» »

Stare igre na XPjih

Stare igre na XPjih

Bhaaltazar ::

Pred kratkim sem najdu ene par starih iger se iz casa x86tk... Konkretno X-com: terror from the deep... Igro sm normalno instaliral ( iz disket :\ ) vendar problem je da use skupej dela al prehitro, ali steka.... Pri x-com:Apocalypse ( 3jka ) pa zadeve sploh noce pognat pravi da nuca usaj 40 bufferjev pa se nekaj..

Zanima me ali potrebujem za igranje le teh starejsih iger kaki emulator ali je kaksen lazji nacin da bi igral te igre normalno?

Hvala..

B

fahrenGONE ::

Jaz sem rabil DOSBox. Ljubitelji starih avantur pa imajo ScummVM. Poglej se Google z 'running dos games on xp'.

mitja_i ::

DosBox je super, ker ti tečejo igrice realno pri isti hitrosti kot na 386. Tud Xcom ma probleme z hitrostjo procesorjev in ti res priporočam DosBox. Saj je mal zakompliciran za začetnike ampak je vse razloženo v helpu. Da se ga pa tud zelo natančno naštimat.

Bhaaltazar ::

ok sm probal DOSBox in xcom 2 spravu u normalno hitrost pa use... tnx

se nekaj.. opazu sm da "edit" ukaz ne dela... kej ves kako nastimas bufferje pol u configu notr? pa autoexec..? Dos mi je drugac precej domac samo tukej vidim da je mal drugac vseskup u helpu pa nism nc zasledu o editanju datotek..

SasoS ::

dosbox ne uporablja config in autoexec datotek. Nastavitve kot so FILES= in BUFFERS= so harkodirane v sourcu, so pa zadosti visoko nastavljene da ne bi smelo bit problemov. Datoteke lahko editiraš v winsih...ali pa najdi edit.com od dos-a :D.

karafeka ::

V /windows/system32/config.nt dodaš na koncu BUFFERS=40.

za X-com igre maš pa tule en zelo dober forum Xcomufo.com. Tam sem našel nekaj koristnih nasvetov, ko sem pred nekaj leti še igral x-com apocalypse in interceptor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 98 emulator za stare igre

Oddelek: Igre
142390 (1376) Golf_GTI
»

Arsenal

161333 (830) opeter
»

DOSbox in BAT komande

81006 (848) opeter
»

Igre prejšnjega tisočletja - jih še igrate? (strani: 1 2 )

607369 (5398) blaz1233
»

FreeDOS in DOSovske igre?

Oddelek: Operacijski sistemi
152120 (1792) Azrael

Več podobnih tem