» »

Pokvarjen HDD - pomoč pri reševanju podatkov!

Pokvarjen HDD - pomoč pri reševanju podatkov!

Aleko7 ::

Pozdravljeni!

Crknil mi je disk WD 20GB (niti plošče se ne obrnejo), kjer sem imel zelo pomembne podatke.

Malce sem brskal po forumu in nikjer nisem zasledil splošne debate o data recovery software. Prosil bi vse ki imajo s tem izkusnjo, da napisejo svoja mnenja, saj bi zelo rad dobil najboljsi data recovery program.

Kaj mi je storiti??

NA POMOČ!!!!!

#000000 ::

Mislim, da če se niti ne obrne = total kaput, lahko probaš eno foro z zamrzovalnikom. Sicer pa za uporabo data back softwara, mora disk nujno delat 'vrtet' imaš pa v kamniku eno firmo kera se bav s tem 'drago ko hudič' recimo cca 120.000 sit ali več 'mal za orientacijo' oni naj bi v 90% povrnili podatke. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Kakšno foro z zamrzovalnikom imaš v mislih?

ql000 ::

Uporabi iskanje, takšnih tem je vsak teden nekaj.

Han ::

Če disk računalnik še zazna, je verjetno crknil elektromotorček oziroma so plate totalka zaribale... :(

Če računalnik diska ne vidi, pa lahko poskusiš z zamenjavo elektronike (tiskanega vezja) s popolnoma enakega diska...

#000000 ::

Fora z zamrzovalnikom, gre tako, da pač daš disk za en cajta v zamrzovalnik, 'krčenje in raztezanje' materijala lahko privede do tega da disk zalaufa, če zalaufa ne ugašaj ampak hitro nared back UP in to je to, če pa nebo šlo ti ostane, samo še kakšna firma kera se s tem 'profi' ukvarja, kot sem reku prej, obstaja v kamniku 'imajo komoro' kjer disk razdrejo in ga usposobjo da snamejo podatke z njega. Predpregled je 12 al 14 tisoč (da ti povedo če se bo splih dal narest)

čist btw, ne odperi diska sam 'ker ga boš zaj...' LP

Hvala ti #000000 za tvoje nasvete!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljši ameriški hladilnik za do 800€ z ledomatom?

Oddelek: Kaj kupiti
148051 (7316) NikolormousB
»

Kateri gospodinjski hladilnik?

Oddelek: Kaj kupiti
81589 (1414) kos1
»

Kaj lahko crkne na hladilniku

Oddelek: Loža
246569 (6374) Aston_11
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska