» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
385 / 662
»»

krneki0001 ::

Han je izjavil:

@aljo558: Ker ima tisti v BB naložen licenčni Windows 8.1.

@Gregor5816: Rabljen ThinkPad X201 s Core i5 in Windows 7 za 300 eur ti ne odgovarja?

T410 z I5 procesorjem, 2gb rama in 320gb diskom stane 215 evrov, če ima 4gb rama pa nekih 20 evrov več. Pa ima 2 coli večji ekran.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

TribesMan ::

Ali pa X220 od 300-400€...

Vsi ne marajo prevelikih laptopov :P
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

T410 je 14" prenosnik. X2xx je pa 12,5", kar ni veliko razlike.

trnvpeti ::

krneki0001 je izjavil:

T410 je 14" prenosnik. X2xx je pa 12,5", kar ni veliko razlike.

zakaj mislis, da ni velika razlika?

Imel sem že oba v lasti, zato lahko to razliko povem. Ekran pri T410 je 5cm večji (2"), medtem ko je sam prenosnik samo 4cm daljši in 3cm širši. T200 ima recimo 1cm roba okoli ekrana, ki ga T410 nima.

T410
Width: 335.5 mm
Depth: 239 mm
Ekran: 14,1"

X200
Width: 295mm
Depth: 210mm
Ekran: 12.1"

Sej meni je X2xx zelo všeč sploh tanovi touch screeni, ampak T440s s touch screenom pa še bolj, ker so mere še vedno enake(tudi za ekrane).

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

4cm v sirino
pol bi lahko rekel za 15" da ni razlike, bo samo kaksnih 6cm proti 12" oz samo 2cm proti 14"

T510
Width: 372.8 mm
Depth: 245.1 mm

Meni je X200 tablet z 12" ekranom bil malo premajhen, čeprav je bil še vedno zelo uporaben. Veliko bolje in lažje mi je bilo delat z T410.

Rias Gremory ::

Živjo,

še zmeraj iščem prenosnika za prijatelja (takrat nisem dobil nekih predlogov).

Budget: max 1300€

Potrebuje se:
- IPS matriko
- GPU, ki bo zmožen poganjati (na medium je dovolj) Skyrim, Total War: Shogun 2
- HDD s kapaciteto vsaj 500GB

Hvala!
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

l0g1t3ch ::

Iščem latop na katerem mora spodobno delovat Creo Parametric 3 in AutoCAD 2014 za 3d.

- veikost zaslona okoli 15"
- resolucija obvezno več kot 1366x768 (1680x1050 kot imam sedaj mi je idealna za 15" zaslon)
- laptop bo bolj nadomestek stacionarca tako da teža ni na prvem mestu (do 3kg bo pomoje čist ok)
- 8GB RAM
- GPU ki bi koristil zgoraj omenjenima aplikacijama (čeprav se mi zdi da to pride v poštev samo nvidia quadro in ADM FireGL)

l0g1t3ch je izjavil:

Iščem latop na katerem mora spodobno delovat Creo Parametric 3 in AutoCAD 2014 za 3d.

- resolucija obvezno več kot 1366x768 (1680x1050 kot imam sedaj mi je idealna za 15" zaslon)
- laptop bo bolj nadomestek stacionarca tako da teža ni na prvem mestu (do 3kg bo pomoje čist ok)
- 8GB RAM
- GPU ki bi koristil zgoraj omenjenima aplikacijama (čeprav se mi zdi da to pride v poštev samo nvidia quadro in ADM FireGL)

Ah, pozabil bistveni del in sicer budget :) Ta je tam v rangu 1000€.

Hvala

l0g1t3ch je izjavil:

- 8GB RAM

tam okoli 450 evrov stane rabljena mašina. Lenovo W510 (w kot workstation), ampak glej da bo imela I7-720QM procesor in ne I7-620M. Vse te mašine imajo nvidia quadro, podpirajo 16GB rama in celo USB 3.0.

m0LN4r ::

Pro grafično rabiš za nerazširjene proizvodne programe izključno tipa CREO ali Siemens, glede cen iz zmogljivosti si pomagaj s tabelo:
 Upoštevaj, da so v testu zelo kompleksni in težki modeli, ki jih verjetno neboš risal, zato so razlike v resnici malo manjše in številke večje. CREO je drugi stolpec, predzadnji pa siemens NX, drugje pa jih cenovno nvidie šišajo vse po vrsti

Upoštevaj, da so v testu zelo kompleksni in težki modeli, ki jih verjetno neboš risal, zato so razlike v resnici malo manjše in številke večje. CREO je drugi stolpec, predzadnji pa siemens NX, drugje pa jih cenovno nvidie šišajo vse po vrsti

V primeru, da bo gaming kartica naj bo nvidia, ker v testu se na radeonih pojavljajo artefakti in napake (sicer ne pri delu, ampak pri prikazovanju).
Ta test prikazuje upodabljanje modelov in ne hitrost pri delu, naprimer, ko ti rišeš črtice v okencu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

@ m0LN4r
Torej tudi obične gaming kartice (geforce serija) od nvidie pomaga pri Creo Parametric in AutoCad in ni nujno imeti quadro verzije ?
Gre se za študentsko uporabo, torej učenje v okviru faksa in doma, ne za službeno namene.

Potem ne meči denarja za quadrote/firegl v prenosnikih, kupi nekaj z 850m ali 860m oz.
primerjaj ceno takega laptopa (se mi zdi da so od 900€ naprej) in kakšen quadro/firegl ti pade v ta cenovni rang in pogledaš tabelo.

Za autocad sigurno ne rabiš, za creo pa za faks tudi ne.

Če boš pa v prihodnosti delal službeno pa boš že tako ali tako vedel kaj rabiš.
Prej smo študirali z laptopi, ki so imeli katastrofalne grafične pa je vseeno šlo, zdaj pa so nove že itak zelo hitre.

m0LN4r je izjavil:

Ja med 840 in 850 je razlika bistveno večja, kot med 850 in 860.
840 je tko tko za nezahtevne igre in nezahtevno rabo.
Unigine Heaven 3.0 DX11 1080p (notebookcheck):
iHD 4600 - 14fps
GT 840M - 22fps
GTX 850M - 42fps; skoraj 2x hitrejša ja
GTX 860M - 49fps
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Sem mislil da te aplikacije zahtevajo točno quadro/firegl zaradi posebnih certificiranih gonilnikov in da v kolikor je kaka druga grafična jo ignorirajo.
Torej sedaj uporabijo tudi obično geforce kartico, samo da ima ta nižji perfomans ?

Kaj pa integrirani Intel HD 4000 gpu-ji ?

HD intel pozabi, boš narisal mal več poligonov pa bo šteka party. Saj maš tam relativno primerjavo zgoraj za DX.

Ja sej so programi že skos delali na gaming karticah, samo marketing dela svoje ane. Saj vidiš, da v celo tabelo niso dali nič drugega, kot samo pro kartice.
Nekoč si lahko še kartico flashal v pro ipd. Zdaj pa pač skrivajo dejanske informacije in malo prilagajajo driverje, da drugače kažejo.
Quadroti in fireglji so za zelo, zelo, zelo specifično uporabo, da se izplača.

Evo še podatki za solidworks:
HD4600 - 2fps
840M - 5fps
850M - 10fps
860M - 14fps

Evo še podatki za creo:
HD4600 - 2,4fps
840M - 17fps
850M - 25fps
860M - 22fps

Na te številke glej bolj kot razmerje, ker na faksu ne boste risali detajlirano letalo (boing) ali kako formulo z vsemi šraufi, ki jih ima.
Malenkost niha zaradi, različnih procov in verzije driverov.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Hvala za vse informacije m0LN4r, laptop ni zame ampak za kolega.

Smo pa te aplikacije testirali na pisarniškem sistemu z i3 2C/4T in 3,3Ghz ter integrirano HD 2000 pa 8GB rama in je delalo zelo slabo in to se je testiralo par hobi projektov od kolega.

HD2000 sploh nebi zalaufala tistega zgoraj omenjenega testa, ker bi bil rezultat 0,01 ali pa bi se vse zrušilo. Tako da.
Še za lažjo predstavo, kaj pride pod HD4600 glede na današnje zahteve:

Ampak seveda ne pozabi na razmerje med hd4600 in 850m, zgoraj.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Rias Gremory je izjavil:

Živjo,

še zmeraj iščem prenosnika za prijatelja (takrat nisem dobil nekih predlogov).

Budget: max 1300€

Potrebuje se:
- IPS matriko
- GPU, ki bo zmožen poganjati (na medium je dovolj) Skyrim, Total War: Shogun 2
- HDD s kapaciteto vsaj 500GB

Hvala!

Pls halp.

Seveda, ni treba da je vse točno tako, so lahko odstopanja.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

mtosev ::

www.compare.eu in izbereš te lastnosti in maš
za teste kolk pa grafa zmore pa maš www.notebookcheck.net
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PrihajaNodi ::

PrihajaNodi je izjavil:

http://www.medion.com/gb/shop/budget-la...

No tega imam namen vzeti. Samo avtonomija baterije me malce skrbi. Mnenha? Za 250 e best buy pomoje.

Omenjenega laptopa nisem vzel in boćj kot iscem bolj sem zmeden. Rad bi zadevo od 10 do 13 velikosti ki bi poganjala photoshop in autocad brez problema. Za budget bi se ze prilagodil vendar zelim manjso zadevo in ne 17 palcnega konja.

Hvala

L.p.
Nodi

lisjak ::

Si bom sposodil še tole temo...
Prosim za pomoč pri iskanju budget prenosnika za okoli 400 eur.
Pomembno:
-17 inch
-tekoče predvajanje videa na monitorju in preko hdmi na tv (tudi 1080p)
-tekoče brskanje po internetu
-garancija
-dolgoživost

nepomembno:
-baterija
-igranje iger

trenutno sem našel tole:
ASUS_X751MA
Lenovo-G700
hp_pavilion

prosim za kako mnenje, predlog...
Vnaprej hvala.

MStrix ::

Asus je znan po zelo dobri kvaliteti.

lisjak ::

tole sem zdaj našel...
Asus prenosnik X751LAV-TY104D

kakšno mnenje ? je dovolj zmogljiv za zgoraj napisane stvari ? kakšen boljši predlog morda ?

To je to za opisane potrebe super zadeva

evi link do malo ugodnejšega

http://blinkcomp.si/prenosniki/1863-asu...

PrihajaNodi je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

No tega imam namen vzeti. Samo avtonomija baterije me malce skrbi. Mnenha? Za 250 e best buy pomoje.

Omenjenega laptopa nisem vzel in boćj kot iscem bolj sem zmeden. Rad bi zadevo od 10 do 13 velikosti ki bi poganjala photoshop in autocad brez problema. Za budget bi se ze prilagodil vendar zelim manjso zadevo in ne 17 palcnega konja.

Hvala

L.p.
Nodi

Za photoshop rabiš hiter procesor in integrirano (vsaj za večino ljudi je po novem igpu dovolj) pa 8gb rama. Za Autocad pa, če misliš risati načrte v 2D in modele v 3D, boš pa moral še dodati zmogljivo grafično.
Problem bo predvsem pri hlajenju, ker zmogljive komponente v mali kišti hladit ne gre. Deloma gre začasno, potem pa pride do thermal downloackanja oz. throotlanja, kar bo delo spremenilo v neznosne muke.
Potemtakem potrebuješ ti en zmogljiv ultrabook, no tam pa bo problem z ceno.

Tam zgoraj sem za logitecha prilimal številke za solidworks. Načeloma bo za autocad veljalo podobno, razmerja pa ostanejo tudi taka kot tam večinoma.

Lp
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

thaman ::

Glede na to, da je jutri t.i. "Black Friday" me zanima, če je kdo zasledil kakšno dobro ponudbo tudi pri nas oz. v EU? Iščem prenosnik za nekje 600-800€. Zanima me tudi, kako ste se tisti, ki imate prenosnik s tujo tipkovnico, recimo nemško navadili nanjo. Je po nekaj časa uporabe še vedno moteče ali se preprosto navadiš in pozabiš?

Pred časom sem kupil računalnik v Avstriji in v kompletu je bila tako miška kot tipkovnica, mislim da nisem zdržal 2dni z tipkovnico.

aaads ::

Zdravo, mi prosim poveste kaj gledat pri nakupu prenosnika? Danes sem bil v bigbangu pa imajo enga quadcore AMD z 6 gb rama, za 380 evrov. Pa mi je prodajalec rekel da ne dobiš boljšega za ta denar :D. Zdaj sem gledal malo na bolhi pa imaš za tak denar že i5 mašine (res je da so rabljene).

Zanimajo me specifikacije, da bom vedel kaj morem gledat...Kupujem prenosnik, važno mi je da hitro dela in da ne šteka. Uporaba bo za zabavo (filmi, socialna omrežja, internet, muzika...), pač za preganjanje dolgčasa. Edina igra ki jo bom igral, je še vedno v izdelavi in bo verjetno še nekaj časa, tako da se bom takrat ubadal s tem :D.

thaman ::

Tukaj na tej povezavi imaš tabelo zmogljivosti procesorjev. Seveda to še zdaleč ni vse, je pa za okvirno predstavo o zmogljivosti računalnika. povezava CPU Benchmark

Če si v BigBangu gledal G50-45 A6-6310 6GB/1TB LENOVO ATI R5 M230/W8.1 za 379EUR se mogoče splača razmisliti tudi o tem, ki ga prodajajo na mimovrste za 317EUR. je namreč enak le, da nima dodanih ramov (ima 4) in je brez OS.

N4m31355 ::

dann!
Isce se prenosnik za 400-450max..
Uporabljen bo vec ali manj za office in fax..
teza ni pomenbna, avtonomija baterije tudi ne zelo.
pomenbno je da je iz slovenske trgovine in na obroke.
Operacijski sistem ni potreben.
velikost: 15.6"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: N4m31355 ()

Lenovo G50 naj bi bili dobri prenosniki in zelo sveže ponudba Lonova

m0LN4r je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Hvala

L.p.
Nodi

Za photoshop rabiš hiter procesor in integrirano (vsaj za večino ljudi je po novem igpu dovolj) pa 8gb rama. Za Autocad pa, če misliš risati načrte v 2D in modele v 3D, boš pa moral še dodati zmogljivo grafično.
Problem bo predvsem pri hlajenju, ker zmogljive komponente v mali kišti hladit ne gre. Deloma gre začasno, potem pa pride do thermal downloackanja oz. throotlanja, kar bo delo spremenilo v neznosne muke.
Potemtakem potrebuješ ti en zmogljiv ultrabook, no tam pa bo problem z ceno.

Tam zgoraj sem za logitecha prilimal številke za solidworks. Načeloma bo za autocad veljalo podobno, razmerja pa ostanejo tudi taka kot tam večinoma.

Lp

Torej kak ultrabook potem, ali max 15 inc. Kaj bi ti priporocal od ultrabokov? Pa ultra book in dobra graficna sploh gre skupaj?

Ultrabook in dober GPu, gresta definitivno skupaj, vendar je pa cena temu primerna, mislim pa da če ga najdeš z GTX 820M 2GB DDR3, bo čisto ok.

Zgodovina sprememb…

thaman hvala za info, sem pogledal povezavo. Samo to mi dosti ne pomaga če najdem procesor na lestvici med procesorji...še vedno nevem kak računalnik je zadosti za moje potrebe? A je potrebno za tekoče delovanje imeti procesor navaden pentium ali i3, i5, i7? Kolko ramov in kakšne? Prosil bi tudi za izkušnje/informacije kako je z nakupom rabljenega prenosnika? Sigurno vas je tu dosti gor kateri ste kupili rabljen prenosnik že.

MStrix je izjavil:

Ultrabook in dober GPu, gresta definitivno skupaj, vendar je pa cena temu primerna, mislim pa da če ga najdeš z GTX 820M 2GB DDR3, bo čisto ok.

Oprosti, sem ponesreci pritisnil gumb. 2gb rama je premalo, se ti ne zdi?

aaads za tvoje potrebe bo tole čisto dovolj. Vse to in še več lahko delaš na njem.

I5 2.66GHz
4GB ram
320Gb disk
Nvidia quadro, resolucija je pa 1440X900 (vsi T410 s quadro grafiko so imeli 1440X900 in ne 1280X800, kot je to napisano).
14.1" ekran.

Cena 235 evrov.

http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...

PrihajaNodi je izjavil:

MStrix je izjavil:

Za grafiko?

Zgodovina sprememb…

Hvala nebivedu za jasen odgovor :). No, bom malo pogledal za podobnimi prenosniki, ker mi oblika tega lenovo ni všeč. Hvala

PrihajaNodi je izjavil:

MStrix je izjavil:

GTX 820M sploh ne obstaja, imaš le 820M, ki je skoraj tko, kot da bi imel HD4600 le malenkost hitrejša z ločenim memorijem.
Za delo v CAD manj kot 840M sploh ne glej. Za fotošop pa bi bla dovolj ja, ker tam se grafična uporablja samo pri gpu pospešenih efektih, drugače pa vse melje proc.
Velikost gpu memoryja ni tako pomembna, vse od 2gb naprej je dovolj.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Ne za grafiko je ok.

Tukaj izkljukaš kaj bi imel, pa vidiš potem modele ki to imajo: http://geizhals.de/?cat=nb&xf=2379_12~8...
Trade Republic 38MVDVXM

skibe22 ::

Lp,

da si malce izposodim temo...

Zanimam se za nakup tegale:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...
za moje potrebe mi deluje kot super nakup. Ne vem pa kako se odziva procesor.

Zanima me če se nakup izplača- vaše mnenje?
A morda kdo ve, če se ga da dobiti v tujini ceneje, glede na to da je to cena z dostavo?

Tak na hitro sem pogledal in ni neke alternative do 320€, mogoče tole: http://www.notebooksbilliger.de/lenovo+... al kak intel
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Tukaj izkljukaš kaj bi imel, pa vidiš potem modele ki to imajo: http://geizhals.de/?cat=nb&xf=2379_12~8...

O hvala

A pa se splača v tujini prenosnik kupovat?

Ne glih. Odvisno od cene.
Tu pa tam se kak dražji model splača, ampak pri cenejših so razlike v ceni zelo male. Je pa včasih kak model, ki se prinas ne dobi naprimer z takimi komponentami.
Trade Republic 38MVDVXM

amacar ::

So modeli kjer je razlika najmanj 100€+, pri tadražjih modelih pa tudi več. Recimo iz glave en tak primer cenejšega prenosnika je bil lenovo z510, pri computeruniverse 450€, v sloveniji 580€ ali več (najcenejši pri computer center, ki ima itak uvožene iz tujine).

dnje ::

Zdravo, kupujem nov prenosnik. Rabil bi ga za vse, surfanje, delo, igre (ne najnovejše), res vse. Zdaj, zasledil sem akcijo v big bangu in se mi zdi prenosnik kar dober za svojo ceno:

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

se ga splača? iščem pa tam nekje do 400€ tudi kakšen € čez. Če veste še za kaj boljšega, z veseljem sprejmem nasvet.

lp.

mare18 ::

Mene prav tako zanima tale Lenovo. Sem bil v bigbangu pa je prodajalec rekel, da ima samo integrirano grafično, na spletni strani pa piše da ima Radeon R5 M230 . Zdaj ne vem ali se je zmotil prodajalec ali napačno oglašujejo. Bi me pa prav tako zanimalo, če ima kdo kakšen alternativni predlog?

Grafična je integrirana in sicer "integrirana AMD Radeon R4 GPU", in res je dober deal za ta denar, vendar se pri spletnih trgovcih dobi že za 370 tako da si takoj za pir ali dva prihranil :)
««
385 / 662
»»