» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
223 / 667
»»

Lion29 ::

meni je ta recimo bolj vsec, skora 500e cenejsi

envy 15

ker 17" ne nucam

sam klinc, pr nas jih ni

ta je se boljsi...8GB rama brez bluraya...
Envy 15 - 1.129€

pismo no...

Edit: Ups, ta drugi ni FullHD
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

__X__ ::

@Lion29
Preveri po trgovinah, katere sodelujejo z DISSom (velika večina)

evo, sem se pozanimal pr Asaboshi systems in so mi odgovorili na vsa moja vprasanja perfektno... bolje skoraj ne more :)

1. pošiljajo v SLO (poštnina 30EUR)
2. firme v EU dobijo brez njihvega davka... torej cena 1.149 - 19% = 1.149 - (1149 x 19 / 119) = 1.149 - 183EUR = 966EUR !
3. Garancijo lahko uveljavljam v SLO, torej tudi s SSD-jem bom lahko zamenjal
4. Dobim lahko UK layout (tako da ne bom rabil gledat nemških znakov).... IDEALNO

torej skupaj s postnino in provizijami bank me pride skoraj natanko 1.000 evrov...BOMBA.. pa se svojga vertexa si bom ustulu not!

Zheegec ::

lion, kje boš pa pri nas uveljavljal garancijo za Envy?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

na HP servisih, sem se ze pozanimal...
konkretneje na birotehna... so predlagali pri mimovrste, ko sem se zanimal za envy17

Odlično!
Edino pozabili so ti povedati, da Birotehna ni pooblaščeni servis za Envy in Pavillion serijo, ter da izvajajo samo izvengarancijska popravila (na tvoje stroške ali Bigbang "Se zgodi"), ne popravljajo pa prenosnikov v garanciji.
Aja, pa Pro Tek tudi ni, če te tja usmerijo :)
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

D3m ::

Hahahahahaha :))

No en servis bo pa ja uveljavil garancijo. Ali jih ni?
|HP EliteBook|R5 6650U|

woot??

evo, moj mejl

Pozdravljeni,

pri mimovrste se zanimam za nakup HP Envy 17 prenosnika. Tam so me napotili k vam. In sicer jaz bi rad zamenjal bodisi obstoječo BluRay enoto (ki je ne rabim) s svojim SSDjem, bodisi HDD s svojim SSDjem. Še najbolje bi bilo, če bi jaz SSD vklopil notri brez da bi kaj zamenjal. Ampak verjetno tako ne bo šlo. No, seveda bi jaz to rad uredil tako, da nebi izgubil garancije.

Bi bilo to možno urediti pri vas?

odgovor:
Dober dan!

Zamenjavo HDD-ja z dokupljenim SSD-jem je možno urediti pri nas.

Vgradnja stane 19EUR + ddv.

pa naprej

Pozdravljeni,

zanima me, ce to veljatudi za prenosnike kupljene v tujini (nemcija)...bi se raje potem odlocil za envy15 (podobna konfiguracija), ki pride 450e cenej kot envy 17 pr nas.
Torej zanima me, ce bi isto lahko pri vas zamenjal HDD s svojim SSDjem brez da krsim dolocila garancije...

Imam pa se 2 vprasanji....torej ce bi kupil prenosnika v tujiini, ali lahko pri vas uveljavljam garancijo?
pa se to..verjetno bom tam dobil nemski razpored na tipkovnici... je mozno pri vas urediti, da bi zamenjali z angelskim (USA) ? Namrec uporabljal ga bom predvsem za programiranje in bi raje videl [ ] in { } na tipkovnici kot š in đ ....ali kak ü ali ß

Prijaten pozdrav

odgovor:

Dober dan!

V kolikor boste kupovali v tujini morate na njihovih garancijskih listih (ali pri prodajalcih) preveriti kako je z garancijo, če Vam mi zamenjamo HDD. Jaz Vam nikakor ne morem jamčiti garancije, saj to ni odvisno od servisa, ampak od posameznega proizvajalca.

Glede garancije, kje in kako jo lahko uveljavljate morate prav tako preveriti na garancijskem liste. Za vse HP-jeve produkte ni mogoče uveljavljati garancijo v Sloveniji, tako da to prosim preverite pred nakupom!

Kar se tiče zamenjave tipkovnice rabimo S/N in P/N prenosnika, da lahko preverimo dobavo rezervnih delov. Za nekatere HP produkte (predvsem za tiste, ki garancije pri nas nimajo) ni ožno dobaviti vseh rezervnih delov.

pa se pogovor z nemci:

Hi,

I am interested in this PC notebook:

http://www.asaboshisystems.de/notebooks...

and I have 3 questions

1. First I would like to know if you send the merchandise to Slovenia. (From your description I think you do!)

2. As a European Company, do I get the product without tax? so listed price is 1.149EUR ...it is stated that this is MwSt included... so do I get 19% off of this price?

3. Can I get a US keyboard layout? I don't want to see German special characters on it...

Thank you for the answers!

Hello,

I wrote you before with some question about a notebook (HP Envy 15)...

I have another question. In case of a notebook malfunction.. can I send the notebook to a Slovenian HP certified service for the warranty?

se odgovor

Hello,

we can ship to Slovenia by UPS at 30,- EUR insured. If you have a EU VAT number, you can get the item without german VAT. We could offer the unit with a UK keyboard.

you can claim the warranty in any country where HP sells the Envys to. I don´t know if HP sells Envy to Slovenia, but if not, you can still call HP in Austria to help you.

Tako da kaj bi vi iz tega razbrali? Jaz sem razumel, da lahko uveljavljam garancijo v SLO, ker prodajajo envy-je tle (sicer 17ke ampak ok)...

Tukaj ne moreš uveljavljati garancije, ker ni pooblaščenega servisa. To ti je tudi napisala Birotehna. Zamenjava HDD s SSD lahko narediš sam in pri vseh HPjih s tem ne izničiš garancije na prenosnik.
V Sloveniji se za uveljavljanje garancije za Envy/Pavillion kliče HP Slo, ki pošljejo k tebi domov kurirja, ki odpelje stvar na Madžarsko na servis in potem pripelje k tebi domov nazaj. Zadeva zaenkrat deluje presenetljivo hitro, samo vedno ti rečejo za serijsko številko in preverjajo, kje je bila stvar kupljena, tako da moraš za to poklicati HP Slovenije.
Janez Janša, 29.04.2014

ok, se pravi naceloma ni problemov? in SSD lahko zamenma sam??

Lion29 je izjavil:

ok, se pravi naceloma ni problemov? in SSD lahko zamenma sam??

DA, rabiš križni izvijač in pa SSD, kot pri vseh HP prenosnikih in večini ostalih. Za uveljavljanje garancije pa v Sloveniji ne bo šlo (preko Birotehne kot so ti zmotno rekli v Mimovrste), če se da preko HP Slovenija, kot za vse, ki ga kupijo v Sloveniji, pa jih moraš vprašati, saj vedno preverjajo serijske številke.
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Lion29 je izjavil:

evo, sem se pozanimal pr Asaboshi systems in so mi odgovorili na vsa moja vprasanja perfektno... bolje skoraj ne more :)

2. firme v EU dobijo brez njihvega davka... torej cena 1.149 - 19% = 1.149 - (1149 x 19 / 119) = 1.149 - 183EUR = 966EUR !
4. Dobim lahko UK layout (tako da ne bom rabil gledat nemških znakov).... IDEALNO

torej skupaj s postnino in provizijami bank me pride skoraj natanko 1.000 evrov...BOMBA.. pa se svojga vertexa si bom ustulu not!

kdo pa so oni, prvič slišim....da ne boš nakazal potem pa megla :D

preko idealo.de sem jih nasel, torej so certified tam... edini ki ponujajo envy15

Newholland ::

Lion29 je izjavil:

YO!

Kot smo se pred tedni "dogovarjali" za nakup iz ZDA, kar se je žal izkazalo za skoraj nemogoče pri vseh naših željah =/, me sedaj zanima ali se da HP ENVY 17 tudi od teh iz Nemčije naročiti? Verjetno se da, vedar potem bobrez SLO tipkovnice,sicer pa ne vem ali ENVY 17 sploh obstaja s slovensko tipkovnico..

EDIT: kot jaz gledam na tej strani http://www.asaboshisystems.de/notebooks... ENVy 17 ne prodajajo...

urkrajnc ::

Ali mi lahko kdo svetuje prenosni računalnik, ki naj bi imel takšne specifikacije:
15 ali 17 (boljse 17), dobra anatomija baterije (5h+), dobra specifikacija (i5/i7,6/8gb rama, disk ni tako pomemben,...)

Že v naprej hvala!

LP

Elitebook ali Macbook pro 15
Drugače je bila odlična zadeva Asus UL50 z i5 procesorjem (tudi 8+ur avtonomije), ampak trenutno ga mislim da ni.
Janez Janša, 29.04.2014

@Newholland:

ja zal v tisti trgovini ne prodajajo 17k... pa seveda tudi s slo tipkovnico ne bos dobil v tujini...

jaz sem posebej narocil UK tipkovnico, da ne gledam umlautov gor :) pa sem bolj zadovoljen z UK kot s slo (ker itak skozi uporabljam US layout)...

Kot receno par postov nazaj Envy17 se da dobit v slo (za 1600e)... in so ga dobili pred parimi dbevi... tak da ce bos gledal okoli po evropi za njih, v naslednjih dneh bi ze mogli met na zalogi, uporabi

bodisi
geizhals.at/

bodisi
idealo.de

sam prisegam na slednjega....

virtuality ::

Na prenosnike se ravno ne spoznam zato bi rad da mi predlagate katerega naj kupim.
Potreboval ga bom sedaj ko grem na faks, torej ne rabim nekega "uber" prenosnika, morda sem in tja bo poganjal kakšno igro. Verjetno je boljše da je tih in budget je daj okoli 600EUR++++

Glede Envy 17, pri nas se ga dobi že za 1450EUR. vendar pa me še zanima ali kdo ve, če je morda že videl,HP envy 17 s slovensko tipkovnico, ker jaz sem slišal da je nima, prodajalci pa navajajo pa da jo ima, morda je pomota v navajanju ali se motijo tisti ki trdijo da ni slo tipkovnice, kaj je sedaj res?

nevem, zakaj je nebi imel?
mi lahko se zaupas kje je envy 1450e?

urkrajnc ::

Zheegec je izjavil:

Drugače je bila odlična zadeva Asus UL50 z i5 procesorjem (tudi 8+ur avtonomije), ampak trenutno ga mislim da ni.

Kje bi se dalo kakršno koli informacijo o tem asusu dobit? Vse kar sem našel je z core 2 duo procesorjem..

Steinkauz ::

urkrajnc je izjavil:

Zheegec je izjavil:

Kje bi se dalo kakršno koli informacijo o tem asusu dobit? Vse kar sem našel je z core 2 duo procesorjem..

http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...

Newholland je izjavil:

http://www.partners.si/prenosnik-hp-env...

HPENVY 17

je..b..m... Očitno so ga podražili in to kar za 150€!!!! sedaj je 1599€, res da je nekih 100€ popusta, prej pa je bil 1449€!!!

darkwader ::

Ponovno imajo akcijo za 1449€.

http://www.odnesi.si/prenosnik-hp-envy-...

hehe, to se spreminja iz ure v uro :D
Dobro za nas da so cene vedno nižje in ne višje ;)

Imam spet eno vprašanje:

Prenosni računalnik ima eSATA priklop, na stacionarni računalnik bi priklopil tole KLIK ali tole KLIK zanima me tudi v čem je razlika med tema dvema.

V glavnem pa bi rad vedel če bi potem prenosnik in PC povezal s temle KLIK ali bi naprimer prenosik zaznal disk v računalniku (na katerem je instaliran OS) ko naprimer zazna zunanji disk, kaj pa ali bi zaznal disk v PCju na katerem ni instaliranega OSja?

To bi hotel da bi delovalo zato, ker bi rad iz prenosnika včasih direktno in kar se da hitro prenesel podatke na PC ali obratno, pa če kdo ve anj mi predlaga boljšo rešitev.

LP

rdecaluc ::

Ammm... sedaj tu vidim 2 težavi.

1. Tega diska nebi smel imeti priključenega v tvojem računalniku na matično ploščo. Lahko bi ga imel samo notri spravljenega ter povezanega s tistim kablom direkt na esata izhod, na katerega bi občasno priklopil prenosnik, pa tudi ne vem koliko bi ga zaznalo. -> Če nameravaš to je bolje kupit zunanje ohišje z esata.

2. Če bi imel priklopljen svoj prenosnik preko esata v svoj računalčnik bi ga najverjetneje skuril, saj ni povezave kar tako med matično ploščo in diski.. pa đe preko kabla gre elektrika. Lahko pa probaš seveda :D.

Torej priporočam ti da npr. kupiš od Cheifteca BlackBox zunanje ohišje. Zraven dobiš tisti pretvornik za svoj navaden računalnik. Potem pa samo menjaš iz enega na drugega (prenosnik-stacionarc) po potrebi. Lp
Est modus in rebus. ,typos

Aha, potem je pa najbolje da kupim en zunanji trdi disk in je stvar rešena.

ant ::

Kaj pa če povežeš računalnika preko mreže in imaš direkten dostop iz enega na drug pc?
Možnosti je več, zame najboljša bi bila wireless, da pa se tudi preko ftp kabla (menda morajo biti neki obrnjeni kontakti na eni strani)

LP

ant je izjavil:

Kaj pa če povežeš računalnika preko mreže in imaš direkten dostop iz enega na drug pc?
Možnosti je več, zame najboljša bi bila wireless, da pa se tudi preko ftp kabla (menda morajo biti neki obrnjeni kontakti na eni strani)

LP

Ja to nebi bil problem... temu kablu ki je za direktno povezavo računalnikov se reče crossover kabel (UTP kabel ki ima kontaktne žice na konektorju na eni strani obrnjene), drugače bi jaz lahko tudi prek routerja ali switcha povezal, vendar to mi ne omogoča velih hitrosti, le do teoretičnih 100Mb/s, kar pa je premalo... No, kot sem že dejal bom najverjetneje kupil en prenosni disk z eSATA ali USB 3.0 in bo stvar rešena...

sedaj pa dovolj off topicka ;)

FeniksX ::

Kaj bi priporočali ... nekako gledam med tema dvema

http://www.mimovrste.com/artikel/275026...
http://www.mimovrste.com/artikel/275026...

Acer ma več diska, večji zaslon, pa malo boljši procesor. (Edino mogoče to mi je pr tem fajn da je večji)
Lenovo ma pa po testih gledano za ene 10% močnejšo grafično, pa še lepše zgleda.

mMislim, da mi je Lenovo postal zelo zainteresiran.

Če je seveda tole na linku res http://www.ideapadtoday.com/lenovo-idea...
3D???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

krho ::

ne Verzija s 3D zaslonom je Y560D. P.S. navadna verzija y560 ima probleme s zaslonom. Kolega je kljub mojemu nasprotovanju kupil zgornji model. mravljice oz. nazobčan rob okna, ko ga premikaš po zaslonu so tečni, ostalih problemov, katere omenjajo drugi niso vidni. Sicer je bilo pa o problemih s y560 napisanega precej.. samo zadnjih nekaj strani je potrebno prebrati..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

FeniksX ::

Hmmm zanimivo ... pol bom pa takle reku ... kaj bi predlagal nekako do 800EUR?
Nekako da ma zmogljivo grafično in odber procesor.

IceBoX ::

norc ::

Pozdravljeni, spet =)
Sicer sem že vprašal ampak vsakič brez odgovora,...

Do maksimalno 1000€(raje manj:P ), obstaja kaj boljšega kot Asus n61jq ali ne?

Je resolucija prebavljiva?
Namenjen študiju računalništva, igranju iger (portal 2, hl2:ep3...), ter večinoma brskanju po internetu... Je to morda overkill, ali bo zgledno zdržal študij in še malo?

Hvala

Overall je to super prenosnik. Nekaj je pritožb s tipkovnico, je pa fino ohišje na notranjem delu. Konfig je še vedno super.
Za študij je čisto preveč, poglej si HP dv6 z malo slabšim konfigom, ampak bolj vzdržljivim ohišjem. Špili bodo še vedno delali OK. Za špile je pa čisto preprosto - boljša grafična = bolje. In N61 ima boljšo grafično, seveda...
Kaj z dobrim ekranom pa trenutno za to ceno žal ni, Dell je včasih imel za dobro ceno kaj s 1080p ločljivostjo, pa trenutno mislim, da ni nič!?
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

do 1000e priporocam envy15 ;) enkrat drugit eden ga dobim pa porocam :)

Pred kakim mesecem sem na eni spletni strani (ki je bila na temo prenosnikov) kjer je bilo napisano po vrsti (mislim glede ocenitev prenosnikov določenega proizvajalca) od najboljšega proti slabšem glede na proizvaljalca, in sedaj tega seznama ne morem najti, pa če mi lahko mogoče lahko kdo pomaga. Primer strani http://www.notebookcheck.net/ in mislim da je bilo to na tej strani, vendar na tej strani jaz ne najdem ali pa ni gor ali pa sem jaz toliko izgubljen da ne najdem...

Lion29 je izjavil:

do 1000e priporocam envy15

V sloveniji nisem nikjer zasledil 15ke, niti 14ke, sploh pa pod 1000€

Se v tujini so nad 1100, ne poznam, oziroma nisem zaposlen v službi ki bi mi sponzorirala davek :-)
Sploh pa ne vem kako je z naročanjen preko meje, se v sloveniji ne zaupam vsem najbolj.

no jaz sem dobil brez davka... drgaci je tam kot sem narocil 1150e, poglej malo bolj gor link...

ce narocujes iz tujine glej, da je trgovec zanesljiv...malo povprasi strica googla, poglej kolko let je podjetje aktivno, etc, etc...

v drugi fazi je pomembna garancija..torej ce lahko pri nas uveljavljas zadevo...

in ja, tega prenosnika se ni pri nas in ga kot kaze ne bo do nouga leta

Nejc1994 ::

Iscem racunalnik. Do 600 EUR lahko 50 cez. Lahko je rablen. Imel ka bom za kaksno igro,filme pa po netu. Mora imeti dober procesor, dobro grafo, veliko rama in dokaj velik trdi disk

Kaj menite na tega: http://www.bolha.com/notebook-acer/pren...
PS: Mora imeti lep izajn( ceprav ga ta nima)
Prosim kaj predlagate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nejc1994 ()

Lion29, še vedno ne vem, kaj si zrihtal z garancijo :) Boš pošiljal nazaj?
Janez Janša, 29.04.2014

maratonec5 ::

Nejc1994 je izjavil:

Iscem racunalnik. Do 600 EUR lahko 50 cez. Lahko je rablen. Imel ka bom za kaksno igro,filme pa po netu. Mora imeti dober procesor, dobro grafo, veliko rama in dokaj velik trdi disk

Kaj menite na tega: http://www.bolha.com/notebook-acer/pren...
PS: Mora imeti lep izajn( ceprav ga ta nima)
Prosim kaj predlagate.

Jaz ti priporocam kaj takega. Je nov model.

http://www.in-sert.si/product_info.php?...

element ::

Ma kdo izkušnje s HP EliteBook 8540w i7-620M/VGA VC235?

Obstaja še kakšna alternativa za podoben denar?

kotnikd3 ::

kaj priporočate do 900/1000EUR (i5, 15", 7200 obratov na disku)?

__X__ ::

Lenovo Y560, ima pa i7 not, verjetno ne bo kaj narobe?

kotnikd3 ::

karkoli druzga? ni mi všeč njegov "bendable" ohišje, problemi z "nazobčevanjem" ko imaš šalthebl nastavljen na ati grafi, ter nezdržljiva baterija...hvala :)

asus n61jq je podoben y560
Samo se vedno slaba baterija...

Ni pa v i5 opciji in z 2ma grafama, vsaj ne v sloveniji.
Zanj sem spraševal par postov nazaj.

Edit: ali www.lovecnacene.si/mesano-acer-as7745g-...

to so performancno podobni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: norc ()

zogica ::

Živjo,
kakšen se vam zdi tale HP-jev model? Kaj so plusi in kaj minusi glede na to, da sem povprečna uporabnica- študentka? Kakšni ostali predlogi podobnih računalnikov?
Hvala za odgovore!

HP G72-A20EM (WU891EA).
Tehnični podatki:
Procesor: Intel Core i3-350M (2,26GHz).
Pomnilnik: 4096MB DDR3 .
Trdi disk: 500GB SATA HDD 7200rpm.
Optična enota: DVD+/-RW enota, Light Scribe.
Grafika: ATI Mobility Radeon HD5470 1024MB DDR3.
Povezljivost: Lan 10/100, BT, Wlan.
Vmesniki: 3xUSB 2.0,1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 5-in-1 DMR.
Ekran: 17,3'' TFT 1600x900 LED HP BrightView.
Operacijski sistem: FreeDos.
««
223 / 667
»»