» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
140 / 662
»»

cevapcici ::

Kdo mi utegne potrdit prihod tega modela na naš trg?
HP 8530w FY595AW
Drugod po Evropi je že naročljiv
Hvala

Mene pa zanima kam uvrščate kartico ati firegl v5725? Nikjer jo ne najdem, niti na notebookcheck.com!!!
A je veliko boljša od 3650 al tam tam?

Tam tam

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

cevapcici naroci si ga iz nemčije z 40€ poštnine pa je. Pri taki ceni laptopa je poštnina zanemerljiva.

boolsheat ::

hotel sem naložit nov gonilnik za gpu. Pa nočejo nalagat. kaj naredim?

Rabiš Mobility Modder program.

za AMD kartice:
http://www.driverheaven.net/modtool.php

za nVidia:
http://www.driverheaven.net/nvmodtool.p...

cevapcici naroci si ga iz nemčije z 40€ poštnine pa je. Pri taki ceni laptopa je poštnina zanemerljiva.

Ja, če ga ne bo pri nas si ga bom priskrbel iz Švice, je cenejši za 400€ kot v Nemčiji.. edino bi me motilo ne imeti asistence, zato bi ga raje nabavil pri nas

Kakšne asistence?

Shegevara ::

verjetno misli garancijo & stuff

Garancija je mednarodna na HP business modelih, tako da jo lahko uveljavi tudi v Sloveniji pri zastopniku brez problema, četudi je prenosnik kupljen drugje.

Zgodovina sprememb…

cevapcici pa si prepričan, da je v ceno vštet davek (v švici) ?

ajetam ::

Zdravo!!

Kupujem prenosnik in me zanima vaše mnenje! Kateri prenosnik je bolje vzeti za to ceno?

http://www.nakupovanje.net/prenosnik-as...

ali

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

LP

Acer-ja vzemi.

Sem mislil na garancijo, ja..
@Hardstyle
Cena je nižja v Švici tudi ker je tam ddv 7%, seveda na meji bi bilo treba doplačat razliko.. bi bilo treba... ;)

Kot alternativa bi vzel tega , se pa bojim, da bi preveč grel in bil hrupen zaradi grafične kartice, ki porabi kar 65W... ima kdo od vas izkušnje s tem v zvezi? mislim na prenosnike s tako zmogljivo grafično kartico

Leks ::

@VodaH2O
Lepa Toshiba na prvi pogled, ker je vsa v lahku. Imej v mislih da se vsak prstni odtis pozna gori!

@gtramt1
Mogoče tale HP COMPAQ 8530P [FU456EA].

Jaoo sem danes videl takega HPja, ko ma fancy look pa je katastrofa. Gor se pozna čisto vse!!! Še touchpad ima "kromirano" prevleko in tako se pozna vsaki stik z njim. Pa nisem neki frik na čistočo ampak to me je res ob živce spravljalo :)

blaskon ::

@ janwoolf

Sprašujem, ker ga imaš nekaj časa, pa še ponudil si se :) :
Kakšen je ASUS M50VN po hitrosti procesorja, a se kaj greje, je glasen? Se resolucija ekrana pozna pri 15'4, kar uporabljaš, kakšni problemi z visto, je veliko ostalih programov gor (na bof ne piše kaj dosti). Se na ohišju pozna vsak prst? Kako delujejo multimedijske tipke, nimberpad in tipkovnica? Kaj bi sam izpostavil kot + kaj pa kot - ?

Thanx, če se ti da odgovorit, ma me zanima prenosnik cenovno in po specifikacijah se zdi dober nakup - če kdo ve boljšega (ja, saj vem, dell, toshiba...) pa tudi hvala za nasvet.

keba ::

jst se pa odločam med dvema prenosnikoma, med hp elitebook 8730w in hp elitebook 8530w.
razlike niso tako velike, pa me zanima katerega mi priporočate. Tudi nevem akj ej boljše 15 ali 17 inčnega uzet???

misek ::

keba, tu jaz malo gledam te xx30 modele. Pa sem šele sedaj opazil, da 8530w sicer manjši zaslon ampak vseeno več pik kot 8730w (1764 k proti 1296 k). Tudi težo ima prvi precej manjšo (2,77 kg proti 3,4 kg).
Jaz bi tukaj definitivno vzel 8530w.

Trenutno imam zastarelega Compaq Evo N800v z resolucijo 1400x1050 na 15.4' zaslonu in mi služi odlično (zaslon, računalnik kot tak pa je že precej švoh).

Razen dimenzij in ekrana sta povsem enaka... izberi na podlagi okusa in uporabe, jaz bi 15-palčnega, lažji za ga prenašat okoli in ekran z večjo resolucijo

Kaj pa HP EliteBook 8530p T9400 FU456? Še en podoben.

Osebno priporočam 8530w, ker ima varčnješi procesor in hitrejši HD

okej hvala za odogvore, vrjetno se bom odločil za 8530w!
me pa zanima koliko se pozna razlika med diskom ki se vrti z 5400 obrati in diskom ki se rti z 7200obrati?

sm prebrau temo, pa isto vem kot prej, eni pravjo da ni razlike ni pravjo da je pa ogromna! testo ni pa nikjer!

HyperGL ::

Pozdravljeni,

z družino iščemo prenosnik za darilo sestri, ker ga nujno rabi za študij pa sem se vrgel malo v iskanje primernega, najdel pa sem tega:

http://www.ceneje.si/msi-prenosnik-pr20...

kaj pravite vi nanj?

plusi, ki so nas prepričali so: -12.1 format, teža glede na ostale, procesor, količina rama in diska ter 8 celična baterija.

ima kakšne minuse? recimo konstrukcija? tipkovnica?
radi bi slišali kakšno mnenje o tipkovnici saj bo pod velikim stresom (primerljivo z "gejmanjem po 101tipki" :)))

HVALA ter LP!

Za tako vsoto raje poglej za kakim macom.

http://www.mimovrste.com/katalog/index....

mirnasvetu ::

Živjo, preveril bi:
a) a je 1680x1050 prehuda resolucija za običajno delo in internet (17')
b) kakšna je pri delu razlika med 1,8 in 2,4 GHz Intel Core Duo procesorjem, pri čemer sta grafična in pomnilnik enaka? A se to sploh opazi?
Hvala vnaprej za odgovor.

Opazlo naj bi se pri določenih programih (zahtevnih - 3D itd)

BCSman ::

a potem je vredu hp 6735s? se procesor ne bo pregreval?

ps: pa ja ni tudi ta HP glossy kot tiste toshibe, kjer se poznajo prstni odtisi? Ker piše pri opisu tole : "ob črni satinirani odsevni površini..."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

Na povezavi katero si prilepil je video na katerem se vidi, da je "glossy" material samo na notranji strani ekrana, tam kjer pa so dlani pa je "navadn" material tako, da s tem ni problemov.

Nevem pa zakaj misliš, da bi se bilokaj pregrevalo? V drugi temi pišejo, da je tih in hladen.

a) a je 1680x1050 prehuda resolucija za običajno delo in internet (17')

Kot sem napisal zgoraj imam Compaq Evo N800v z resolucijo 1400x1050 na 15.4' zaslonu. Na manj nikoli ne bi šel. Predvidevam, da bi na 17' zaslonu bilo podobno.

BCSman ::

ma ne vem, se mi zdi čudno zakaj je v 90% prenosnikov od intela procesor in čipovje.
btw, na notebookcheck sem opazil, da je tale grafična precej boljša od intelove x3100 in tudi tale procesor je višje na lestvici kot pa core2duo 1,86! verjetno se bom odločil kar za tega hp-ja.

Jaz imam 1680*1050 na 15"ki in na manj ne grem. Zame osebno je ta resolucija odlična in jo lahko samo priporočam.

winifred ::

so katere izmed znamk totalno mimo, redkeje svetovane, kar se tice kvalitete/uveljavljanja garancije acer, asus, samsung, msi ?

@winifred
delikatna tema :) vsak svoje hvali, vsaj 10 ljudi ti bo napisalo drugačen vrstni red njim najboljših znamk. Zanimivo bi bilo najti eno statistiko, ki govori koliko kosov od 1000 je vrnjenih na servis. Zraven pa seveda še št. prodanih kosov.

Nekaj takšnega kot imajo v Nemčiji za osebne avtomobile "pannestatistik", kjer točno vidiš kateri avto se najmanj oz. najbolj kvari. Zraven še celo piše kateri del se najpogosteje okvari.

Če je kdo to zasledil za prenosnike se toplo priporočam za link.

Tomson ::

Kaj mi lahko nekdo pomaga pri naslednjih vprašanjih:

Prenosnik HP 6830s ki ima VGA izhod nima pa TVOut, ga lahko priključiš na LCD/Plazmo ki ima VGA vhod in pa kako je s projektorji, imajo vsi projektorji VGA vhod kamor bi lahko priklopil ta prenosnik?
Pa še glede zvočnikov me zanima, na uradni strani sicer piše Stereo Speakers, na naših straneh pa samo ima vgrajen zvočnik, torej je stereo?

V tem cenovnem razredu, je tole sploh tole trenutno bestbuy, glede na specifikacije?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zheegec ::

Leks - sem že izgubil link, ampak 2 leti nazaj je ameriška potrošniška organizacija objavila številke za USA - pokvarljivost v roku 2 let je bila čez 7%, razlika med prvim (Sony) in pa zadnjim na statistiki (nekje 8-10 jih je bilo) je bila pa zanemarljivo majhna - nekje 0,2%. So se pa notri stlačili vsi veliki - Acer, HP, Dell, Toshiba, Acer, Gateway itd itd...

Tomson - če gledaš da ima Blu-ray kombo enoto, potem recimo da je best buy. Drugače pa vsekakor Asus A7SN.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

janwoolf ::

kaj vi mislite ta prenosnik ASUS N10. kul da ima grafo 9300m gs. kdaj pride u slo?
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

billy ::

Leks - sem že izgubil link, ampak 2 leti nazaj je ameriška potrošniška organizacija objavila številke za USA - pokvarljivost v roku 2 let je bila čez 7%, razlika med prvim (Sony) in pa zadnjim na statistiki (nekje 8-10 jih je bilo) je bila pa zanemarljivo majhna - nekje 0,2%. So se pa notri stlačili vsi veliki - Acer, HP, Dell, Toshiba, Acer, Gateway itd itd...

Tomson - če gledaš da ima Blu-ray kombo enoto, potem recimo da je best buy. Drugače pa vsekakor Asus A7SN.

Moje informacije so malenkost drugačne. HP bi naj imel zelo visok procent kvarljivosti - 20%

Sicer pa, saj v bof ziher dobite kakšne reklamacije, statistike ni težko potegniti?

Zheegec ::

Zdaj že nisem več ziher ali je bilo 7 ali 17% :) So pa bile razlike zelo majhne, to je dejstvo. Konec koncev so notri večinoma iste komponente.

Drugače pa je pri nekaj tisoč kosih kar težko delati statistiko, sploh ko lahko vsakdo gre direktno na enega od različnih servisov. Od kje si pa dobil to številko 20%? Tega servisi najbrž ne bi zmogli, ker se HP prenosnikov proda res veliko - v Slo ima HP kolikor vem okoli 30% tržni delež...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

KandazaR ::

HP ima pomoje v slo prednost ravno število različnih servisov (po domače skoraj na vsakem vogalu). Npr pri dell-u človek pač nima velike izbire in mu bolj ali manj ostane fmc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

moowy123 ::

@KandazaR: pozabil si še na podjetje Alldea.

Tomson ::

Kateri pa se potem statistično najmanj kvarijo poleg Sonya in Toshib ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Alien, od prodajalca iz sicer ene druge države v EU. Tudi meni se sicer zdi to kar veliko, a glede na to, da ima skoraj vsak, ki ga poznam, težave s HP..bi skoraj verjel.

Iz lastnih izkušenj, sicer z znamko Asus, pa lahko povem da je crkovalo vse po vrsti in to pri istem modelu. Grafična, baterija, optična enota, plata, kontakti, trdi diska in celo RAM. Tako da malce sumim v tem, da so "enake komponente" povsod, verjetno veliko proizvajalcev kupuje cenejše in na tak način niža stroške izdelave, ter posledično ponudi nižjo ceno. Če ima prenosnik komponente katere imajo same po sebi 5% kvarljivost je pri 10 takšnih komponentah šansa, da gre kaj narobe zelo velika.

Največja razlika je pa pomoje pri kvaliteti izdelave in predvsem hladilnem sistemu. Če se določena komponenta greje pri njegovi max dovoljeni temp bo ziher prej odpovedala, kot pa če je v uporabi blizu najnižje. Čeprav pri kakšnih "igralnih" modelih kaj takega, da se ne bi grel, ni za pričakovat :)

aktive85 ::

Pozdravljeni!

Zanima me kakšno mnenje maste o teh prenosnikih?
Katerega bi se bolj splačalo vzet?

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Pri drugem me zanima, če se da razširit ram.
Če podaljšaš garancijo npr. na 3 leta in če hočeš v tem času dodat ram, potem ti garancija ne velja več, ker si posegel v računalnik?
Mi lahko svetujete še kakšen prenosnik drugega proizvajalca, ki spada v ta cenovni razred(700-800€).

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem!

sašon ::

No, jaz še vedno iščem eno malo manjšo varijanto...

Kaj pravite na Fujitsu Siemens - konkretno tale model?

Lp, Sašon

@ billy

tudi po mojem mnenju niso popolnoma enake komponente v vseh prenosnikih. Od predstavnika uvoznika določene znamke za Slo sem slišal, da bi naj Intel imel celo določeno linijo samo za recimo HP, drugo za DELL, tretjo za Lenovo, eno pa za ostale firme. Oz nekaj v takem smislu. V glavnem, večje firme naj ne bi vsebovale noter komponent iz istega tekočega traku kot preostale "manj" kvalitetne firme.

Je pa veliko odvisno tudi od uporabljenega prezračevalnega sistema. Tukaj se tudi pokažejo razlike v kvaliteti. Še enkrat hvala Lenovu za reže na strani :) filmi v postelji mi ne uidejo :)

Bom zvečer napisal review za hp6735s, če koga zanima.

lopov ::

To glede "linij" je res, pa ni samo intel tak (recimo izvedenka Xeon procesorja, katere se najde le v MacPro), tudi pri grafikah je tako. Doloceni modeli Dell desktop racunal so imeli modificirane nvidia grafiko, delane le za njih. Zna biti da je tko tudi z laptopi.

No..pa smo našli nekaj. Presenetljivo visoko so procenti kvarljivosti in moram rečti, da sem glede na osebne izkušnje dokaj šokiran.

laptopi

laptopi

Res je, da je tole iz USA, ampak kar lahko pomeni, da je pri nas stanje le še slabše. Glede na to, da sem tam verjetno ne prodaja takšno sranje kot pri nas...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

SpecialX ::

Tole pa res ni nek pokazatelj... Med 20 in 23% pa. res ni neke velike razlike
««
140 / 662
»»