Forum » Operacijski sistemi » Prenosni disk
Prenosni disk

Nejc Pintar ::
Nevem ce sem temo uvrstil pravilno, imam pa naslednjo idejo:
Kupil bi si prenosni disk, pa me zanima ce se da da bi mel gor OS, pa bi pac kamorkoli bi prisel uporabljal dolocen PC, zanima pa me ce je to izvedljivo, domnevam da bi se dalo s kaksnim Live Distrom
Kako je potem z instalacijo SW?
Kupil bi si prenosni disk, pa me zanima ce se da da bi mel gor OS, pa bi pac kamorkoli bi prisel uporabljal dolocen PC, zanima pa me ce je to izvedljivo, domnevam da bi se dalo s kaksnim Live Distrom

Kako je potem z instalacijo SW?
Lahko je biti prvi, če si edini!
- premaknil iz Mobilne tehnologije: kopernik ()

ToniT ::
Da se! Na prenosni disk lahko inštaliraš karkoli. Problem pa se pojavi na računalniku. Računalnik mora omogočati boot iz USB-ja. Hitrost niti ni tako problematična. Če pa imaš firewire, pa sploh ne.

desperados ::
kaj pa o drajverjih za ostal software si razmišljal
saj niso vsi računalniki enaki
jst sem mel neko podobno foro na usb ključu
en 50mb linux za po netu brskat, pogledat pošto!!!, vse različne tipe medijev pregledovat, in konec koncev tudi za popravljat (recover) boot ostalih sistemov
al pa kake podatke reševat iz sesutih sistemov
sam je bla pa počasna zadeva
saj niso vsi računalniki enaki
jst sem mel neko podobno foro na usb ključu
en 50mb linux za po netu brskat, pogledat pošto!!!, vse različne tipe medijev pregledovat, in konec koncev tudi za popravljat (recover) boot ostalih sistemov
al pa kake podatke reševat iz sesutih sistemov
sam je bla pa počasna zadeva

Nejc Pintar ::
glede hardware sem razmišljal v Live-distro smeri-ti si imel Damn Small Linux, nekaj podobnega.
Mi pa HW omogoča boot from USB-HDD
Mi pa HW omogoča boot from USB-HDD
Lahko je biti prvi, če si edini!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | reševanje podatkov v LinuxuOddelek: Pomoč in nasveti | 1436 (968) | PacificBlue |
» | Reševanje certifikata iz uničene Win 7 instOddelek: Programska oprema | 769 (576) | ender |
» | Nadomestilo za RIP Linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 1871 (1187) | MrStein |
» | GRUB - namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 1238 (1126) | sleser |
» | Accelerated KnoppixOddelek: Operacijski sistemi | 1141 (988) | ql000 |