» »

[C++] branje nizov

kitesurfer ::

Mene zanima kako bi lahko napisal program v c++,da bi mi z wordovega dukomenta prebral dolocene besede,
primer:

RELACIJA | LETALIŠCE |PREVOZNIK |ČAS LETA
_________________________________________
Milano |Ljubljana |Adrija |15.30
Muenchen |Ljubljana |Condor |21.45
London |Ljubljana |Lufthansa |8.20
Paris |Ljubljana |Adrija |12.30
Beograd |Ljubljana |Swisair |17.10
Zagrab |Ljubljana |Jata |18.00

Sedaj bi pa rad da mi program prebere vsa imena v stolpcu RELACIJE (Milano,Muenchen,london,Paris,beograd,Zagreb), ki so v wordovem dukumentu!

Upam da naloga ni pretežka,ker jst ne vem,čeprav ze kr dolg tuhtam!
  • spremenilo: snow ()

BigWhale ::

Vzames import filter, ki ga ima open office za wordove dokumente in ga predelas. ;)

kitesurfer ::

Ne ne bo vredu,rad bi s programom prisel v dokument in izluščil željene besede!
Vseeno hvala za idejo!:))

Utk ::

Ja kar tako ne bo šlo...

BigWhale ::

erm, goran. Openoffice ima filter za odpiranje word datotek, da ti jih prikaze na ekranu, ce ga ustrezno predelas, potem ga lahko uporabis za to kar bi si ti zelel.

Mnja, nevem kako naj ti se drugace povem.

kitesurfer ::

Kaj mi lahko poveš kakšen je algoritem!!

Utk ::

Sigurno ni tako enostaven, da ti ga bi človek kar povedal...potegni dol OO kodo pa poišči.

OwcA ::

Verjetno bi bil za takšno nalogo bolj primeren VBA ali kaj iz .NET.

Zakaj enostavno ne shraniš kot .txt in potem pobereš ven s 5-vrstičnim programom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

64202 ::

Drugace, za .doc obstajajo tudi razni utilityi, ki vsaj tekst ven potegnejo:
Antiword: a free MS Word document reader, pogugljaj se za nekaj ostalih

Se bolje pa je, ce ze mora biti word, da shranis v tanovem xml formatu, pa uporabis kako xml knjiznico...
I am NaN, I am a free man!

Nejc Pintar ::

Veliko lažje bi bilo s .txt formatom, drugače pa v tej smeri:
narediš tabelo
naložiš noter spremenljivke
prebereš 1. stolpec
Lahko je biti prvi, če si edini!

darkolord ::

Sej lahko to word zate naredi... word.exe je knjiznica (COM), ki vsebuje vse potrebno, da lahko z dokumentom pocnes, kar zelis. Edino Office mora bit instaliran
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Zgodovina sprememb…

ziga321 ::

sem imel podobno nalogo za programiranje 1. Samo, da sem mogel izpisat tudi vrstni red posameznih postaj. Pri kateri vlak je treba it, da prideš najhitreje, če greš ob te pa te ure, cajt izpisat, itn. Tvoja naloga je čisto preprosta.

for(datoteka.eof()){
datoteka.getline(....)

for(;do znaka '|';)

potem uporabiš eno izmed string funkcij, ne spomnim se čisto:strncpy, strcpy,...poglej v MSDN ali kako knjigco, če imaš.}

in to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ziga321 ()

snow ::

> potem uporabiš eno izmed string funkcij, ne spomnim se čisto:strncpy, strcpy

Zakaj s takšnim veseljem uporabljate C stringe v C++?

Kaj je narobe s <string>?
Potem je tako lepo delat z njimi.

copy naprimer:
std::string a,b;
a="lallalala";
b=a;
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

ziga321 ::

snow-ne vem zakaj ampak std::string meni ne dela(mi javi napako).

snow ::

std::string je definiran v sklopu C++ STL (standard template library) in ga vključiš takole:
#include <string>
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

snow ::

Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

ziga321 ::

snow, sem tudi vključil knjižico;) , brez skrbi.

Da ne bom odpiral nove tem:Ve kdo kako bi lahko kodo, ki sem jo napisal v Javi, potem prenesel na mobilnik?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ziga321 ()

alum ::

Daj odpri raje novo temo, no.

Sicer pa nisem čisto prepričan, če hoče goran odpirat .doc ali plain text. Niti nisem prepričan, da on ve, kaj hoče odpirat. :)

MasterBlaster ::

@ziga321: Koda za mobilnik mora biti pisana za j2me, standardna java ne velja. Da jo preneseš na mobitel, pa moraš narediti .jad in .jar file. To pa narediš z Java Wireless toolkit-om.
Tk je pa pika .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Kopiranje char arraya v drug char array

Oddelek: Programiranje
7619 (490) win64
»

int to string v c++

Oddelek: Programiranje
271412 (1140) OwcA
»

C++ in datoteke

Oddelek: Programiranje
7580 (496) Gundolf
»

c++

Oddelek: Programiranje
8609 (454) kyon
»

int->string

Oddelek: Programiranje
7601 (458) Phil

Več podobnih tem