Forum » Pomoč in nasveti » HDD fuc
HDD fuc
matevzm ::
Torej, ker mi je umrl peti disk v 10 mesecih bi rad nasel krivca. Najbolj sumljiva sta mi trenutno napajalnik in HotRod.
Kje pri nas se da dobiti napajalnike (trenutno imam navaden 300W) za normalno ceno? Se kje najde kaj nad 300W?
Ima kdo izkusnje z drugimi HDD krmilniki?
Kje pri nas se da dobiti napajalnike (trenutno imam navaden 300W) za normalno ceno? Se kje najde kaj nad 300W?
Ima kdo izkusnje z drugimi HDD krmilniki?
Tomi ::
Nad 300W boš našel bolj težko. Sicer se da naročiti 400W, ampak stanejo 20.000 in jih ni pri nas ( menda neka nemška on-line trgovina jih ima ).
metrodusa.blogspot.com
kmelektronik.de ima precejsnjo izbiro, a ne vem ce sploh posiljajo ven iz Nemcije. Ni pa drago:
LEADMAN 400Watt 129,99 DM
ENERMAX EG465P-VE 431Watt 187,90 DM
dragi so recimo
ENERMAX EG651P-VE 550W 314,99 DM
ce pa ni firma, je cenejsi:
ATX Netzteil 450Watt 139,99 DM
ATX-PFC-Netzteil 550W 190,90 DM
Drugace odsvetujem ogled strani, jaz sem potem vedno slabe volje in obupujem nad nasimi cenami. :P
LEADMAN 400Watt 129,99 DM
ENERMAX EG465P-VE 431Watt 187,90 DM
dragi so recimo
ENERMAX EG651P-VE 550W 314,99 DM
ce pa ni firma, je cenejsi:
ATX Netzteil 450Watt 139,99 DM
ATX-PFC-Netzteil 550W 190,90 DM
Drugace odsvetujem ogled strani, jaz sem potem vedno slabe volje in obupujem nad nasimi cenami. :P
cyber ::
Jao Matevz mogoče te dobim kaj pa vem men je tud včeri crknu drug disk in to po treh mesecih delovanja tko imam zdej fuč dva v osmih mesecih, no luck with hd.
Samo dva... pih, diletanti.. :)))
A sem omenil, da mi ze skoraj umrl (umira) pekac in da ima DVD probleme s seekom? Beat this. (ah, pa avto je crknil, Vespa sploh ne vzge vec po 200 km po pasje dragegem servisu, kjer so tudi spregledali precej resno napako; telefon mi je crknil in sem moral kupiti novega).
No, je pa res, da imam ze ves cas 4 diske v racunalniku, tako da sem lazje dosegel tako stevilko pri sikih. Zakaj se je pokvarilo se vse ostalo pa ne vem.
A sem omenil, da mi ze skoraj umrl (umira) pekac in da ima DVD probleme s seekom? Beat this. (ah, pa avto je crknil, Vespa sploh ne vzge vec po 200 km po pasje dragegem servisu, kjer so tudi spregledali precej resno napako; telefon mi je crknil in sem moral kupiti novega).
No, je pa res, da imam ze ves cas 4 diske v racunalniku, tako da sem lazje dosegel tako stevilko pri sikih. Zakaj se je pokvarilo se vse ostalo pa ne vem.
Nic takega nisem pocel, zato me pa jezi. Se celo racunalnik sem manj ugasal, nikoli s shutdown (ker so bili problemi s hitrimi diski in shutdownom v 98/w2k). Vedno lepo restart in power off, ko se BIOS posta.
Vse kar sem se spomnil sem naredil, da se kaj takega ne bi zgodilo.
Vse kar sem se spomnil sem naredil, da se kaj takega ne bi zgodilo.
miranpozar ::
matevz... pravilno sumiš napajalnik. Mogoče bi pa moral probati z UPS napravo! Pomojem ti lahko nagaja slab tok 220V, ki pride v napajalec!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novega računalnika i7 920 ali Intel Core 2 Quad q9550 ali phenom II x4 940 Blac (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7026 (4005) | bluefish |
» | ohišje in napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 1059 (832) | Airskull |
» | Računalnik za obdelavo zvoka inu slike !?Oddelek: Kaj kupiti | 1414 (1294) | zdravcc |
» | Moj novi računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1077 (747) | AngelOfDeath |
» | napajalnikOddelek: Strojna oprema | 756 (688) | Han |