Forum » Programiranje » timer v BASICu
timer v BASICu
Binji ::
V programu probam narest da bi pocakal eno sekundo, potem pa nadaljeval z izvajanjem. Z ukazom TIMER tega ne vem ali se ne da narest al sam jst ne znam. Help!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
_Mare_ ::
Ja nardiš pač en timer, mu nastavš interval 1000ms, pol pa not eno glupo zanko, k nebo nč delala napišeš; pa je.
webblod ::
Torej, Timer komponenta v VB potrebuje v VB nastavitev Interval, ki določa trajanje intervala v ms (milisekundah). Nato v odtivni proceduri dogodka Tick: Private Sub Timer_Tick() Uporabiš spremenljivko tipa Static, ki ti služi za primerjavo oz. štetje pretečenih intervalov - ta vrsta spremenljivke zadrži svojo vrednost tidi ko se procedura konča in ob novem klicu procedure ima vrednost, ki jo je pridobila v prejšnjem izvajanju procedure (podobno kot globalna spremenljivka, le da statična ni vidna zunaj procedure).
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
Binji ::
Ja sam jst nemam VBASICa sam BASICAl je isto to glede tga ukaza?
Sm probal tud skopirat kar pise v helpu pa mi ne rata kr je v DOSu compiler. Grrrrrr
Sm probal tud skopirat kar pise v helpu pa mi ne rata kr je v DOSu compiler. Grrrrrr
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
webblod ::
Ups...
Probaj importat funkcijo GetTickCount iz knjižnice kernel32.dll (upam da pišeš konzolni program v Win okolju)... Ta ti vrne pretečeni čas v ms. Deklaracija se glasi:
Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long
Nato zapišeš
StartTime = GetTickCount()
Do While Not(GetTickCount() - StartTime=1000)
Loop
To bo program ustavilo za eno sekundo.
Probaj importat funkcijo GetTickCount iz knjižnice kernel32.dll (upam da pišeš konzolni program v Win okolju)... Ta ti vrne pretečeni čas v ms. Deklaracija se glasi:
Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long
Nato zapišeš
StartTime = GetTickCount()
Do While Not(GetTickCount() - StartTime=1000)
Loop
To bo program ustavilo za eno sekundo.
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C timespanOddelek: Programiranje | 1055 (914) | CCfly |
» | [C++] dinamicna alokacija iz subrutineOddelek: Programiranje | 1183 (1033) | spin |
» | Delphi - kako prepreči prečiti več zaporednih klikov gumbaOddelek: Programiranje | 1128 (1051) | LoneWolf |
» | [VB6] Program Odštevalnik - verjetno preprosta rešitev ampak jest je ne najdem (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5246 (4720) | Nerdor |
» | domači benchmark programOddelek: Programiranje | 1103 (957) | ruph |