDataReader dbReader = dbCommand.ExecuteReader();
4. preletiš vse zadetke
Kako pa nardiš query, ki si ga želel:
string sIsci = "Najdi to";
string sQuery = string.Format( "SELECT * FROM tabela WHERE element="%{0}%", sIsci );
In potem OdbcCommand objektu podaš sQuery za CommandText.
somebody16 ::
Najlepša hvala!
Je pa res, da sm v tem času nekako prišel stvari do dna. Pač še ene dva dni več truda pa je blo. Je pa u bistvu zelo podobno ja.
Je pa res, da sm v tem času nekako prišel stvari do dna. Pač še ene dva dni več truda pa je blo. Je pa u bistvu zelo podobno ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2109 (1914) | darkolord |
» | problem v C#Oddelek: Programiranje | 1971 (1686) | dvojka |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2170 (1820) | Microsoft |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6447 (4792) | Microsoft |
» | Kako zaceti z PHP in MySQLOddelek: Programiranje | 2429 (2133) | simon |