» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
367 / 667
»»

hojnikb ::

sata2.Itk daš disk na dvd bay, ssd pa tja ko je bil prvotno disk.
#brezpodpisa

krneki0001 ::

mancini je izjavil:

tega Lenovo T540 kar spreglej, ker ima slabo grafično(gt 730m), ki ni ravno primerna za najzahtevnejše igre

sam si dal linke, in v dveh najdemo 750 in v asusu 850, ki je novejša verzija, primerljiva pa je z 760 ali 765, tako iz glave

če se ti gre seveda za igre, jaz gledam iz tega aspekta
da ti ne bo potem žal že po enem tednu, kaj si kupil

1.) lenovo ima magnezijevo kletko
2.) grafična niti ni slaba, večino novodobnih iger se da igrati brez problema
3.) garancija je 3 leta
4.) ko bodo korejski polizdelek od asusa že zdavnaj v kanti, bo lenovo prenosnik še vedno delal

T modeli od lenovo so profesionalni prenosniki, ki za svoj denar delajo dolgo časa.
Trenutno imam doma 5 prenosnikov (1 še od IBM (T60) in 4 od lenovo firme(R61, T61, T400 in T410)), vsi delajo, nobenemu še ni niti kaka posamezna komponenta crknila. Najstarejši je iz leta 2005, pa na njem brez zatikanja tečejo Windows 8.1.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

4.) ko bodo korejski polizdelek od asusa že zdavnaj v kanti, bo lenovo prenosnik še vedno delal

Asus ni korejski. Pa tudi polizdelek nemorš rečit da je :)
#brezpodpisa

Proti T modelom od lenovo je polizdelek vse od prenosnikov kar asus naredi.
Vsaj kar sem jih imel jaz v rokah in se dobi v sloveniji (pa jih nisem imel malo). Ne rečem po platah za desktop sisteme in ostalih zadevah. Ampak po prenosnikih so še zadaj in ne bodo še kmalu ujeli Lenovo.

Jaz sicer čakam na T440P, ki bo imel 14 col multitouch screen, I7 procesor,...

Zgodovina sprememb…

gansta ::

Kaj je pa na T440P tako posebnega, razen to da izgleda kot kakšen 10 let star prenosnik z 2.2kg pa tudi ni med najlažjimi za 14'' + DVD drive, katerega se dandanes ne daje več v prenosnike (doda se enoto poleg, kot imajo ultrabook-i)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

Kaj ima tako posebnega? Dela. V zadnjih 11ih letih kar uporabljam T modele prenosnikov od lenovo mi ni noben crknil.

Namesto DVD-ja pa vržeš not caddy-ja pa 750GB disk.

Čeprav T modeli tut niso več tisto, kar so bli še pod IBM :)
#brezpodpisa

No ja, čisto možno da pri zadnjih serijah, ampak tazadnje serije še nisem imel v roki Tx40, tako da zanje ne morem nič povedat. Do Tx30 so bili še zgledno narejeni. Do T430 in T530 sem testiral.

Invictus ::

hojnikb je izjavil:

Čeprav T modeli tut niso več tisto, kar so bli še pod IBM :)

Seveda so. Vsaj v primerjavi z kvazi laptopi, ki jih delajo ostali ...

Ne vem od kje tak fetiš na plastične, škripajoče Asusove škatle tukaj. Če rabiš za delo, je Lenovo Thinkpad skoraj edina opcija.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Potem še nisi meu kvalitetnega Thinkpada v roki (jasno iz obdobja, ko jih še niso delal kitajci) ;)
#brezpodpisa

technolog ::

Kaka je pa kaj kvaliteta sony VAIO-tov?

mancini ::

Še vedno mu ga odsvetujem, če misli imet prenosnik primarno za igranje iger.

Če bo za igre porabil 2 urce na mesec je ok, drugače naj gleda kaj drugega, z boljšo grafo

Čo bo primarno za igre ja, potem naj kupi gamerski prenosnik.
Ampak po napisanem jaz razumem da bo občasno tudi kakšno zahtevno igro odšpilal.

Za take zadeve je pa lenovo odlična zadeva.

Sam imam nVidia quadro 3100 s 512mb rama v svoji mašini z i5 procom. Pa je stara zadeva in stalkerja lost alpha lahko špilam. Sicer s static lightning, ampak zadeva na 5 let starem prenosniku deluje.

destiny ::

technolog je izjavil:

Kaka je pa kaj kvaliteta sony VAIO-tov?

Verjetno zelo odvisno katero Vaio serijo gledaš. Žena npr. ima tega: VPC-SE. Izgleda lep, dokler ga ne pogledaš preblizu. Plastik fantastik, slaba tipkovnica in zlo glasen, če vklopiš "Performance" knof, ki vklopi diskretno grafično (nek ati radeon) namesto integrirane intlove. Aja, pa da ne omenim kolk enih jajc pri nadgradnji iz win7 na win8.1 (izkušnja je vseeno malenkost boljša kot fresh install Toshiba prenosnika). Lenovo ma to precej boljš poštimano. Lenovo Update program je imo lahko vzor ostalim proizvajalcem.

hojnikb je izjavil:

Potem še nisi meu kvalitetnega Thinkpada v roki (jasno iz obdobja, ko jih še niso delal kitajci) ;)

Ga imam doma. Tako IBM kot zdaj Lenovo ... Ampak po starih časih nima smisla jamrat. Tudi ostala elektronska roba je bila včasih boljša. In dražja.

Sem že več kot 10 let Thinkpad user ...

Thinkpad za 600 EUR je daleč boljši od vsega ostalega sranja.

destiny je izjavil:

Lenovo Update program je imo lahko vzor ostalim proizvajalcem.

Najboljša zadeva daleč naokoli. Samo mrežni gonilnik inštaliraš in akcija ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

broken/link ::

glede vaio laptopov bi le to omenil: http://store.sony.com/helpdeskcategory/...

Farewell, VAIO computers.

After almost 20 years of VAIO, we're evolving away from the laptop and desktop business. Check out our ultra thin and powerful tablets and feel the best of Sony at your fingertips.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Lenovo: sem kupil ThinkPad E145, ker naj bi bil boljši od povprečja s slabšimi tipkovnicami in "špegu" (glossy) ekrani. Naslednji delovni dan je šel na servis zaradi defektne tipkovnice.

Asus: K551LN serija se po kvaliteti izdelave mirno kosa s konkurenco, ki je bistveno dražja.

thramos ::

Tudi moj Thinkpad (stal je jurja) je bil vrnjen zaradi stvarne napake, ker se preprosto ni več prižgal. Lenovo pa ignorira in kolikor vem še vedno ni odpravil napake pri tem modelu (oz. seriji).

Skratka, navadno sranje.

thramos je izjavil:

Tudi moj Thinkpad (stal je jurja) je bil vrnjen zaradi stvarne napake, ker se preprosto ni več prižgal. Lenovo pa ignorira in kolikor vem še vedno ni odpravil napake pri tem modelu (oz. seriji).

Skratka, navadno sranje.

Kater model?

Han je izjavil:

Lenovo: sem kupil ThinkPad E145, ker naj bi bil boljši od povprečja s slabšimi tipkovnicami in "špegu" (glossy) ekrani. Naslednji delovni dan je šel na servis zaradi defektne tipkovnice.

Asus: K551LN serija se po kvaliteti izdelave mirno kosa s konkurenco, ki je bistveno dražja.

E145 ni T serija, ampak edge. Veliko slabši.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

E145 ni T serija, ampak edge. Veliko slabši.

Koliko je to VELIKO? In koliko je potem ThinkPad E serija boljša od IdeaPad serije, ki je verjetno po tvojih merilih totalni podn...?!?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

T in W modeli so profesionalna linija prenosnikov za firme in za resno delo. Linijo vlečejo še iz časov IBM-a in tudi delajo po IBM-ovih standardih že vsa leta. T je "biznis" prenosnik, W je grafična postaja v prenosniku z dodatno profi grafično kartico in boljšo resolucijo ekranov (to je tudi razlika med tema dvema modeloma).
IdeaPad so prenosniki za za domačo uporabo in nimajo nič skupnega z IBM-om, so jih sami kitajci začeli razvijat po njihovih standardih in so pač cenovno ugodni, kvaliteta pa ni ravno visoka.

Edge so pa nekje vmes med tema dvema. Naj bi bili pa ravno tako za "biznis userje".

Potemtakem ThinkPad E le ni VELIKO slabši od ThinkPad T. Takole na pogled imata obe seriji enako tipkovnico...

Han je izjavil:

Potemtakem ThinkPad E le ni VELIKO slabši od ThinkPad T. Takole na pogled imata obe seriji enako tipkovnico...

Edge ima malo slabše ohišje (plastika), tipkovnica je pa ista. Še vedno ima zaščito proti politju.

Performančno so tam tam. Meni zdrži Edge že zadnji 2 leti in pol, pa je vsak mesec 1x - 2x na poti ... Bil bi čas za novega, ampak pri naslednjem projektu tako ali tako dobim njihovo škatlo ...

Performančno je tudi ideapad lahko tam tam kot edge ali T serija, kvaliteta izdelave, nosilci ekrana pa so pri T modelu res kvalitetni, pri Edge malo slabši, pri ideapad seriji pa slabši od konkurence.

Doma imam T60 model (C2D T2400, 2GB ram, 120GB SSD (še od IBM-a, zadnja serija preden je postal lenovo - tam okoli 2004, 10 let star prenosnik) in so panti na ekranu še vedno taki kot pri novem. Ob tem da sem ga jaz nosil vsakodnevno v službo in nazaj, da je bil vsak dan po večkrat na dan odprt in zaprt ekran kar nekaj let, zadnje leto pa ga ima otrok za gledanje risank (kadar mu dovolimo) in se stalno dogaja, da se kaj polije po njem, da otrok tolče po njem, da ekran odpira in zapira po večkrat na eno risanko. In panti so še vedno taki kot so bili na začetku. Ekran še vedno stoji kot ga postaviš, nič ni razmajan,...

Kolega ima ideapad in po treh letih je plastika okoli pantov razpadla in panti so se polomili.

krneki0001 je izjavil:

Kater model?

E540.

Tudi drugi prenosnik, LENOVO Z710, je bil v enem mesecu po nakupu prav tako na servisu. A so (po enem mesecu) rešili težavo z menjavo baterije.

Sej pravim, to niso T modeli prenosnikov. Na žalost je prava T serija tudi zelo draga (kvaliteta pri lenovo se plača).

Tole je recimo moja škatla:
Screen: 14.1-inch WXGA+ (1440 x 900) LED Backlit (Matte finish)
Processor: Intel Core i5-540M (2.53GHz, 3MB Cache)
Memory: 4GB DDR3 RAM (2GB + 2GB)
Storage: 320GB Seagate 7400.4 HDD (7200rpm)
Optical Drive: DVD+/-RW
Wireless: Intel 6200 802.11AGN, Bluetooth, Gobi 2000 WWAN
Graphics: NVIDIA NVS 3100M with 256MB DDR3
Power: 94Wh 9-cell, 90W 20V AC adapter
Dimensions: 13.13 x 9.41 x 1.09-1.26?
Weight: 5lbs 9.3oz

Retail Price: $1,940

Torej taka kišta je stala 1940 dolarjev, ko je bila nova.

Dodal sem ji SSD 180GB in namesto DVD-ja dal 750GB disk, ter dal vanjo 8GB rama(2x 4GB) in prenosnik deluje odlično tudi po petih letih. V kombinaciji z Windows 8.1 je računalo res uporabno.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

(kvaliteta pri lenovo se plača).
IBM kvalitete ni več. Sem plačal "kvalitetno" Lenovo ThinkPad tipkovnico, dobil pa defektne tipke...

Zgodovina sprememb…

Tipkovnico prenosnika?

Ja, prenosnik ima ponavadi tipkovnico...

krneki0001 je izjavil:

Sej pravim, to niso T modeli prenosnikov. Na žalost je prava T serija tudi zelo draga (kvaliteta pri lenovo se plača).

Da prenosnik deluje brezhibno en mesec ni nobena izredna kvaliteta.

In ne dvomim da konkurenca nudi kaj podobnega, za 2k $.

Verjetno ima konkurenca kaj podobnega, samo za HP lahko povem, da smo jih odpikal, ker so za tak denar preslabi in nekvalitetni.

Han je izjavil:

Ja, prenosnik ima ponavadi tipkovnico...

Si jo naročil preko pošte, pa je kak poštar sedel na njej?

Zgodovina sprememb…

Bila je serijsko vpeta v nov prenosnik...

Mal čudno, da niso pri tako dragem prenosniku tega stestiral? Kater model je pa bil?

Še ekrat si preberi vsa današnja sporočila od 10. ure naprej. ;((

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Thinkpad E145, ni niti pika na i od thinkpada. To je low cost zadeva, plastična igračka za 400€. Mogoče ima "podobno" tipkovnico in ščeglna, tle se pa vsa podobnost neha.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Han je izjavil:

Še ekrat si preberi vsa današnja sporočila od 10. ure naprej. ;((

Spregledal, oprosti.

E model pač ni T model. Glede tipkovnice. Ne vem če je enaka v E in T modelih. Pomoje je samo podobna, kvaliteta pa je različna. Zakaj bi sicer E model stal 400 dolarjev, primerljiv T model pa 2000?

krneki0001 je izjavil:

[
E model pač ni T model. Glede tipkovnice. Ne vem če je enaka v E in T modelih. Pomoje je samo podobna, kvaliteta pa je različna. Zakaj bi sicer E model stal 400 dolarjev, primerljiv T model pa 2000?

Poslovni model pač ...

Rabiš dovolj veliko število modelov da lahko pri dražjih nabiješ večjo maržo.

Poleg tega se Lenovo na veliko nabavlja v podjetjih, ki so imela prej IBM prenosnike. Kljub vsemu je z njimi manj dela in boljši servis kot z ostalimi.

Ni pa serija X, T in W za rajo, ki večinoma nabija igrice.

W bi mogoče še bil za igrce špilat, ker ima v osnovi dovolj zmogljivo grafiko. Samo za to je pomoje orenk predrag, se bolj splača gamerski prenosnik kupit.

Je pa tako da so rabljeni T modeli s prvo in drugo generacijo I5 procesorjev vredni toliko kot recimo novi osnovni modeli "neposlovnih" prenosnikov.

future_man ::

Kateri je boljši? Acer ima malo slabšo grafo ima pa zato matt zaslon... Poznate še kateri drug laptop s podobnimi specifikacijami za max 500EUR? Ta dva se mi zdita top za ta denar. (In prosim da nehate že z lenovo T serijami spammat, nisem astronavt da si bom neso laptop v vesolje niti nimam 1000 baksov niti ne živimo več v devetdesetih)

Asus - K550LB

Acer - Aspire E1-570G

Zgodovina sprememb…

če misliš kej bolj gejmat, sta obe grafiki zanič.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

če misliš kej bolj gejmat, sta obe grafiki zanič.

Skyrim na med. 1366x768 40 FPS?
Metro 2033 na med. 1366x768 40+ FPS?
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF...

Dej nehaj ti šaljivec

si pa najdu taprave igre ja..
Karkoli bolj zahtevnega pri več kot low nebo več delal ok. In to danes, kaj bo šele čez par let ? (najbrž neboš kr menjal prenosnika).
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

si pa najdu taprave igre ja..
Karkoli bolj zahtevnega pri več kot low nebo več delal ok. In to danes, kaj bo šele čez par let ? (najbrž neboš kr menjal prenosnika).

Apeliraš da se je grafika kakorkoli izboljšala v zadnih 5 letih? Ni se, itaq za to ločljivost in 15" ne rabim bolše grafike sploh pa ne za laptop, če bi si delal gaming mašino bi nabavo PC za jurija EUR

Zgodovina sprememb…

Apeliraš da se je grafika kakorkoli izboljšala v zadnih 5 letih?

Ja. In se še bo izboljšala, zdaj ko je nov gen konzol uzun.

itaq za to ločljivost in 15" ne rabim bolše grafike sploh pa ne za laptop, če bi si delal gaming mašino bi nabavo PC za jurija EUR

potem pa v resnici sploh ne rabiš dGPUja. Tudi iGPU od intela bi bil že dost za kak starejši naslov. Razliko v ceni pa daš v kej druga...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Apeliraš da se je grafika kakorkoli izboljšala v zadnih 5 letih?

Ja. In se še bo izboljšala, zdaj ko je nov gen konzol uzun.

itaq za to ločljivost in 15" ne rabim bolše grafike sploh pa ne za laptop, če bi si delal gaming mašino bi nabavo PC za jurija EUR

potem pa v resnici sploh ne rabiš dGPUja. Tudi iGPU od intela bi bil že dost za kak starejši naslov. Razliko v ceni pa daš v kej druga...

Hmmm nevem sem počekiral te intel HD vse tja do 4600 in me benchmarki ne prepričajo, sploh pa nimaš intel HD čipa v teh modelih trenutno na zalogi pri nas. Všeč pa so mi ker so kvalitetni, ta asus serija je top sem že delal z enim pa tud v testih se odreže odlično (ekran, emisije, baterija, šasija) tak da nevem v kaj bi še lahko investiral to razliko v ceni

Zgodovina sprememb…

tak da nevem v kaj bi še lahko investiral to razliko v ceni

v ssd.

sploh pa nimaš intel HD čipa v teh modelih trenutno na zalogi pri nas

seveda maš. praktično Vsi intel prenosniki majo onboard GPU...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

tak da nevem v kaj bi še lahko investiral to razliko v ceni

v ssd.

sploh pa nimaš intel HD čipa v teh modelih trenutno na zalogi pri nas

seveda maš. praktično Vsi intel prenosniki majo onboard GPU...

SSD bi itak preplačal sploh za ta prostor ki ga ponuja, overkill. Res mam raje lepše benchmarke na grafi kot pa SSD. Če najdem kak asus te serije s SSD pa intel HD za 500€ ajde, mogoče

SSD bi itak preplačal sploh za ta prostor ki ga ponuja, overkill.

ah bodi resen. SSD nikol ne primerjaš price/GB z hddjem, ker je to bedarija (primerjaš neprimerljlivo). SSD kupiš 64-128GB v msata (ali pa navadn sata, če imaš dva diska baya) in na njega namestiš OS in programje. Stari disk pa ostane noter za junk. Pa imaš precej precej bolj odziven sistem za cca 50€ več...
#brezpodpisa

Imaš prav, disk je ponavadi bottleneck, ampak pustimo zdaj to ker ni laptop za mene niti ni za resno igranje iger (bolj casual varjante špilov) mi ni v interesu iskat laptopa z integrirano grafo, itak pa se lahko SSD še vedno dokupi. Torej kateri model:

Asus - K550LB

Acer - Aspire E1-570G

ali mogoče link do boljšega, podobnega laptopa?

hmm, če je budgeta 500€, kje boš pa Windows kupo ? :\
#brezpodpisa
««
367 / 667
»»