Forum » Izdelava spletišč » Phpmyadmin problem s šumniki
Phpmyadmin problem s šumniki
adrian007 ::
Pozdravljeni.
Imam eno težavco. Ko zapisujem podatke v bazico imam probleme, ko jih pregledujem s pomočjo phpmyadmin-a, kajti šumniki se mi pobrkljajo in so popačeni, saj veste kaj mislim.
Na spletni strani uporabljam utf-8, v phpmyadminu pa ne vem kje naj kaj najštelam, da se bodo videli?
Če pomaga kdo...
Imam eno težavco. Ko zapisujem podatke v bazico imam probleme, ko jih pregledujem s pomočjo phpmyadmin-a, kajti šumniki se mi pobrkljajo in so popačeni, saj veste kaj mislim.
Na spletni strani uporabljam utf-8, v phpmyadminu pa ne vem kje naj kaj najštelam, da se bodo videli?
Če pomaga kdo...
root987 ::
Osebno imam nastavljen encoding baze in tabele na utf8_slovenian_ci, tako da mi mysql sam pretvori vse šumnike v njihove html oznake - sicer malenkost nerodno če delam z bazo iz phpmyadmina, a je pa zato bolje ko pride do izpisa za uporabnike.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
btzajla ::
Zdravo. Si sposojam to temo, ker imam težave s prikazovanjem šumnikov. V phpmyadminu imam pravila za razvrščanje znakov za bazo in vse tabele nastavljeno na utf8_slovenian_ci na spletni strani pa imam tudi charset nastavljen na utf-8. Ali je možno, da to ne dela, ker sem v phpmyadminu nastavil encoding šele po vnosu podatkov v tabele? Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3790 (1705) | BivšiUser2 |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6662 (6199) | SPEEEED |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9226 (9100) | Person |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3601 (2691) | krho |
» | kako spreminiti vse php fajle in celo bazo v utf-8Oddelek: Izdelava spletišč | 1310 (1090) | Senzacionale |