Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

nekdo123 ::
Ampak, na SiOLu je delal? :)
Pa sej ni direktn loop. Sej ja na internetnem delu router vmes. Zih lahk vi na routerju/voodu kakšen port zaprete, pa bo delal tko kot more?
Pa sej ni direktn loop. Sej ja na internetnem delu router vmes. Zih lahk vi na routerju/voodu kakšen port zaprete, pa bo delal tko kot more?

OmegaBlue ::
Ne, temu se reče trapasta mrežna povezava na tvoji strani. Če bi imel kak manageable switch ki zna delat z vlani je pa druga stvar.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

MrStein ::
Kaki loop vi vidite ?
Layer 2 loop očitno ni (ker je ruter vmes).
Layer 3 pa spet ne bi smel biti (odvisno od nastavitev...)
Layer 2 loop očitno ni (ker je ruter vmes).
Layer 3 pa spet ne bi smel biti (odvisno od nastavitev...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OmegaBlue: ne vem če je trapasta. Je pa za moj primer edina mogoča. Kako pa lahko ista zadeva na optiki dela? Zihr lahko T-2 kaj nastavi...

jELKO: odgovor T-2ja: "ni možno". Možno je edino na optiki, "ker je dovolj hitra". No, mogoče bi se dalo multicast na internetnem delu omejiti, vendar ne pridem do pravega človeka na T-2ju, da bi ta odgovor dobil.
Tako da, bomo do optike pač čakali po vsakem preklopu petih programov...
Tako da, bomo do optike pač čakali po vsakem preklopu petih programov...

Zeberdee ::
Jaz bi pa imel kombinacijo ŠPORT TV in obadva športkluba. a je res edina varianta, da vzamem oba paketa?

TRIROG ::
A še komu ne dela Babo Violent 2 preko T-2ja ?
name se lahko komot vsi skonektajo, jaz pa ne morem ven niti pod razno ...
ko sem za hec probal preko sosedovega WIFIja, ki ni na T-2 ju je vse delalo normalno ...
je pa to ena taka luštna igrca ...
ko sem za hec probal preko sosedovega WIFIja, ki ni na T-2 ju je vse delalo normalno ...

robbe ::
A še komu ne dela Babo Violent 2 preko T-2ja ?
Imaš nizko varnost ali pa statiko naročeno?

ttommy ::
Najbrž je že bilo kje opisano in enostavno nimam časa,da bi vse nazaj prebiral.....
Mi lahko kdo pomaga-imam router Lyniks WRT 54GL in od ponedeljka naprej T-2.
Problem je v tem,ker imam na modem priklopljene 4 računalnike in ne morejo biti vsi hkrati na internetu,kot so bili prej pri Siolu,routerja pa nikakor ne morem spravit v pogon.
Na Siolu je delalo normalno preko njihovega modema(4 klicne povezave) in preko routerja,ko sem nastavil Ppoe....
Sedaj pa dam DHCP in save settings in pod nobenim pogojem ne deluje povezava.
Imam dinamičen IP in na T-2 še nisem klical.Zdaj bom iz modema vse kable izklopil in samo mojega pustil v routerju(povezanega v modem),če se bo čez noč kaj uredilo.
Poskušal sem tako s Tomato FW,kot z uradnim...
Nisem nek laik glede tega,ampak vseeno ne znam porihtat.
Vesel bi bil vsakršne pomoči.
LP
Mi lahko kdo pomaga-imam router Lyniks WRT 54GL in od ponedeljka naprej T-2.
Problem je v tem,ker imam na modem priklopljene 4 računalnike in ne morejo biti vsi hkrati na internetu,kot so bili prej pri Siolu,routerja pa nikakor ne morem spravit v pogon.
Na Siolu je delalo normalno preko njihovega modema(4 klicne povezave) in preko routerja,ko sem nastavil Ppoe....
Sedaj pa dam DHCP in save settings in pod nobenim pogojem ne deluje povezava.
Imam dinamičen IP in na T-2 še nisem klical.Zdaj bom iz modema vse kable izklopil in samo mojega pustil v routerju(povezanega v modem),če se bo čez noč kaj uredilo.
Poskušal sem tako s Tomato FW,kot z uradnim...
Nisem nek laik glede tega,ampak vseeno ne znam porihtat.
Vesel bi bil vsakršne pomoči.
LP
Gamer

V T-2 modem imej vštekan SAMO router, ne še malo morje mašin. Veliko problemov se reši z branjem navodil za router.

TRIROG ::
Sumimda imaš problem ker si vse IPje pokiril ko si priklopil računalnike
T-2 dodeljuje samo po 2 Ipja naenkrat ... ko pokuriš to kvoto novega Ipja ne moreš dobit dokler ostali ne expireajo ...
poskusi na vseh mašinah ki si jih imel priklopljene napisat v command prompt:
ipconfig /release
to bo dodelejni IP povrnilo v ponovno uporabo ...
potem enostavno priklopi router in počakaj da dobi IP ...
T-2 dodeljuje samo po 2 Ipja naenkrat ... ko pokuriš to kvoto novega Ipja ne moreš dobit dokler ostali ne expireajo ...
poskusi na vseh mašinah ki si jih imel priklopljene napisat v command prompt:
ipconfig /release
to bo dodelejni IP povrnilo v ponovno uporabo ...
potem enostavno priklopi router in počakaj da dobi IP ...

bsslo ::
Sicer pa lahko na tem routerju dolocis enako MAC adreso kot jo imas na enem od racunalnikov.

karafeka ::
StratOS je 30. apr 2008, 14:26:07 napisal
T-2 dodeli na dinamiki samo 3 IP naslove naenkrat - torej modem lahko posreduje le 3 istočasne povezave.
TRIROG pa dva posta višje govori, da samo 2 IP.
KAJ JE ZDAJ RES?
Pa še nekaj....
Če obržiš ISDN in naročnino za telefon od telekoma, ali se še vedno pojavljajo motnje interneta (recimo, kdo telefoniraš, da ti prekine internet ipd), kot je to bilo včasih, ali so to popravili? Mislim, da so vzrok neke prenapetostne zaščite ali nekaj podobnega. Torej, se to še vedno dogaja, ali ne?
T-2 dodeli na dinamiki samo 3 IP naslove naenkrat - torej modem lahko posreduje le 3 istočasne povezave.
TRIROG pa dva posta višje govori, da samo 2 IP.
KAJ JE ZDAJ RES?
Pa še nekaj....
Če obržiš ISDN in naročnino za telefon od telekoma, ali se še vedno pojavljajo motnje interneta (recimo, kdo telefoniraš, da ti prekine internet ipd), kot je to bilo včasih, ali so to popravili? Mislim, da so vzrok neke prenapetostne zaščite ali nekaj podobnega. Torej, se to še vedno dogaja, ali ne?

NavadniNimda ::
Vzrok je bil v škartastih razcepnikih, ki jih je vrli nacioperater turil za T-2. Ker pa je prišel na trg VDSL-2 in je moral nacioperater dati kvalitetnejše razcepnike (saj imajo tudi oni nek kao VDSL-2), so se težave takoj nehale.
Sploh ni potrebno skrbeti.
Na dinamiki dobiš 2 IPje, tretji se pa smatra kot rezervni. Če popapaš vse 3, moraš eno od naprav dati iz omrežja za 24 ur.

Na dinamiki dobiš 2 IPje, tretji se pa smatra kot rezervni. Če popapaš vse 3, moraš eno od naprav dati iz omrežja za 24 ur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()

Ali je možna kombinacija ŠPORT TVja in Športklubov, brez da plačuješ dodatnih 5 € za 2 kanala?

Kaj pa varianta, da vzameš paket samo takrat, ko gledaš Šport TV? ga nato skenslaš... ;D

roCkY ::
Odločili so se poskusit nekaj več zaslužit. Pa če nam je všeč ali ne in kakorkoli se zgovarjajo, da se za uporabnike ne bo nič podražilo. Slednje se bo v primeru T2 kot kaže res izvedlo. cene dodatnih vsebin pa bodo...
Pri nas do hiše pride tudi kabel. Bo pa prek njega TV, če bo bistveno cenejši glede na vsebino! Glede na anketo nedolgo tega imajo tudi pri Siolu zelo podobne ideje.
Pri nas do hiše pride tudi kabel. Bo pa prek njega TV, če bo bistveno cenejši glede na vsebino! Glede na anketo nedolgo tega imajo tudi pri Siolu zelo podobne ideje.

Matheeew ::
Kaj pa varianta, da vzameš paket samo takrat, ko gledaš Šport TV? ga nato skenslaš... ;D
Hehe...ideja ni slaba - vprašanje je le kako so zaščiteni proti takim poskusom. Če se npr. naredi omejitev, da lahko spreminjaš 1x mesečno, potem je velika verjetnost, da tega nihče ne bo izvajal.
Lahko pa poskusiš in poročaš.

kiFni ::
Dolgo nisem spremljal te teme, pa mi povejte kateri ponudnik se trenutno splača za net in TV. Možen je priklop sledečih: amis, siol, T-2.

madmitch ::
Vsi trije so približno enaki, razlike so v detajlih. Enim to šteka, drugim drugo... Karkoli boš vzel, boš povprečno srečen in obenem nezadovoljen.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

DixieFlatline ::
Če maš možnost optike al pa dobrega bakra bi jaz vzel t-2, slika je najboljša, konc meseca pride HBo, maš snemalnik+dobre cene.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

jELKO ::
T-2 bo tekmece udaril pri cenah
Družba T-2, ki bo v tem tednu ponudila še mobilno telefonijo, bo naročnikom znotraj omrežja zaračunavala le naročnino
Vir: www.finance.si

antonija ::
sklepam da iz karkoli-T2 na karkoli-T2.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Kolikor se bere naokoli, znotraj T-2 omrežja - free in naokoli ista cena kot IP telefonija.

Tilen ::
Tudi če je, še to nič ne pomeni. nekateri jo imajo že zelo zelo zelo dolgo napeljano in se ne zgodi nič. Je pa res, da je to prvi zelo pozitiven korak ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

sakal84 ::
"S 17.6. povečujemo največjo možno zračno razdaljo za naročilo storitev prek VDSL na 3000 metrov."
Le v vednost, če je kdo čakal na večje domete vdsla :)
Le v vednost, če je kdo čakal na večje domete vdsla :)

MrStein ::
Hmm hmm. Pa na 3km lahko pričakujem večjo brzino kot na ADSL2+ ?
Torej če imam zdaj ADSL, bi kaj pridobil z VDSL ?
Torej če imam zdaj ADSL, bi kaj pridobil z VDSL ?
Motiti se je človeško.

Tilen ::
Poleg hitrosti in par jeznih sosedov nič kaj posebnega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Nagi Bator ::
Danes, 18.6.08 sem prejel racun T-2 za mesec maj, z rokom placila 18.6.08, toraj danes.
Mislim svasta...
Saj se nekako razumem, da kup reklam, ki je bil zraven v kuverti, verjetno se ni bil nastancan takrat kot racun (9.6.08),
pa je firma pac malo sparala z denerjem za posto, ampak kaj pa ce ne bi pricakoval (zamujajocega) racuna
in bi zagnal reklame v smeti, kot naredim ponavadi?
Me prav zanima, ce se ne bo kdo tam spomnil zaracunat opomina zaradi dan prepozno placanega racuna!?
Bi pa vprasal, ce je se kdo ta mesec prepozno prejel racun ?
Mislim svasta...

Saj se nekako razumem, da kup reklam, ki je bil zraven v kuverti, verjetno se ni bil nastancan takrat kot racun (9.6.08),
pa je firma pac malo sparala z denerjem za posto, ampak kaj pa ce ne bi pricakoval (zamujajocega) racuna
in bi zagnal reklame v smeti, kot naredim ponavadi?

Me prav zanima, ce se ne bo kdo tam spomnil zaracunat opomina zaradi dan prepozno placanega racuna!?
Bi pa vprasal, ce je se kdo ta mesec prepozno prejel racun ?

Jaz sem ga prejel 16. Pa ni se prvič zgodilo, da je račun prišel tik pred rokom.
Mislim, da ne bi bilo nobenih sankcij, v primeru 2-5 dnevne zamude plačila. Sej se da dokazat, datum prejema (poštni žig na kuverti)...
Mislim, da ne bi bilo nobenih sankcij, v primeru 2-5 dnevne zamude plačila. Sej se da dokazat, datum prejema (poštni žig na kuverti)...

JjJjJ ::
ker sem len se mi ne ljubi brati vseh 154 strani...
zanima pa me sledeče:
kako je z razdaljo do centrale in hitrostjo? vem, da je na začetku veliko folka melo probleme s tem...
oddaljenost centrale je 800m, a zadeva(internet, TV ) na takšni razdalji še deluje ok?
na t2 strani je sicer nek graf, pa me zanima, če je verodostojen?
kaka je razlika med vdsl in vdsl2? v smislu kaj mi je omogočeno
kake so pa kaj izkušnje s TV-jem? če je oddaljenost centrale 800m
kolikšna hitrost je potrebna? za dva televizorja...
a HDTV je kul? a to mora tudi sam program podpirat al kak je s tem?
kakšne so izkušnje s pomočjo uporabnikom in na splošno o storitvah? eni se zelo pizdijo na t2, eni so pa kar zadovoljni se mi zdi na prvi pogled... kako to?
hvala za odgovore
zanima pa me sledeče:
kako je z razdaljo do centrale in hitrostjo? vem, da je na začetku veliko folka melo probleme s tem...
oddaljenost centrale je 800m, a zadeva(internet, TV ) na takšni razdalji še deluje ok?
na t2 strani je sicer nek graf, pa me zanima, če je verodostojen?
kaka je razlika med vdsl in vdsl2? v smislu kaj mi je omogočeno
kake so pa kaj izkušnje s TV-jem? če je oddaljenost centrale 800m
kolikšna hitrost je potrebna? za dva televizorja...
a HDTV je kul? a to mora tudi sam program podpirat al kak je s tem?
kakšne so izkušnje s pomočjo uporabnikom in na splošno o storitvah? eni se zelo pizdijo na t2, eni so pa kar zadovoljni se mi zdi na prvi pogled... kako to?
hvala za odgovore

PINki ::
kake so pa kaj izkušnje s TV-jem? če je oddaljenost centrale 800m kolikšna hitrost je potrebna? za dva televizorja...
Sem približno enako oddaljen kot ti pa imam 2xTV in 8/1 mbps. Sinhronizacije je dovolj tako, da mi nikol nč ne šteka.
Drgač pa za 1 TV rabiš 8mb downloada za 2 pa mal manj (nisem čist prepričan).
Sem približno enako oddaljen kot ti pa imam 2xTV in 8/1 mbps. Sinhronizacije je dovolj tako, da mi nikol nč ne šteka.
Drgač pa za 1 TV rabiš 8mb downloada za 2 pa mal manj (nisem čist prepričan).

davudus ::
Pozdravljeni!
Jest sem dobil pogodbo za T-2 ki mi piše da imam samo 1 Mbps zaradi oddaljenosti, piše pa da po ugotovitvi dejanske prepustne linije lahko vzpostavim višjo povezavo, sam jest imam doma 2 mbps pa mislm d se mi ne splača hodt pol na T-2, ker ne vem ali imam lahko kakšne višje povezave pri T-2, a oni ne morejo pogledati še preden ti pridejo priklopt? Sem pa spraševal kje je njihova centrala, pa mi noben ne odgovori pri T-2. Rad bi šel na T-2 sam če bi imel lohk sam 1mbps pa se mi ne splača.
Jest sem dobil pogodbo za T-2 ki mi piše da imam samo 1 Mbps zaradi oddaljenosti, piše pa da po ugotovitvi dejanske prepustne linije lahko vzpostavim višjo povezavo, sam jest imam doma 2 mbps pa mislm d se mi ne splača hodt pol na T-2, ker ne vem ali imam lahko kakšne višje povezave pri T-2, a oni ne morejo pogledati še preden ti pridejo priklopt? Sem pa spraševal kje je njihova centrala, pa mi noben ne odgovori pri T-2. Rad bi šel na T-2 sam če bi imel lohk sam 1mbps pa se mi ne splača.

robbe ::
Ja ne morejo pogledati koliko bi ti šlo max predno te priklopijo. Tistih 1Mb ti lahko skoraj zagotovo zagotovijo. Če imaš zdaj 2Mb, potem mislim da bi šlo tudi pri t-2.
@JjJjJ
Tisti graf na njihovi strani je pa zelo natančen, saj je narisan iz dejanskih sinhronizacijskih vrednostih strank.
Razlika med vdsl in vdsl2 s strani kaj ti je omogočeno je težko reči :) Dvojka je boljša, saj ponavadi z njo dosežeš višjo sinhronizacijo, vendar pa lahko nekaj zgubiš na uplovdu.
HDTV je ql ;) Seveda pa mora kanal to podpirat, trenutno so taki ene 3je.
@JjJjJ
Tisti graf na njihovi strani je pa zelo natančen, saj je narisan iz dejanskih sinhronizacijskih vrednostih strank.
Razlika med vdsl in vdsl2 s strani kaj ti je omogočeno je težko reči :) Dvojka je boljša, saj ponavadi z njo dosežeš višjo sinhronizacijo, vendar pa lahko nekaj zgubiš na uplovdu.
HDTV je ql ;) Seveda pa mora kanal to podpirat, trenutno so taki ene 3je.

pitbul10 ::
OJ,
A to še deluje, da če imaš optiko in TV-ja ne naročenega da lahko gledaš TV kanale na PC - ju?
A to še deluje, da če imaš optiko in TV-ja ne naročenega da lahko gledaš TV kanale na PC - ju?

Vlady ::
OJ,
Ja gledaš stream preko neta... :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vlady ()

KoMar- ::
Vlady, če nimaš pojma, se ne oglašaj. pitbul10: Ja, enim dela, drugim ne - ker so pri T-2ju malomarni in ne izklopijo vsem. Probaj, te nič ne stane

bond007 ::
Kako pa sprobaš to?
Edit: sm že najdu info na t-2 forumu. Me prav zanima koliko je takih, ki nimajo tv naročen, pa jim dela tv na računalniku.
Edit: sm že najdu info na t-2 forumu. Me prav zanima koliko je takih, ki nimajo tv naročen, pa jim dela tv na računalniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()

Vlady ::
Vlady, če nimaš pojma, se ne oglašaj. pitbul10: Ja, enim dela, drugim ne - ker so pri T-2ju malomarni in ne izklopijo vsem. Probaj, te nič ne stane
Ja zakwa pa nebi mogu gledat internet TV???
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

davudus ::
Ja sam mislm d je ADSL čist drugačen kot VDSL, upam da mi bo delal več kot 1MB, bomo vidl.