» »

HBO- preko luže in pri nas

HBO- preko luže in pri nas

leinad ::

Torej HBO je začel preko luže v nedeljo ob 21.00 predvajat premierno serijo Rome(ki je njihova lastna produkcija), na našem HBOju v SLO pa o njej ob tem času ni bilo ne duha ne sluha. A ne bi naj bilo vsepovsod isto, če je to nek resen pay-tv na globalnem nivoju, ne pa da so ameri priviligirani?
  • spremenil: leinad ()

fl0w ::

Ja nekdo še mora zadevo prevest ane :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fl0w ()

Upam, da tisti smajli na koncu res pomeni, da je to zgolj sarkastična pripomba in ne resen komentar.

BigWhale ::

Ameri so tako zelo priviligirani da precej filmov dozivi premiero pri njih, sele kasneje pridejo v evropo. ;)

OMG!!!111!!!111

;>

TheHijacker ::

Nič novega. Saj evropa vedno vidi nanizanke kasneje. Kako je glede legalnosti tega ne bi vedel, ampak v današnjem času si lahko vsak mulc na internetu najde kar išče. Epizode so lahko dobljive že drugi dan po predvajanju in enako je tudi s Rome. Vem, da ni isto kot če gledaš isti trenutek, ko jo predvajajo ampak sam si hitro ustvarim enake pogoje. Vse te episode predvajajo na HDTV televizija in zato je tudi kvalitega odlična. Zvežem na XBOX in ima lastne nadaljevanje enako ažurne kot američani. Alias. 24. CSI NY, CSI Miami, CSI LV, Wanted, Prison Break,... S podnapisi.

Kako legalno je to ne vem ampak čakati da to vidiš na slovenskih televizijah je preveč mučno... Torej se že veselim konec septembra, ko se začnejo nove sezone mojih nadaljevanjk...

Če bom zvečer našel čas si bom ogledal Rome. Berem dobre opise.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

Tukaj se gre za eno in isto pay-tv hišo, ki za iste denarje prodaja preko luže pay-tv kot tukaj.
Pri filmih je takšna praksa že dolgo, čeprav sta novi Batman in War of the worlds nakazala v nasprotno smer s globalno premiero.
Vedno sem bil prepričanja, da se gre za popolnoma isti program kot preko luže, le s podnapisi.

Pa kaj ce gre za eno in isto TV hiso. Saj ni nikjer zapovedano kaj morajo kje in kdaj predvajati... :)

Tako so se pac odlocili. Njim moras tezit.

flipflop ::

Enkrat imajo američani kaj prej, enkrat pa v evropi. Recimo nova Galactica se je najprej predvajala tukaj, potem pa šele v USA.

Vseeno sem mnenja, da bi ponudba morala biti enaka povsod, pri določeni pay-tv hiši. Pri vseh drugih tudi je takšna praksa, v avstriji imajo enak program Premiere kot v Nemčiji, FilmNet in Sky pa tudi če imaš pri nas naročen boš dobil isti spored kot v UK.

roli ::

Hijacker lahko to malo razložiš:
Vse te episode predvajajo na HDTV televizija in zato je tudi kvalitega odlična. Zvežem na XBOX in ima lastne nadaljevanje enako ažurne kot američani. Alias. 24. CSI NY, CSI Miami, CSI LV, Wanted, Prison Break,... S podnapisi.
http://www.r00li.com

TheHijacker ::

V Ameriki je počasi HDTV standard. To ti je TV prenos s 5.1 zvokom s kvaliteto boljšo kot DVD. In če to uporabiš kot source in kompresiraš v DivX/XviD dobiš enako oziroma boljšo kvaliteto slike s odličnim zvokom (tudi če je kompresiran v mp3). Torej XviD (cca. 350 MB po episodi) v 16:9 formatu. Skopiram na strežnik v dnevni. Pri sebi v sobi poženem XBOX in preko mreže streamam na TV v moji sobi preko dekoderja na moje 5.1 zvočnike. Slika lepša kot na PopTV/Slo/KanalA,... zvok boljši kot stereo od televizije s vključenim vuferjem. Zvečer ob osmih se lepo vleževa s punco na kavč in uživava v nadaljevankah en dan po predvajanju v Ameriki. Satelitska kodirana. Kabelska ni šans v našem kraju. SiolTV še ni mogoč. ADSL pa prosto dostopen, ravno tako kot vse te nadaljevanke.

Če so bolj komplicirane za razumet grem na stran forom.com kjer za novejše nadaljevanke vedno dobiš angleške podnapise.

Konec septembra se začnejo nove sezone moje najljubše nadaljevanke CSI (Miami S4, Las Vegas S6 in New York S2) ter Alias S5. V Sloveniji kdo ve kdaj bo to predvajano, meni pa firbec ne pušča miru, da si vse to ne bi pogledal tisti dan ko jaz hočem in ob tisti uri ko si to želim (ne pa ob 23.00 ko gredo tisti, ki imajo zgodaj službo že spat).

Moja jeza na naše TV kanale je že zdavnaj minila. Nič več ne bom klicaril na RTV, kdaj bo ta in ta sezona. Kako je glede HBO ne vem ampak če pravite, da Rome ni bilo sinhrono v Sloveniji potem je enako kot povsod drugje. Sam ostajam pri downloadu. Koliko je legano še enkrat potem da ne vem. Ni ne film in ne igra.

BTW. Rome e1 še nisem pogledal, ker sem imel preveč dela. Če bi bilo na TV bi zamudil. Tako pa lepo čaka na disku in čaka na vplogled ko si sam želim.

Žalostno...
http://www.google.si

HDTV je res pooooocasssssiii standard... pa se to sta vsaj dva razlicna HDTV standarda... ;)

roli ::

Jaz imam tudi nekaj podobnega.
Pač preko mule dobim del serije in ga potem na XBOXu lepo pogledam.
Ena serija zavzame okol 300 MB.

Satelitska kodirana. Kabelska ni šans v našem kraju. SiolTV še ni mogoč. ADSL pa prosto dostopen, ravno tako kot vse te nadaljevanke.

Pri nas isto.

Samo je nadležno čakat en teden za vse dele.
http://www.r00li.com

roscha ::

Satelitska kodirana..

Mnja. Načeloma je ja. Tako kot je načeloma cuzanje wareza z interneta prepovedano.

Drugače pa je na SAT kar nekaj stvari trenutno gledljivih. Od oka ene 200 kodiranih programov se da videt. Samo španski paket ima 80 programov, in še poljski paket, pa Francozi, ter še sem ter tja kak program... Se kar nabere. Je pa res da ni več toliko kot pred kake dvemi leti, ko je bilo v resnici razbito prav vse kar je kodiranega sploh bilo. Ne vem enih 500-800 kodiranih kanalov prek prasta. To so bili cajti ja :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Serije (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6311600 (2301) opeter
»

Katere TV serije trenutno spremljate? (strani: 1 2 )

738344 (6324) Gapi
»

CSI + CSI: Miami + CSI: NY

252164 (1090) BigWhale
»

Kaj se nej gledam od TVserij?

393966 (2597) C4rtm4n
»

C.S.I. softweare (fikcija ali bolana resničnost ?!??)

Oddelek: Loža
111322 (1054) sketch

Več podobnih tem