» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
168 / 667
»»

JayKay ::

fajn znižanje, resolucija je 1366x768 mal malo za 17, ampak se da živet.

Zheegec ::

A ni 1440x900?

Drugače pa dobra cena ja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BALAST ::

Super cena, povprečna grafična za igre, 3 leta garancije,
edino baterija po testih sodeč zdrži le slabi 2 uri multimedije.

maš prav nima 16:9...vseeno ja malo malo...sicer zdaj nimam več pravega občutka ker se mi vse manjše od 1080p zdi vlko

LuGi ::

Kaj pravte na Toshibo? So za kej.. ta model se mi kar dopade http://laptops.toshiba.com/laptops/sate... + lepa cena 570E 8-)

direktna primerjava z dellom je boljši nakup, če ga seveda dobiš za tako ceno

BALAST ::

Se ne strinjam da je boljši nakup, ker ima starejši in malce slabši procesor, slabšo baterijo, manj garancije, slabšo web kamero... Že samo zaradi garancije je Dell 3x boljši.

baterija je pri obeh bolj švoh, procesor ni neke razlike, kamera ni preveč pomembna, ma pa malo boljšo grafo. odvisno koliko je doplačilo za 3l garancije.

e-gor ::

Pa sta "ponudbi" kot takšni primerljivi? Stran je ameriška, kako je s poštnino, sploh pošiljajo v slo, kako je z ddv, carino(?), uveljavljanjem garancije? Servis v slo je vseeno bolj enostavna možnost...

LuGi ::

Nista.. samo zanimalo me je kako se obnesejo toshibinini prenosniki.. tega mislim nabavit v USA. Edino garancija zna biti problem ampak recimo da se nebo pokvaril :D

Urajmal ::

Mi lahko pove kdo kakšna je sploh primerjava med Dell Wireless 1510 in Intel Wifi Link 5100/5300. Se lahko dellova sploh primerja z intelovo ?

O-man ::

Odločam se za nakup prenosnika Lenovo N500 NS76QZY. Budgetom je omejen na 700€. Za Lenovo se odločam predvsem zaradi lepega minimalističnega izgleda in pa kvalitete ohišja. Glede na ceno se mi zdi tole trenutno best-buy. Kakšna so vaša mnenja/izkušnje/priporočila? Je mogoče za to ceno dobiti več? OS bo Ubuntu. Potrebujem ga zaradi študentske izmenjave, namenjen bo predvsem študijskim opravilom, zato je grafična zmogljivost drugotnega pomena.

povezava do izdelka na BigBang-ovi spletni trgovini
What makes us heroic?

Leks ::

Prenosnik je odličen, najprej pa preveri podporo gonilnikov za željen OS, da ne bo potem razočaranje.

MedusasPath ::

Odločam se za nakup prenosnika Lenovo N500 NS76QZY. Budgetom je omejen na 700€. Za Lenovo se odločam predvsem zaradi lepega minimalističnega izgleda in pa kvalitete ohišja. Glede na ceno se mi zdi tole trenutno best-buy. Kakšna so vaša mnenja/izkušnje/priporočila? Je mogoče za to ceno dobiti več? OS bo Ubuntu. Potrebujem ga zaradi študentske izmenjave, namenjen bo predvsem študijskim opravilom, zato je grafična zmogljivost drugotnega pomena.

povezava do izdelka na BigBang-ovi spletni trgovini

Včeraj ga dobil, super prenosnik skratka. Ne greje se nič, kvaliteta izdelave je super (sploh se mi tipkovnica dopade). Ne boš zgrešil s tem nakupom :)

O-man ::

Leks, za gonilnike sem že preveril in očitno je vse kompatibilno. over_clocker; super - se mi zdi da se bom odločil za ta model. nism našel še kritike čez le-tega v enem tednu kar iščem in prebiram review-e, tako da ga bom kar naročil. hvala obema.
What makes us heroic?

stojko1 ::

http://www.fmcstore.si/product.cp2?guid...

tole je fantastična cena za ta prenosnik !!!!!
stojko

e-gor ::

http://www.fmcstore.si/product.cp2?guid...

tole je fantastična cena za ta prenosnik !!!!!

Žal je akcije že konec/zaloge pošle ali karkoli pač... Pa danes zjutraj sem ga mislil naročiti. Matr sm jezn! Bi dobil res veliko za malo denarja.
Zdaj sem pa spet na začetku;((

S temi akcijami je vedno tako, da je zgolj nekaj kosov na zalogi, pa še te pokupijo zaposleni tam in naprej prodajo :)

gpc ::

hahaha imaš prav. Kaj je zdaj sploh za kupit do 700€?

Za 700 bi bil mogoče tisti HP 4710s na mimovrste, za 600€ pa Lenovo N500 na insertu.

Blondek ::

Med ceno in kvaliteto za svoj denar dobiš največ pri tem ACER-ju Acer s svojo zmogljivostvjo in super ceno povozi marsikaterga konkurenta.

@Blondek
Če pogledaš strojno opremo nima Acer za burek proti Lenovu. N500 ima malenkost boljši procesor, večji disk, več RAMA, boljšo kamero, grafika je enaka.
Edino eSATA, IR ter licence Viste nima. Prav tako je po mojih dosedanjih izkušnjah kvaliteta Lenova nepirmerno boljša od Acerja. Pa še Acer je cca 60€ dražji.

Je pa odvisno od posameznika kaj mu tile dodatki pomenijo. Meni licenca OSa ne pomeni nič (uporabljam Linux), parv tako ne IR, eSATA je pa zaželjen.

Phil ::

A lahko kakšen lastnik Lenovo N500 laptopa opiše zaslon? Kako je s vidnimi koti (recimo med gledanjem filma)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phil ()

stojko1 ::

nisem lastnik n500 ampak sem ga že testiral ! ekran ni slab !

priporočam ti da stipoš v kako trgovino kjer ga imajo (mogoče bigbang ??)

in pa

poglej si ta video v HD-ju :)
stojko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stojko1 ()

kot je rekel stojko1, pojdi osebno pogledati, meni je ekran bil zelo soliden, seveda pa imajo vsake oči svojega malarja.
Če koga zanima imam danes in jutri v lasti prenosnik Lenovo G530 T6400 2.0, če koga karkoli zanima naj vpraša.

Zračunaj mi super pi 1M.

28 sekund za 1M

slabo/dobro?

moowy123 ::

Meni se zdi to kar vredu rezultat. Za primerjavo ... dell xps m1330 t7500 procesor ( do 2.2ghz ) doseže 1M v 22s.

Studio 1555 z P8600 rabi 20.7 sec z SuperPI mod 1.5 xs :D

Blondek ::

@Leks
Pozabljamo, da ima Acer tu prednost v zaslonu, ki je večji, boljšo resolucijo. Vse ostalo je tam-tam.

Nisem rekel, da prefiriram acer in da je lenovo slab, daleč od tega, dejstvo pa je da za ta denar, tu acer ponuja največ. OS Vista HP pa stane 110€. marsikdo se bo seveda znašel drugače, ampak nekateri pa OS potrebjejo in sploh nevedo kaj je linux, za razliko od nas že "iskušenih mačkov"

saj za ceno 530€ ni kaj boljšega za pričakovati .)
Po zunanjosti je zelo podoben N500, le da vrhnjega pokrova nima srebrnega, ampak v barvi ohišja (črno)
Ostalo je enako N500, le da z manj priključki, všeč mi je da sta na vsaki strani 2 USBja z dosti prostora
med njima.

@Blondek, zaslona pa res nisem gledal, my bad!
seveda se bo vsak odločil po svoji presoji glede OSa.

Dobra zadeva. Kko pa kaj igre laufajo? Imaš kaj gor za stestirat?

Sem ga že vrnil kolegici, iger nisem dal gor, samo osnove, open office, avg, gom player,...
potrebuje ga zgolj za šolo, tako da iger verjetno ne bo igrala.

frog ::

ej...a mi lahk gdo svetuje...jst nameravam kupt now računalnik...pa nevem al naj kupm
laptop al namizn računalnik...

aia....pa še to....a laptopi od toshibe se dobr obnesejo??

rdecaluc ::

Toshiba -> To šiba xD.. niso slabi. Pa vendar povej za kaj potrebuješ računalnik in koliko si pripravljen plačat.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

Dobro se bolj ali manj obnesejo vse večje znamke. Tvoje vprašanje je v stilu: "rad bi prevozno sredstvo, pa ne vem kaj bi kupil. Avto ali kolo. Audiji se dobro obnesejo?"
Janez Janša, 29.04.2014

@ALIEn3001
me je kr nasmejalo to, je pa res kar si povedal.

@frog
Najprej se odloči ali boš prenosnik prenašal naokoli, kar je njegov prvotni namen, ali ne.
Toshiba je zelo kvalitetna, a nekoliko draga, morebiti to ceno odtehta sedanja akcija garancije do konec avgusta.

gpanta ::

ce ne ve katerega bi kupil potem desktop

bisnen ::

Kupujem prenosnik, ki ga bom uporabljal za delo, glasbo in filme. Vrednosti cca 800-900 €. Teža ni tako pomembna. Kakšne imate izkušnje z garancijo Big Banga "Lahko se zgodi".
Prosil bi za nasvete in predloge.

Hvala

Če ti je pri delu grafika prenosnika pomembna si oglej tega ASUSa N50VN.

Če ne rabiš močne grafike, imaš prenosnik za 600€ dovolj :)

Pri podaljšanju garancij si poizkusi urediti tovarniško podaljšanje garancije, kolikor vem ima BB tole garancije urejeno preko ene zavarovalnice na
lastno pest, pri uveljavljanju pa zavarovalnica odloči ali je za garancijo ali ne. Kolikor poznamo zavarovalnice pa vemo da so psi :)

kozelnik ::

Mene pa zanima kateri prenosnik bi si moral kupiti da bi bil dober za igranje tudi novejših igrc(kakšno mora imeti grafično kartico). In če vete a mi lahko prosim date link od tega računalnika. Hvala
ali bi bil tale uredu prenosnik za igranje igric novejših= http://www.mimovrste.com/artikel/275016...
ali pa tale ki je mislim da boljŠi
http://www.mimovrste.com/artikel/275012...

Če ni nobeden od teh dveh uredu za igranje dobrih iger mi povejte in svtujte drugega lepo prosim!

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Zheegec ()

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Zheegec ()

pero_15 ::

ej...a mi lahk gdo svetuje...jst nameravam kupt now računalnik...pa nevem al naj kupm
laptop al namizn računalnik...

aia....pa še to....a laptopi od toshibe se dobr obnesejo??

ta je kr vredu Sony VAIO

Mene pa zanima če bi tale prenosnik= http://www.mimovrste.com/artikel/275016...
-če bi delale tut malce novejše igre gor
-če je grafična in procesor uredu

Men se zdi kr uredu procesor je uredu pa tut grafična je. Sam js se na to nespoznam glih najbolj. Tk da če ve kdo za ker drug boljŠi prenosnik mi nj pove in poŠle link: lepo prosim: (cena naj bo do 800€ pa vsaj 2, 3ghz procesor mogoče 2, 1ghz alp pa 2, 2ghz sam najboljš 2, 3ghz, pada pa grafično tako dobro da je 512mb pa ni važno kera oglavn da je tk solidna da bi delale tut novejše igrce gor tut če novejše igrce delajo je drugo tut poštimano use tk da če ma kdo kj ne pošlje. Lp hvala.

Če ni mi prosim povejte in svetujte drugega

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Picero ::

Zivjo,
znancu moram svetovati pri nakupu za en laptop, ki ga bo uporabljal pri studiju oblikovanja. Sam se na laptope res nic ne spoznam, zato vas prosim za pomoc. Laptop bo potreboval za graficne programe (Photoshop, Coreldraw...) in za Dreamweaver + office programi. Na kaj naj bom pri tem racunalniku pozoren, na novejsi procesor, veliko RAMa, locena kartica. Kot prvo sem iskal laptope z vecjo resolucijo (1500x1050) pri 15.4" zaradi fizicne velikosti laptopa (17" so veliki in tezki).
Zaenkrat sem nasel dva meni zanimiva modela, pa povejte, ce kaj od tega ustreza oz. priporocite kaj boljsega:
tole za 849 EUR - P8600, 2 GB RAM, 320 GB HDD (5400), free DOS:
http://www.mojcomp.net/index.php?page=s...

in pa tole za 1069 EUR - T9400, 2 GB, 160 GB (7200), Vista
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

mene pa zanima če bi tale prenosnik= http://www.mimovrste.com/artikel/275016...
-če bi delale tut malce novejše igre gor
-če je grafična in procesor uredu

Grafična je precej osnovna in počasna, igre bi sicer delale, ampak zelo slabo.

Poglej kaj takega
Janez Janša, 29.04.2014

Zivjo,
znancu moram svetovati pri nakupu za en laptop, ki ga bo uporabljal pri studiju oblikovanja. Sam se na laptope res nic ne spoznam, zato vas prosim za pomoc. Laptop bo potreboval za graficne programe (Photoshop, Coreldraw...) in za Dreamweaver + office programi. Na kaj naj bom pri tem racunalniku pozoren, na novejsi procesor, veliko RAMa, locena kartica. Kot prvo sem iskal laptope z vecjo resolucijo (1500x1050) pri 15.4" zaradi fizicne velikosti laptopa (17" so veliki in tezki).
Zaenkrat sem nasel dva meni zanimiva modela, pa povejte, ce kaj od tega ustreza oz. priporocite kaj boljsega:
tole za 849 EUR - P8600, 2 GB RAM, 320 GB HDD (5400), free DOS:
http://www.mojcomp.net/index.php?page=s...

in pa tole za 1069 EUR - T9400, 2 GB, 160 GB (7200), Vista

jaz bi ti priporočil dell studio 1555, ampak jih ne prodajajo v slo. Če pa rabiš tako resolucijo na 15.4 pa boš mogel enega od teh vzet.

tezo ::

Ramišljam o tem nakupu:
A se da za ta denar dobit kej več? Raba bo zgolj za (tipkanje, brskanje po netu, gledanje filmov), tako da je prioriteta na zaslonu in da ima čim več priključkov oz izhodov (HDMI,bluethooth). Želim pa, da bi mel prenosnik, ki bi mi zdržal vsaj pet let, ker ne mislim kupvat čez 2,3 leta spet nouga.

lp

jerriho ::

Do konca tega tedna sem prisiljen zaradi taksnih in drugacnih razlogov nabaviti nov prenosnik zase.

- glede na to, da si zelim, da mi zavzema cim manj prostora ter da bom gledal filme itak na televizorju, dajem prednost zaslonu 15,4 oz 15,6 pred 17 inch.
- Ne igram racunalniskih iger, se ne ukvarjam z kakim programiranjem, tudi ne z graficnimi in video obdelavami, ki bi nucale dosti rama in obremenjevale prenosnik
- Imel bi ga, ce bo po sreci, za vsaj 4 leta, morda vec
- Uporabljal bi ga oz. odprt bi bil minimalno 4 ure dnevno, tu in tam tudi dosti vec
- Ponavadi imam odprtih vec programov hkrati: vec mozzil ter vec zavihkov znotraj vsake od njih + antivirus + live stream oddaj oz. gledanje posnetkov (poptv.si, rtvslo.si)
- Navajen sem na programe, ki delujejo v win xp ter na odlicno tv kartico zunanjo, ki deluje samo na win xp ter bi navedeno se naprej rad uporabljal.

Preko 850 oz. 900 eur ne mislim iti za celoten nakup (sam racunalnik + operacijski sistem + garancije oz. zavarovanja za 3 leta).

Za ta denar, pa tudi za cca 100-150 eur vec na trgu nisem zasledil 15,4 inch prenosnika, ki bi hkrati posedoval:

- resolucija 1680x1050
- hdmi prikljucek oz. s-video (tv-out)
- spodoben core2duo procesor
- vsaj 3gb ram
- locena graficna kartica
- vista business

vprašanje 1:

minimalno kak procesor z koliko ghz ter minimalno koliko ram-a
priporocate za win visto oz. za win 7 glede na to, za kaj ga bom uporabljal (povedano v uvodu!) in ce bo npr. odgovor da core2duo in ne a. turion x2 duo core, zakaj temu tako?

vprašanje 2:

Zdej imam še klasični televizor philips 82 cm 16:9 ekran prek katerega imam Siol TV. Povezava med tv komunikatorjem in televizorjem je scart-scart. Deluje kar ok. Tudi povezava med prenosnikom (tako sestrin hp6715b ter racunalnik, ki ga ne morem vec imeti) in televizorjem za gledanje filmov je kar ok. Oba imata tv-out (s-video). No, potencialni prenosniki za nakup pa so vecinoma ali brez tv-out ali brez hdmi ali brez obojega in imajo zgolj vga. Se cca 1,5 leta (do uvedbe dvb-t, digital tv) bom imel ta televizor, ki nima hdmi-ja ter ga potem ali prodal ali dal ta starim domov ter si kupil en fancy cool lcd tv.

a) zanima me, kaksen je rezultat na televizorju, ce je povezava prenosnik-tv prek vga v primerjavi z tv-out (s-video)?
b) Glede na to, da bo prenosnik za vsaj 4 leta in da bom imel nov lcd tv cez cca 1,5 leta, je skoraj obvezno, da kupim prenosnik z hdmi?
c) menda je mozno 'nadgraditi' vga oz. s-video na prenosniku z nekim konverterjem, da dobis boljso sliko na lcd tv-ju, tako da se vsaj pribliza rezultatu, ki bi ga nudila hdmi-hdmi povezava. res?

vprašanje 3:

ce bi imel prenosnik z zgolj 2gb rama ter win vista oz win7, bi bilo bolje oz. skoraj obvezno, da imam loceno graficno kartico?

vprašanje 4:

Ce vzamem visto, moram tisto business, saj prek nje mozen upgrade na win 7. ce je ta takoj mozen, ga bi opravil ter dal win 7 v t.i. compatibility mode. To bi pomenilo, da bi imel na racunalu v bistvu win xp-je in bi mi vsi programi, ki so mi do sedaj delovali v samih xp-jih delovali cisto normalno. tukaj prednost pred visto: ker grem v win7 na v bistvu win xp, sem se vedno v win7. ko pa bi naredil downgrade viste, pa bi se ji moral odpovedati, s cimer bi tudi izgubil moznost za upgrade na win7, ker mozen zgolj prek viste. prav razmisljam?

vprašanje 5:

kateri boljsi komponenti ali karakteristiki (uvod tega teksta!) se naj torej odpovem, pa da bom vseeno zadovoljen z delovanjem izbranega prenosnika, jasno v skladu z navedenimi pricakovanji?

thanks za odgovore.

ssd8 ::

Odločam se med prenosnikoma
amilo
N500
kaj se bol splača? je velika razlika v kvaliteti(ohišje, pregrevanje)?
««
168 / 667
»»