» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
349 / 667
»»

thramos ::

1366x768 na 15,6 težko rečeš dober zaslon.

future_man ::

technolog je izjavil:

O čem govoriš, par špilov na low, s tem da je fifa redka izjema.

Low quality pri njih pomeni 1200x800 resolucija, vse nastavitve na najmanj možno.

Kar tud ni tak slabo, sicer pa so mi všeč starejše igre. Če bi želel top igričarki PC bi sestavo namiznega

NightHawk je izjavil:

Enega z i5 4200M procesorjem. Recimo
http://www.computeruniverse.net/en/prod...

ali pa i5 4200U
http://www.computeruniverse.net/en/prod...

Hvala za to :)

thramos je izjavil:

1366x768 na 15,6 težko rečeš dober zaslon.

Kaj pa je dobro za 15,6? Meni se zdo zelo solidna resolucija, če bi blo več bi slika že postala premajhna za LCD velikost

Zgodovina sprememb…

technolog ::

Enako, jst tud nisem gamer. Včasih poženem kako staro DOS igro, na primer Hocus Pocus ali Mystic Towers.

Tole od NightHawka je dost boljše, ker ma proc četrte generacije in tud boljšo grafo.

future_man je izjavil:

Kaj pa je dobro za 15,6? Meni se zdo zelo solidna resolucija, če bi blo več bi slika že postala premajhna za LCD velikost

Sliko se da povečat, piksli pa ostanejo veliki.

kos1 ::

tudi meni je cist ok taksna resolucija na 15,6 velikem zaslonu.
Je pa res, da je kalkulator od vseh iger, ki jih uporabljam, najpogostejsa...
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kos1 ()

Minolovec :)

DOOM_er ::

future_man je izjavil:

technolog je izjavil:

Kupujem kabrioleja, športnega, redno servisiranga, ne več kot 3 leta starega. Dam največ 1500EUR.

Res si preteral z zahtevami :) S tem Asusom ne moreš igrat iger, ker ima samo intel 4000 grafično.

Čudno ker benchmarki govorijo drugače. Dark souls mi doma laufa ko hudič, tudi league of legends

DOOM_er je izjavil:

za 600e boš težko stisnil vse to noter. Če najdeš kaj se tudi jaz priporočam :D

Sem dal link?

asusa s takim ohišjem imam sam. Tko no ohišje je plastik fantastik, mi je malo žal da se nisem stegnil še 200e za n76 :8)
Robots will steal your job. But that's OK

kos1 je izjavil:

Gre predvsem za delo ne za igre. No, pa če bi že bila resolucija zadovoljiva, gre za nič posebnega TFT ekran.

thramos je izjavil:

kos1 je izjavil:

Gre predvsem za delo ne za igre. No, pa če bi že bila resolucija zadovoljiva, gre za nič posebnega TFT ekran.

Povej že prosim kaj morem iskat za optimalen ekran? Katera resolucija, katera tehnologija?

Čim višja resolucija in IPS matrika. No, že med TN paneli so velike razlike.

Sej nekdo bo povsem zadovoljen z nizko resolucijo, slabimi vidnimi koti in barvami ... ampak v letu 2014 govoriti o takšnem zaslonu kot dobrem je mimo.

iPiky ::

Pozdravljeni,

Iščem ultrabook z naslednjimi specifikacijami:

13" oz. največ 15" zaslon s čimboljšo resolucijo
    Minimalno 128gb ssd disk
    I5 ali i7 procesor, lahko tudi amd primerljive zmogljivosti
    Minimalno 4gb rama, zaželjeno 8gb
    Brez grafične kartice
    Brez hdd diska
    Ne želim mac os (apple odpade), firma drugače ni pomembna
    Cena do 1500€

Trenutno imam nagledanega Samsunga serije 9, zanimajo me alternative.

Vsak predlog je dobrodošel.

Invictus ::

Lenovo Carbon X1

Kul mašina :D
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NightHawk ::

Se mi zdi, da je Ultrabook domena Intel-a....da je to že po definiciji varčen in zmogljiv Intel procesor z integrirano grafiko (da se manj greje, manj pokuri in zavzame manj prostora).

Sony Vaio PRO 13

iPiky ::

Super predloga, hvala!

Bom tako napisal: Kateri Asus do 1000EUR ? Ali je Asus N550JV najbolša izbira? Ali obstaja cenejša različica od tega za 1000EUR? Sem pripravljen narediti kompromis pri komponentah samo da je ceneje, mat zaslon naj ostane.

Kje ste Asus fanboyi

Zgodovina sprememb…

bolje "slaba" 1366x786/15zoll resolucija kot blescec display

thramos je izjavil:

Čim višja resolucija in IPS matrika. No, že med TN paneli so velike razlike.

Sej nekdo bo povsem zadovoljen z nizko resolucijo, slabimi vidnimi koti in barvami ... ampak v letu 2014 govoriti o takšnem zaslonu kot dobrem je mimo.

Tudi to je odvisno od preferenc. Glossy displayi imajo v zatemnjenih sobah ostrejšo sliko ter boljše kontraste in barve kot mat. Kar pa nima veze s tem, da je takšna resolucija predpotopna.

razumem
mat preferiram predvsem zaradi vsakodnevne voznje z vlakom tako, da mi je "manjsa" resolucija sekundarnega pomena

Invictus ::

Dobiš Full HD in še več z Carbon X1.

Pa še 14 colski mat ekran ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

N4m31355 ::

mam laptopa 15.6" z resolucijo 1600x900 in enega 15.6" 1366x768
in drugi laptop mi ima nagravzo resolucijo. sploh ko se navadis na vecjo, ti je to zelo tezko gledat.

Strokovnjaki priporočajo, da gledaš na zaslon vsaj z enega metra razdalje.

Če to privzamemo, je še 1366x768 preveč.

harrer ::

Še jaz prosim za kakšno priporočilo, ker se mi zdi, da bom počasi doktoriral iz teh prenosnikov.
Rad mi imel nekaj 15", za silo tudi 17"
Integrirana grafika zadošča, prav tako tudi šibkejši procesorji (i3 recimo).
Nujna je gigabitna mrežna, dober ekran, dober touchpad in tipkovnica(slovenska), pa se robustno ohisje v stilu Probook ali Thinkpad. Probooki se mi zdi, da imajo slabe ekrane, Thinkpadi E pa "power issue". Všeč mi je ekran Asusa N550jv, vendar se mi zdi, da se preveč zvija, če ga pri zapiranju/odpiranju primeš bolj na robu. Bojim se, da bi bilo kaj narobe, če ga v roke dobi kak otrok.

Ali obstajajo kakšni Probooki ali Thinkpadi razen E, s podobnim ekranom? Cena do 1000€

Lp

yure12345 ::

Pozdravljeni tudi jaz se zanimam za nakup hp envy 17 vendar me zanima ce ga kdo ze ima ter vaše mnenje o njemu za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem. link: http://www.ideo.si/a/prenosnik_Envy_17_...

benjaminson ::

Zdravo,

Ma kdo izkusnje s Asus N750JV-T4117H (http://www.mimovrste.com/artikel/275058...?

ce je to res, je to podobno , kot nas "sopajo" s piksli pri fotoaparatih?

technolog je izjavil:

Strokovnjaki priporočajo, da gledaš na zaslon vsaj z enega metra razdalje.

Če to privzamemo, je še 1366x768 preveč.

Sej je preprosto preizkusit. Vsedeš se in delaš najprej z prenosnikom z slabim in nato še z dobrim zaslonom (še bolje obratno). Primerjaš ostrino, delovno površino, vidne kote in kvaliteto slike. Če si pri slabem zaslonu zadovoljen z vsemi temi zadevami si prihranil nekaj 100 €.

k--p ::

Ločljivost pri prenosniku ti da predvsem večjo delovno površino (manj scrollanja), za gledanje filmov je pristranskega pomena.

Tomson ::

Tako je. Višja ločljivost na prenosniku ne pomeni avtomatično boljše slike (le ta je odvisna od kvalitete panela), temveč določa velikost delovne površine. Nižja kot je ločljivost, manjša je delovna površina in obratno ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

kanida ::

Iščem prenosnik na katerega bi lahko priklopil lahko 3-4 monitorje 1920 x 1080 Resolucije.
Potreboval ga bi za delo z spletnimi stranmi,gledanje hd filmov,ter morda kakšno igrico.

Cena naj bi bila nekje maximum 2000 evrov ampak nebom imel nič proti če bom dobil kaj boljšega za par sto evrov več...

Velikost pa naj bo vsaj 17 inch

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanida ()

Tomson je izjavil:

Tako je. Višja ločljivost na prenosniku ne pomeni avtomatično boljše slike (le ta je odvisna od kvalitete panela), temveč določa velikost delovne površine. Nižja kot je ločljivost, manjša je delovna površina in obratno ...

Višja resolucija pomeni tudi večjo ostrino slike in ima tako tudi vpliv na kvaliteto slike. Res pa so tukaj tudi drugi faktorji.

Ne predstavljam pa si dela z laptopom z razdalje 1 metra.

destiny ::

thramos je izjavil:

Ne predstavljam pa si dela z laptopom z razdalje 1 metra.

Jest tud ne. Bi moral met res dolge roke, da bi tipkovnico dosegel. Monkey style :D

Domen87 ::

Zdravo,

Kupujem prenosnik do max. 750EUR. Uporabljal ga bom za brskanje po spletu, office, delo s strokovnimi programi (nalagajo zemljevide in računajo zmogljivosti), občasno tudi kakšna igra, itd. Trenutno imam v ožjem izboru:

http://oskarveliki.si/index.php/racunal...

http://www.mimovrste.com/artikel/275059...

http://www.mimovrste.com/artikel/275060...

Prosim vas za mnenje in pomoč pri izbiri. Trenutno imam ASUS-a in nimam nobenih pripomb, medtem ko sem na forumu prebral veliko različnih mnenj o ACER-ju.

Že vnaprej hvala in lep pozdrav,

Domen

ST-777 ::

@Domen87, tvoj izbor ASUS prenosnika nima operacijskega sistema. Tale http://www.altstore.si/prenosnik-asus-n... pa ima win 7, grafično NVIDIA GeForce GT 630M 2GB in procesor Intel i7-3610QM 3.3GHz.

xda develope ::

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnika do 600evrov
Specifikacije:
Intel i3 ali i5
vsaj 4gb rama+prosta odprtina
Posebej grafika vsaj 1gb rama
Os ni pomemben lahko je tudi brez.
Ekran 17,3"
Zaenkrat se bolj zanimam za hpje kok za asuse.
Uporabljal bi ga za igre multimedijo zato rabim posebej graficno
Grem do 600evrov.

Lep pozdrav

Za multimedijo ne potrebuješ ločene grafike, integrirane HD4400/4600 so več kot dovolj. O kakšni multimediji pa sicer govoriš?

Sedaj opazil tudi omenjene igre, se pravi v prvi vrsti bo namenjen igram, ali bodo le te obcasno na sporedu?

xda develope ::

V prvi vrsti bo namenjen igram.

Shadow666 ::

Jaz bi ti priporočil kaj takega :

http://www.mimovrste.com/artikel/275062...
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Kleemen ::

kupujem apple macbook 13" in odločam se med modelom late 2008 (350€) in late 2009 (500€). Kaj predlagate? Specifikacije imata praktično enake tako da se bolj nagibam h 2008 modelu s tem da posodobim ram na 4gb in trdi disk menjam z ssd. Hvala za pomoč.

xda develope je izjavil:

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnika do 600evrov
Specifikacije:
Intel i3 ali i5
vsaj 4gb rama+prosta odprtina
Posebej grafika vsaj 1gb rama
Os ni pomemben lahko je tudi brez.
Ekran 17,3"
Zaenkrat se bolj zanimam za hpje kok za asuse.
Uporabljal bi ga za igre multimedijo zato rabim posebej graficno
Grem do 600evrov.

Lep pozdrav

Pri MSI GP70 dobiš še največ ... Sicer pa je 600€ za 17" in gaming laptop je res na meji. Ni veliko opcij.

gansta ::

Kako eni kupujete z veseljem po 2-3 leta stare prenosnike z i3, i5 :S z namenom imeti "nov prenosnik"

usb2.0 ::

Zdravo,

Še jaz...Oče se na stara leta uči osnove računalništva:DZadnje pol leta zaseda edini računalnik v hiši, ki je namenjen vse prej kot njemu in njegovemu avto.net ter ostalemu brskanju po spletu...:D

Za okroglo obletnico smo se odločili, da mu kupimo prenosnik.17 col, da bodo črke večje in scrolanje enostavnejše..Kot sem rekel, uporablja ga izključno za splet, word ipd..
Budget je cca 500 eur..zeleli bi seveda dobiti čimveč, ampak bi rekel, da je tu predvsem bolj pomemben kot performance zanesljivost in kvaliteta izdelave.Zato kakšen entry series modeli izadejo.Se pravi, poceni plastika je NO GO,Kakšen predlog?Nekako mi HP ne diši najbolj, ampak se "bojim" da bomo ravno pri HPju dobil največ, pa še serija PRO BOOK je kar OK?

ASUS, TOSHIBA, HP, FUJITSU SIEMENS?

gansta ::

za 500€ misliš da boš pa dobil kaj titanium ? plastika bo in nič drugega.

Kot omenjeno pri 500€ in 17" kvaliteta izdelave ne more niti v ospredju. Imaš pa kljub temu nekaj ok opcij:

Asus X75 za 464€ ali Lenovo G710 za 474€ ali HP Pavillion 17 za 444€ ali HP Probook 470 za 577€.

Od slednjih je resnično HP ProoBook še najbližje kvalitetni izdelavi, tako da je najbližje tvojim zahtevam ...

gansta je izjavil:

za 500€ misliš da boš pa dobil kaj titanium ? plastika bo in nič drugega.

imam ponudbo za predstavitveni model; Prenosnik HP ProBook 470 (H6Q20ES)z original torbico HP in licencnimi WIN 8 64bit SLO za 530,00€ z DDV, ampak ker ne vem kaksna je izdelava ProBooka napram konkurenci sprasujem..

@usb2.0, ASUS X75VD-TY233H za 549 €, kar je nekoliko več kot 500€, ima pa srebrno ohišje in Win 8. Na forumu je bilo že nekaj komentarjev, da se HP bolj greje kot ASUS, zato priporočam ASUS.

http://www.altstore.si/prenosnik-asus-x...

A ves, da bom verjetno res kar tega Asusa vzel, čeprav se mi zdi PROBOOKova izdelava kvalitetnejsa?S tem mislim, da ko laptop primes v roke, občutiš, da je bolj kompakten?Se motim?
So kaksni zadrzki okoli teh refurbsihed prenosnikov?

Za Asus Refurbished oziroma Renew so na partners.si zapisali: "ASUS renew prenosniki so izdelki, ki so bili v trgovinah in niso bili prodani, nekateri od njih so bili predstavitveni modeli ali demo enote. Vsi so bili vrnjeni nazaj v tovarno in tam tovarniško obnovljeni, tako imajo popolno ASUS mednarodno garancijo pri vseh pooblaščenih servisih. V tovarni zamenjajo tudi kompelt ohišje in tipkovnico, tako da je prenosnik zopet nov, zaščiten s folijami na drsni ploščici, zaslonu ter tipkovnici."

http://www.partners.si/prenosnik-asus-x...

Vrocipes ::

Prijatelj kupuje prenosnik za nekje 500 eur (kakih 550 še gre). Rabil se bo za pisarniško delo + kakšni film, igre odpadejo, torej je lahko integrirana grafika. Zaslon bi moral biti 15.6". Lahko kdo priporoča kaj pametnega? Pomembno je, da je čim boljše izdelave (kolikor je pač to možno s takim budgetom), kompaktno ohišje, dobra tipkovnica.

Hvala

broken/link ::

kak lenovo al pa samsung bi potemtakem prišel v poštev. glej, da ima noter i3/i5 procesor nove generacije. to je pa to :)
««
349 / 667
»»