Forum » Hlajenje in modifikacije » OC računalnik
OC računalnik
Dare ::
Že nakaj časa izbiram komponente za nov računalnik ki bi ga imel tudi za izživljenje navijaških ambicij. Grafiko že imam GF6600gt agp od Gigabyta. Za ostale komponente pa sem si postavil mejo 130ksit. od tega 20ksit za Maxtor 160 sata, 11ksit za neca, 35ksit za 3200venice, 8ksit za LC 550W in 5ksit za kišto. 51ksit mi tako ostane za MB, ram (1GB) in CPU hladilnik. To je tudi moje vprašanje. Kaj naj kupim. Neke ideje že imam, zanima pa me še vaše mnenje in izkušnje. Ali se mi bolj splača 3000venice in tistih 10ksit namenim za zadnje tri stvari?? Hvala za odgovore.
Good Guy ::
tole ne bo nikakršen navijaljsi komp ampak čist obična stvarca!
za rame če hočeš navijaske morš dat 40-50k
za rame če hočeš navijaske morš dat 40-50k
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Bevcan ::
tole ne bo nikakršen navijaljsi komp ampak čist obična stvarca!
Navijaš lahko tudi 5 let stare celerone. In tudi comp za 130k +grafika. Za vsakega z trezno glavo vo to čist soliden računalnik.
Govoril sem.
pinx ::
Saj pa je napisal koliko misli dat za vse skupaj, tak da sigurno ne bo dal toliko za ram. Navijat se da tudi cenejše stvari, veš. Jaz sem dal skoraj pol leta nazaj za ram v podpisu (verjetno še 90% folka sploh ni čulo zanje) samo 20 jurjev, pa se ne navijajo nekak slabo.
pinx ::
Ime ti piše, gor so Xerox čipi, privzete latence 2,5-3-3-8. S FSB sem prišel največ 240MHz (nestbilno) na istih latencah, višje ne gre, saj je v BIOS-u max napetost ramov 2,8V. Najvišja stabilna je v podpisu. Ram je za svoj denar kar ok, ima gor tudi heatspreaderje, mislim pa da se takih jih več ne da dobit - e-misija mislim da jih je imela. Malo pogooglaj, kje se jih da dobit, jaz sem svoje kupil v Pelugi v at, dal pa sem takrat malenkost več kot 80€.
Hvala za odgovore. Še eno vprašanje Pinx. Ti imaš Lc 550W napajalnik. Kako se kaj obnese pri navijanju. Kakšne težave. Tudi sam bi ga kupil, le skrbi me kvaliteta (glede na ugodno ceno).
gfighter ::
Eh, svoj sistem (če bo tak kot si napisal) boš IMHO brez problemov navijal kolikor hočeš. Za primer ti povem, da imam sam LC6550 ter A64 3000+ navitega na 2700Mhz ter Geforca 6600GT pa stvar deluje tako kot mora. Napajalnik pri meni ni noben problem, res pa je, da načrtujem menjavo zaradi tega, ker ni native 24-pin. Drugače pa rajši vzemi LC6550g Silent Giant s 140mm ventom, ker je 24-pinski ter ima večji vent, cena pa je tudi precej sprejemljiva (9000 v Funtechu).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gfighter ()
a13misko ::
Glej sam imam lc in mi poganja navit sistem v podpisu in samo 350W Linije so stabilne in se pri navijanju niso spremenile! Ampak tudi jaz načrtujem menjavo zaradi 24 pinskega priključka!
Ali si kaj navijal Gigabyte GF 6600 gt in koliko ti je uspelo. Ali se bistveno pozna, ko si zamenjal hlajenje (vf700cu). Ali ima morda kdo izkušnje z MB Gigabyte GA-K8NS-939. To sem si zamislil zaradi NF3 - ultra. Pa še cena je sprejemljiva.
a13misko ::
Navil sem jo na jedro-650Mhz, ram-1180Mhz ja z vf700cu so mi šle frekvence nekje do 100Hhz višje kar se mi zdi . MIslim pa da bi šlo še kaj višje!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: a13misko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7009 (4884) | aodius |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5604 (4325) | sid911 |
» | Prosim za vaše mnenjeOddelek: Kaj kupiti | 1928 (1479) | AndrewSmith |
» | Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5962 (4938) | Kato |
» | Athlon 64 venice + navijanjeOddelek: Navijanje | 2358 (1470) | prismo |