» »

timer v BASICu

timer v BASICu

Binji ::

V programu probam narest da bi pocakal eno sekundo, potem pa nadaljeval z izvajanjem. Z ukazom TIMER tega ne vem ali se ne da narest al sam jst ne znam. Help!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

_Mare_ ::

Ja nardiš pač en timer, mu nastavš interval 1000ms, pol pa not eno glupo zanko, k nebo nč delala napišeš; pa je.

webblod ::

Torej, Timer komponenta v VB potrebuje v VB nastavitev Interval, ki določa trajanje intervala v ms (milisekundah). Nato v odtivni proceduri dogodka Tick: Private Sub Timer_Tick() Uporabiš spremenljivko tipa Static, ki ti služi za primerjavo oz. štetje pretečenih intervalov - ta vrsta spremenljivke zadrži svojo vrednost tidi ko se procedura konča in ob novem klicu procedure ima vrednost, ki jo je pridobila v prejšnjem izvajanju procedure (podobno kot globalna spremenljivka, le da statična ni vidna zunaj procedure).
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

Binji ::

Ja sam jst nemam VBASICa sam BASIC:DAl je isto to glede tga ukaza?
Sm probal tud skopirat kar pise v helpu pa mi ne rata kr je v DOSu compiler. Grrrrrr;(
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

webblod ::

Ups...

Probaj importat funkcijo GetTickCount iz knjižnice kernel32.dll (upam da pišeš konzolni program v Win okolju)... Ta ti vrne pretečeni čas v ms. Deklaracija se glasi:

Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long

Nato zapišeš
StartTime = GetTickCount()
Do While Not(GetTickCount() - StartTime=1000)
Loop

To bo program ustavilo za eno sekundo.
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C timespan

Oddelek: Programiranje
5997 (856) CCfly
»

[C++] dinamicna alokacija iz subrutine

Oddelek: Programiranje
171144 (994) spin
»

Delphi - kako prepreči prečiti več zaporednih klikov gumba

Oddelek: Programiranje
51098 (1021) LoneWolf
»

[VB6] Program Odštevalnik - verjetno preprosta rešitev ampak jest je ne najdem (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515125 (4599) Nerdor
»

domači benchmark program

Oddelek: Programiranje
71071 (925) ruph

Več podobnih tem