Forum » Programska oprema » Aktivi / Pasivni FTP
Aktivi / Pasivni FTP
Djuro ::
Zdravo!
Sedaj imam aktivni FTP strežnik in na firewallu odprta zgolj 2 porta (21 TCP in 20 UDP).
Nekaj ljudi je izrazilo željo po pasivnem FTP serverju. OK, vem, da je to potrebno nastavit na samem FTP-ju in odpreti dodatne porte.
Ravno slednje pa me malo bega. Namreč odpiranje dodatnih portov. Koliko je to dobro z varnostnega stališča? Ne bi imel rad FW luknjast kot švicarski sir.
Hvala za odgovore!
Sedaj imam aktivni FTP strežnik in na firewallu odprta zgolj 2 porta (21 TCP in 20 UDP).
Nekaj ljudi je izrazilo željo po pasivnem FTP serverju. OK, vem, da je to potrebno nastavit na samem FTP-ju in odpreti dodatne porte.
Ravno slednje pa me malo bega. Namreč odpiranje dodatnih portov. Koliko je to dobro z varnostnega stališča? Ne bi imel rad FW luknjast kot švicarski sir.
Hvala za odgovore!
SasoS ::
Pasivni ftp porte določi random (lahko sicer tudi omejiš v ftp programu...ampak še vedno to pomeni pretirano odprianje portov). Kakšen server sploh imaš? Linux ima ftp modul za iptables ki ti porte odpira po potrebi...
FW je Cisco, FTP je Serv-U.
No, sem šel še malo brat nauke strica Gugla.
Sem se odločil, da bom vztrajal samo pri aktivnem, tole odpiranje dodatnih portov mi resnično ne diši.
Hvala!
No, sem šel še malo brat nauke strica Gugla.
Sem se odločil, da bom vztrajal samo pri aktivnem, tole odpiranje dodatnih portov mi resnično ne diši.
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Djuro ()
MUC ::
Samo eni ne razumete, da ni problem v odprtih portih, ampak v programih, ki sedijo za temi porti. Če za ISTI FTP server odpreš še kakšen dodaten port se varnost nikakor ne zmanjša.
No, tega pa nisem vedel. Potem je stopnja varnosti (v mojem primeru) dejansko pogojena z varnostjo programske opreme (torej FTP server)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera "odhodna" vrata na požarnem zidu za rsyncOddelek: Omrežja in internet | 4730 (4000) | mojca |
» | FTP programiOddelek: Programska oprema | 3570 (2510) | kmetek |
» | FILEZILLA -- Drug port!?Oddelek: Programska oprema | 962 (851) | misek |
» | Osnovna varnostOddelek: Omrežja in internet | 2080 (1595) | iNN |
» | MSN Messenger in prenos zvokaOddelek: Zvok in slika | 1552 (1496) | Cokolesnik |