» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
134 / 241
»»

Medica ::

jaz sem se pa na podjebavanje s strani Sergiota tud navadla... :P in zaničevanja... še mal pa bom še dodala rasizem pa bo....:\

Sergio ::

Seveda sem vedno pripravljen na kakovostno in z argumenti podprto debato, najbrž Medica to tudi ve, razume in spoštuje. Sem tudi pripravljen narediti prvi korak, tako da predlagam, da lepo po točkah, argumentirano, ne-fanbojevsko, in kar se da objektivno, napišeš zakaj bo SiOL boljši.

Na tem forumu nikogar ne zaničujem. Pričakujem pa od svojih sogovornikov nek nivo komunikacije, sicer je težko kam priti.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

iration ::

bolj ko ji omenjamo neko argumentirano debato, manj je argumentirana, sedaj že po ovinkih namiguje, da smo vsi ki nismo die hard siol fani eno leglo rasistov. pač na njenem nivoju debate - ki se ga je več kot očitno navadila na siolovem forumu.

sakal84 ::

Ste prebralai?

SiOL bo od 5.marca ponujal VDSL2 do hitrosti 60/34 do 300m
stran na novice.siol.net

T-2 pohiti ! :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sakal84 ()

Mirč ::

ja 60/30 je ok
kaj pa 1/256 še vedno zasoljena cena vsepovsod
lp

Brane2 ::

Tele nove cene so tako na uč povsem konkurenčne ali boljše od T-2jevih.

Kar se VDSL-2 hitrosti tiče, pa se jaz ne bi prezgodaj veselil. Tudi ta ni vsemogočen in verjetno bodo najvišje hitrosti namenjene srečnežem v ozkem krogu od centrale.
On the journey of life, I chose the psycho path.

darkolord ::

Tele nove cene so tako na uč povsem konkurenčne ali boljše od T-2jevih.

Upoštevati je treba, da so te cene samo DODATEK k osnovnemu paketu... Torej če hočeš 10/10 je to recimo 25 evrov osnovni paket + 40 evrov nadgradnja, kar pa je precej dražje kot pri T-2

CyberPunk ::

Ja, tale njihova terminologija za zavajanje... Nadgradnja. :\ To je tako kot bi v trgovini pisalo, da Fruc stane 45 centov, nadgradnja na 1.5 litra pa 55 centov. Potem pa racunaj, koliko te pride dejansko. :\

Brane2 ::

Že, ampak recimo Trio+VDSL-2 40/20 je tam nekje okrog T-2 40/15 s telefonom in TVjem. Tako na uč v decibelih.

Ni več takih norih razlik, kot so ble včasih...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Mislim, saj ne da mislim sedaj prešaltat kar k T-1, sploh mi ne pade na pamet, da bi se za par beličev več ali manj vezal na koga ali menjal ponudnika, le opažam...
On the journey of life, I chose the psycho path.

rfmw ::

Ker mi modem dela na sami meji delovanja (torej se občasno podre linija - utripa link lučka), me zanima, kako naj spremljam/nadzorujem kolikokrat se linija podre na dan? Morda s kakim programčkom, ki bi na določen interval klical/pingal koga in beležil odzive/zvezo?

Tnx!
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Brane2 ::

Na tvojem mestu bi odprl modem in pobral signal z link LEDice. na ta način boš to še najlažje pobral, ne da bi koga na netu buzoriral s pingi vsakih pet sekund...
On the journey of life, I chose the psycho path.

mitja_i ::

Brez skrbi - kolikokrat ti linija pade točno ve T-2. Pokliči na 0590 00 002 in prijavi tehnično napako.

rfmw ::

@Brane2 ... se vidi, da si hud elektronik>:D drugače pa bi lahko brez poseganja v modem lahko dal fototranzistor nad ledico in beležil utripanje ;)

ok, če T-2 beleži stanje moje linije čez dan, potem vedo za vse izpade.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

TRIROG ::

vse super duper oh in sploh dobrim cenam navkljub ... se mi je SiLOL zameril nadvse s tem ko so me skoraj prepričali da bi se za 500 sit na mesec manj kar zavezal v nov paket za 2 leti ...
ka ste ja nori!? ;)

tko da kar se mene tiče je to še vedno en huuuud minus ... vezava ... pri t-2 se saj ne pocutim kot osel na vrvici ... ampak kot osel ki, ko ga bodo nategnili, lahko komot odvandra stran ... ne pa silol k te nategne pa še plačevati jim moraš potem ...

mal čudna primerjava ...sam ...

perci ::

Zaradi mene je lahko siol 30% cenejši pa ne prešaltam. Osel gre samo enkrat na led.

alienalien ::

Normalno je, da kdor je na T-2 še v nočni mori ne pomisle, da bi se vezal nazaj na Siol:D

novakgre ::

Vse lepo in prav, kar tlele prebiram, sam js mam pa že slabe izkušnje preden mi bodo vse skup uspel priklopit...

-decembra sem izpolnil online pogodbo katero so mi čez cca 3 dni poslal na dom da jo opremim s podpisom

-nato pa se je začelo čakanje in moje neumorno klicanje na T-2 in kasneje še na Telekom

-T-2 je dvakrat poslal poizvedbo, Telekom pa je vedno odgovoril negativno

- prišlo je tak daleč da sem moral plačati priklop Telekomovega ptsn priključka ker če priklop ni delujoč, parica ni primerna za razvez (81EUR in deset delovnih dni čakanja da priklop izvede Telekomova ekipa)

-sestaviti je bilo potrebno novo pogodbo in jo seveda poslati/podpisati sedaj čakam kaj bodo na Telekomu odgovorili glede na to da je priključek aktiven...

-sprašujem se kaj narediti v primeru če bodo tudi tokrat na Telekomu odbovorili negativno, preden sem imel priključen ptsn so na T-2 podali naslednji "ZLAJNAN" odgovor:

"Prejeli smo negativen odgovor o možnosti izgradnje širokopasovnega priključka. T-2 smatra, da nacionalni operater neutemeljeno zavrača večji del poizvedovanj, za kar je na APEK (Agencija za pošto in elektronske komunikacije) sprožil že vrsto postopkov. T-2 je APEK-u že v več primerih dokazal, da so zavrnjene poizvedbe neutemeljene, saj je nacionalni operater priklop širokopasovnega priključka omogočil hčerinski družbi, ki je prav tako ponudnik dostopa do interneta.

Naprošamo vas, da poskusite pridobiti uradni pisni odgovor s strani hčerinske družbe nacionalnega operaterja, kjer je razvidno, da vam omogočajo priklop na primerljive širokopasovne storitve (polno ali skupno razvezan dostop na lastni parici, torej priključek ne sme biti povezan na multipleksne naprave).

Ta odgovor (najbolje je pridobiti pogodbo, ki je podpisana s strani tretjega operaterja) lahko nato dostavite ali pošljete na:
T-2 d.o.o.
Pravna služba
Streliška cesta 150,
2000 Maribor
T-2 bo za vsako kršitev s strani nacionalnega operaterja pisno obvestil APEK in zahteval, da se naročniku omogoči priklop na omrežje T-2, nacionalnega operaterja pa kaznuje skladno z zakonodajo."

-kaj storiti, oziroma na koga se obrniti na APEK-u da bom lahko rešil zadevo v kar se da realnem času, glede na to da že vse skupaj traja nekje tri mesece, pa zglea da bom tud tistih 81 EUR pogo pozabit kajne, vem da nisem edini primer, sledim ta forum

- povejete mi če se splača počakati na T-2, vem da za te stvari ni kriv samo T-2 ampak vseen mal dolgo traja

-upam na najboljše sicer bom primoran poiskati katerega drugega ponudnika interneta in internetne televizije

alienalien ::

Zdaj bo odgovor POZITEVEN samo upam, da si ko si naročil PSTN pri Telekomu omenil, da naj bo priključek primeren za širokopasovni internet. Tako pot kot si ti obral sem jo jaz in ti povem, da sem dobil internet ko je bil Telekomov PSTN aktiven v 19 dneh.

Sergio ::

SiOL VOD

Kh kh.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

alienalien ::

Tisto je bolj Siol VOD(ovod):D

NavadniNimda ::

Prosim, da ste bolj viteški do našega vodilnega alternativnega VoD operaterja.;)

Zgodovina sprememb…

petrusko ::

Še moja (nedokončana) zgodba s T-2.

1) Oddam prijavo 7.2.2007
2) dobim pogodbo 17.2.2007
3) odpošljem pogodbo 26.2.2007
4) včeraj 5.3.2007 me kliče gospa s T-2 če in kdaj lahko pridejo namestiti.
Lokacija Ljubljana-VIČ, skratka, brez teženja, pritiskov, in ne vem še česar koli.

Seveda pa lahko rečem, da težav pri izbiri storitev nisem imel (vem kaj hočem, internet in IP telefonijo), infrastruktura je nova (novogradnja), in celo več, nekatere moje neobičajne želje (pošiljanje pogodbe in ostale dokumentacije na drug naslov, kot je naveden v pogodbi, so brez pripomb upoštevali in jih tudi realizirali.

Skratka, nisem še priključen, ker nočem prej plačevati naročnine preden se vselim (no tudi tudi tukaj so se prilagodili moji želji)

Zaenkrat lahko samo rečem - Bravo T-2, resnično znate upoštevati želje uporabnika.


LP Peter

PS: Seveda si želim in upam da bo kakovost storitve in tudi priklopa tudi tako kakovostna kot prijaznost do stranke.
PSS: o nadaljnem dogajanju bom seveda pridno poročal (vkolikor hrčkom ne bo zmanjkalo papirja)

flier ::

Zanimivo da Medica zdaj nic ne komentira ne VOD ne VDSL2. Me zanima zakaj... >:D

alienalien ::

Zato, ker jim super truper VDSL2 ne vleče dlje kot 300m in VOD je postal vodovod:D

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Am... NavadniNimda... A za T-2 tudi velja zbiranje podpisov interesentov za postavitev DSLAM-a? :8) In koliko jih rabite za VDSL2 DSLAM (pač vas in samo VDSL bolj malo folka pokrije :8))? Hvala! :)

bradek ::

Neverjetno, kaj se dogaja pri nas... najbolje da ostanemo v kameni dobi ob svečah...

Kako se lahko nekdo, ki take stvari počne in pošilja mestne redarje skrbeti za "red na cestah", potem pred kamerami postavlja z "evropsko slovenijo". Vse v imenu stadiona!

Telekom pa še v zadnjih krčih iz obupa poskuša uničiti njegovo edino konkurenco, ki je kadarkoli obstajala. Potem ko ga je ta osramotila na tisoč in en način in dokazala, da jim z znanjem in inovativnostjo ne seže niti do kolen, se poslužujejo umazanih trikov.

Hura za sLOVEnijo?

Hura za potne liste.

ne_kdo ::

da povem se jaz svoje.

net ni delal 3 tedne in katastrofa kaksen odnos tehnikov na t-2. sami smo stopli v stik s telekomom da se je zadeva uredila drugace se danes ne bi imeli interneta. vsekakor so zaradi tritedenskega izpada nastali tudi stroski ki jih bo moral krit t-2 oz. tehnik, ki je osebno odgovoren za to da je posredoval lazne podatke svojim nadrejenim. pravtako sem zahteval pisno porocilo od telekoma in pravtako se ga bom zahteval od t-2 ter na podlagi teh porocil podal pisno pritozbo in reklamacije za povrnitev vseh stroskov ki so nastali.

lp

alienalien ::

In kakšne lažne podatke je posredoval? V celem prispevku ne napišeš čisto nič oprejemljivega, da bi tudi mi izvedeli kako in kaj.

NavadniNimda ::

Am... NavadniNimda... A za T-2 tudi velja zbiranje podpisov interesentov za postavitev DSLAM-a? In koliko jih rabite za VDSL2 DSLAM (pač vas in samo VDSL bolj malo folka pokrije )? Hvala!
Senitel, nihče na svetu še nima VDSL-2 v produkciji, zato ne morem napovedovati, kako je s tem. Načeloma je pa tisto okoli soglasij jasno in velja še naprej. Ko pridejo nekoč nove tehnologije, bodo pokrivale večji prostor in bo lahko več ljudi prešlo na T-2. Ampak ni še rečeno, da se potem že lahko takoj postavi centralo, saj ni vse odvisno od T-2 (v primeru central je tukaj še faktor telekoma, ki ne odobri vedno vseh central iz tega ali onega razloga).

ne_kdo ::

alienalien cisto druge podatke od realnih podatkov je napisal v poroculu (internet deluje pri strani, nazalost internet ni deloval) zato je zadeva bla zakljucena s strani t-2 ceprav internet ni deloval ko je bil tehnik tukaj in ko je odsel. jutri se nameravam se sestat z odgovornimi vsaj tako so mi obljublji in potem bomo videli kaj in kako bomo ukrepali.

lp

antonija ::

A ni tko da moras ti podpisat nakoncu ko tehnik konca.... takrat pogledas ce vse pise OK, ce je kaj narobe lahko takrat popravis...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ne_kdo ::

tukaj je pisalo da ne dela ja in vse. nato pa je v koncnem porocilu napisal da zadeva deluje. zaradi tega se je zadeva zavlekla minimalno 14 dni kar je nedopustno in katastrofalno.

lp

antonija ::

V tem primeru pa doticni tehnik verjetno isce novo sluzbo >:D In prav je tako.8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

NavadniNimda ::

O fak! :8) ;((

alienalien ::

Senitel, nihče na svetu še nima VDSL-2 v produkciji, zato ne morem napovedovati, kako je s tem.


Ima Siol8-O in očitno se bodo zapisali v knjigo rekordev kot prvi, ki jim vse deluje:D

darkolord ::

Ima Siol

Ja, kje?

uporabnik12 ::

Ima univerza v Grazu.

SepoX ::

@ne_kdo - pri meni je tudi t-2 tehnik oz. nekdo spreminjal poročilo. Ko je opravil meritve, sva skupaj pregledala poročilo, jst sem ga podpisal potem pa so, ko sem reklamiral račun, trdili, da piše gor nekaj čisto tretjega (in seveda, da je bila moja krivda in ne od t-2).

Drgač pa za vse t-2-jevce tukaj:
Dejte že zaboga zrihtat eno klinčevo pogodbo z nlb za trajnike!!!

Sem že čisto na koncu z živci, ko so mi zadnje tri mesece na suffer 059000000 timu vztrajno zatrjevali, da imajo z nlb pogodbo, jst odnesem položnico na banko, kjer povejo, da nimajopogodbe:\ in potem mi vaši vrli telefonisti zatrjujejo, da se je verjetno gospa iz banke zmotila (ja, že trikrat), jst pa vsakič izpadem kot kak gumpec, ker težim, da imate pogodbo.

Je pa res, da ste ta teden začel govort celo to, da nimate pogodbe;(

Organizacija in informiranost zaposlenih je res očitno več kot odlična>:D

NavadniNimda ::

Trajnik bo (predvidoma) za aprilske račune.:|

Zlikovec ::

imam eno vprašanje za t-2jevce: kaj se dogaja z vašimi računi? pridejo, ne pridejo, pridejo kopije računov, ... ?
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

SepoX ::

Kaj pa češ pričakovat, če pa cela administracija stoji na študentih al pa so fresh out of kolidž.

mitja_i ::

Administracija T-2 nima nič z računi. T-2 ima za račune podizvajalca...

podbevna ::

No ta podizvajalec ni najboljši...

Jaz nikdar ne vem koliko računov so izpustili, dokler ne dobim opominov.

ne_kdo ::

danes bil na t-2 -ju osebno in pac smo se na 4 oci pogovarjali o problemu ki je dalec od idealnega. prisli smo do nekih sklepov ampak bomo pocakali na jutri (petek) ce bo kaj vec znano oblublen je interventni poseg TS & njihove companije. upam da se bodo zadeve koncno uredile. prevec skode je ze blo povzrocene zarad tega nedelovanja. da se ne menimo o storskih ki so nastali z vsem tem.
vsekakor bom porocal kaj se zgodilo :)

lp

taurennn ::

a kdo ve v kaksnem casu pridejo t2 iskat svojo opremo po razveljevitvi pogodbe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: taurennn ()

alienalien ::

Jo boš mogel pa kar sam lepo dostaviti. Kaj misliš, da se bodo še po Sloveniji vozili in iskali svojo opremo.

ne_kdo ::

ja ce bodo hotli svojo opremo bodo si ze prisli iskat. ce ne pac nic :)

d0rK ::

No ja, update moje situacije.


Po enem letu od priklopa, mnogih pritozbah, zavrnjenih racunih ter drugih zajebancijah, se je konco pr men oglasu T-2jev tehnik.
In ceprov so mi celo leto zatrjeval, da pac ni mozno pri meni imeti visjega uplaoda kot je 680 Kb/s se je tehnikov modem direkt z
omarice (ki je na nasi hisi) sinhroniziral s skoraj 2.5 Mb/s. Kot je v nadaljevanju tehnik odril, je bil problem v hisni napejlavi, saj
saj se je signal razdelil na tri vticnice v hisi.

Eno leto so mi zatrjevali, da je problem v TKjevi infrastrukturi...Ceprav sem jim TOCNO rekel, da naj pridejo zmerit in potrdit to...


Sej zdej sm nekak veseu in razpizden naenkrat....Bom na temu zdrzu do optike...Seveda smo mi na zadnjem mestu. :/

amigo_no1 ::

Že ptički na veji čivkajo , da je potrebno imeti urejeno hišno napeljavo , vendar si kot kaže prelen da bi si to uredil, še posebej če si je v enem letu nisi mogel urediti :\.

Po drugi strani je pa tudi neresno s strani t-2 , da so potrebovali eno leto za obisk njihovega tehnika. A si doma na Marsu :D ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()
««
134 / 241
»»