Forum » Pomoč in nasveti » Generic Host Procces mi zavira povezavo
Generic Host Procces mi zavira povezavo
nuclear ::
Preden začnem pisat, bi povedal, da sem že usal google in poskušal patchat, vendar patcha več ne najde oz stran na mikrosoftu ne obstaja. Torej:
Po nekaj časa se mi odpre da je napaka z Generic Host Process. In takrat mi povezavo čisto zapre. Nič ne morem delat, ne na net nič.
Bi mi lahko kaj svetovali?
Po nekaj časa se mi odpre da je napaka z Generic Host Process. In takrat mi povezavo čisto zapre. Nič ne morem delat, ne na net nič.
Bi mi lahko kaj svetovali?
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
zdi sem ida sm fasu: SDBOT-P WORM
a je kakšen poseben remover?
a je kakšen poseben remover?
rdriv.sys mi skos javlja da je našel, kako se obvarovati rdriv.sys virusa?
ok k ste bli tko prjazni in mi pomagal, bom js napisu, če bo še kdo imel težave.
Najprej izklopite system restore.
Downloadajte killbox in najdite v c:\windows\system32\rdriv.sys ter obkljukajte kill on reboot. Nato si priskrbite ewido(najboljši anti-spyware/antivirsu prog), ter updatajte verzijo virus datotek.
v safe mode nato odprete regedit: zbrišete vse z imenom rdriv in wscsvc. Preglejte računalnik z ewidom(našel vam bo še program, ki usvraja rdriv.sys, in pa virusov backup rdriv.sys če se slučajno znebite v system32, da se povrne nazaj). Po tem bo račualnik čist. Rebootajte v normal mode, vklopit system restore.
Kaj virus stori: rdriv.sys je sdbot, to pomeni da ste rootkitani. Lahko dostopajo v vaš računalnik, se povezujejo na ircnet, uporabljajo vas v ddos napadih in podobno.
PS: nobena antivirus stran še nima pametnega pojasnila kako se znebiti tega črva.
Najprej izklopite system restore.
Downloadajte killbox in najdite v c:\windows\system32\rdriv.sys ter obkljukajte kill on reboot. Nato si priskrbite ewido(najboljši anti-spyware/antivirsu prog), ter updatajte verzijo virus datotek.
v safe mode nato odprete regedit: zbrišete vse z imenom rdriv in wscsvc. Preglejte računalnik z ewidom(našel vam bo še program, ki usvraja rdriv.sys, in pa virusov backup rdriv.sys če se slučajno znebite v system32, da se povrne nazaj). Po tem bo račualnik čist. Rebootajte v normal mode, vklopit system restore.
Kaj virus stori: rdriv.sys je sdbot, to pomeni da ste rootkitani. Lahko dostopajo v vaš računalnik, se povezujejo na ircnet, uporabljajo vas v ddos napadih in podobno.
PS: nobena antivirus stran še nima pametnega pojasnila kako se znebiti tega črva.
Robert ::
Imel sem isti problem, ki sem ga rešil tako, da sem še enkrat naložil Windows XP Pro pod funkcijo Repair (pač je trajalo malo dlje)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | atikmdag.sys - rabim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6014 (4497) | The Player |
» | Kako odstraniti JETSWAP - safesurf.exe, safeguard.exe, jet.exe in up.exeOddelek: Informacijska varnost | 1307 (1129) | poweroff |
» | Virus - Trojanc :SOddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (1176) | T-Mac |
» | Navapqwa.exe ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1915 (1695) | ScorpionX |
» | Problemi z virusiOddelek: Pomoč in nasveti | 742 (685) | ERGY |