» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
218 / 667
»»

flood ::

ima
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Leks ::

@bostjano
Pri tem modelu pazi na grafiko! Trgovci so zavajali. Noter je ATI Mobility Radeon™ HD 5650 in ne Radeon HD 5730 1GB, kot navajajo nekateri trgovci.

Rias Gremory ::

bostjano je izjavil:

zdravo , odločam se za nakup Toshibe satellite l650 11f
( http://www.mimovrste.com/artikel/275028... )
zanima me samo če ima tu i5 procesor tudi "turbo opcijo" , saj drugod kjer sem gledal je ponavadi pisalo. Je to mogoče le tiskarska napaka , ali so le ti procesorji brez te opcije ?
Hvala za odgovor
Boštjan

najboljš da pogledaš na stran od toshibe in tam more pisat tako kot je, ker mimovrste se kdaj prav nemarno zmoti in je zato bolš pogledat še na uradno stran proizvajalca. :)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

bostjano ::

hvala za dosedanje odgovore =) , mi lahko še svetujete kakšen dober prenosnik ( budget do nekje 850 EUR ) od zanesljive firme , da bo zdržal nekje cel študij. Sem gledal tudi modele od Acerja , samo me ne prepriča nekje kakovost. Se morda motim ? =) .
Uporabljal bi ga za normalne študijske dejavnosti , kot seveda za kakšno igro.

Hvala za odgovore.

Vsak prenosnik lahko crkne, Apple ali Acer, obstajajo ap razne raziskave in testi, kjer so znamke razvrščene po "kvaliteti" Link do ene izmed njih.

Izmed 15.6" si oglej tudi tega ASUS K52JB z i5/4/500/5470/W7HP, ki nudi ogromno za svojo ceno.

bostjano ::

kako se bi pa kaj grafična odrezala ? :P

Carnifex ::

Kaj bi rekl o Asus N71JQ?

__X__ ::

Da ga je težko dobiti :)

DeeCoy ::

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis... laptop se mi zdi zanimiv, a me zanima še vaše mnenje.. Tam piše da ma gor linuxe, a se dajo gor inštalirat win7? in ob tem ne izgubim garancije? kakšne izkušnje imate z enaa

bluefish ::

Da, lahko brez težav namestiš Windows in seveda ne izgubiš garancije.

MAX34216 ::

no, naj podam nekaj informacij glede Paviliona dv3-4010em...
Kratko povedano, sem zelo razočaran.
Specifikacije so ok, tudi sam izgled prenosnika je vrhunski.
Ko pa gremo na kvaliteto izdelave, je pa druga zgodba. Ohišje je sicer iz kvalitetnih materialov, ampak končna obdelava in sestava je katastrofa; zelo nenatančno, kar nekaj špranjic tam in tam.
Tipkovnica sicer super za tipkat (ima razmak med tipkami), vendar očitno spodaj ni dobro pritrjena, saj se sliši tak plastični zvok, kot da ima na desni strani spodaj luft.
Isto touchpad, dokaj natančen, ok za uporabljat, vendar ni dobro pritrjen, in na eni strani se celo zatika ob rob ob pritisku (cela ploščica je en velik gumb, kot pri macbooku). Res ne vem kaj so pri hp-ju dali pod to aluminijasto ohišje.
Problem je tudi glasnost, ker ventilator procesorja laufa neprestano (kljub neobremenitvi). Zaradi tega se sicer greje precej malo. Vendar z i3 procesorjem bi moralo biti drugače...
Za ceno 850€ je to popolnoma nesprejemljivo.

Iščem alternativo... 13,3; ohišje ki ni svetleče, optična enota vgrajena...

Kaj bi rekl o Asus N71JQ?

__X__ je izjavil:

Da ga je težko dobiti :)

Zna kdo drug še kej povedat? :) Jst sm najdu par ponudnikov, tko da ne bi smel bit problema z dobavljivostjo. Pa pogosto se zravn pojavljajo še druge oznake recimo a1, ty019 ipd., p si nism čist na jasnem glede njih. Vem le, da a1 menda pomeni da ima blue-ray.

@DeeCoy
Če želiš licenco win 7 pa si oglej tegale ASUS K52JB-SX058R

@Leks.. Mam windows 7 doma, sicer so neclicenčni ampak ok..
Kaj pa drugače menite o temle računalniku?https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

Pa zanima me tale trgovina enaa, a ma kdo kej izkušenj z njo? dobre/slabe?

Delal sem že na temle AS5741, ki je nekoliko boljša varianta tvojega in me je navdušil. Veliko boljša izdelava kot sem pričakoval od Acerja.

Enaa je med največjimi v SLo in temu primernu tudi poslujejo. Najdejo se tako pohvale kot kritike, jaz do sedaj z njimi nimam slabih izkušenj, le to, da niso najugodnejši pri večini artiklov. Mogoče si pogledaš njihove ocene na ceneje.si

ok, hvala, najverjetneje bom vzel tega, ki sem ga gledal najprej ;)

lahko kdo reče kaj o tem modelu? kake uporabne informacije...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

rdecaluc ::

Tipkovnca je res zakon, dober procesor, morda ne tako dobra grafika. Ima svašta od priključkov. Edino baterija ne vem, če zdrži veliko.

Edit: Morda nekaj boljšega, za ne nekaj veliko denarja več. Klik.. vsaj v mojih očeh.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

Mohic ::

Zdravo. Zanimam se za nakup prenosnika nekje do 850EUR. Prebrskal sem že vse možne strani ampak še zmeraj ne najdem pravega. Vse kar pa hočem, da ima laptop je pa to, da ima recimo na 15,6 ekran kar največjo resolucijo recimo 1600x900+. prosim, če poznate kakšen tak prenosnik če mi zaupate njegovo ime :)

rdecaluc je izjavil:

Tipkovnca je res zakon, dober procesor, morda ne tako dobra grafika. Ima svašta od priključkov. Edino baterija ne vem, če zdrži veliko.

Edit: Morda nekaj boljšega, za ne nekaj veliko denarja več. Klik.. vsaj v mojih očeh.

Lp

hehe, ravno zadnjo uro si ogledujem te mašince, brskam za filmčki, pa ni nič pametnega. Super mi je, ker je resolucija visoka.
Beli izgleda fajn... Si imel že kakšnega možnost sprobat?

thnx!

Nažalost nisem imel te priložnosti. Vendar pa sem na istem kot ti.. gledam za temi mašincami. Ne vem niti kje bi ga imeli razstavljenega :S

Ta EDGE je bil na mojem 1. mestu do pred nekaj časa, sedaj pa ta sony. Hvalijo pa sicer oba.

Edino sony ima boljšo grafiko, zame nekoliko bolj pomembno.

Upam da ti je kaj pomagalo.

pomaga pomaga, itak... vsaka info je super...

tale sony je sedaj tudi men zelo všeč, sploh resolucija mi je najpomembnejša.
Malo me skrbi tale vshop trgovina, ker je kar precej negativnih komentarjev na spletu...

zaka folk ignorira?

Aja.. prej sm pozabu napisat. Tega prenosnika dobiš tudi drugje, v Slo. bel model celo ceneje. Tako da se komot izogneš vshop-a. Lp

urosz ::

Ve kdo, kako se obnese G serija HP prenosnikov?

moonn21 ::

Živjo

Se splača to Toshibo kupiti??

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Lp

Luka

zzZZzz ::

Kupujem poceni prenosnik do 400EUR (+/- 50). Rabil bi ga za nezahtevna opravila (internet, filmi). Uporabljal se bo kot stacionarni računalnik zato baterija ni pomembna.

V poštev pridejo tudi rabljeni prenosniki.

lp

Mohic je izjavil:

Zdravo. Zanimam se za nakup prenosnika nekje do 850EUR. Prebrskal sem že vse možne strani ampak še zmeraj ne najdem pravega. Vse kar pa hočem, da ima laptop je pa to, da ima recimo na 15,6 ekran kar največjo resolucijo recimo 1600x900+. prosim, če poznate kakšen tak prenosnik če mi zaupate njegovo ime :)

Res nihče ne ve?

xardas212 ::

Pozdravljeni!

Čez en teden grem po prenosnika, limit je nekje 1000EUR +/- 30EUR, pogoj je i5 oz. i7 procesor ter grafična ati 5730 oz. zmoglivejša ter monitor 16" ali večji, trenutno sem se zagrel za ta dva modela:

ACER:

ASUS:

Prednost acer-ja je 17" monitor, gpu(ampak je ddr3?), 1333mhz rami ter baterija, prednost asus-a cpu(i7)........

Računalnik se bo uporabljal za šolo ter igre...zanima me tudi kvaliteta asus-a ter acer-ja, hp odpade zaradi 1 letne garancije...

Review:

acer:
http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspir...

asus:
http://www.notebookcheck.net/Asus-N61Jq...

lp

Zgodovina sprememb…

@zzZZzz
edini, ki mi pade na pamet v tvojem cenovnem razredu in da je nov, bi bila Toshiba L450-173.

@xardas
N61jq bi bil pravi. Oglej si tudi Toshiba L670-15Q

Moivre ::

Se opravičujem, ker se mi res ne da brati 218 strani, poleg tega pa se modeli prenosnikov hitro spreminjajo.

Torej potrebujem pomoč pri nakupu poslovnega prenosnika.
Uporaba: pisarniški programi, elektronska pošta, internet.
Oprema: zaslon nekje max. 15", spodobna hitrost v Win 7, čim boljša avtonomija, kvalitetna izdelava!
Cena: 800-1000EUR.

Moja predloga:
Lenovo R500 ali T510i
Toshiba Tecra S10

Imperfect ::

A mi lahko kdo pove zakaj ne kupiti:

ASUSa

in dati kar nekaj € več za recimo: TOSHIBO ali LENOVO ?

Pri ASUSu vidim edino nekoliko počasnejši disk (to mi ne zanima) in pa slabšo grafično (me pa zanima koliko je slabša). Je torej še kak drug keč?

Pri meni dosti vpliva tudi trajanje garancije, zato ima Toshiba prednost.
EDIT: in tudi "N" serija ASUSov, oboji imajo 2 leti garancije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

nitro2 ::

Pozdravljeni znalci
Kater prenostik mi priporočate..
15,4 inča (ne bright view), procesor i3, ločena numerična tipkovnica....
tam nekje do650 ojrof.....

je trenutno kje kakšna akcija?

za hoferjevega že vem!

mih@ ::

Katerega?

1.) ASUS K72F + doplačilo garancije
2.) ACER AS7741G
3.) Medion E7214

Pri Hoferju je 3 leta garancije, win7, 8cell baterija. Pri čem zaostaja- ohišje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mih@ ()

mih@ je izjavil:

Katerega?

1.) ASUS K72F + doplačilo garancije
2.) ACER AS7741G
3.) Medion E7214

Pri Hoferju je 3 leta garancije, win7, 8cell baterija. Pri čem zaostaja- ohišje?

Medion in Acer ravno ne slovita po dobrem ohišju kar je pa v nasprotju z recimo Dell Hp in tudi Asus.

xsum1 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xsum1 ()

Predlagam, da se najprej odločiš, ali kupuješ rabljeno ali novo :)

kopernik ::

Rabim velik prenosnik (16 ali 17 inčev) z robustno tipkovnico in dobrim (po možnosti mat) zaslonom. Grafika je sekundarnega pomena. Doslej sem vedno imel thinkpade, a tako velikih pri nas ne prodajajo (vsaj tako na hitro ni videti, da bi jih katera izmed spletnih trgovin imela). Torej bo treba vzeti drugo firmo, kaj predlagate ?

Potem boš moral pogledati za kakšnimi HPji, npr Probook 4720s. Ker mat zaslone imajo poslovni prenosniki, ki pa so večinoma 15.6 ali še manj.

Torej, nekaj v tem rangu, samo da prodajajo tudi pri nas : thinkpad w701 (po robustnosti oz. kvaliteti izdelave -> ne rabim ravno top komponent, kot sta i7 procesor in nvidia quadro ali pa tisti dodaten touch pad). Ali je ta Probook 4720s kvalitetno izdelan (glede na to, da stane samo 700EUR) ?

4720s je nižji rang...nisem vedel s kakšnimi financami si omejen....potem bi bila zate serija HP 8740W.

Ok, hvala za namig, ta hp zgleda kar huda žival.

wave ::

Jst bi na tvojem mestu izbral HP-ja!!

frodo12 ::

Poglej še TOSHIBO.

katero?

urosz ::

ima kdo kake izkušnje z G serijo HP prenosnikov?

Yoxi ::

Kupujem prenosnika in sem se zahledal v HP Pavilion dv7-3160EM
Intel Core i3-330 2.13GHz
Pomnilnik 4GB (2x2GB), DDR3, 1066MHz
Trdi disk 500GB, 7200rpm, SATA
Zaslon 43,9 cm, 1600x900, LED Backlight
Grafična kartica NVIDIA GeForce GT320M 1GB
Bralna enota čitalec kartic, DVD?RW DL LS
Priključki wlan.11n, BT, FW, Spletna kamera, HDMI, eSATA, USB2.0x4
Operacijski sistem Windows 7 Home Premium, SLO/ANG, 64bit
Dodatno Zvočniki Altec Lansing z vgrajenim nizkotonskim zvočnikom - SRS
Baterija Li-Ion, 8 celična
Drugi priključki audio out-stereo, priključek za slušalke, vgrajen mikrofon, priključek za mikrofon
Garancija 1 leto
Blagovna znamka Hp

Kupujem 17-ilčen prenosnik in sem se zagledal v ta model, pa še barva je cool ker se nebojo poznal vsi prstki gor.

Kakšno je vaše mnenje sta cpu in gpu ok. Ne igram veliko iger ampak v slučaju da me prime da nebom obžaloval le tega nakupa.
Kdo kaj ve koliko zdrži ta 8celična baterija ?
Ali se da v ta prenosnik lahko dva diska ali je samo eden?

Gledal sem ga v Big Bangu ga imajo za 970EUR.

Priporočate nakup ali ne, budget je okoli 900-1000EUR

pc

pc

Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)
««
218 / 667
»»