» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
389 / 667
»»

gddr85 ::

jah profičom so najbrž svetovali mac-e :))>:D

m0LN4r ::

Ja pač, folk k kupuje mercedesa namesto golf gti. Preseravanti.

Oni svetujejo en drugemu, keri ma lepšga, tanjšega in lažjega.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

trnvpeti ::

m0LN4r je izjavil:

Ja pač, folk k kupuje mercedesa namesto golf gti. Preseravanti.

Oni svetujejo en drugemu, keri ma lepšga, tanjšega in lažjega.

fak, kaksen splosen post

ce rabi prenosnost
na eni strani pol lazji, baterija drzi 60% vec
in z drugim sploh ne more delati na terenu

ce pa ne rabi prenosnost
pol pa je falila temo

Zheegec ::

No ok, tale debata je res "malenkost" zašla. Nazaj k temi prosim!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dionis je izjavil:

Najprej bi se rad zahvalil vsakemu za svoje mnenje :).

No to me je pa presenetilo, da ima apple z enakimi komponentami slabsi performance.

In ja mene je zanimalo razlika za isti cenovni razred med PC in OS X. Ko si omenil, da je apple investiral v boljše tečaje in naprimer boljši touchpad. Zanima tudi kakšni bi bili tečaji pri PC za 2000EUR npr.. Verjamem pa da ma boljši touchpad, vendar ona in tudi sam bi še vedno uporabljal miško ker je veliko bolj praktično za delati na PC-ju.
Se pa strinjam, da je manj virusov in problemov glede tega na applovih izdelkih, vendar ce si vsaj priblizno sposoben z windowsi jih tudi tu ne boš imel ali vsaj ne veliko. Ne vem kakšna je sicer scena s formatiranji pri applih, vendar če windowse formatiraš na pol do enega leta stvar precej v redu deluje. Kar je pa moje mnenje updateov pa ponavadi lahko te prestaviš (npr. med malico ali drugim odmorom), pa nekateri updati se zaženejo ob zaustavitvi sistema, marsikateri pa se updatajo vmes ko sploh ne opazimo.
Potem mi je kolega, ki se malo bolj spozna na zadeve kot sam priporočal tale računalnik: https://trgovina.over.net/product.php?p...
Prej zgoraj sem pozabil omeniti, da naj bo prenosnik res lahek za razliko od tega, ki ga ima zdaj in ima 3 kg. Je pa takoj cena zrasla, ker je zadeva manjsa/lazja. Med drugim je tudi omenil, da je ta zaslon boljsi od applovih retina (sam ne vem kakšna je točna razlika vem samo da je številka 2500 proti 3800 :D)

Potem pa moram to omeniti, ker delate primerjave z avtomobili (sam sem strojnik in se nekaj zastopim okoli tega). Ne moreš ti enačiti koliko KM narediš ti z EUR. Pol vzameš avto, ki ima najnižjo porabo. To pomeni da je avtomobil majhen s slabo zmogljivostjo po moči, verjetno ima zelo malo opreme za udobje, posebej za varnost (razen tist standard, ki mora biti in je prepisan). Zdj je pa odvisno kakšne potrebe imaš... če imaš 4 člansko družino, da boš šel na morje boš moral imeti večji avto normalno. Če boš hotel priti hitro bo moral biti bolj zmogljiv in se peljati udobno spet dati več denarja. In tako lahko primerjaš računalnik za namen ki ga boš uporabljal. Če ga potrebuješ zgolj za office, filmi, internet in mogoče kakšno nezahtevno igro bo dovolj verjetno 300-400 EUR za pc. Ker pa potrebuješ za neke bolj zahtevne programe rabiš malo več odšteti, pa da bo računalnik dohajal novejše programe, ki so z leti ponavadi bolj zahtevni vsaj nekaj let. V tem rangu se pa že lahko kupiš tudi appla, zato sem hotel vedeti ali se izplača vzeti le tega, ker ga nekateri zagovarjajo.

Recimo kot sem spoznal je to, da če ti je boljši iOS je zato ker ti je ta operacijski bolj prijazen zate. Meni tiste ikone zdaleč niso všeč z nekimi semaforji (to naj bi bilo kao estetsko, glede na to da naj bi bili oni prefinjeni).
Sam sem navajen windowsov in ne čutim potrebe, da bi se prestavil na iOS. Poleg tega vem iz prve roke (kolega ima tudi appla) da večina programov, ki jih uporabljamo na našem faksu crackane verzije ne delajo. In mu mora vzporedno delati tudi windows. Pred tem sem bil mnenja da si kupiš appla zaradi da profitiraš vsaj zaradi tega, ker je OS manj zahteven, vendar da pa imaš na applu še windows je pa živa bedarija. Poleg tega kar se tiče faksa je bolj priročno, če vsi na faksu delamo z windowsi, da veš kako se obrnit na računalniku, če pride do kakšnega problema, ker poznaš windowse.

Okej mislim, da sem se sedaj razpisal in povedal tudi sam svoje mnenje. Upam, da boste razumeli kaj sem hotel povedati. Še enkrat se zahvaljujem, da ste mi razlozili določene stvari.

Še enkrat bi pa prosil, kaj predlagate podobnega od računalnikov kot sem ga zgoraj navedel, da imam malo večjo izbiro oz. da jo ima kolegica :). Z zahtevami, ki sem jih v prvem postu navedel (ADOBE programi) in da je 2kg oz. manj. Pa hvala lepa :)

In kako sta se odločila? Estetika ali surovi performance z kvaliteto?
Sicer pa je tu optimalna rešitev za oba, kupiš tole:
http://www.ebay.com/itm/6-Apple-Logo-Au... in tole: http://www.computercenter.si/racunalnik...
Pa imaš vse v enem za 600EUR
Drugač pa kr po 551jk (2,7kg) in 512ssd.

Lp

SSD je do 1dag
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

nisi ti za svetovalca
si strogo usmerjen tehničar, drzi se rajsi tega

kevaliz ::

Pozdravljeni.

Iščem prenosnik v rangu do max 500€. Uporabljal bi ga za internet, filme tudi igre. Vem da v tem rangu ne moram dobiti glih uber gaming prenosnika ampak vseeno mislim da bi se kaj naslo da bi kaksen dragon age laufal normalno. Me ne moti ce treba znizati resolucijo in grafika na minimum, vazno da dela normalno. Dedicated grafična mislim da odpade v tem primeru saj je budget premajhen, tako da verjetno bi bilo najboljse kaksen AMD cpu z itegrirano saj imajo baje boljse graficne. Imate kakšne predloge?

P.S. trenutno imam compaq presario cq-71, ima ze 5 let tako da bo treba menjat. Ce mi je z intel celeron dual core 1.8ghz ratalo igrati dragon age, mislim da z novejsimi integriranimi graficnami bi moralo to laufati dosti bolje

hojnikb ::

Rabiš sploh prenosnik ?
Načelno dobiš za tak denar že kar solidno kišto.

Sicer pa mogoče kej takega.
http://www.computercenter.si/racunalnik...
#brezpodpisa

Rabim, ker nimam prostora za PC, tudi ekrana nimam, pa tudi bolj praktičen mi je

leiito ::

Da označiš Apple za estetiko, Asus pa v primerjavi z njim za performance in kvaliteto, je isto kot bi rekel, da je britje s TOBS milom, jazbečjim čopičem in japonskimi rezili estetika za pussye, pravim moškim šteje performance, ostrina/€ in se brijejo na suho z rusko žiletko.

Obe ribi sta prijeli za vabo :P
Trade Republic 38MVDVXM

Na to si čakal cel dan? Potem se pa čudiš, da nimaš social lajfa,

m0LN4r je izjavil:

Baje obstaja prav izraz za ljudi, ki na forumih objavljajo z željo sprovocirati, vzbuditi reakcijo ipd.

leiito je izjavil:

Na to si čakal cel dan? Potem se pa čudiš, da nimaš social lajfa,

In to sklepaš po čem točno ?
#brezpodpisa

Ok našel sem en prenosnik za občasen gaming. Cena 460€

Asus R511LD
Core i3-4010U (1,7ghz)
RAM:6gb
Disk: 1TB
Grafična: Nvidia GeForce 820M (2gb)

Kaj menite?

amacar ::

leiito je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Baje obstaja prav izraz za ljudi, ki na forumih objavljajo z željo sprovocirati, vzbuditi reakcijo ipd.

leiito ja
Trade Republic 38MVDVXM

krneki0001 ::

m0LN4r in leiito, Za 1100 evrov dobiš rabljeno mašino Lenovo W520:

I7 2820Q procesor (4c + 4ht)
8gb rama
500gb diska
nVidia quadro 2000M
15,6 ekran s 1920X1080 resolucijo

Odlična mašina, ki verjetno poseka večino asusuov in applov (kar se prenosnikov tiče).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Načeloma so quadroti počasnejši v video obdelavi. So pa boljši v catia, cero in solidworks.
Trade Republic 38MVDVXM

>and MacBook Pros are better hardware than any PC laptop (in my opinion, and I know I'm right, don't bother arguing).

pri takem komentarjov ga sploh nemorš jemat resno.
#brezpodpisa

Dejstvo je, da je Lenovo, kljub nominalno 2x boljšim komponentam, "absurdly slower". Ampak valjda, cel internet je podkupljen s strani Appla. Še dobro, da vsaj vi širite PC evangelij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

potem ko greš brat komentarje pod yt, ti je pa jasna slika. You should do it sometimes.

Po domače; tudi moj ferari z razštelano mašino bo zgubo v dragu z cliotom
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Komentarji so 90% pro Mac, ampak ne da se mi več. Če tudi to ni dovolj, potem pač verujte v PC jezusa in niti ne probite nikoli Maca, ker vas bo hipnotiziral.

Komentarji so 90% pro Mac,

razn tistih, ki so dejansko mel šasno testirat oba :)
#brezpodpisa

Predlagam, da preveriš kdo je Sahil Malik, avtor videa, ki primerja obe računali in njegove reference.

Da se nauš matru, tip ki ga "ne moreš jemati resno", je Microsoft MVP. 10x.
http://mvp.microsoft.com/en-us/mvp/sahi...

leiito je izjavil:

Vau, lenovo ima sata disk, mac pa ssd. Dej v tistega lenovota enak disk kot ga ima mac, pa potem primerjaj. Al pa v maca daj navaden HDD. Mac ima mPCIe SSD disk, ki je še za odtenek hitrejši od sata SSD. Tako da ta primerjava ni realna.

Imam W510 mašino (torej eno generacijo starejšega) s štirijedrnim I7 720QM procom in HT vklopljenim, notri sta 256GB SSD, 1TB WD black disk in 16GB rama, ter nvidia quadro 880M. Sicer ne uporabljam vmware, ker imam hyperV zato, ampak zadeva laufa občutno hitreje kot na temle filmčku novejši lenovov prenosnik.

Sodelavec ima macbooka pro 13", pa ko sva že pred časom primerjala mašini T410 z 8GB rama, I5 560M procom, ter 250GB SSD-jem in nvidio NVS 3100, se je čudil, kako lenovo hitro dela. W510 je pa še za odtenek hitrejša zadeva.

Tako da temule videu ne verjamem prav dosti, oziroma verjamem, ker je problem sata HDD.

Zgodovina sprememb…

leiito je izjavil:

Mogoče je najboljši softweraš, o hardweru pa pojma nima, drugače nebi primerjal mašine s HDD in SSD, ker se ve da SSD parkrat hitreje bere stvari.

Pa še ena zadeva W520 podpira najpotratnejše I7 mobilne cpu-je, ki jih v maca niti ne spraviš, ima 2 kontrolerja za ram (od tukaj 32gb v mašini, medtem ko je v macu samo 16gb), tako da performančno je mac tukaj orenk zadaj.
Ima pa mac lepšo sliko, saj ima večjo resolucijo, ampak to je pa tudi vse.

Zgodovina sprememb…

Primerjava, ki je malo bolj realna

Primerjava, ki je malo bolj realna

Tukaj je pa še opis:
http://www.istudioweb.com/macbook-pro-v...

Zgodovina sprememb…

GabrieLeo ::

Rabil bi best price/quality prenosnik za max 200 - 220 eur. Lahko je tudi starejšega letnika, vendar nov. Važno da so usb porti ter da je kompakten, ne prevelik. (Recimo HP Stream 11 varijanta, ne chromebook) Spletne trgovine dobrodošle!

GabrieLeo je izjavil:

Rabil bi best price/quality prenosnik za max 200 - 220 eur. Lahko je tudi starejšega letnika, vendar nov. Važno da so usb porti ter da je kompakten, ne prevelik. (Recimo HP Stream 11 varijanta, ne chromebook) Spletne trgovine dobrodošle!

Nov ali rabljen?

Če rabljen potem T410 v Swedata (www.pctrgovina.com) za 215 evrov. Dobiš 2.66GHZ procesor, 2GB rama (lahko razširiš na 8GB), 320GB disk in nVidia NVS 3100 grafika ter 14.1" ekran. Za ta denar je po moje "best buy".

1.2kg, 219eur + nekaj postnine, novo
http://www.notebooksbilliger.de/noteboo...

krneki0001 je izjavil:

leiito je izjavil:

Mogoče je najboljši softweraš, o hardweru pa pojma nima, drugače nebi primerjal mašine s HDD in SSD, ker se ve da SSD parkrat hitreje bere stvari.

Pa še ena zadeva W520 podpira najpotratnejše I7 mobilne cpu-je, ki jih v maca niti ne spraviš, ima 2 kontrolerja za ram (od tukaj 32gb v mašini, medtem ko je v macu samo 16gb), tako da performančno je mac tukaj orenk zadaj.
Ima pa mac lepšo sliko, saj ima večjo resolucijo, ampak to je pa tudi vse.

Ravno v tem je ena od poant Malikovega videa, da številke ne povejo zgodbe. Vmes Sahil pove, da je MBP s 16GB RAM hitrejši od njegovega monster PCja s 128 GB RAMa.

Isto je pri tablicah, kjer iPadi z 1G za malco pojejo tablete s 4x več rama. Kar je po svoje itak logično, ker so pri Applu komponente optimalne druga z drugo in vse skupaj s softverom, ki je že sam po sebi superioren. Toliko kritičnosti do Windowsov pa najbrž le imate.

Druga stvar je pa legitimnost teh avtorjev. Ta tvoj je včeraj pisal o depilacijah, danes pa primerja tehnologijo. Zato so res najbolj realni posnetki real life real time opravil, ena mašina vs. drugi in če bi karkoli res pariralo MBP, sploh za isti denar, ali celo manj, bi bil to zelo popularen posnetek in že sami proizvajalci prenosnikov bi objavljali dokaz, da njihova mašina outperforma MBP. Pa takih posnetkov ni. Mogoče bo un kšnga objavu, k trdi, da je Asus 551-jaki zakon.

Ko bomo nehal primerjat hruška in kranjske salame, bo ta debata imela celo kak pomen.
Do takrat je pa tole samo prazno nabijanje (sploh z tem indijcem).
#brezpodpisa

Nažalost v takem testu, ki so ga opravljali na drugem forumu, kjer so izključno memberji ljudi iz svoje stroke:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc...

Za nekatere so to le številke, za druge pa podatki, kdor pa tega neve izluščiti in si jih ne zna razložiti, ter si z njimi pomagati pa se naj umakne iz debate pravočasno, da ne povzoči več škode kot koristi.
Pravtako se naj umaknejo tisti, ki podjebavajo tiste, ki poskušajo razložiti nekomu, ki ga mogoče zanima, kaj te številke pomenijo in ko jim vrneš zob za zob pa se naredijo francoze.

Ravno tako ljudje, ki ne ločijo med testi opravljenimi z dotično programsko opremo s pravimi praktičnimi vzorci upoabe pri delu,
ki jo oseba uporablja in subjektivnimi nepravilnimi primerjavami, kot je naprimer primerjava različnih mnenj in naslanjanje na neke govorice in zgodbice.

Sam testiram vse kaj mi pride pod roke v različnih programih za druge z namenom, da se razščisti ta megla okoli določenih neutemeljenih govoric z dokazi.
V kolikor se zmotim in me nekdo popravi, toliko bolje, ampak ko pa nekdo vztraja pri svojem ne glede na servirane podatke (pazi to niso številke) pa zgubi celotna tehnična debata svoj point, kakor tudi prvotno vprašanje OPjev, ki sprašujejo o dejanskem stanju in ne "rekla kazala" govoricah.
Trade Republic 38MVDVXM

Leiito

Napaka tvojega videa je ta, da človek primerja mPCIe 3.0 SSD disk, ki ima praktično prenosa preko 1GB/s (Če gledam OCZ mPCIe SSD ima "up to 1800 MB/s and 140,000 IOPS"), z diskom, ki ima max 150MB/s, večinoma dela pa nekje na 120MB/s. Mislim razlika je že tukaj 10X in več.

Dobesedno bi lahko na ta način primerjal recimo C2D dvojedrni procesor, ki bi imel SSD disk pa enega I7 4700K, ki bi imel WD green disk in bi trdil, da se Windows 8.1 na C2D prej štarta kot na I7. In je zato mašina z I7 totaln podn proti mašini s C2D procesorjem, ker se sam sistem hitreje zažene na C2D procu.

Zgodovina sprememb…

Texslo ::

Pozdravljeni!
Zanima se za ugoden prenosnik, kateri mi bo sluzil za gledanje filmov ter nanizank, ter download le tega. Poleg tega se bo uporabljal se za word, internet, itd. Tako imenovane vsakdanje stvari. Ker nisem iz tega "foha" me zanima predlog. Zanima se za zaslon okrog 15,6' kar je ravno prav veliko. Pomemna mi ni firma prenosnika, le da ima cim vec garancije. Tudi mi je vseeno iz kje se lahko naroci, lahko tudi iz nemcije ce je tam ceneje. Na ena a sem gledal nek Lenovo prenosnik ki se mi zdi kar vredu zanima me samo kako je s procesorjem. Ima amd jev procesor in sicer A8, kako je kaj s tem procesorjem, pomembno mi je predvsem da se ne pregreva ter da ni glasen ob gledanju filmov. Nek cenovni razpon mi je do 350 evrov bolje seveda manj. Dobro bi tudi bilo da ima anti-glare zaslon. Sedaj bi pa rad kaksne konkretne ugodne ponudbe, ker kakor prebiram tale foruum nekateri res poznajo kar ekstremno dobre ter ugodne ponudbe. Vsako mnenje je dobrodoslo :)
Najlepsa hvala za odgovore ter prijeten vecer se naprej.

54j0 ::

Napaka cele teme je, da hranite trolla/se obremenjujete z mnenjem nevedneža.

http://www.amazon.de/Lenovo-Notebook-Gr...

Je tak prenosnik v redu. Najbrz je i5 ze kar credu zadeva, mar ne? 4Gb ram pa je tudi najbrz dovolj za gledanje filmom ter taksnih zadev ane?

Lp

Tudi kak i3 ali manj bi bil povsem dovolj za zgoraj našteto v kombinaciji z SSDjem pa toliko bolj.
Intlovi proci imajo strojni dekoder za predvajanje, ki razbremeni procesor za druga opravila.
Trade Republic 38MVDVXM

Ja saj ssd imam namen tudi se vzeti zraven ko bo ugodna ponudba. Razlika med i3 in i5 je v linku katerega sem prilepil sam 50€ zato sem izbral i5. Kaj pa ti predlagas? mogoce se kasnen drug prenosnik, ker sam priznam nimam pojma ker je tako velika izbira. Imam pa doma windovse original tako da za operacijski sistem je vseeno tudi ce ga ni.
lp

scipascapa ::

Vsekakor je zanimivo, da je 16G rama na macu bolj učinkovito in posledično vredno več kot 128g na PCju. To pove mednarodni priznani expert in 10-kratni MVP Microsofta, ki gotovo ni apple fan boy. Kot laik domnevam, da je razlog v usklajenosti hw in sw.

Po tem dokazu se tudi tisti, ki verjamejo, da je cel internet podkupljen s strani jabolčnih, gotovo strinjajo, da je MBPr najboljši nakup v tem cenovnem razredu. Je pa žal kakovost vedno draga.

Kot laik domnevam, da je razlog v usklajenosti hw in sw.

Kot laik pač nemorš govorit o usklajenosti hw in sw, karkoli naj bi to že blo
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Tako, delo ki porabi 12gb rama podatkov, spraviš na macu v 4gb z levo jajco.
Tako in i5 2c/4t hitreje računa frejme od i7 4c/8c.
In integrirana bo izrisala več poligonov v viewportu, kot 5x hitrejša dedicated grafa z svojim memoryjem.
Pa HDD v 1200€ mbpju nalaga fajle 10x hitreje, kot dodan SSD v laptop za jurja.
Pa verjetno še piše 10x hitreje ane, ko exportaš na HDD.
Naslednji mpb bo itak samo še i3 in 2gb rama, ker je taka simfonija, da boš lahko izrisal načrt aviona pa to brez grafične.

Sicer nevem kako, ampak nam bo leiito že razložil, če ne potem ni res.
Trade Republic 38MVDVXM

Ne pozabit apple sticker, ki doda X2 boost. Še LinusTechTips himself priznava ta fenomen.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

leiito je izjavil:

Vsekakor je zanimivo, da je 16G rama na macu bolj učinkovito in posledično vredno več kot 128g na PCju. To pove mednarodni priznani expert in 10-kratni MVP Microsofta, ki gotovo ni apple fan boy. Kot laik domnevam, da je razlog v usklajenosti hw in sw.

Po tem dokazu se tudi tisti, ki verjamejo, da je cel internet podkupljen s strani jabolčnih, gotovo strinjajo, da je MBPr najboljši nakup v tem cenovnem razredu. Je pa žal kakovost vedno draga.

To je "rekla kazala", in ta tipček lahko da ima kaj pojma o programju (sicer se mi vedno bolj dozdeva, da je pač še en clamsy indian), o hardweru pa mu pamet bolj šepa. Niti ni dal dokaza, da ima mašino s 128GB rama, kaj šele da bi naredil kake primerjave.

Pa vprašanje kakšne procesorje ima on doma, da podpirajo 128GB rama, ker če pogledaš na Intelovo stran, njmočnejši desktop proci podpirajo samo do 32Gb, plate za desktop sisteme pa tudi podpirajo samo do 32GB. Xeon serverski proci pa tam do 144GB, torej predvidevam, da ima v njegovi domači mašini xeona in serversko plato, da podpira več kot 32GB rama. Torej je spet primerjal jabolka in hruške.

Jabolka in krompir. Povedal pa je katero je bolj kislo.
Trade Republic 38MVDVXM

Leiito, moja domača mašina je trenutno takale:
2x xeon E5650 (vsak proc 6C/12T - torej skupaj 12C/24T)
24GB rama
5x 146GB SAS s 15K obrati hot-swap
Matrox G200 grafika
redundančna napajalnika 570W

Na tej mašini laufa 5 virtualk nanjo se pa priklapljam s thinclienti, ker je zadeva na podstrešju (je glasna, pa bolje da tam ptiče iz strehe preganja, kot da jo jaz poslušam.

Ker imam še 4 PCIE slote frej v mašini, a misliš, da če dam še 2 titana notri, da bo še vedno slabša od mbp za obdelavo grafike?
««
389 / 667
»»