» »

Brezkrtačni motor

Brezkrtačni motor

overlord_tm ::

Nevem kam bi dal temo pa sem jo kar v ložo butnu, prestavte če se vam zdi da gre kam drugam :D

Zanima me če mi lahko nekdo razloži kaka je razlika med brezkrtačnim sinhronim in asihronim motorjem. Oz kako deluje asinhroni, ker potem bom že sam pogruntal razlike :) . Za sinhronega najdem na netu in štekam kaj hočejo povedat, pri asinhronem mi ni pa nič jasno :\ . Vem samo to da se sinhroni vrti s tako hitrostjo kot krožijo magneti okoli, asinhroni pa malo mem seka.

Sedaj me pa zanima kaki so te modelarski motorji potem, sinhroni ali asinhroni? Na netu sem prebral da so sinhroni, ampak jest bi pa rekel da so asinhroni. Zato ker naj bi se pri teh asinhronih zaradi tega ker se vrtijo počasneje kot magnetno polje induciral tok in naj bi tako regulator vrtljajev zaznal kdaj mora vklopiti naslednji dve fazi. A bluzim, ane? :\

steev ::

Mislim da si težko vprašal, imam pa doma neko knjigo kjer je tega na tone napisan.

Verjetno jo imajo v knjižnici:

Preizkušanje električnih strojev in njihove lastnosti (peter jereb, france avčin), pa mal povpraši po ostalih knigah od petra jereba, ki ima neko novo knjigo (l. 2005).
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

overlord_tm ::

OK, sicer je knjiga izposojena do takrat, ko moram že naredit seminarsko :\ . Bom malo še okoli pogledal. Secer pa če kdo iz glave ve, potem se priporočam.

Sej linke mam, ampak si ne znam razložit tistga kar hočejo povedat :\ .

Taleje sicer genarator, ampak motor se nebi smel preveč razlikovat :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

asinhronski elektromotor kot generator (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8125300 (10766) A. Smith
»

Rami & Procesor

Oddelek: Strojna oprema
121400 (1162) PlayTheGame
»

navijanje p4 1.7ghz

Oddelek: Navijanje
12949 (828) c3R4R

Več podobnih tem