Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
shadeX ::
markosismis je izjavil:
Pozdravljeni,
tudi jaz bi potreboval vašo pomoč. Torej, potreboval bi prenosnik za tam nekje med 700-1000EUR (boljše če je manj). Prenosnik naj ne bo prevelik.
Prenosnik bo namenjen predvsem:
- brskanju po spletu,
- veliko pisanja v MS Wordu (torej predvidevam da bi bilo dobro imeti dobro tipkovnico),
- občasni izdelavi terminskih planov v MS Projectu
- občasno delo v AutoCAD programu (zaenkrat), čez kakšen mesec ali 2 pa se imam namen začeti UČITI tudi risanja (sam) v preostalih programih kot so: Revit in AutoCAD Civil 3D
Prenosnik bo dostikrat povezan tudi na zunanji monitor, natančneje DELL U2515H
hvala
lp
Lahko kaj takega.
- Odzivnost pri vsakodnevnih opravilih - SSD (Check)
- Ni prevelik (Check)
- Zunanja grafična kartica za 3D obdelavo (Check)
- 12GB Ram-a (Check)
- HDMI / VGA izhod za priklop dodatnega monitorja (Check)
Praktično nimaš nekih hudih zahtev. Vsak nov prenosnik bi zmogel to poganjat kar potrebuješ.
Če ti znamka ne ustreza lahko pogledaš ekvivalentnega (samo naj ne bo HP).
markosismis ::
Kako pa je kaj z Lenovo Thinkpadi? njihova tipkovnica mi je izjemno dobra.
Mogoče še kdo kakšen predlog?
Računalnik je drugače lahko tudi iz tujine - Mindfactory ali kaj temu podobnega (že naročeval in bil izjemno zadovoljen). Je pa res da ne vem kako je potem z garancijo.
Mogoče še kdo kakšen predlog?
Računalnik je drugače lahko tudi iz tujine - Mindfactory ali kaj temu podobnega (že naročeval in bil izjemno zadovoljen). Je pa res da ne vem kako je potem z garancijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markosismis ()
fujtajksel ::
Thinkpadi... se precej drago prodajajo, pa zadnja leta jih niso tolk hvalili kot včasih. Tji imajo le U proce, HQ samo v P.
CitroX ::
@Tomson
@Han
700€ bi bilo čisto sprejemljivo.
Večinoma gledam refurbished na so-doo. Tudi Vaio je od tam, deloval je 6 let vsak dan. Pregrevanje ga je pojedlo - verjetno kakšni spoji popustijo čez par minut.
Glede probookov: v službi imamo enih par 450 15". Saj so ok v mnogih pogledih dokler barv ne portebuješ.
Barve so popolna katastrofa, kar opaziš pri fotografijah. Da ne rečem, da sem preizkusil na igrici z našo pupo, ko je morala nekja barvati. Vprašala me je, katera je oranžna (presenečen) in sem pogledal ... tudi jaz nisem ugotovil katera je. Pa moja draga tudi ne. Po svetlosti sva ugotovila.
Glede velikosti pa - sedaj imam tudi starejši zunanji monitor, vendar sem slike raje porihtal na vaiotu, ker je slika bistveno boljša.
Kako je to s paneli, pa ne vem. Vaio ima "VAIO Display Premium" verjetno TFT panel? Velikost je precej nenavadna 16,4 in HD.
Ne bi rad na slabše.
gledal sem celo HP EliteBook 840 G3
http://www.so-doo.si/index.php?route=pr...
ki je 14", samo je disk ulra mali, cena pa ne ravno.
Imajo tudi "lepega" 850, samo je, ne moreš verjeti, resolucija 1366x768.
Probook 470 sem že imel v mislih, samo nisem imel možnosti v živo pogledati. Velikost je še najboljša, ker ne mislim veliko prenašati mašine. Skrbel me je zaslon in HP barve.
Medion? Nekako me melo skrbi. Računalnik pri doma nas deluje vsak dan več ur.
@Han
700€ bi bilo čisto sprejemljivo.
Večinoma gledam refurbished na so-doo. Tudi Vaio je od tam, deloval je 6 let vsak dan. Pregrevanje ga je pojedlo - verjetno kakšni spoji popustijo čez par minut.
Glede probookov: v službi imamo enih par 450 15". Saj so ok v mnogih pogledih dokler barv ne portebuješ.
Barve so popolna katastrofa, kar opaziš pri fotografijah. Da ne rečem, da sem preizkusil na igrici z našo pupo, ko je morala nekja barvati. Vprašala me je, katera je oranžna (presenečen) in sem pogledal ... tudi jaz nisem ugotovil katera je. Pa moja draga tudi ne. Po svetlosti sva ugotovila.
Glede velikosti pa - sedaj imam tudi starejši zunanji monitor, vendar sem slike raje porihtal na vaiotu, ker je slika bistveno boljša.
Kako je to s paneli, pa ne vem. Vaio ima "VAIO Display Premium" verjetno TFT panel? Velikost je precej nenavadna 16,4 in HD.
Ne bi rad na slabše.
gledal sem celo HP EliteBook 840 G3
http://www.so-doo.si/index.php?route=pr...
ki je 14", samo je disk ulra mali, cena pa ne ravno.
Imajo tudi "lepega" 850, samo je, ne moreš verjeti, resolucija 1366x768.
Probook 470 sem že imel v mislih, samo nisem imel možnosti v živo pogledati. Velikost je še najboljša, ker ne mislim veliko prenašati mašine. Skrbel me je zaslon in HP barve.
Medion? Nekako me melo skrbi. Računalnik pri doma nas deluje vsak dan več ur.
Han ::
Vzameš HP ProBook 470, ki ima v opisu FullHD IPS ekran. Če barve ne bodo ok, ga vrneš in iščeš naprej...
weasel ::
Kakšen je pa zaslon? Glede na to, da dela v Premiere, jaz pa bi bolj rabil Photoshop+Lightroom, me zanima, če je dovolj kvaliteten za obdelovanje slik/videov? Je zadovoljna?
Za grafično obdelavo je super ampak vsaj jaz na dolgi rok na zaslonu od prenosnika težko delam.
Tako da tudi ona dela na dodatnem namenskem monitorju. Pač 17" je dokaj majhna zadeva in ne moreš 10 ur buljit v tako majhen zaslon in "matrat" oči in tudi tebi to odsvetujem.
Dodaten plus je tudi to da komot priklopiš dva monitorja (skupaj imaš torej 3).
Drugače, če ti tako delo ustreza je odgovor pritrdilen. Zaslon kar se tiče svetlobe, barv in resolucije je super, ampak ja, je majhen.
Super hvala. Ja, saj imam jaz tudi externega 24", ampak vcasih ga ni pri roki :) Aja, se glede baterije me zanima. Ni ravno velike kapacitete, jo je imela priloznost stestirat?
J-ronimo ::
Vprašanje "velikost zaslona vs. resolucija"
Kakšno je mnenje glede resolucije 1600x900 na 14"? Ali je opazna razlika v primerjavi s FHD?
Za 15" mi je manj kot FHD nesprejemljivo. Podobno velja tudi za 14" ali manjša velikost zaslona naredi razliko?
Kakšno je mnenje glede resolucije 1600x900 na 14"? Ali je opazna razlika v primerjavi s FHD?
Za 15" mi je manj kot FHD nesprejemljivo. Podobno velja tudi za 14" ali manjša velikost zaslona naredi razliko?
Verma ::
kakšna je razlika med tema dvema PC-jema? Po specifikacijah sta povsem enaka, cena in model pa se razlikuje.
HP Probook 450 G4
https://www.cyberport.de/?DEEP=1C23-AAS...
HP 15-bs021ng
https://www.cyberport.de/?DEEP=1C24-5UP...
Danes bom enega naročil, pa ne vem ali se splača dati par € več....
HP Probook 450 G4
https://www.cyberport.de/?DEEP=1C23-AAS...
HP 15-bs021ng
https://www.cyberport.de/?DEEP=1C24-5UP...
Danes bom enega naročil, pa ne vem ali se splača dati par € več....
Nobenega se ne splača kupit. Oba imata le počasen HDD in slab FHD ekran (eno najslabših TN izvedb).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
mihi81 ::
Lep pozdrav
Za starše iščem prenosnik, za gledanje filmov in srfanje po netu..
Pa me zanima ali bi bilo tohttps://www.nakupovanje.net/izdelki/rac... ok zadeva.
Vem da ni prenosnik zanima pa me vseeno kako se obnese?
Druga možnost je https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...
Če bi se odločali med temi, kaj izbrati??
Lp
In hvala
Miha
Pa me zanima ali bi bilo tohttps://www.nakupovanje.net/izdelki/rac... ok zadeva.
Vem da ni prenosnik zanima pa me vseeno kako se obnese?
Druga možnost je https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...
Če bi se odločali med temi, kaj izbrati??
Lp
In hvala
Miha
Bolj slabo, ker ima le navaden trdi disk. Acer je pa tudi ena srednja žalost za to ceno.
https://www.mimovrste.com/multimedijski...
Za to je dovolj prenosnik za 300€ in vgrajenim SSD-jem. Razen če ni še kakšnih drugih zahtev kot so večji ekran, kvalitetno ohišje itd.
Aja, se glede baterije me zanima. Ni ravno velike kapacitete, jo je imela priloznost stestirat?
Na "battery saver" power planu nekaj več kot 4 ure (zmanjšan CPU, display brightness,..). Drugače na balanced nekje 3-4.
Seveda to ne šteje igranje iger, ampak pisarniško delo (brskanje, pisanje v word, photoshop,..).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
@Han in kaj se potem priporoča v rangu do nekje 650€? Bi takoj vzel kakšnega Zenbooka, pa so čisto nerealne cene za kar ponuja...
goldi1704 ::
Tale Medion iz Hoferja me ne navduši. 120€ dražja zadeva za generacijo slabši i5 procesor, 2GB manj RAM-a in manj priključkov. Poleg tega pa je v ceni še Win 10 Home, ki ga ne rabim.
Glede na ceno se mi zgoraj omenjen HP še zmeraj zdi boljši, pa še že kupljen SSD dam notri in bi moral bit za nekaj časa. Škoda mi je samo, ker se trenutno vsi laptopi z novim i5 8250U procesorjem prodajajo z Win 10 Professional sistemov in je zaradi tega cena 200€ dražja kot brez njega.
Glede na ceno se mi zgoraj omenjen HP še zmeraj zdi boljši, pa še že kupljen SSD dam notri in bi moral bit za nekaj časa. Škoda mi je samo, ker se trenutno vsi laptopi z novim i5 8250U procesorjem prodajajo z Win 10 Professional sistemov in je zaradi tega cena 200€ dražja kot brez njega.
Slabo primerjaš. Za 120 eur več od črnega plastik-fantastik HP 15-bs021ng dobiš pri Akoyi neprimerno boljši IPS ekran, 128 GB M.2 SSD, dodatno hitrejšo grafiko 940MX, licenčni Windows 10, splošno boljšo kvaliteto in 3 leta slovenske garancije. Po potrebi lahko zamenjaš oba diska in spomin, generacijo starejši procesor pa je največ 10% počasnejši, kar se v praksi praktično ne opazi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Tomson ::
@Verma
Lenovo E570 je tudi ena boljših opcij do 700€ z IPS zaslonom ... Test na notebookcheck. Če nad Medionom nisi navdušen je tole bestbuy, če ti kvaliteta zaslona kaj pomeni.
Lenovo E570 je tudi ena boljših opcij do 700€ z IPS zaslonom ... Test na notebookcheck. Če nad Medionom nisi navdušen je tole bestbuy, če ti kvaliteta zaslona kaj pomeni.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
naepc ::
Rabil ga bom za seminarske naloge in diplomsko delo. Je TN panela, zanima me samo ali je vreden nakupa?
Rabil ga bom za seminarske naloge in diplomsko delo. Je TN panela, zanima me samo ali je vreden nakupa?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: naepc ()
A obstaja kaj z i7 HQ procesorjem, GTX 1050 (ali vec), vsaj 8GB RAM-a, do 15.6" pa, da ni navzven kricece rdec gamerski laptop (torej, da ne izgleda gamerski)?
Gledam Dell XPS 15, pa so po komentarjih zelo problematicni (blue screens, nekompatibilnost driverjev, coil whine).
Specsi so taksni, ker ga potrebujem za programiranje in vsaj kaksen GTA 5 mora biti zmozen poganjat. Uporabljal bi dual boot (Ubuntu + Windows).
Cena do 1700E.
Kaksen nasvet? Lahko je tudi iz tujine.
Sem se odločil, da počakam Dell Inspiron 15 7577, da pride v SLO, in nato izberem najbolj primernega.
Nejkoy ::
A obstaja kaj z i7 HQ procesorjem, GTX 1050 (ali vec), vsaj 8GB RAM-a, do 15.6" pa, da ni navzven kricece rdec gamerski laptop (torej, da ne izgleda gamerski)?
Gledam Dell XPS 15, pa so po komentarjih zelo problematicni (blue screens, nekompatibilnost driverjev, coil whine).
Specsi so taksni, ker ga potrebujem za programiranje in vsaj kaksen GTA 5 mora biti zmozen poganjat. Uporabljal bi dual boot (Ubuntu + Windows).
Cena do 1700E.
Kaksen nasvet? Lahko je tudi iz tujine.
Sem se odločil, da počakam Dell Inspiron 15 7577, da pride v SLO, in nato izberem najbolj primernega.
Tudi sam iščem točno to + Adobe Premiere. In pa, da prenosnik ni plastik fantastik.
Curly ::
https://www.markoshop.si/prenosniki/318...
Tole bi vama mogoce istrezalo? Sem gledal tole, se mi zdi da ima kar zmogljiv sistem, pa se izgleda normalno. Kaj se vam zdi.
P.s. ven prihajajo novi intel procesorji, a naj bi to v kratkem vplivalo tudi na cene prenosnikov?
Tole bi vama mogoce istrezalo? Sem gledal tole, se mi zdi da ima kar zmogljiv sistem, pa se izgleda normalno. Kaj se vam zdi.
P.s. ven prihajajo novi intel procesorji, a naj bi to v kratkem vplivalo tudi na cene prenosnikov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Curly ()
Kar drag, pa SATA SSD namesto boljših PCI-e. Ampak po drugi strani dosti bolj "civiliziran". Težko je izbrati prenosnik, ni popolne kombinacije. :)
Kaj pa Acer Nitro V7 593G? Test ... Lahko iz prakse potrdim da gre za odličen prenosnik, od performansa do kvalitete izdelave. Od 1.300€ dalje ...
Intel Core i7-7700HQ
8GB DDR4 RAM
512GB SSD
NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB)
15.6", 1920x1080, non-glare, IPS
Windows 10 Home 64bit
4450mAh baterija
2.60kg
Intel Core i7-7700HQ
8GB DDR4 RAM
512GB SSD
NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB)
15.6", 1920x1080, non-glare, IPS
Windows 10 Home 64bit
4450mAh baterija
2.60kg
YuriY ::
Pozdravljeni!
Kupujem poceni prenosnik za občasno gledanje filmov in internet. Želje so SSD (ni nujno) in pa IPS, velikost 15.6". Ali je možno kaj takega dobiti do 500EUR?
Kupujem poceni prenosnik za občasno gledanje filmov in internet. Želje so SSD (ni nujno) in pa IPS, velikost 15.6". Ali je možno kaj takega dobiti do 500EUR?
Do 500€ edino pri Hoferju Medion Akoya, lahko prevereš če je še kje na zalogi, v tem smislu. Pa imaš še manevrski prostor za nakup 250GB Samsung 850 EVO SSDja, pa si skupno na 500€. Ne gre sicer za čistokrvni IPS zaslon kot sicer pri prenosnikih, ki se začnejo proti tisočaku, je pa vsekakor dosti boljši od klasičnih TN zaslonov.
Ta hip bi še naj bil dobavljiv Dell Latitude E5550, precej dober 15.6" prenosnik z IPS zaslonom (bi osebno še preveril da tudi ta model ima IPS zaslon, glede na notebookcheck sicer je, ampak pri toliko izvedbah modelov je vse mogoče) in SSDjem za 560€!
Ta hip bi še naj bil dobavljiv Dell Latitude E5550, precej dober 15.6" prenosnik z IPS zaslonom (bi osebno še preveril da tudi ta model ima IPS zaslon, glede na notebookcheck sicer je, ampak pri toliko izvedbah modelov je vse mogoče) in SSDjem za 560€!
p0ki ::
Zdravo,
Iščem prenosnik za okoli 1000€ (lahko tudi malce več ali pa manj). Uporabljal se bo predvsem za brskanje, občasno tudi kakšen špil in delo (dokumenti, slike itd). Predvsem mora biti odziven. Malo sem že out, nisem nekaj časa spremljal razvoja in me je čas povozil.
Iščem prenosnik za okoli 1000€ (lahko tudi malce več ali pa manj). Uporabljal se bo predvsem za brskanje, občasno tudi kakšen špil in delo (dokumenti, slike itd). Predvsem mora biti odziven. Malo sem že out, nisem nekaj časa spremljal razvoja in me je čas povozil.
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
YuriY ::
Do 500€ edino pri Hoferju Medion Akoya, lahko prevereš če je še kje na zalogi, v tem smislu. Pa imaš še manevrski prostor za nakup 250GB Samsung 850 EVO SSDja, pa si skupno na 500€. Ne gre sicer za čistokrvni IPS zaslon kot sicer pri prenosnikih, ki se začnejo proti tisočaku, je pa vsekakor dosti boljši od klasičnih TN zaslonov.
Aha aha, hvala. Pa da vprašam še nekaj, kaj pa kupiti v primeru da želim 17" laptop? Zahteve so full HD (obvezno), po možnosti IPS ter SSD. Budget seveda nekoliko višji, ampak me zanima kaj je najceneje pa da ustreza tem zahtevam?
luuxiii ::
Živjo za sestrično iščem laptop do 550€. Uporabljala ga bo za šolo/faks facebook in photoshop (sama se malo uči)
Hvala za predloge :)
Hvala za predloge :)
lojze8 ::
Prosim za komentar spodaj navedenega prenosnika ali še kaj je vredno kupiti za okoli 1000€
ASUS K756UQ-T4334D i7-7500U/12GB/SSD 256/1TB/17,3''FHD LED/GF 940MX/DOS (90NB0C31-M03740)
ASUS K756UQ-T4334D i7-7500U/12GB/SSD 256/1TB/17,3''FHD LED/GF 940MX/DOS (90NB0C31-M03740)
Prosim za komentar spodaj navedenega prenosnika ali še kaj je vredno kupiti za okoli 1000€
Gledal sem pa tudi tega:
https://www.electronic4you.si/asus-rog-...
BivšiUser2 ::
Tega drugega ne glej,ker nima ne ssdja, ne realnega OSa.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
BivšiUser2 je izjavil:
Tega drugega ne glej,ker nima ne ssdja, ne realnega OSa.
Res nima ssdja, vendar ima prostor za M2 kartico, ima pa free DOS
Map ::
Ogledujem si Dell Precision 5520 in Lenovo ThinkPad P serijo. Sicer mi je zaradi kompaktnosti Dell vseeno malce bolj všeč, ampak vseeno, katerega izbrat? Oba sta prestala MIL-SPEC test, specifikacije so podobne, cena tudi.
A jih lahko v Sloveniji kupim preko kakega konfiguratorja, tako kot je to možno v US?
A jih lahko v Sloveniji kupim preko kakega konfiguratorja, tako kot je to možno v US?
Živjo kaj menite o tem prenosniku?
https://www.markoshop.si/prenosniki/119...
ZASLON: 15.6", UHD, IPS, LED Osvetlitev, Bleščeč (3840x2160), Touch Screen + HD Kamera
VEZNI NABOR: Intel HQ87 Express
PROCESOR: INTEL Core i7 4720HQ 2,6GHz (3,6GHz Turbo), 6MB, HT (štiri-jedrni)
SPOMIN: 12GB 1600MHz PC3-12800 DDR3L (največ 12GB)
SSD POGON: 128GB m.2 SATA3
TRDI DISK: 1TB (1000GB) SATA3 5400rpm
OPTIČNI POGON: Brez, Čitalec kartic 2-v-1
GRAFIKA: nVidia GeForce GTX 960M 2GB GDDR5
MREŽA: Priložen USB 2.0 -> RJ45 LAN adapter
BREZŽIČNE POVEZAVE: Wi-Fi 802.11ac (Dual Band), Bluetooth 4.0
BATERIJA: Li-Ion, 6 celična, 60Wh (120W napajalnik; 19V, 6,3A)
https://www.markoshop.si/prenosniki/119...
ZASLON: 15.6", UHD, IPS, LED Osvetlitev, Bleščeč (3840x2160), Touch Screen + HD Kamera
VEZNI NABOR: Intel HQ87 Express
PROCESOR: INTEL Core i7 4720HQ 2,6GHz (3,6GHz Turbo), 6MB, HT (štiri-jedrni)
SPOMIN: 12GB 1600MHz PC3-12800 DDR3L (največ 12GB)
SSD POGON: 128GB m.2 SATA3
TRDI DISK: 1TB (1000GB) SATA3 5400rpm
OPTIČNI POGON: Brez, Čitalec kartic 2-v-1
GRAFIKA: nVidia GeForce GTX 960M 2GB GDDR5
MREŽA: Priložen USB 2.0 -> RJ45 LAN adapter
BREZŽIČNE POVEZAVE: Wi-Fi 802.11ac (Dual Band), Bluetooth 4.0
BATERIJA: Li-Ion, 6 celična, 60Wh (120W napajalnik; 19V, 6,3A)
@map
Spet nekoliko odvisno od modela do modela, tako okvirno sta pa omenjeni seriji precej izenačeni, kakšno odstopanje tu in tam. Najbolje da si sam prebereš primerjavo in glede na želje, zahteve in lastnosti obeh modelov sam presodiš kateri je bolj primeren zate. Z nobenim od njiju pa ne boš zgrešil. Dell 5520 vs Lenovo P50 ...
@nejkoy
Kar dober prenosnik za to ceno, če res potrebuješ UHD ločljivost, je pa malo starejši proc (2014), če te ne moti ...
Spet nekoliko odvisno od modela do modela, tako okvirno sta pa omenjeni seriji precej izenačeni, kakšno odstopanje tu in tam. Najbolje da si sam prebereš primerjavo in glede na želje, zahteve in lastnosti obeh modelov sam presodiš kateri je bolj primeren zate. Z nobenim od njiju pa ne boš zgrešil. Dell 5520 vs Lenovo P50 ...
@nejkoy
Kar dober prenosnik za to ceno, če res potrebuješ UHD ločljivost, je pa malo starejši proc (2014), če te ne moti ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Kakšen je max budget, velikost, namen uporabe?
MrStein ::
P50 nima tipke "context menu", namesto nje je tam PrintScreen.
Je pa možno da se razlikuje od modela do modela. Razpored tipk je bolj ko ne šizofren zadnja leta.
Je pa možno da se razlikuje od modela do modela. Razpored tipk je bolj ko ne šizofren zadnja leta.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
V prid Dellu sta recimo form factor 14" laptopa in pa zato nižja teža, v prid Lenovu pa veliko več priključkov in s tem boljša povezljivost. Slednji naj bi imel tudi dobro tipkovnico.
Zanimivo je, da je precej manj testov in reviewev za Dell kot pa za Lenovo. Glede na to, da je Precision pravzaprav XPS, verjamem, da ga ima kdo od vas tukaj. Bi lahko napisal, kako se obnesejo ekran, baterija, tipkovnica, ohišje in na splošno cel komplet?
Zanimivo je, da je precej manj testov in reviewev za Dell kot pa za Lenovo. Glede na to, da je Precision pravzaprav XPS, verjamem, da ga ima kdo od vas tukaj. Bi lahko napisal, kako se obnesejo ekran, baterija, tipkovnica, ohišje in na splošno cel komplet?
FrEaKmAn ::
Glede vprašanj za asusa ux501.. imam malo boljši "model" (16GB, 512SSD, ..) in stvar dela. Zelo uporaben laptop.
Sam se odločam za nadgradnjo na ux550ve - https://www.mimovrste.com/ultrabooki/as...
Kolikor sem bral komentarje na spletu, naj bi se tipkovnica upogibala in sem ga hotel videti v živo. Glede na to, da ga bigbang prodaja, sem ga šel pogledat. Vendar ga nimajo razstavljenega ker sem ji kao ne splača.
Ali ga že kdo ima? Ali bi kdo vedel, da ga imajo kje razstavljenega?
Sam se odločam za nadgradnjo na ux550ve - https://www.mimovrste.com/ultrabooki/as...
Kolikor sem bral komentarje na spletu, naj bi se tipkovnica upogibala in sem ga hotel videti v živo. Glede na to, da ga bigbang prodaja, sem ga šel pogledat. Vendar ga nimajo razstavljenega ker sem ji kao ne splača.
Ali ga že kdo ima? Ali bi kdo vedel, da ga imajo kje razstavljenega?
fujtajksel ::
Ogledujem si Dell Precision 5520 in Lenovo ThinkPad P serijo. Sicer mi je zaradi kompaktnosti Dell vseeno malce bolj všeč, ampak vseeno, katerega izbrat? Oba sta prestala MIL-SPEC test, specifikacije so podobne, cena tudi.
Mil spec je zelo relativna zadeva, vsak proizvajalec sam izbira katere od testov bo delal.
Kompaktnost je seveda zelo fajn. Moraš sicer računat da čudežev vseeno ne delajo in da ultrabooki prej začnejo throttlat pod dolgotrajno polno obremenitvijo in so takrat njihovi ventilatorčki tudi bolj glasni. Kompakten je tudi HP Studio G4, ne tolk zelo pa G4 brez studio, pa Precision 7520/7720.
V tej klasi plačuješ tudi pro grafo ki ne vem če jo rabiš (ta navadne so tipično hardversko bolj zmogljive pri isti ceni).
V prid Dellu sta recimo form factor 14" laptopa in pa zato nižja teža, v prid Lenovu pa veliko več priključkov in s tem boljša povezljivost. Slednji naj bi imel tudi dobro tipkovnico.
Notebookcheck ima podrobne reviewe za 9550/9560 in 5520. Ekrana FHD in UHD sta zelo dobra, velik gamut, razen za streljačine zaradi malo počasnejšega odziva, UHD je touch in žal glossy. Baterija 97Wh je velika in drži spodobno dolgo (če je notri HDD gre samo ta mala). Tipkovnice so menda različne, multisourcing, moja načeloma dobra če natančno tipaš odziv tipke, ampak nobena novodobna tanka ni niti približno v rangu tistih s starih Lenovo T ki so imele dvakrat tolk hoda. Cel komplet naredi izredno dober vtis glede dizajna, sem pa razočaran nad kozli ki jih streljajo tisti ki pri Dellu skrbijo za BIOS in drajverje. Npr poleti so (ponovno!) BIOS updati sesuli povezavo z docki... Ja zmanjšan nabor priključkov je včasih nadležen ker hitro rabiš dock in še kakšen manjši dongle za s sabo nosit.
Ja, pro grafa je zaželjena, ker se računalnik tudi kupuje z namenom uporabe pri modeliranju. Res pa je, da se v tem rangu dobi že odlične navadne grafe.
Recimo, da me UHD ne zanima, ker je prvič dosti dražji, drugič pa je bolj požrešen za baterijo. Čeprav barve naj bi bile res odlične, pa tudi veliko delovno polje bi bilo dobrodošlo. Touch pa ne vem kako koristen ali uporaben je.
Kar se baterije tiče pa vsi tiščijo noter 3-celične 56Wh baterije, kar se mi zdi žalostno. Jaz bi si zagotovo izbral 6-celično 97Wh.
Kakšen pa je trackpad? Škoda, da noben windows laptop nima trackpada primerljivega z MacBookovim.
Trenutno mi je všeč najcenejši 5510 pri nas, Intel i7-6820HQ, 15", 1920 x 1080, 8GB DDR4, 256GB SSD, Quadro M1000M, 3 leta garancije, ugibam da brez OS, cena 1600EUR. Recimo za 150EUR več bi dobil UHD z enakimi ostalimi specsi, verjetno tudi s tamalo baterijo(nikjer ni navedeno), tega pa tudi nočem. 5520 so po 2500EUR. V nemških trgovinah je izbira podobno slaba.
Recimo, da me UHD ne zanima, ker je prvič dosti dražji, drugič pa je bolj požrešen za baterijo. Čeprav barve naj bi bile res odlične, pa tudi veliko delovno polje bi bilo dobrodošlo. Touch pa ne vem kako koristen ali uporaben je.
Kar se baterije tiče pa vsi tiščijo noter 3-celične 56Wh baterije, kar se mi zdi žalostno. Jaz bi si zagotovo izbral 6-celično 97Wh.
Kakšen pa je trackpad? Škoda, da noben windows laptop nima trackpada primerljivega z MacBookovim.
Trenutno mi je všeč najcenejši 5510 pri nas, Intel i7-6820HQ, 15", 1920 x 1080, 8GB DDR4, 256GB SSD, Quadro M1000M, 3 leta garancije, ugibam da brez OS, cena 1600EUR. Recimo za 150EUR več bi dobil UHD z enakimi ostalimi specsi, verjetno tudi s tamalo baterijo(nikjer ni navedeno), tega pa tudi nočem. 5520 so po 2500EUR. V nemških trgovinah je izbira podobno slaba.
yukimag ::
Zdravo vsem!
Moj 7 let star HP Probook 4520s je v zadnjih izdihljajih, zato kupujem nov laptop. Faks sem zaključila in v službi imam ločen računalnik, zato bo večino mojega dela: brskanje, filmi, programiranje (nobeni veliki projekti, samo zabava v prostem času, vsaj zaenkrat). Nobenega modeliranja ali igric, zato mi je grafika precej nepomembna. Z menjavo računalnika imam namen prešaltat na Linux. Predvsem mi je pomembna kvaliteta, ker si ne želim v dveh letih menjati računalnika (za razliko od mnogih kritik, lahko o svojem HP-ju povem le najbolše stvari). Kaj se mi zdi, da potrebujem:
- 15,6 FHD zaslon
- i5/i7 procesor
- 8GB RAM
- 256GB SSD + 1TB HDD
Moje ideje, bi prosila za mnenje:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...
Vem, da ima zadnji HP TN zaslon. Je to res taka katastrofa? Tudi trenutno imam TN zaslon, pa se mi nikoli ni zdelo tako zelooo grozno
Še eno vprašanje, ker to res ni moje področje (beri: nimam niti najmanjšega pojma). Samo Asus ima 1TB HDD, pri ostalih bi ga morala dodati. Kaj in kako to izberem? A to kaj spremeni garancijo?
Hvala lepa za pomoč
Moj 7 let star HP Probook 4520s je v zadnjih izdihljajih, zato kupujem nov laptop. Faks sem zaključila in v službi imam ločen računalnik, zato bo večino mojega dela: brskanje, filmi, programiranje (nobeni veliki projekti, samo zabava v prostem času, vsaj zaenkrat). Nobenega modeliranja ali igric, zato mi je grafika precej nepomembna. Z menjavo računalnika imam namen prešaltat na Linux. Predvsem mi je pomembna kvaliteta, ker si ne želim v dveh letih menjati računalnika (za razliko od mnogih kritik, lahko o svojem HP-ju povem le najbolše stvari). Kaj se mi zdi, da potrebujem:
- 15,6 FHD zaslon
- i5/i7 procesor
- 8GB RAM
- 256GB SSD + 1TB HDD
Moje ideje, bi prosila za mnenje:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...
Vem, da ima zadnji HP TN zaslon. Je to res taka katastrofa? Tudi trenutno imam TN zaslon, pa se mi nikoli ni zdelo tako zelooo grozno
Še eno vprašanje, ker to res ni moje področje (beri: nimam niti najmanjšega pojma). Samo Asus ima 1TB HDD, pri ostalih bi ga morala dodati. Kaj in kako to izberem? A to kaj spremeni garancijo?
Hvala lepa za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenila: yukimag ()