» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
192 / 666
»»

frodo12 ::

Melanholija ::

Predvsem obdelava fotografij,Autocad,filmi...nič iger

Leks ::

Če želiš stran od HPja se ozri za ASUSom PRO78VN.

Kaj pa resolucije in razlike? Sedaj sem imel 1680*1050 na 15,4. Tukaj vidim da je 1600*900 na 17,3 si sploh ne morem predstavljati razlike v živo. Obstaja kakšna slikovna tabela?

RayRay ::

Najboljša izbira je zagotovo tale prenosnik. Ima odličen procesor (nov i7), pomnilnik, zaslon (FHD 1920×1080), hiter trdi disk, zelo dobro grafično kartico in baterijo. Test podobnega prenosnika pa si lahko ogledaš tukaj.

@Melanholija
Razlika bo velika in potem zate ne pride v poštev, če si bil na takšno navajen že na 15,4"
Potem je DELL 1747 res prava izbira, a kolikor sem uspel izvedeti je uvoznik D-1 in
bo na zalogi šele čez dobrih 14 dni.

No saj se mi tako ne mudi, mam čas počakat

Steinkauz ::

Pa vas res ne moti da ma tale famozni i7 samo 1,6ghz?
Ker pri enojedrnih programih(beri 90%) je to en drek pol.

RayRay ::

@Steinkauz
Glede tega sem bil skeptičen tudi sam. Vendar sem hitro ugotovil, da je ta novi procesor opremljen z raznimi novostmi, ena izmed teh pa je Intelova Turbo Boost Tehnologija, ki samodejno uravnava frekvenco delovanja procesorja. Pri modelu i7-720QM je razpon frekvence med 1,6 do 2,8 GHz, pri boljših pa so razponi še večji. Veliko pove tudi Indeks izkušnje uporabe sistema v operacijskem sistemu Windows 7, kjer naprimer eden najboljših dvojedrnih procesorjev T9900 s frekvenco 3,06 GHz dobi oceno 6,6 (najvišja ocena je 7,9), medtem ko prej omenjeni procesor i7 dobi oceno 7,1. Veliko razliko pokažejo tudi raznorazni testi. Ni vse v frekvenci. Verjemi, razlika je očitna.

nurmaln ::

@Steinkauz
dobrodošel v enaindvajseto stoletje :)

ti se kr frekvence drži

Kaj pa oni na Intelu (pa Asusu, pa Acerju, pa HPju, pa Dellu) vejo. Sej ti valda vidiš kakšna frekvenca je. Ne pusti se nategnit.

Valda je Intel Celeron Dual Core T3100 močnejši od i7-720QM, saj ima celeron 1,9GHz, i7 pa samo 1,6GHz.
Ubistvu je od i7 Quadov samo i7-920XM malenkost boljši od T3100, saj ima 2,0GHz frekvenco. Čeprov po drugi strani je pa T3100 cca 1000 USD cenejši kot i7-920XM, tko da se useen bolj splača na celeronu ostat.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

nurmaln dej ne bot pameten, ker vem da ni vse v frekvenci. Ne boš me pa prepričal da dual(single) core na 3ghz+ nima večje surove moči kot i7 pr 1,6ghz. Seveda ne zdej kak celeron, ampak primerljiv(i7 vs core 2 duo recimo, ker tisti dodatki na razvoju proca dodajo mogoče 10%)

Pr asus pa acerju itd vejo predvsem kako čim več prodat.
Ko jim ni rataval več frekvence zvišvat so pa jedra začel šopat. Nekako treba proce prodat ;)
Še tole v branje: Amdahl%27s law @ Wikipedia

RayRay veliko bolj konstruktiven prispevek. Če je tako, potem ok.

nurmaln dej ne bot pameten, ker vem da ni vse v frekvenci. Ne boš me pa prepričal da dual(single) core na 3ghz+ nima večje surove moči kot i7 pr 1,6ghz. Seveda ne zdej kak celeron, ampak primerljiv(i7 vs core 2 duo recimo, ker tisti dodatki na razvoju proca dodajo mogoče 10%)

ne morem si pomagat
razlagaš kako ti je jasno da ni vse v frekvenci in v naslednjem stavku spet začneš nabijat o frekvencah
in ja, trdim da noben mobilni C2D s 3GHz+ ni močnejši kot ta i7 s 1,6GHz
edini C2D, ki je močnejši od i7-720QM, je C2D Extreme QX9300 (Quad), ki mimogrede laufa na 2,53GHz

sicer pa če si prelen da bi malo pogledal nazaj po temi, si oglej tale link
potem pa sprašuj dalje če te bo še kaj zanimalo

Tako visoko je ravno zato, ker vi viša frekvenco. Ja zaradi frekvence je tako visoko. Kaj če bi si prebral RayRay odgovor.
Če bi bil skoz na 1,6 bi bil waaaay nižje, tko da ne bluzi

jinzo ::

No no, malo se umirte pa back on topic prosim.
( Ali pa svoje debate podprite s čim več, kot vašimi mislimi )

Je čist on topic :P
Drugače pa ma kdo firmo packard bell? So za kej?
http://www.handytuner.at/packard-bell-e...
Ker to je ekstaza za svoj dnar
i5 430m 2,26ghz
4gb rama
640gb disk
ati 5650 !
win 7

Ma ni da ni.

Edin priključkov nima glih naštetih. Esata bi mi prov pršu

lopov ::

Packard Bell je tako kot Gateway v lasti Acerja :)

Je tut lamborghini v lasti volkswagna, tko da bl mal to pove.

alien08 ::

Opazil sem Asus-a z novo serijo procesorjev i3.

Asus K52F.

Kaj menite?

JayKay ::

vse razen cpu je v spodnjem povprečju

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Opazil sem Asus-a z novo serijo procesorjev i3.

Asus K52F.

Kaj menite?

spodoben računalnik za pisarniško delo, office, internet, mail, video...

blackbfm ::

A sploh prodajajo računalnike, ki niso spodobni za vse to kar si naštel?

stojko1 ::

i3,i7 ... v prodaji .... moja napoved se ni uresničila(da pridejo sele v drugi polovici na velika vrata v SLO) ......

carskooooooooooooo

Asus je Asus nimas kaj za razmisljati , vzemi ga !!!
stojko

A sploh prodajajo računalnike, ki niso spodobni za vse to kar si naštel?

No ja, pri kakšnih filmih se lahko zatakne, pa če prenosnik ne bi imel dovolj RAMa se pri pisarniškem delu začne zatikat pri uporabnikih ki imajo hkrati odprto malo morje programov.

Sicer se je pa moj odgovor bolj navezoval na odgovor katerega je dal JayKay, da je vse razen CPU v spodnjem povprečju, kar je seveda malo zgrešen komentar.
od kdaj naj bi bil 500 GB disk in 4 GB RAMa v spodnjem povprečju mi ni čist jasno

500Gb disk je 5400 rpm, 4Gb je standard, grafika je osnovna, vse ostalo kar je še pač našteto pa imajo vsi notebooki dandanes.

@JayKay

Ne bom brskal po drugih straneh, na brzino pogledam samo Bigabangovo ponudbo klik

500 GB s 5400rpm je najboljši disk od vseh prenosnikov v njihovi ponudbi (seveda ni edini, ampak noben drug nima boljšega)
4 GB RAM je največji pomnilnik od vseh prenosnikov v njihovi ponudbi (seveda ni edini, ampak noben drug nima več pomnilnika)

Ja, grafika je osnovna ampak to govori predvsem o namembnosti prenosnika. To je tako kot da bi rekel da je 15,6'' zaslon slabši od 17,3'' zaslona. Seveda ni slabši, le namenjen je za druge stvari. Pri opravilih katera sem omenil prenosnik z isto konfiguracijo in najboljšo grafiko na trgu, ne bo deloval nič boljše.

Seveda ne trdim, da je prenosnik ultimativna gejmerska mašina, ampak tvoja izjava da je vse razen CPU v SPODNJEM POVPREČJU pa očitno ne bo držala.

očitno je v sloveniji ponudba pod našim povprečjem, kar si seveda demonstriral z linkom. Ok, pol pa ni spodnje povprečje, pač pa mainstream konfiguracija.

Anton ::

A ima žekdo izkušnje z i3 in i7 procesorji?

HP Pavilion

Google ;)
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro...

Hvala, če pa ima kdo že doma prenosnik s tem procem pa se vseeno priporočam da kaj več napiše. Kaj pa M520?

mchgn ::

Pozdravljeni, v kratkem bom kupil nov laptop, kateri bo služil kot računalnik za faks(hodim na FRI - se pravi bom na njemu laufal razne programe za programiranje v raznih jezikih (java, c, c#,...)) in pa TUDI kot moj osebni računalnik (se pravi računalnik for everyday)! Pregledal sem že veliko laptopov in ker je ponudba tako dobra se nekako ne morem odločiti katerega kupiti! Trenutno sta mi v oči najbolj padla klik1 in pa klik2! Od teh dveh se še posebno nagibam h Packard Bellu, toda glej ga zlomka tukaj se pojavi problem, saj ne vem kako je z garancijo?!! Ali mogoče kdo ve če imajo tudi pri Packard Bellu mednarodno garancijo tako kot pri HPju?! Sam imam možnost, da mi računalnik iz Nemčije pripelje stric, ki hodi sem na cca. na 14 dni, kar seveda pomeni, da ni vredu če kaj crkne, ker bi moral dolgo čakati, da ga popravijo :) :) :) Kako je sploh pri teh spletnih nakupih, se res bolj splača kupiti računalnik v Nemčiji? No, če maste kakšne izkušnje s tem, jih prosim posredujte in pa seveda če imate še kakšen predlog katerega laptopa bi vi vzeli! :P

Aja, budget ki ga imam na voljo je tam nekje do 700 eu, mogoče kakšen evrček +/-!!! :D

ŠinkoM ::

Jaz ti odsvetujem nakup v tujini ravno zaradi garancije.....Daj raje kaki € več v SLO pa boš glede garancije in podpore imel vse rešeno..... Glej za tvoje delo bi ti tega priporočal. Za ceno kontaktiraj prodajalca, saj se da še kaki % popusta dobit......8-)

Šinko žal je tisti "kaki eur več" tut po 150eur+ več. Poštnina je 30eur do nemčije, pa verjetno ne bodo tko dolgo bluzili kot naši velemojstri.
Pa šel si 100eur čez budget, pa še 17" nepremičnina je...

mchgn kolker sm bral nima glih neki velik packard bell in se izkušnje od zanesljivosti delijo. Eni pravjo da je ok, drugi da ni. Čeprov tisti k pravjo, da so en kurac so ponavad z amerike, kjer pa packard bell že nekaj let ne posluje...
Drugače je to firmo kupu acer, sicer to bolj malo pove o zanesljivosti. HPja pa jst nebi glih kupoval.
http://www.squaretrade.com/htm/pdf/Squa...

Pa šel si 100eur čez budget, pa še 17" nepremičnina je...

Všeč mi je ta stavek, ki pa poudari tudi eno stvar, ki sem jo pozabil napisati, da nočem met 17 inčnega laptopa, saj bi v tem primeru kupil stacionarnega! Torej se pravi, da pride v upoštev 15,4' in pa 15,6'!! Hvala Stein! Res me pizdi to, ker se cene austrija, nemčija / slovenija tk razlikujejo! :) A mi priporočaš kaj bi ti vzel na tvojem mestu? Aja glede HPja je pa tako, da imajo nekateri 8 celično baterijo, ki naj bi zdržala dost dolgo in pa da HP nudi mednarodno garancijo, se pravi kolkr js razumem ga lahko nabaviš v GER in v primeru da ti kaj crkne lahko uveljavljaš garancijo v SLO! ;((

@offtopic: Tvoj nick mi je nekam znan, a sodeluješ tudi na DCHju al pa si kdaj igral cod1? :P

Predlagam ogled kakšnega ASUSa N61 serije aka. PRO64

Drugače pa je tujina ceneje kot v Slo, moral pa se boš sprijazniti z tujo tipkovnico (+nalepke), ter težave z garancijo

še enkrat poudarjam, da nočem met takšne "ladje" in da pride v upoštev samo 15,4' in pa 15,6'!
našel sem nekaj zanimivega Lenovo

Pinzl ::

Živjo!
Fantje in punce rabil bi vašo pomoč.
Na voljo imam dva prenosnika

Zaslon: 15.6-palčni LED HD (1366x768) AG, Spletna kamera 2MP, Procesor: Intel Core2 Duo T5870 (2.0 GHz), Pomnilnik: 3 GB DDRII 800 MHz, Grafika: Intel GMA X4500HD (do 1024MB), Trdi disk: 320 GB SATA2 5400 rpm, DVD+/-RW SM DL LS, WLAN 802.11b/g + BT, Suse Linux, HP torbica

ali

Zaslon: 15.6-palčni LED HD (1366x768) BV, Spletna kamera 2MP, Procesor: AMD Turion X2 RM-76 (2.3 GHz), Pomnilnik: 4 GB DDRII 800 MHz, Grafika: ATI Radeon HD4330 512MB (do 1024MB HM), Trdi disk: 500 GB SATA2 5400 rpm, DVD+/-RW SM DL LS, WLAN 802.11a/b/g/n + BT, Suse Linux

Sam se nagibam bolj proti drugi konfiguraciji(ram,grafika) vendar nisem siguren koliko bo imel vpliva procesor. Ali je sploh kaj slabši od Intla?
Fanboy nisem nobene firme in bi rad P/P, kar se mi ta 2. zdi.

Rabil bi čimprej info.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.

@mchgn
Dober Lenovo, smao pri nas ga verjetno ne bomo ugledali. Približek bi bil tale G550A

nekje na netu sm zasledil da firma lenovo nudi tudi mednarodno garancijo...torej v bistvu ne bi smelo bit problema s tem...se bom pozanimal pri prijatelju ki ima rač. trgovino :)))

lopov ::

nekje na netu sm zasledil da firma lenovo nudi tudi mednarodno garancijo...torej v bistvu ne bi smelo bit problema s tem...se bom pozanimal pri prijatelju ki ima rač. trgovino :)))

Pozanimat se moraš za točno določen model - recimo N500 in potem še podverzijo. T61 je že tak, da za nekatere modele nimaš garancije v Sloveniji :)

sem poklical na lenovo slovenija in vprašal če imajo mednarodno garancijo in so rekli da majo...potem sm se hotu pa še prepričat, če je tako,da katerkoli njihov laptop kupim v Nemčiji, da ga lahko prnesem njim v SLO na servis, če kaj crkne in koristim garancijo...odgovor je bil DA! :)) piuwiuuu zakon :D

grizl ::

Pozdravljeni,
zanima me, za katerega od spodnjih se odločiti. Na računalniku se ne bodo igrale igre. Edini zahtevneši programi bodo Photoshop, Lightroom in StarryNight. http://www.mimovrste.com/artikel/275021...
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Pri pregledu P/P dam prednost Acerju. Ima DDR3 RAMe (4 Vs 3), boljšo grafiko, 2 leti garancije, ter 200e ceneje. Ima pa slabši proc in manj diska.
Acerja najdeš ceneje še TUKAJ, za HPja pa jih povprašaj po ceni.

grizl ::

koliko pa se v praksi pozna slabši procesor pri Asus-u.

Poglej si še ASUS-a:

ASUS N61VG

grizl počakaj še kak dan ali dva ker pridejo ven toshibe in hp dv6, dv7 z i procesorji in boljsimi grafami !!
stojko

grizl počakaj še kak dan ali dva ker pridejo ven toshibe in hp dv6, dv7 z i procesorji in boljsimi grafami !!

Pavilion DV7 je že z i5 zunaj na odnesi.si

:)
stojko

Tudi Asusi menda pridejo kmalu s temi procesorji.

bkabka ::

Zivjo,
tudi sam kupujem prenosnik in moje zahteve so približno enako kot mchgn-jeve tko da bi prosil še kakšno alternativo(ne HP) temu Lenovo, ki je bil omenjen. Cena pa bi bila omejena tam okrog 700-800 evrov. Se zahvaljujem za vso pomoč vnaprej :)
««
192 / 666
»»