» »

Testi strojne opreme

Testi strojne opreme

Slo-Tech - V teh deževnih dneh vam poleg učenja ne preostane veliko kot posedanje pred računalnikom, tam pa se mnogi hitro zdolgočasijo. Prav takim navdušencem nad strojno opremo je namenjena ta zbirka testov.

Mushkin, znan proizvajalec predvsem navijalskih RAM modulov, je izdelal 2 gigabajtni kit (2x1 GB), zmožen teči pri 250MHz in spodobnih zakasnitvah CAS 3-4-3-8. Pomnilnik so si ogledali ter ga dodobro stestirali na MKVTech.

Na bit-tech.net so si ogledali novo Leadtekovo 7800 GT grafično kartico, ki se ponaša z nazivom Extreme. Kaj prinesejo dodatni megahertzi, si poglejte v testu, ekipa pa zaradi cene ni bila najbolj navdušena (le-ta bo kar visoka).

Zdaj že dobor poznane OCZ VX module so testirali na XtremeSystems. Pod drobnogled so vzeli VX 4000, dvo-kanalni komplet, namenjen visokim napetostim. Nad pomnilnikom so bili navdušeni, saj so dosegli višjo grekvenco od deklarirane.

Pod drobnogledom je bil še en OCZjev proizvod. Na Hardware Secrets so si ogledali napajalec iz cenejše OCZjeve linije, poimenovane ModStream. V primerjavi z PowerStream družino jim manjkajo potenciometri za navijanje linij, imajo pa 12 centimetrski ventilator, ki izboljšuje hlajenje, ter možnost odstranitve nepotrebnih kablov. OCZ se je zopet izkazal, saj so bili zelo zadovoljni z zmogljivostmi, razveselilo pa jih je dejstvo, da ima napajlec kar tri leta garancije.

Za konec pa še posladek za vse, ki ob hišnem kinu ne želijo imeti le DVD predvajalnika, ampak čisto pravi računalnik. Seveda mora biti dovolj zmogljiv, tih, znati pa se mora povezati z internetom, po vrhu vsega pa ne sme izdajati, da se v ohišju skriva računalnik. Na vse to so odgovorili na Tom's Hardware v obliki članka, sistema pa so zgradili okrog Penitum M in AOpen matične plošče z Intel 915 čipovjem oz. okrog AMD64 procesorja ter matične plošče s SiS čipovjem. Z izsledki niso kaj preveč zadovoljni, upajo pa, da se bo stanje popravilo v drugem delu testa, ki naj bi sledil čez nekaj tednov.

2 komentarja

Matej_K ::

...ogledali napajalec iz cenejše OCZjeve linije, poimenovane ModStream...


damn sej je sam 7000 cenej od PowerStream-a !
... .. .

xenon74 ::

THG je spet uspelo: z enim prvih primerkov A64 procesorjev (C0 revizija) so dobili tišjo in hladnejšo home media kišto kot z Dothanom. :D
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OCZ rami s BH-5 čipi

Oddelek: Kaj kupiti
351665 (1090) Primoz78
»

Najboljsi RAM (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
553971 (3176) MEDENA
»

OCZ rami kje kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
91152 (937) minirac
»

OCZ ddr booster ..

Oddelek: Strojna oprema
471531 (949) MEDENA
»

Kako ekstremno naviti pomnilnik brez voltmoda

Oddelek: Navijanje
184172 (3641) DjTonic

Več podobnih tem