» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
419 / 670
»»

St753 ::

Živjo, kupujem en 15" prenosnik do 750€. Rad bi imel mat zaslon, vsaj 8GB rama, in min. 128 GB SSD (če ga ni zraven, naj bi skupaj s ceno SSD-ja prišlo do okoli 750€). Imam občutek, da za to ceno lažje dobim 17" z malo boljšo resolucijo, ker 15" z več kot 1366x768 so hitro prek 900€. Kakšni predlogi? Kakšen se vam zdi tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

njyngs ::

Mam K53SV z i7 2630QM, 4GB, 640HDD, nvidia 540M in z zanič baterijo. Laptop se daily uporablja za web/maile/filme. Načeloma se mi zdi bedarija kupovati nov laptop, ker ta dela (je pa res, da je že bolj počasen). Zanima me torej če se mi splača vložiti za novo baterijo + en 120gb SSD? Še mogoče dodam 4gb rama?

Predvsem za baterijo me zanima kdor je že menjavo delal - se mi splača baterija iz ebay-a za 20eur+poštnina ali raje grem na bolj ziher varianto pa dam pri nas 50-60eur in mam neko garancijo?

Upgrade bi me torej stal: ~30€ ram (dodatna 4gb palčka), ~60€ 120gb ssd, ~50-60€ baterija

Predvidevam, da bi se nekaj poznalo.

greatdrakon ::

ko boš dal ssd notri bo računalnik dobil novo življenje. več kot dovolj zmogljiv za vsakdanjo rabo. SSD absolutno DA. Vzam intensota za 50 evrov.

rame potrebuješ pogojno, za web/maile/filme ne boš neke razlike videl.

baterijo pa kupi samo, če ga dejansko nosiš okoli...

Razlika zaradi SSD vem da bo. Bolj me zanima, če se mi sploh splača vlagati v tak laptop. Rame bom verjetno vzel pozneje, ko vidim kako se bo obnašal samo z menjanim SSD. Baterijo pa bom v primeru upgrade-a menjal ... originalna je mrtva in precej priročno je, če ne rabim vlačil polnilca na teraso, v dnevno, itd.

greatdrakon ::

procesor v laptopu je precej soliden - precej hitrejši od sicer res veliko novejših varčnih izvedb. odvisno če si zadovoljen (če npr. nima težav z pregrevanjem) z njim pol kupi SSD pa baterijo. ram pa po potrebi, mislim pa da ne rabiš glede za kaj uporabljaš (proizvajalci npr. silijo celo 2gb rama na nove cheap računalnike in bodo to delali tudi na windows 10)...

Invictus ::

njyngs je izjavil:

Razlika zaradi SSD vem da bo. Bolj me zanima, če se mi sploh splača vlagati v tak laptop. Rame bom verjetno vzel pozneje, ko vidim kako se bo obnašal samo z menjanim SSD. Baterijo pa bom v primeru upgrade-a menjal ... originalna je mrtva in precej priročno je, če ne rabim vlačil polnilca na teraso, v dnevno, itd.

SSD se splača. Vzemi vsaj 120 GB, še raje 240 GB. Saj če crkne škatla, boš dal pa SSD v novo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

broken/link ::

njyngs je izjavil:

Laptop se daily uporablja za web/maile/filme. Načeloma se mi zdi bedarija kupovati nov laptop, ker ta dela (je pa res, da je že bolj počasen)

Torej laptop zadovoljuje tvoje potrebe, le malo počasen je? kot so že povedali pred mano, SSD bo vlil novo življenje v tvoj laptopič. Kar se baterije tiče jo nabavi z ebay-a za tistih 20eur in za 100eur boš imel računalnik, s katerim boš ponovno zadovoljen. V tvojem primeru se update/upgrade računalnika dejansko splača.

Zgodovina sprememb…

Verjetno bom res šel v to varianto. Sicer ga jaz uporabljam malo (večina oče), ampak bo pa tako meni kot njemu izkušnja boljša.

dvihtelic ::

St753 je izjavil:

Živjo, kupujem en 15" prenosnik do 750€. Rad bi imel mat zaslon, vsaj 8GB rama, in min. 128 GB SSD (če ga ni zraven, naj bi skupaj s ceno SSD-ja prišlo do okoli 750€). Imam občutek, da za to ceno lažje dobim 17" z malo boljšo resolucijo, ker 15" z več kot 1366x768 so hitro prek 900€. Kakšni predlogi? Kakšen se vam zdi tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Če te zanima imam 450 g2 novega zapakiranega za 550€....

technolog ::

njyngs je izjavil:

Mam K53SV z i7 2630QM, 4GB, 640HDD, nvidia 540M in z zanič baterijo. Laptop se daily uporablja za web/maile/filme. Načeloma se mi zdi bedarija kupovati nov laptop, ker ta dela (je pa res, da je že bolj počasen). Zanima me torej če se mi splača vložiti za novo baterijo + en 120gb SSD? Še mogoče dodam 4gb rama?

Ta laptop je lahko počasen samo zaradi tega, ker je zapacan. Namest windowse na novo al pa vsaj defragmentiraj disk. Glede na to, da se uporablja za web in filme, je še dodaten bonus, če daš gor linux.

Procesor v tem laptopu je še vedno boljši kot skoraj katerikoli laptop pod 800€, če greš v temle trenutku v trgovino.

dvihtelic je izjavil:

St753 je izjavil:

Kakšna je resolucija? Kako je z garancijo?

technolog je izjavil:

njyngs je izjavil:

Ta laptop je lahko počasen samo zaradi tega, ker je zapacan. Namest windowse na novo al pa vsaj defragmentiraj disk. Glede na to, da se uporablja za web in filme, je še dodaten bonus, če daš gor linux.

Procesor v tem laptopu je še vedno boljši kot skoraj katerikoli laptop pod 800€, če greš v temle trenutku v trgovino.

Laptop ni nič zapacan, gor je 5 tednov star originalni 8.1 Pro z dodatno nameščenim Office in VLC. Laptop je počasen zaradi 5400rpm diska in predpostavke, da večino delam precej močni work mašini z SSD in preklop predstavlja čisto drugi, počasen svet.

Linux pa ne pride v poštev, ker enostavno povedano nima za burek kar se tiče avtonomije na bateriji. Pa še hibridna grafika ga precej muči - bumblebee gor al dol. Sem že sprobal z večini distribucijami - od *buntu, minta, elementary, fedore,...

St753 je izjavil:

dvihtelic je izjavil:

St753 je izjavil:

1366 x 768 točk in 15.6 inchev
garancija je..je pa zapakiran in kupljen na programu zvestobe

NejcSSD ::

Konfiguracij za 450 G2 je vsaj 10 različnih. Razpon od 500 naprej evrov
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

zaslon: HD LED, 39,6 cm (15,6"), z zaščito proti bleščanju
masa: 2,06 kg
velikost: 37,5 x 26,28 x 2,34 cm
procesor: Intel(R) Core™ i5-5200U (2,2 GHz)
operacijski sistem: Microsoft Windows(R) 8.1, 64-bit, v slovenščini ali angleščini
delovni pomnilnik: 8 GB
trdi disk: 1 TB
grafični kartici: AMD Radeon™ R5 M255 in Intel(R) HD 5500
HDMI-izhod
2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0

dvihtelic je izjavil:

St753 je izjavil:

dvihtelic je izjavil:

St753 je izjavil:

1366 x 768 točk in 15.6 inchev
garancija je..je pa zapakiran in kupljen na programu zvestobe

Zaenkrat iščem prenosnik z višjo resolucijo (vsaj 1600x900). Izbire z resolucijo 1366x768 je precej več... Hvala vseeno.

Grafično ma Asus dost boljšo, pa še cenejši je.

technolog je izjavil:

Grafično ma Asus dost boljšo, pa še cenejši je.

Hvala :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: St753 ()

HupChup ::

Kaj menite o tem prenosniku?
http://www.mlacom.si/lenovo-thinkpad-e5...

Pomembno mi je, da je:

- čim lažji,
- 15-palčni, full HD, po možnosti IPS zaslon,
- ima SSD,
- ni glasen in se ne segreva preveč.

Predvsem glede glasnosti in segrevanja nisem prepričan, ker ne vem, kateri prenosniki spadajo med tišje in ne preveč nagnjene k segrevanju.

Namen: delo, brez iger.

berlusconi ::

S tako grafiko, je za taksno ceno predrag. Ce imas moznost narocati prek spleta, poskusi na amazon.de, velika izbira in nizje cene v primerjavi s slovenskimi trgovci.

Joze_K ::

berlusconi je izjavil:

S tako grafiko, je za taksno ceno predrag. Ce imas moznost narocati prek spleta, poskusi na amazon.de, velika izbira in nizje cene v primerjavi s slovenskimi trgovci.

anobenega pol ne moti, da ni SLO tipkovnice?

berlusconi je izjavil:

Je ta identičen, le da nima SSD-ja?

https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

DDV pa dobim "vrnjen", zato iščem v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HupChup ()

Ja, tako se zdi. Najbrz pa je cena tu nizja, ker ni prednalozenega OSja.

Glede slovenske tipkovnice, resda ni napisanih sumnikov na tipkah kar se da resiti z obicnimi nalepkami ali flomekom. ;-) Kakorkoli, tudi sam raje vidim, da rac pride s sumniki, a za ceno cene, sem pripravljen kupiti tudi takega, brez sumnikov. Vsakomur svoje.

Jaz tud ne morem z nemško tipkovnico delat. Pa tudi IMO dost preveč pada v oči, ko recimo prenosnik neseš na faks. Vsi vidijo, da si en cheap bastard.

amacar ::

Itak tipkaš slepo je vseeno kakšna je tipkovnica. Za druge ti pa dol visi, ti ni dal nihče nič zraven.

krneki0001 ::

amacar je izjavil:

Itak tipkaš slepo je vseeno kakšna je tipkovnica. Za druge ti pa dol visi, ti ni dal nihče nič zraven.

To bodo dojeli, ko bodo svoj težko prislužen denar morali odšteti za računalnik. Dokler ati pa mami data za računalnik, jim je vseeno. :))
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: scipascapa ()

technolog je izjavil:

Jaz tud ne morem z nemško tipkovnico delat. Pa tudi IMO dost preveč pada v oči, ko recimo prenosnik neseš na faks. Vsi vidijo, da si en cheap bastard.

Cheap bastard?lol, kaksno misljenje

Kvecjemu to, da nimas slovenske tipkovnice pove, da si razgledan kar se elektronike/cen tice. Kdorkoli gre v harvinormana in bigbeng kupit laptop, je po mojem mnenju le-tega preplacalza vsaj 100 eur, ce ne vec.

Halfdead987 ::

Prijatelj rabi prenosnik za do 800€, več ali manj za gaming ampak ker potuje je pač prenosnik.
Kateri je najboljši za to ceno?

dj_uro ::

mene pa kljub slepemu tipkanju zelo zelo moti tuja tipkovnica... V službi ima sodelavec tak laptop in zmeraj ko sem delal kaj na njem sem imel težave; podzavestno...
pa tudi meni osebno paše večji enter...

zaradi tega, ker ima laptop SLO tipkovnico nisi nič kaj manj razgledan...
vw-klub.si

drzi. Kakor komu pase. Izpostaviti sem samo zelel, da so v slo prenosniki drazji kot v tujini. Da se slucajno ne bo pocutil kdo uzaljeno :-)

MIlton ::

Ko smo ze ravno pri slovenskih tipkovnicah. Ali imajo naceloma vsi prenosniki kupljeni pri nas SLO tipkovnico?
Zanima pa me specificno za tegale, ce ima kdo konkretne informacije:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

HupChup je izjavil:

berlusconi je izjavil:

Je ta identičen, le da nima SSD-ja?

DDV pa dobim "vrnjen", zato iščem v Sloveniji.

Se opravičujem, da sprašujem stvari, ki ste jih najbrž že 100-krat obdelali, a kaj je najlažji način, da v tak prenosnik spravim SSD? Najbrž se da preprosto HDD vzeti ven in namesto njega vgraditi SSD? Ker caddy, če bi že bilo treba, bi raje prihranil za HDD.

Pa hvala za pomoč, za nazaj in vnaprej :)

Halfdead987 je izjavil:

Prijatelj rabi prenosnik za do 800€, več ali manj za gaming ampak ker potuje je pač prenosnik.
Kateri je najboljši za to ceno?

Prosim še danes :)

mtosev ::

http://geizhals.eu/acer-aspire-v-nitro-...
CPU: Intel Core i5-5200U, 2x 2.20GHz o RAM: 8GB o HDD: 500GB SSHD (8GB SSD-cache) o optical drive: DVD+/-RW DL o Graphics: NVIDIA GeForce GTX 950M, 4GB, HDMI o Display: 15.6", 1920x1080, non-glare, IPS o Connectors: 3x USB 3.0, Gb LAN o Wireless: WLAN 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 o Card Readers: 2in1 (SD/SDHC) o Webcam: 1.3 megapixels o Operating System: not available o Battery: Li-Polymer, 3 cells, 4450mAh, 6.5h operational time o Weight: 2.40kg o Special features: keypad, illuminated keyboard o Warranty: two years
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Aja pa iz Slo če lahko ker ga bi prijatelj čimprej.

za800e, ne dobis dobrega gaming computera v sloveniji.

SG_101 ::

a lahko prosim kakšen komentar o tem prenosnem računalniku?

berlusconi je izjavil:

za800e, ne dobis dobrega gaming computera v sloveniji.

Ni mišljeno ravno hardcore gaming.Hearthstone, Lol ipd. :)

Tine3 ::

Tudi jaz se obračam na vaše izkušene glave z vprašanjem glede nakupa laptopa. Torej, kaj priporočate pri temle:

- uporabljal se bo večina za browsing z veliko tabsi, MS Office programje, občasno srednje zahtevno programiranje, analizni programi, sem in tja film
- rabi bit prenosljiv, torej bi bla fajn nizka teža in tankost, dobra baterija je samo plus
- ekran cca 15 inčen, 17 se mi zdi preveliko

Fajn bi najbrž blo, če bi imel SSD (načeloma lahko tudi vgradim, pride najbrž ceneje), ne? Budget cca 700 evrov, ni mi panike iz tujine naročit (nujna samo 2-letna garancija), gledal sem recimo tole: http://www.ebay.de/itm/1a-8G-IBM-LENOVO...

Kaj pravite? Če ima kdo boljše (in cenejše, vseeno bi raje videl manj kot več) predloge, prosim za pomoč. Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tine3 ()

Če hočeš veliko tabov, pol je 8GB premal. Napišeš, da ti je pomembna nizka teža, a prilepiš eno skoraj tri kilsko zverino. Napišeš, da bi rad dobro baterijo, ta laptop ima samo 4 celično (standard je 6 celična), pa še procesor 4. generacije ima, medtem ko je 5. generacija tud do 20% bol varčna.

Kot drugo, kup karkoli, sam lenovo ne. Kvari se še bolj kot acer in skoraj tolko kot HP (poglej statistike). Recimo tegale sm ti našu:

http://www.computeruniverse.net/product...

12 GB rama
2,2 KG
1,2 cm tanjši
procesor 5. generacije

je pa žal čež budget, pa ssd boš moral vgradit extra.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

technolog je izjavil:

Kot drugo, kup karkoli, sam lenovo ne. Kvari se še bolj kot acer in skoraj tolko kot HP (poglej statistike). Recimo tegale sm ti našu:

Lenovo ima dobro Thinkpad serijo. To kupi. Edge je povsem solidna škatla ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Tine3 ::

technolog je izjavil:

Če hočeš veliko tabov, pol je 8GB premal. Napišeš, da ti je pomembna nizka teža, a prilepiš eno skoraj tri kilsko zverino. Napišeš, da bi rad dobro baterijo, ta laptop ima samo 4 celično (standard je 6 celična), pa še procesor 4. generacije ima, medtem ko je 5. generacija tud do 20% bol varčna.

http://www.computeruniverse.net/product...

12 GB rama
2,2 KG
1,2 cm tanjši
procesor 5. generacije

je pa žal čež budget, pa ssd boš moral vgradit extra.

Ravno zato sem pisal sem, ker se ne spoznam dovolj, najlepša hvala za priporočilo! V ta prenosnik se da vgraditi SSD (v nekatere se naj ne bi dalo, če prav razumem, zato sprašujem)?

Machete ::

Živjo!
Bi kdo zaradi česarkoli odsvetoval tale laptop: http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren... ?

Rabila bi ga ne preveč vešča oseba, bolj za web, mail, slike in kakšen dokument spisat poslat itd..
Ali je 1366x768 resolucija velika hiba v kategoriji 'lepa slika' ? :)

Če ima kdo kak drug predlog v rangu od 250-400€ naj pove. Seveda pa raje manj, ker zgoraj opisana opravila niti ne zahtevajo hud mlinček.
Hvala
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Aston_11 ::

Machete je izjavil:

Živjo!
Bi kdo zaradi česarkoli odsvetoval tale laptop: http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren... ?

Rabila bi ga ne preveč vešča oseba, bolj za web, mail, slike in kakšen dokument spisat poslat itd..
Ali je 1366x768 resolucija velika hiba v kategoriji 'lepa slika' ? :)

Če ima kdo kak drug predlog v rangu od 250-400€ naj pove. Seveda pa raje manj, ker zgoraj opisana opravila niti ne zahtevajo hud mlinček.
Hvala

Piše, da je menjal termalno pasto na procu. Ni prispajkan gor? Meni je drugače cena v redu. Sam sem nabavil R&R asusa za 260 EUR s W8.1 in Offici gor. 4 gb rama, je pa procesor bolj spodnje sorte (2830), vendar za surfanje dela korektno, disk je pa počasnela.

Machete ::

Zgleda ok. Samo mogče bi me ta tudi raje zanimal: ima večji zaslon, boljše specse, edino nima ssdja..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

xardas ::

Zdravo,

brat bi za delo od doma potreboval en prenosnik do 400€. Lahko kdo pove, katerega bi se splačalo kupiti? Najbolj pomembno je, da bo lahko hkrati, tekoče poganjal več računovodskih namiznih programov in spletnih aplikacij.

Hvala!

krneki0001 ::

Za delo od doma je lahko tudi star 14" prenosnik z i5 procesorjem, ki jih dobiš že zelo poceni, pa docking station in 23" ekran. Da delaš kulturno, ko greš pa od doma na kak izlet, boš pa tudi na 14col prenosniku naredil, pa manjši je za v ruzak dat.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
««
419 / 670
»»