» »

[C++] polja

[C++] polja

erik1234 ::

Mene pa zanima, če mi kdo lahko pove kaj ta naloga od mene zahteva:
Napišite program, ki najprej vpiše tridimenzionalno polje z dimenzijami M x N x L, nato ploskve sortira po tretji koordinati glede na srednjo vrednost elementov ploskve. Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.

hvala že vnaprej
Nikoli ne reci nikoli

Tutankhamun ::

Jest bom sam ugibal, k je mal čudn napisan.

Recimo da je M-širina, N-višina, L-globina

Ena ploskev je verjetno mišlena kot M x N, Takih ploskev je pa L. Usaka ploskev ima M x N elementov. Srednja vrednost ploskve se zračuna tako da sešteješ vrednosi v vseh elementih ene ploskve in deliš z številom elementov na eni ploskvi (M x N).
In ker za vsako ploskev dobiš eno srednjo vrednost, te ploskve sortiraš od najmanjše proti največji srednji vrednosti. Primer:

Če je srednja vrednost prve ploskve(L = 0) 2, srednja vrednost druge ploskve(L = 1) 1, moreš prvo ploskev premaknt tja kjer je druga, drugo pa tja kjer je bila prva.
Uf kako sm zakompliciru.:8)

Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.

Potem pa uzameš, da je ploskev L x N, M pa kot globina.
Potem pa uzameš prvo ploskev [L][N][0], In najprej to izpišeš, potem [L][N][1]...

Upam da si me zastopu. Prov mogu sm mal napet možgančke :D , da sm nalogo upam da zastopu:)
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

erik1234 ::

Super! Hvala, da si si vzel čas in mi razložil to nerodno zastavljeno nalogo. Upam, da ti bom jaz tudi kdaj lahko pomagal...

LP
Nikoli ne reci nikoli

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izračun normale v C++ in povezava z Excelom

Oddelek: Programiranje
141616 (1266) primoz4p
»

Monty Hall problem, 4 vrata

Oddelek: Šola