Forum » Operacijski sistemi » Pohitritev WinXP na starejšem PC-ju
Pohitritev WinXP na starejšem PC-ju
Srachko ::
Pozdravljeni!
Imam sledeči problem. V študentskem domu imam starejši računalnik (Pentium 500 MHz, 192 MB RAM-a, GeForce 2 MMX 32 MB, 20 + 80 GB HDD, 40x/12x/48x CD-RW pogon). Na ta računalnik sem si namestil Windows XP in vse dela lepo in prav. Z namenom, da bi celtno stvar naredil malo hitrejšo sem v Windowsih izklopil vse vizualne učinke in teme. Namestil sem si tudi en programček, ki v določenih časovnih intervalih počisti RAM.
Zanima pa me, če ima še kdo kakšen predlog, kako bi lahko na račun software-a pohitril računalnik?
P.S.: V računalnik lahko namestim 700 MHz Pentiuma in maksimalno 768 MB RAM-a.
Imam sledeči problem. V študentskem domu imam starejši računalnik (Pentium 500 MHz, 192 MB RAM-a, GeForce 2 MMX 32 MB, 20 + 80 GB HDD, 40x/12x/48x CD-RW pogon). Na ta računalnik sem si namestil Windows XP in vse dela lepo in prav. Z namenom, da bi celtno stvar naredil malo hitrejšo sem v Windowsih izklopil vse vizualne učinke in teme. Namestil sem si tudi en programček, ki v določenih časovnih intervalih počisti RAM.
Zanima pa me, če ima še kdo kakšen predlog, kako bi lahko na račun software-a pohitril računalnik?
P.S.: V računalnik lahko namestim 700 MHz Pentiuma in maksimalno 768 MB RAM-a.
I can see clearly now, the brain has gone...
Bakunin ::
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=guide&dId=324
ali pa namesti Windows 2000
http://web.ukonline.co.uk/cook/Win2000.htm
ali pa namesti Windows 2000
http://web.ukonline.co.uk/cook/Win2000.htm
Saladin ::
Raaaaaam.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Azrael ::
Programčki za čiščenje RAMa običajno naredijo več škode kot koristi.
Drugače pa, če hočeš ohraniti hitrost, pazi kaj nameščaš, res namesti samo to kar rabiš. pa bo vse v redu. Če nisi namestil še nič, povej kaj bi rad imel, pa ti bomo svetovali.
Drugače pa če imaš možnost še dodaj RAM, mogoče poskrbi še za najbolj za optimalne nastavitve v BIOSu.
Drugače pa, če hočeš ohraniti hitrost, pazi kaj nameščaš, res namesti samo to kar rabiš. pa bo vse v redu. Če nisi namestil še nič, povej kaj bi rad imel, pa ti bomo svetovali.
Drugače pa če imaš možnost še dodaj RAM, mogoče poskrbi še za najbolj za optimalne nastavitve v BIOSu.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ATI Multi-GPU CrossFire TechnologyOddelek: Novice / Grafične kartice | 3753 (3132) | RejZoR |
» | GeForce 6200 low-end?Oddelek: Strojna oprema | 1461 (1144) | bajro |
» | nVidia izdala ForceWareOddelek: Novice / Grafične kartice | 2745 (2745) | BigWhale |
» | V soboto zvečer nad grafikulje!Oddelek: Novice / Grafične kartice | 1948 (1948) | flipflop |
» | A mogoce ve kdo kira pesem..Oddelek: Sedem umetnosti | 1076 (926) | Matek |