» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
410 / 670
»»

Han ::

Npr. Acer Aspire E5-771G-562F, če iščeš 17-palčnika.

Sicer pa se malo potrudi in si ga sam poišči, s podobno konfiguracijo (osnova naj ti bo 5. generacija Core i5-5xxx/i7-5xxx - aka Broadwell). 4 GB RAM stane ca. 30 eur.

destiny ::

opeter je izjavil:

Pred leti je bil aktualen MXM port ali kakorkoli se je imenoval in tam si lahko menjal grafične, meni se zdi, da so to bile Nvidiine serije Geforce 7xxx (in Radeoni podobne generacije).

Dandanes pa ne vem, če obstajajo ločene grafične kartice pri prenosnikih. Te tako imenovane "dedicated/ločene" grafične so (kolikor vem) integrirane na matično in če ti crkne ta "ločena" grafična, moraš menjat celo matično (recimo vem za težave pri Apple računalnikih z Radeoni 8xxx ipd.).

Če se motim, me naj kdo popravi.

Se nič ne motiš. Meni je na starem ibm-u crknil ram na radeonu x1400 in sem kr lepo novo plato iz kitajske naročil :) Da se sicer odspajkat in prispajkat nov grafični čip (nek servis v LJ ima mašino, s katero je to mogoče) ampak rezultati niso 100% zanesljivi, tako da če računaš delo, ki ti ga servis zaračuna, je vseeno če kupiš novo plato.

Vaseer ::

Prosim za predloge za prenosni računalnik, namenjen za pisarniško delo (Word, mail, računovodstvo... nič posebnega). OS: W8.1
Zahteva: prenosnik mora podpirati docking station.

Prosim za predloge. Hvala.

TH321 ::

Zanima me, če je ta laptop - http://www.notebookreview.com/notebookr... (- Lenovo T61 z 2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300 in 2gb DDR2 RAM) še solidna zadeva v letu 2015? S predpostavko, da se bo v njega vgradilo 128gb SSD in da je baterija popolnoma nova ... Na njem bo Windows 7.
Torej stroškovno bo nekje 130€. Laptop je bil rabljen zelo malo in je kot iz škatle - nepopraskan, sledi prstov ali uporabe ni! Je vreden tega denarja?

Zanima me predvsem primerjava z današnjimi poceni laptopi v rangu do 300€. Torej najcenejšimi ...

krneki0001 ::

Osebno se mi zdi C2D T7300 malo premalo. T61 so se pri nas prodajali po 32 evrov (t7300, 2GB ram in 160GB HDD). Tako da se meni zdi 130 evrov zanj kar malo preveč.

Sam bi raje vzel T410. Dobiš I5 procesor, če daš pa še SSD 128Gb notri, si pa zmagal.

Tukaj ga imaš za 200 evrov, pa še grafiko ima malo boljšo izmed vseh teh, ki so sedaj v ponudbi na bolhi.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

-CPU Intel vPro i5 M540 na 2.53GHz
-160 GB trdi disk (zelo hiter, WD Scorpio Black na 7200 RPM)
-14" LCD 1440x900, kartica NVIDIA NVS 3100M
-4 GB RAM DDR3
-6 celična baterija (zdrži cca 1h-1.5h)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Sqrt2 ::

Zdravo,

tudi jaz bom v kratkem kupil prenosnik.
Zanj bi odštel okoli 500€ ter nato zamenjal HDD z SSD, tako, da razmišljam tudi o rabljenem prenosniku saj mi garancija, ko zamenjam disk tako ali tako ne bo več veljala (ali pač?)

Uporabljal ga bom predvse za faks, filme,... Pravzaprav za nič resnejšega. To bo namreč moj sekundarni računalnik.
Želel bi, da je velikost od 14"-15,6" ter zaželjen je i3 procesor. Bi ga bilo smiselno kupiti iz tujine?

V prejšnih objavah sem zasledil na par zanimivih prenosnikov od Lenova, je morda za moje potrebe še kakšna boljša alternativa?

LP

linark22 ::

Pozdravljeni,

mene zanima kakšen prenosnik bi mi pripočili za igranje iger do max 1100€.

Hvala za odgovor.

LP

Zheegec ::

linark22 je izjavil:

Pozdravljeni,

mene zanima kakšen prenosnik bi mi pripočili za igranje iger do max 1100€.

Hvala za odgovor.

LP

Asus G551/G771 ali pa N551. Luštna kombinacija ohišja, ekrana, konfiguracije,...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jabe ::

Han je izjavil:

Sicer pa se malo potrudi in si ga sam poišči, s podobno konfiguracijo (osnova naj ti bo 5. generacija Core i5-5xxx/i7-5xxx - aka Broadwell). 4 GB RAM stane ca. 30 eur.

Tale je zelo zanimiv do 800€. všeč mi je dovolj velik SSD disk. Nikoli imela nobenega Acerja. Je to zanesljiva izbira? to mi je še bolj važno kot kaj drugega.

Shadow666 ::

Acer je tko tko, mel sem ga in se mi je pregreval, ugasnil sem in tja ipd. Sem ga pa imel za špile , grafiko ipd. tako da sem ga kar hudo kuril. Sestava je dokaj poceni . Je pa to za model v3 772g. Zgornjega še nism testiral.
Bo pa imo za normalno rabo več kot ok =).
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

'Broadwell' prenosniki se malo manj grejejo. Acer ima menda kar dober zaslon (svetlost, kontrast), a je TN, tako da je kotna vidljivost malce slabša. Še največji minus bi naj bila relativno šibka baterija, ostalo pa je za takšno ceno dokaj v redu.

JackOdpirac ::

linark22 je izjavil:

Pozdravljeni,

mene zanima kakšen prenosnik bi mi pripočili za igranje iger do max 1100EUR.

Hvala za odgovor.

LP

Lastim si zadnji dve generaciji VN7. Z i7 4710+860m in i7 4720+960m. V zadnjem času sem pa sprobal vse mogoče.
Definitvno je to največji bang for the buck.
+ top železnina
+ izjemen IPS zaslon, prave ločljivosti
+ Tih in hladen ob normalni uporabi in jasno glasen, ko poženeš kakšno hudo igro. Lenovo y50 je ropotulja že na desktopu
+ lahek in prenosljiv, (če v tem segmentu to kaj pomeni)
+ kvaliteta ohišja in diskretnost. Zgleda bolj kot nek debel ultrabook, vsaj dokler ne prižgeš rdečega backlightinga. In igre :D
+ dobra tipkovnica
- precej težko zamenjat RAM ali SSD. Vsaj pri 17" verziji. 15" je milina proti 17", kjer je potrebno matično vn vzet
- zaslon ni touch. Krasno za ogled filma, medtem ko ti greje laptop greje naročje

Z novejšo generacijo pa so popravili še dve relativno veliki zameri s prejšnje verzije z 860m.
+ zvočniki so sedaj skoraj tako dobri kot na Lenovu y50, ki ima najboljše vgrajene zvočnike med laptopi
+ trackpad se je tudi precej izboljšal, podpira vse vrste kretenj, na prejšnjem sem si lomil prste, tukaj je pa super

Najboljša izbira, do 1500EUR, če iščeš še prenosljiv prenosnik, ki ga imaš namen za kaj uporabljat, kot pa samo varčevat z baterijo.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Kaj bi na vasem mestu vzeli raje Intel ali AMD za budget prenosnik ? Nagibam se k Intelu, saj je hladnejsi. Gledam ta dva modela trenutno: 1 2

Kolikor vidim pa imajo vsi budget prenosniki svetlece zaslone. Damn :/

Nevermind sem se eno Toshibo nasel z istim procesorjem z ceno pod 300 :D.

pol3ni ::

Pozdravljeni
Kolega me je prosil za nasvet,ker mu je izdihnil prenosnik in ga rabi čim prej.
Citiram njegovo sporočilo

17 col , z windows 7 SP1 ali novejši, 3GB ram ali več, procesor vsekakor NE kakšen celereon ali sempron, grafična kartica GeForce, srednjega cenovnega razreda z min. 512 MB lastnega spomina, nikakor pa ne integrirana na osnovni plošči!!Cena 600-650 €.
Hvala v njegovem imenu

Bud_Bundy ::

kupil sem n751. Mi je kar všeč. Vredu tipkovnica in nasploh zgleda robusten.

jabe ::

jabe je izjavil:

Han je izjavil:

Tale je zelo zanimiv do 800€. všeč mi je dovolj velik SSD disk. Nikoli imela nobenega Acerja. Je to zanesljiva izbira? to mi je še bolj važno kot kaj drugega.

@shadow666 in han
hvala za odgovor

me pa zanima še primerjava s tem:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tu me najbolj moti 24gb SSD (SSD bi res rada, tukaj tudi normalen uporabnik opazi razlike). Čemu je sploh namenjn tako mali SSD. Jaz sem mislila, da je SSD disk namenjen OS in programov za hitrejše delovanje, ampak 24GB ni zadosti...

Jst ::

Jaz imam tudi težavo z iskanjem prenosnika za v pisarno.

Problem: Hočem, da ima Intelovo grafiko IN dostojno resolucijo (1920x1080 minumum). Prenosnik ni zame.

Gledal sem na enaa, mimovrste in nikjer ne najdem filtra za resolucijo. Sovražim 1366×768. Kolikor je resolucija višja, so pa notri že Nvidije in AMDji, ki pa so performančno blizu Intelovi grafiki. Ampak za delo se ne rabi sposobnega GPUja za 3D. Intelova grafika je za pisarniško delo dovolj tudi za 1920x1200.

Torej, po pol ure iskanja, se obračam na vas, če imate kakšno idejo, saj ste pri lastnem nakupu verjetno videli polno konfiguracij in spletnih trgovin.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

lopov ::

Nisi omenil cenovnega okvira, pri alterni je na voljo Thinpkad E550 za 898,47 EUR z DDV:

http://shop.alterna.si/ra/e550-i5-4g-12...

Ima vse, kar si naštel :)

Jst je izjavil:

Problem: Hočem, da ima Intelovo grafiko IN dostojno resolucijo (1920x1080 minumum). Prenosnik ni zame.

Gledal sem na enaa, mimovrste in nikjer ne najdem filtra za resolucijo. Sovražim 1366×768. Kolikor je resolucija višja, so pa notri že Nvidije in AMDji, ki pa so performančno blizu Intelovi grafiki. Ampak za delo se ne rabi sposobnega GPUja za 3D. Intelova grafika je za pisarniško delo dovolj tudi za 1920x1200.

Torej, po pol ure iskanja, se obračam na vas, če imate kakšno idejo, saj ste pri lastnem nakupu verjetno videli polno konfiguracij in spletnih trgovin.

Thinkpadi E imajo relativno slabe zaslone (TN, slab kontrast, slaba kotna vidljivost), ostalo je kar v redu. Škoda, ker nimajo M.2 SSD slota.

Škoda, da ni v redni prodaji nekaj podobnega Hoferjevi Medion Akoyi E6416 (MD 99544) z M.2 SSD slotom. Ta Akoya namreč dobesedno poleti, ko daš notri npr. 250 GB Crucial MX200 M.2 SSD in dodatne 4 GB spomina. IPS FullHD MAT ekran je tudi odličen... Vse to za le 660 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

linark22 ::

Jst ::

lopov je izjavil:

Nisi omenil cenovnega okvira, pri alterni je na voljo Thinpkad E550 za 898,47 EUR z DDV:

http://shop.alterna.si/ra/e550-i5-4g-12...

Ima vse, kar si naštel :)

Jst je izjavil:

lopov: IDEALNO!!! i5 procesor, 4 GB RAMa, SSD, 1920x1080 (raje bi 1920x1200) in Intelova grafika. Zakon. Tudi cena je sprejemljiva. Hvala, hvala.

Edino kar mi je čudno, je garancija. Za fizične osebe 2 leti, za pravne pa 1 leto.

---

edit: Upam, da se da podaljšati garancijo za pravne osebe.

---

Sicer se mi pa zdi tale prenosnik nekam drag. Za kakšnih 100-150EUR. Za ta cenovni razred (900 EUR) sem videval prenosnike z 8 GB RAMa, enako resolucijo, tudi s SSDjem, diskretno grafiko, tudi z licenco za Windowse. Niti ni lahek ali tenek. Če bi bil okoli 750EUR, bi ga takoj priporočil, 900 se mi pa zdi res malo predrago, glede na to, kaj ponuja. Ker ni direktno zame, ampak za firmo moje mame, ji bom dal link. Rabi ga relativno hitro, ker ko sem se nazadnje pogovarjal z njo, mi je rekla, da se ji je začel zaganjati nekaj debelih minut*, kar je bil zame znak, in ji svetoval, naj kupi novega. Včeraj mi je pa poslala mail, če ji lahko kaj priporočam.

*takrat sem se priklopil nanj in pognal autoruns in process explorer in nisem videl nič sumljivega. Outlook recimo se odpira tudi po minuto.

Moj bo pa konec poletja star 2 leti, še vedno sposoben i5 quad core, z 240GB SSDjem, še vedno dobro baterijo in mislim počakati na nove Intelove CPUje enkrat naslednje leto, ko mu poteče garancija...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

katimm ::

linark22 je izjavil:

https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

ali

https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

mnenja?

Definitivno Asus če lahko sam namestiš windowse :) pa še super garancija za 12 mesecev

@Jst -- glede garancije preveri, lahko da se podaljša (dokupi) za 1 ali 2 leti, ni pa nujno! T serija to omogoča, za E ne vem. 1920x1200 pri laptopih ne boš videl, ni "pravi" format :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

opeter ::

lopov je izjavil:

@Jst -- glede garancije preveri, lahko da se podaljša (dokupi) za 1 ali 2 leti, ni pa nujno! T serija to omogoča, za E ne vem. 1920x1200 pri laptopih ne boš videl, ni "pravi" format :)

Saj tudi pri navadnih monitorjih je ta 16:10 ločljivost skorajda izumrla.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Alexius Heristalski ::

Jst je izjavil:

*takrat sem se priklopil nanj in pognal autoruns in process explorer in nisem videl nič sumljivega. Outlook recimo se odpira tudi po minuto.
Mogoče ima preveliko datoteko .pst?

https://support.microsoft.com/en-us/kb/...

Pardon za offtopic.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

zanibani ::

HP Spectre x360, Dell XPS, MacBook Pro Retina 13', Acer Aspire VN7 Nitro, Thinkpad Yoga 14, HP Envy x2 ter Thinkpad x250. Kaj od tega je best buy za programiranje in delo v Mathematici?

V naprej hvala za odgovor.

ps: vem, da se modeli med seboj zelo razlikujejo, tako da povejte svoje mnenje :)

Vse bo dobro za delo. Sam bi gledal še na to, da se da dobiti docking station za zadevo, da priklopiš na zunanji monitor in miško ter tipkovnico in delaš kot človek, ne da matraš oči.

Sam sicer preferiram lenovo, tako da bi od tega vzel X250 + docking station

Docki se gibljejo okrog 150 eur?

Jaz sem ga naročil iz DE, pa sem dal 72 evrov, je pa malo boljša zadeva, ker sem hotel 2x dvi in 2x hdmi izhode ter USB 3.0 na docku.

krneki0001 je izjavil:

Jaz sem ga naročil iz DE, pa sem dal 72 evrov, je pa malo boljša zadeva, ker sem hotel 2x dvi in 2x hdmi izhode ter USB 3.0 na docku.

hvala za mnenje:)

Sam imam T440 upgrejadno na I7 procesor, 8GB rama (več ne gre notri), 250GB SSD disk in zadeva je doma na docku, na dock sta pa priklopljena 2x 23" dellova monitorja in miška ter tipkovnica (wireless). Ko delam doma, delam na tem, na "terenu" pa pač na 14" monitorju. Ampak je težko delat na tako majhnem monitorju.

k--p ::

Jaz delam 12 inchnem x220 ali pa na 2x 24, oboje je kul. Od naštetih bi vzel x250 ali MBPr, predvsem zaradi OS (Linux, OSX sta IMO best za programiranje)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: k--p ()

k--p je izjavil:

Jaz delam 12 inchnem x220 ali pa na 2x 24, oboje je kul. Od naštetih bi vzel x250 ali MBPr, predvsem zaradi OS (Linux, OSX sta IMO best za programiranje)

Sem od kolegov slišal, da je programiranje na MBPr super, zato se nagibam tudi k nakupu le-tega. Mi pa cena igra tu malo vloge, za isti denar bi lahko recimo vzel Thinkpada + ekran ...

k--p ::

Kakorkoli se odločiš, boš pomoje zadovoljen... Pri MBPr boš rabil za zunanji ekran še adapter (30€ ?)

Če hočeš priti res poceni skozi, kupi na ebay rabljen/refurbished thinkpad x220 (oz. kaj podobnega) z i7, 8 GB ram (upgradable na 16GB), SSD. Po potrebi še dodatno baterijo, dock. Dobiš za 300 - 500 € hitro mašino.

Če hočeš novo ter SSD, 8+ GB RAM sta pa MBPr in Thinkpad tam tam po ceni, če boš vzel iz tujine. V SLO EU ceni Mac-a prištej še 200 eu.

X220 se že pri nas prodaja za ugodno ceno. Celo X230 dobiš za izpod 500 evrov.
Procesorji pa niso lotani na plato in se dajo zamenjat.

perci ::

zakaj bi ga menjal? a za igrice?

Kakšen komplet predlagate: prenosnik+ekran 22 inčen (ni treba da je neki high, naj stane največ tam do 180 eur)+(po možnosti dock, ni pa nuja). Omejitev:1500€

Perci
Recimo tale X230 stane 400 evrov. Notri ima samo dvojedrni procesor.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

Zamenjaš procesor za I7-3630QM, dodaš ram in SSD, pa imaš hudo dobro mašino.

Invictus ::

zanibani je izjavil:

Kakšen komplet predlagate: prenosnik+ekran 22 inčen (ni treba da je neki high, naj stane največ tam do 180 eur)+(po možnosti dock, ni pa nuja). Omejitev:1500€

Za 1500 EUR se da dobiti že Carbon X1 + dock :).

Apple nima dockov, oz. so neki približki le tega. Ponavadi se vzame kak Thunderbolt hub, ki ima potem tam notri vse standardne priključke.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Za 1500 evrov dobiš Thinkpad X250 + dock + 2x dell 24"

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: zanibani ()

krneki0001 je izjavil:

2 24 inčnika bi mi bila preveč zaradi premalo prostora na mizi, vrh glave bo eden... Obstaja pa možnost MBPr+enkran+adapter+hdmi kabel in je to to in tudi mislim da bi to bil dober workstation... programiranja na 13 inčniku se ne bi ravno zlepa lotil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zanibani ()

čuhalev ::

Kje v Sloveniji je dobra ponudba Dell prenosnikov?

Ocitno bom videl ce res drzi trditev, da polek tega, da ga popravijo vrnejo ves denar ce prenosnik crkne leto dni po nakupu Asus prenosnika. Danes dobil in se sploh ne vklopi - DOA zgleda.

Edino finta je da moram ASUS servis poklicat in v garancijo zgleda dati, ne pa kot stvarno napako.

NejcSSD ::

zanibani je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

2 24 inčnika bi mi bila preveč zaradi premalo prostora na mizi, vrh glave bo eden... Obstaja pa možnost MBPr+enkran+adapter+hdmi kabel in je to to in tudi mislim da bi to bil dober workstation... programiranja na 13 inčniku se ne bi ravno zlepa lotil

Za programiranje je dobra ta iz hoferja nasledn teden, pa ne rabiš ekrana.
17"ka za 399eur
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Master_Yoda je izjavil:

Ocitno bom videl ce res drzi trditev, da polek tega, da ga popravijo vrnejo ves denar ce prenosnik crkne leto dni po nakupu Asus prenosnika. Danes dobil in se sploh ne vklopi - DOA zgleda.

Edino finta je da moram ASUS servis poklicat in v garancijo zgleda dati, ne pa kot stvarno napako.

Mah barabe so se fajn zascitile: Ce crkne stvar v prvih osmih dneh od nakupa ne velja promocija. Samo semanticno gledano bi mi vseeno morali vrniti, saj ni crknil ampak sploh delal ni.

No te pa bom uveljavljal stvarno napako z vra;ilom kupnine in raje kaksno drugo firmo vzel.

Zgodovina sprememb…

NejcSSD je izjavil:

zanibani je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Za programiranje je dobra ta iz hoferja nasledn teden, pa ne rabiš ekrana.
17"ka za 399eur

Meni je za programiranje 17" premalo, vsaj 22" mora biti ekran.

Master_Yoda je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Mah barabe so se fajn zascitile: Ce crkne stvar v prvih osmih dneh od nakupa ne velja promocija. Samo semanticno gledano bi mi vseeno morali vrniti, saj ni crknil ampak sploh delal ni.

No te pa bom uveljavljal stvarno napako z vra;ilom kupnine in raje kaksno drugo firmo vzel.

Počakaš 8 dni in se javiš po prvomajskih praznikih? Drugače pa dobro naštudiraj "garancijo", da ni še kakšen trik vmes :)

opeter ::

krneki0001 je izjavil:

Meni je za programiranje 17" premalo, vsaj 22" mora biti ekran.

22" ni prenosnik.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

NejcSSD ::

To moje je bilo sarkazem, ker model kupuje laptop za programiranje za 1k eur (in to na fmfju). Dober bo že tisti hoferjev in zunanji ekran, sem dodal, kar je res.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT
««
410 / 670
»»