Forum » Programiranje » [C++] polja
[C++] polja
erik1234 ::
Mene pa zanima, če mi kdo lahko pove kaj ta naloga od mene zahteva:
Napišite program, ki najprej vpiše tridimenzionalno polje z dimenzijami M x N x L, nato ploskve sortira po tretji koordinati glede na srednjo vrednost elementov ploskve. Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.
hvala že vnaprej
Napišite program, ki najprej vpiše tridimenzionalno polje z dimenzijami M x N x L, nato ploskve sortira po tretji koordinati glede na srednjo vrednost elementov ploskve. Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.
hvala že vnaprej
Nikoli ne reci nikoli
Tutankhamun ::
Jest bom sam ugibal, k je mal čudn napisan.
Recimo da je M-širina, N-višina, L-globina
Ena ploskev je verjetno mišlena kot M x N, Takih ploskev je pa L. Usaka ploskev ima M x N elementov. Srednja vrednost ploskve se zračuna tako da sešteješ vrednosi v vseh elementih ene ploskve in deliš z številom elementov na eni ploskvi (M x N).
In ker za vsako ploskev dobiš eno srednjo vrednost, te ploskve sortiraš od najmanjše proti največji srednji vrednosti. Primer:
Če je srednja vrednost prve ploskve(L = 0) 2, srednja vrednost druge ploskve(L = 1) 1, moreš prvo ploskev premaknt tja kjer je druga, drugo pa tja kjer je bila prva.
Uf kako sm zakompliciru.
Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.
Potem pa uzameš, da je ploskev L x N, M pa kot globina.
Potem pa uzameš prvo ploskev [L][N][0], In najprej to izpišeš, potem [L][N][1]...
Upam da si me zastopu. Prov mogu sm mal napet možgančke , da sm nalogo upam da zastopu
Recimo da je M-širina, N-višina, L-globina
Ena ploskev je verjetno mišlena kot M x N, Takih ploskev je pa L. Usaka ploskev ima M x N elementov. Srednja vrednost ploskve se zračuna tako da sešteješ vrednosi v vseh elementih ene ploskve in deliš z številom elementov na eni ploskvi (M x N).
In ker za vsako ploskev dobiš eno srednjo vrednost, te ploskve sortiraš od najmanjše proti največji srednji vrednosti. Primer:
Če je srednja vrednost prve ploskve(L = 0) 2, srednja vrednost druge ploskve(L = 1) 1, moreš prvo ploskev premaknt tja kjer je druga, drugo pa tja kjer je bila prva.
Uf kako sm zakompliciru.
Tako modificirano polje izpiše po ploskvah druge koordinate.
Potem pa uzameš, da je ploskev L x N, M pa kot globina.
Potem pa uzameš prvo ploskev [L][N][0], In najprej to izpišeš, potem [L][N][1]...
Upam da si me zastopu. Prov mogu sm mal napet možgančke , da sm nalogo upam da zastopu
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
erik1234 ::
Super! Hvala, da si si vzel čas in mi razložil to nerodno zastavljeno nalogo. Upam, da ti bom jaz tudi kdaj lahko pomagal...
LP
LP
Nikoli ne reci nikoli
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izračun normale v C++ in povezava z ExcelomOddelek: Programiranje | 1616 (1266) | primoz4p |
» | Monty Hall problem, 4 vrataOddelek: Šola | 4702 (4023) | Jst |
» | Rubik's cube - algoritemOddelek: Programiranje | 3310 (2854) | urosz |
» | Problem škatel (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 3794 (2891) | svit |
» | čuden c++ program-PomočOddelek: Programiranje | 1251 (1054) | ql000 |