Forum » Izdelava spletišč » [PHP]Vprašanje glede session
[PHP]Vprašanje glede session
webfreak ::
Imam en čuden problemček.
Nekaj se ukvarjam z sessioni (pravzaprav se malce učim njihovega delovanja in uporabe) in nekako mi ni jasno zakaj mi naslednja stvar zgenerira vedno en in isti session:
session_start();
$_SESSION['time'] = $cas;
$_SESSION['id'] = $st_komentarja;
$_SESSION['rew_url'] = $rew_url;
$_SESSION['ip'] = $ip;
echo $PHPSESSID;
čas se seveda spreminja (ni konstanta, prav tako ni konstanta st komentarja,...)
To je uporabljeno v komment skripti. sedaj pa ko pogledam session mojih komentarjev, ki sem jih pustil zaporedoma not (razmak med komentiranjem par min) se mi vedno zapiše en in isti $PHPSESSID.
V čem je problem?
Nekaj se ukvarjam z sessioni (pravzaprav se malce učim njihovega delovanja in uporabe) in nekako mi ni jasno zakaj mi naslednja stvar zgenerira vedno en in isti session:
session_start();
$_SESSION['time'] = $cas;
$_SESSION['id'] = $st_komentarja;
$_SESSION['rew_url'] = $rew_url;
$_SESSION['ip'] = $ip;
echo $PHPSESSID;
čas se seveda spreminja (ni konstanta, prav tako ni konstanta st komentarja,...)
To je uporabljeno v komment skripti. sedaj pa ko pogledam session mojih komentarjev, ki sem jih pustil zaporedoma not (razmak med komentiranjem par min) se mi vedno zapiše en in isti $PHPSESSID.
V čem je problem?
Trubadur ::
Ga ni ;)
To je prav, naredi ti session id za eno sejo (uf sem ti zdaj pomagal :)). Naj kdo drug bolj razloži :)
To je prav, naredi ti session id za eno sejo (uf sem ti zdaj pomagal :)). Naj kdo drug bolj razloži :)
Berite Thomasa!
webfreak ::
Če naredim po tem ko odrabim ta session naslednje:
session_destroy();
mi bo ob novem komentarju zgeneriralo nov $PHPSESSID??
session_destroy();
mi bo ob novem komentarju zgeneriralo nov $PHPSESSID??
kyusss ::
session_start() creates a session or resumes the current one based on the current session id that's being passed via a request, such as GET, POST, or a cookie.
Seja se ni potekla oz. bila unicena zato ima isti ID.
>>Če naredim po tem ko odrabim ta session naslednje:
>>session_destroy();
>>mi bo ob novem komentarju zgeneriralo nov $PHPSESSID??
Ja, session_set_cookie_params ( int lifetime ) nastavis cas veljavnosti seje, s session_destroy() jo unicis.
Seja se ni potekla oz. bila unicena zato ima isti ID.
>>Če naredim po tem ko odrabim ta session naslednje:
>>session_destroy();
>>mi bo ob novem komentarju zgeneriralo nov $PHPSESSID??
Ja, session_set_cookie_params ( int lifetime ) nastavis cas veljavnosti seje, s session_destroy() jo unicis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP - Register formOddelek: Izdelava spletišč | 1973 (1601) | roli |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1546 (1391) | Iskraman |
» | sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 1481 (1343) | multiplayer |
» | oop+php+sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 2578 (45) | cahahopie |
» | Tracking v PHPjuOddelek: Programiranje | 1708 (1593) | darh |