» »

ali računalnik uničuje diske

ali računalnik uničuje diske

ferjan ::

Situacija je sledeča: v mašini sm v zadnjih 3h letih zamenjal cca 6-7 diskov in mi je vse skupaj že malce sumljivo. Sej vem da so diski zanč ...sam tok zanč pa tud ne morjo bit. Nazadnje sm mel celo postavljen raid1 ...sam kaj ko mi je odletu najprej en disk, medtem ko so mi ga menjali pa še ta drug.

skratka ...ali je možno, da mi mašina uničuje diske??

konfiguracija:
Codegen 250W (mogoče je to problem??)
MSI K7T TURBO (kt133) (al pa to???)
384mb sdram
2x WD1600jb disk
1x hitachi 160gb (ta še ni crknu)
nec dvd pekač

diski niso ravno perfektno hlajeni je pa ohišje popolnoma odprto in diski se med seboj ne tiščijo.

nasveti dobrodošli.

Daedalus ::

Voltmeter v roke, pa merit linije na napajalcu... Če napetost hitro in precej niha, bi znalo bit, da je napajalec odgovorn... Zmeri, pa boš videl. Najprej +12V pa +5V v mirovanju, pol pa obremenit mašino s kakim računanjem ala Super Pi in obenem še malo kopiraj kako veliko datoteko po diskih, vmes pa meri, pa boš kmal vidal, če je napajalec problem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BogyX ::

Kolegu je lani odletel disk za diskom (2 komada) v roku 1 tedna. Kriv je bil napajalnik, ki je potem tudi crkno.

Lahko pa da je pri tebi kaj drugega - meni je pred 14 dnevi ena nova plata disk porihtala (ni crkno, bi pa bilo potem treba izvest lov level format, če bi želel, da še dela (je bla garancija in sem menjo)).

Lp
Bogdan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je potrebno večkrat prižgat

Oddelek: Strojna oprema
262055 (1490) MrBrdo
»

Problem napajalec

Oddelek: Strojna oprema