Forum » Operacijski sistemi » mendrake in grafični vmesnik
mendrake in grafični vmesnik
senttrox ::
sem nalužil na laptop prvič linukse - Mendrake 2005 in jih posodobil preko neta, preden sem vse skupaj ponovno zagnal, sem še spremenil nastavitve za monitor...
sedaj pa se mi pri nalaganju pojavi težava, da ne more naložit grafičnega umesnika in da je težava v
etc/x11/xorg.conf
verjetno sem nastavil preveliko resolucijo ali kaj...prej se mi to ni pojavljalo....
kako naj rešim to težavo in kako se nastavi, da na se na izhodu ne samo odlogiram ampak da pc ponovno zaženem ali ugasnem!
če je ta tema bila že objavljena se opraviujem, usmerite me nanjo
kako se nastavi transparentno ozadje v posameznih oknih, rad bi si nastavil takšno ozadje v gnomeju enako za menije na desni...
http://www.deviantart.com/view/26408935/
upam na čimprejšni repplay
senttrox
sedaj pa se mi pri nalaganju pojavi težava, da ne more naložit grafičnega umesnika in da je težava v
etc/x11/xorg.conf
verjetno sem nastavil preveliko resolucijo ali kaj...prej se mi to ni pojavljalo....
kako naj rešim to težavo in kako se nastavi, da na se na izhodu ne samo odlogiram ampak da pc ponovno zaženem ali ugasnem!
če je ta tema bila že objavljena se opraviujem, usmerite me nanjo
kako se nastavi transparentno ozadje v posameznih oknih, rad bi si nastavil takšno ozadje v gnomeju enako za menije na desni...
http://www.deviantart.com/view/26408935/
upam na čimprejšni repplay
senttrox
eleanor ::
Prvic: to ni mendrake ampak je MANDRAKE!!
Drugič: Linux ni v množini, torej ne uporabljaj "na laptop sem prvić naložil linuxe" ampak je v ednini, torej uporabljaj "na računalnik sem prvič naložil LINUX"
No zdaj pa k tvojemu problemu. Torej bootaj računalnik in če se ti ne prižgejo X-i potem se ti avtomatično ustavi v načinu, kjer se moraš logirati in napisati geslo (brez grafičnega vmesnika). Naredi to! Potem pa v konzolo napiš (kar tam, ko te prijavi v sistem): "startx". Dobil boš error, ki ga nato prilepi sem. Prilepi pa tudi vsebino /etc/X11/xorg.conf, ki jo dobiš z ukazom "cat /etc/X11/xorg.conf". Poročaj?
Drugič: Linux ni v množini, torej ne uporabljaj "na laptop sem prvić naložil linuxe" ampak je v ednini, torej uporabljaj "na računalnik sem prvič naložil LINUX"
No zdaj pa k tvojemu problemu. Torej bootaj računalnik in če se ti ne prižgejo X-i potem se ti avtomatično ustavi v načinu, kjer se moraš logirati in napisati geslo (brez grafičnega vmesnika). Naredi to! Potem pa v konzolo napiš (kar tam, ko te prijavi v sistem): "startx". Dobil boš error, ki ga nato prilepi sem. Prilepi pa tudi vsebino /etc/X11/xorg.conf, ki jo dobiš z ukazom "cat /etc/X11/xorg.conf". Poročaj?
senttrox ::
hvala za popravke.....glede moje težave, nisem mogel čakat tako dolgo, sem preko nove ištalacije popravil težavo toliko da MANDRAKE dela za silo mam pa problem, da ne morem nastavi boljše ločljivosti zaslona, pri nastavitvah monitorja pa karkoli izberem nastane prej omenjena težava, z Intelove strani sem potegnil drajverje za grafiko ,Intel® 82852/82855 Graphics Controller, v LINUX-u, ko pa sem hotel inštalirat v konzoli, mi javi da fajla sploh ni, čeprav sem v direktoriju kjer je datoteka..dri-I915-v1.1-20041217.i386.rpm...zgleda da bi moral popraviti xorg.conf datoteko, tega pa še ne znam... kje lahka kaj več preberem o ukazih in delu z konzolo....
thx
Senttrox
thx
Senttrox
Zgodovina sprememb…
- spremenil: senttrox ()
PARTyZAN ::
elanor, da te razsvetlim: sploh ni vec Mandrake ampak je ze kar nekaj casa Mandriva.
senttrox: mislim, da bos tukaj hitreje dobil pomoc.
senttrox: mislim, da bos tukaj hitreje dobil pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 8.10 desktop - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 2613 (2059) | Gapi |
» | UbuntuOddelek: Operacijski sistemi | 3039 (388) | Tear_DR0P |
» | Težave z resolucijo na Linux sistemuOddelek: Operacijski sistemi | 1479 (1261) | INVICTRA |
» | Ubuntu zagon ne dela :(Oddelek: Operacijski sistemi | 1051 (960) | Tutankhamun |
» | Ubuntu linux resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 1309 (1136) | Zaspan |