Forum » Pomoč in nasveti » Kako zakleniti računalnik...
Kako zakleniti računalnik...
simoni ::
Pozdravljeni.
Imam vprašanje...
Ko v službi na računalniku pritisnem "ctrl+alt+del", se mi ne pokaže Upravitelj naprav (kot doma), ampak se mi pokaže okno, na katerem je več gimbov... No eden od njih je "Zakleni računalnik". Stvar je zdelo dobra, saj v ozadnju še vedno tečejo programi, rač pa je zaklenjen.
Kje se vklopi ta funkcija, da bi še doma imel to možnost, saj ko sedaj pritisnem ctrl+alt+del se mi takoj pokaže Upravitelj.
Hvala!
LP
Imam vprašanje...
Ko v službi na računalniku pritisnem "ctrl+alt+del", se mi ne pokaže Upravitelj naprav (kot doma), ampak se mi pokaže okno, na katerem je več gimbov... No eden od njih je "Zakleni računalnik". Stvar je zdelo dobra, saj v ozadnju še vedno tečejo programi, rač pa je zaklenjen.
Kje se vklopi ta funkcija, da bi še doma imel to možnost, saj ko sedaj pritisnem ctrl+alt+del se mi takoj pokaže Upravitelj.
Hvala!
LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
Damjan Jagar ::
Če se ne motim lahko v tvojem primeru zakleneš komp z kombinacijo tipke Windows (med levim Ctrl in Alt) ter črko l (l kot Ljubljana:).
http://jagar.si
simoni ::
To je tudi ok! Pa bo to delalo doma? Ker sem zdejle v službi (tukaj to dela).
Hvala!
LP
Hvala!
LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: simoni ()
Izi ::
Takole gre:
Če je "Welcome Screen - Disabled" potem CTRL+ALT+DELETE zaklene računalnik
Če je "Welcome Screen - Enabled" potem CTRL+ALT+DELETE odpre Task Manager
Če je "Fast User Switching - Disabled" potem Windows logo key+L zaklene računalnik
Če je "Fast User Switching - Enabled" potem Windows logo key+L aktivira Fast User Switching
Če je "Welcome Screen - Disabled" potem CTRL+ALT+DELETE zaklene računalnik
Če je "Welcome Screen - Enabled" potem CTRL+ALT+DELETE odpre Task Manager
Če je "Fast User Switching - Disabled" potem Windows logo key+L zaklene računalnik
Če je "Fast User Switching - Enabled" potem Windows logo key+L aktivira Fast User Switching
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deep freeze-a ne morem odmrznitiOddelek: Pomoč in nasveti | 1024 (721) | MIHAc27 |
» | logonOddelek: Pomoč in nasveti | 962 (881) | biokill |
» | ne dela mi kombinacija tipk ctrl+alt+delete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1315 (1135) | Heisenberg |
» | dodatno zaklepanje folderja na ntfsOddelek: Programska oprema | 787 (738) | andrej |
» | Andrej, NA POMOČ.Oddelek: Operacijski sistemi | 1123 (928) | andrej |