Forum » Programiranje » [C++ - Naloge]
[C++ - Naloge]
strictom ::
Če bi znal kdo rešit al pa vsaj pomagat kk bi lahko rešo...
1) Napiši program, ki za vsa naravna števila, majnša od poljubnega vnesenega celega števila, izpiše rezultate pri deljenju s 5 - rezultati so v decimalni obliki in v oblikin v obliki ulomka.
2)Napiši program, ki seštecva števila, ki mu jih vpisujemo, dokler ne naleti na 0. V tem primeru naj se konča in itpiše seštevek.
8) Napiši progra, ki naj ponavlja branje števil s tipkovnice toliko časa, dokler ne prebere vrednosti 0 ali pa vsota prebranih števil preseže vrednost 16000. Ob koncu naj program izpiše število prebranih vrednosti, katerih vsota števila je še majnša 16000, ter vrednosti same vsote.
9) Napiši prgram ki na zaslon izpiše tabelo kvadrov in kubov naravnih števil od 1 do 20.
10) Napiši program ki nariše trikotnik iz samih zvezdic.
11) Napiši program ki na sredino zaslona naiše pravoknit iz samih zvezdic
12) napiši program za reševanje kvadratne enačbe
13)Napiši program ki izpiše vsa štirimestna števila pri katerih je vsota zadnjih dveh cifer enaka vsoti prvih dveh. V vsaki vrstici naj bo 10 števil
14) napiši program ki poišče vsa naravna števila med 1 in 10000 ki so enka avstoi kubov svojih štev. eno od števil ki ima zahtevano lasnost je npr.: 153: 153 = 1^3 + 5^3 + 3^3
15) napiši program ki nas vpraša po nekem število in nato izpiše njegovih privh 200 večkratnikov (20 vrstic po 10 kolon). Med kolone postavim nekaj presledkov
16) Napiši program ki na zaslon izpiše prvih 100 vrednosti funkcije f(n) kjer je n naravno število. Funkcija je definirana kot f(n) = f(n-1) + f(n-2). Pri tem velja f(1) = 1 in f(2) = 1.
17) Napiši program ki izpiše naslednji vzorec. Primer za n=5 je izpis naslednji:
5
44
333
2222
11111
Če bi bil kdo tako prijazen in pomagal
Hvala in LP!
1) Napiši program, ki za vsa naravna števila, majnša od poljubnega vnesenega celega števila, izpiše rezultate pri deljenju s 5 - rezultati so v decimalni obliki in v oblikin v obliki ulomka.
2)Napiši program, ki seštecva števila, ki mu jih vpisujemo, dokler ne naleti na 0. V tem primeru naj se konča in itpiše seštevek.
8) Napiši progra, ki naj ponavlja branje števil s tipkovnice toliko časa, dokler ne prebere vrednosti 0 ali pa vsota prebranih števil preseže vrednost 16000. Ob koncu naj program izpiše število prebranih vrednosti, katerih vsota števila je še majnša 16000, ter vrednosti same vsote.
9) Napiši prgram ki na zaslon izpiše tabelo kvadrov in kubov naravnih števil od 1 do 20.
11) Napiši program ki na sredino zaslona naiše pravoknit iz samih zvezdic
12) napiši program za reševanje kvadratne enačbe
13)Napiši program ki izpiše vsa štirimestna števila pri katerih je vsota zadnjih dveh cifer enaka vsoti prvih dveh. V vsaki vrstici naj bo 10 števil
14) napiši program ki poišče vsa naravna števila med 1 in 10000 ki so enka avstoi kubov svojih štev. eno od števil ki ima zahtevano lasnost je npr.: 153: 153 = 1^3 + 5^3 + 3^3
15) napiši program ki nas vpraša po nekem število in nato izpiše njegovih privh 200 večkratnikov (20 vrstic po 10 kolon). Med kolone postavim nekaj presledkov
16) Napiši program ki na zaslon izpiše prvih 100 vrednosti funkcije f(n) kjer je n naravno število. Funkcija je definirana kot f(n) = f(n-1) + f(n-2). Pri tem velja f(1) = 1 in f(2) = 1.
17) Napiši program ki izpiše naslednji vzorec. Primer za n=5 je izpis naslednji:
5
44
333
2222
11111
Če bi bil kdo tako prijazen in pomagal
Hvala in LP!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
- spremenila: strictom ()
snow ::
#include <iostream> int main() { int n=5; for(int i=n;i>0;i--) { for(int j=0;j<=n-i;j++) { std::cout<<i; } std::cout<<std::endl; } return 0; }
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
snow ::
Hm?
for(int i=1;i<=20;i++) { std::cout<<a<<" "<<a*a<<" "<<a*a*a<<std::endl; }
Hm?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
strictom ::
Najlepša hvala snow.
Za večino nalog se mi sanja razen za to mi ni nič jasno kk bi se sploh loto. Da bi iz zvezdic naredo trikotnik oz. pravokotnik. Neki sem enkrat na internetu vido v PHPju napisano ampak sem pozabo.
Za večino nalog se mi sanja razen za to mi ni nič jasno kk bi se sploh loto. Da bi iz zvezdic naredo trikotnik oz. pravokotnik. Neki sem enkrat na internetu vido v PHPju napisano ampak sem pozabo.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
]Fusion[ ::
hmm hodiš elektro? :)
evo en copy/paste programa ki sem ga skup pacal enemu kolegu. Je še zraven za paralelogram.
In ne se pritoževat če je zelo grd in ne po pravilih :)
evo en copy/paste programa ki sem ga skup pacal enemu kolegu. Je še zraven za paralelogram.
In ne se pritoževat če je zelo grd in ne po pravilih :)
#include <iostream.h> #include <stdlib.h> //Funkcija izrise trikotnik z visino v void trikotnik(int v) { //zanka steje vrstice for (int i = 1; i <= v; i++) { //zanka steje stolpce for (int j = 1; j < (2*v); j++) { //zaradi enacb ki dolocajo ce se izrise znak ali ne //sta dve razlicni moznosti if ((v%2) != 0)//v je lih { //ce je v obmocju trikotnika izrisi znak drugace presledek if ((i+j) >= (v+1) && (j-i) <= (v-1)) { //ta pogoj je zaradi presledkov med vsakim znakom if ((i+j)%2 == 0) //== cout << "X"; else cout << " "; } else cout << " "; } else//v je sodi //enako kot zgoraj, samo z neenacajem { if ((i+j) >= (v+1) && (j-i) <= (v-1)) { if ((i+j)%2 != 0) //!= cout << "X"; else cout << " "; } else cout << " "; } } cout << endl; } } //Funkcija izrise paralelogram void para(int v) { //zanka steje vrstice for (int i = 1; i < 2*v; i++) { //zanka steje stolpce for (int j = 1; j <= v; j++) { //ce je na obmocju kjer bi naj bil paralelogram naj izrise znak //drugace presledek if ((i-j) >= 0 && (i-j) <= (v-1)) cout << "X"; else cout << " "; } cout << endl; } } //Glavni program int main() { int vel; cout << "Vnos: " << endl; cin >> vel; trikotnik(vel); cout << endl; para(vel); system("PAUSE"); return 0; }
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C++ 1. letnikOddelek: Pomoč in nasveti | 946 (738) | Tr0n |
» | c++ nalogeOddelek: Programiranje | 2877 (2501) | l0g1t3ch |
» | C++ nalogeOddelek: Programiranje | 3478 (3007) | kitarist |
» | COddelek: Programiranje | 969 (848) | Matako |
» | [C++] Dve malo težji nalogiOddelek: Programiranje | 2250 (1866) | roli |