Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
bond007 ::
Kaj pa ekran? Ko sem dobil v roke 6720s se kar nisem mogel načuditi, da sploh še delajo tako slabe ekrane... slab vidni kot, sprane barve, zanič kontrast... Najslabši ekran kar sem ga kdaj videl, pa sem videl že kar nekaj prenosnikov....
gtramt1 ::
Živjo!
Kupujem nov prenosnik, ki ga bom potreboval na FRI (programiranje), photoshop, gledanje filmov, kakšn corel, mogoče kdaj kaka NOVEJŠA igra;
Zanima me mnenje o Toshiba Qosmio F50-108
hvala
Kupujem nov prenosnik, ki ga bom potreboval na FRI (programiranje), photoshop, gledanje filmov, kakšn corel, mogoče kdaj kaka NOVEJŠA igra;
Zanima me mnenje o Toshiba Qosmio F50-108
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtramt1 ()
kaj pa prešnja toshiba?
med samim dvema procesorjema ni neke bistvene razlike...
je pa zato v grafičnih: 9700m gts je kar precej "višje" kot v7500(malo večja resolucija)
hmm drugače pa dokaj podobna modela
ali kdo ve kok se kaj pregrevajo ti dve zadevi?
med samim dvema procesorjema ni neke bistvene razlike...
je pa zato v grafičnih: 9700m gts je kar precej "višje" kot v7500(malo večja resolucija)
hmm drugače pa dokaj podobna modela
ali kdo ve kok se kaj pregrevajo ti dve zadevi?
boolsheat ::
Toshiba ima (pre)nizko nativno resolucijo ekrana, poleg tega še vedno ni razčiščeno, če imajo novi GF serije 9 odpravljene napake, namreč prejšnja serija ima serijsko napako in grafične zelo pogosto "crkujejo".
Pri EliteBookih 8530 imaš dve verzije P in W, W ti je že prej KandazaR prilepil, tule pa je 8530p:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Na mojem 8510p se pri polni obremenitvi malo otopli levi bočni del prenosnika.
Pri EliteBookih 8530 imaš dve verzije P in W, W ti je že prej KandazaR prilepil, tule pa je 8530p:
Na mojem 8510p se pri polni obremenitvi malo otopli levi bočni del prenosnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()
Alamar ::
A ima kdo Acer TravelMate TM7530?
S popustom za 585 EUR se mi zdi čudovit nakup, abi rad slišal kakšne vtise iz prve roke.
AMD Turion 64 X2 dual-co e QL60
17" WXGA+G 1440 x 900 točk
ATI Radeon HD 3200 integrated (256MB dedicated system mem., do 1792MB shared)
2 GB DDR2 RAM (1x2048MB)
320 GB SATA - DASP (Disk Anti Shock Pro.)
Bluetooth: 2.0+EDR
integriran čitalec prstnih odtisov
Baterija: 6-celična, 44-W Li-Ion
10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet
HDMI port with HDCP support
Garancija:Potrošniki 2 leti
Ima vse kar potrebujem, dokupim še 2GB rama in to je to. Ima kdo boljši predlog za tak denar cca 600 EUR. Uporaba pa bo za: internet, glasba, filmi, običajno delo in starejše igre.
S popustom za 585 EUR se mi zdi čudovit nakup, abi rad slišal kakšne vtise iz prve roke.
AMD Turion 64 X2 dual-co e QL60
17" WXGA+G 1440 x 900 točk
ATI Radeon HD 3200 integrated (256MB dedicated system mem., do 1792MB shared)
2 GB DDR2 RAM (1x2048MB)
320 GB SATA - DASP (Disk Anti Shock Pro.)
Bluetooth: 2.0+EDR
integriran čitalec prstnih odtisov
Baterija: 6-celična, 44-W Li-Ion
10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet
HDMI port with HDCP support
Garancija:Potrošniki 2 leti
Ima vse kar potrebujem, dokupim še 2GB rama in to je to. Ima kdo boljši predlog za tak denar cca 600 EUR. Uporaba pa bo za: internet, glasba, filmi, običajno delo in starejše igre.
ok si me prepričal v hp
drugače katera od teh dveh grafičnih naj bi bila boljša firegl v5700 z 256mb ali hd 3650 256mb
ker za firegl je ravno 3650 osnova>>> se pravi je firegl le izboljšava ali se motim
hvala za pomoč!
drugače katera od teh dveh grafičnih naj bi bila boljša firegl v5700 z 256mb ali hd 3650 256mb
ker za firegl je ravno 3650 osnova>>> se pravi je firegl le izboljšava ali se motim
hvala za pomoč!
KandazaR ::
firegl v5700 je isto kot nvidijina serija quadro namenjena bolj profesionalnim programom. S tem pa ne mislim da ni zmožna poganjati igre isto kot 3650 (lahko je v nekaterih igrah 3670 celo malo hitrejša). Vendar bi se jaz vseeno odločil za model hp 8530w z firegl grafično zaradi varčnejšega procesorja p8600. Serija p ima precej nižjo porabo kot serija t (med tema dvema proceorjema je razlika v 10W kar je že kar veliko).
Edino če se ti ne mudi preveč bi na tvojem mestu še počakal kak teden da pride še kak review ven (tega prenosnika pred enim tedno še ni bilo zaslediti v trgovinah). Sicer nima biti kaj narobe z njim ampak vseeno. Glede na to da se faks začne drug teden boš pomoje lahko še malo počakal.
Edino če se ti ne mudi preveč bi na tvojem mestu še počakal kak teden da pride še kak review ven (tega prenosnika pred enim tedno še ni bilo zaslediti v trgovinah). Sicer nima biti kaj narobe z njim ampak vseeno. Glede na to da se faks začne drug teden boš pomoje lahko še malo počakal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Zheegec ::
Asus M50VN ima bistveno boljšo grafiko in na sploh konfiguracijo. Naslednji korak je pa Toshiba Quosmio z GF9700 GTS grafično.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Če te ne moti da je 17" pa bolj švoh baterija je drugače vredu ta prenosnik.
Si lahko obetam 2 do 2,5 ur avtonomije za film pogledat ali normalno delo. Več ne potrebujem. Koliko, procentualno gledano, so sploh požrešnejši tile 17 palčneži s 6 celično baterijo od 15.4 palčnežev?
Malo bolj samo je problem v 44Wh bateriji (v ostalih srečaš vsaj 55Wh). Dve uri mislim da ja. Glede na to pa da gre za 17" prenosnik ga verjetno ne boš veliko nosilo okol tako da bo verjetno večino časa preživel na kablu.
Dredllooxxx ::
LP,jaz tudi kupujem nov prenosnik in sicer nekaj za 600kosov zdej pa tko naj ne bi bil hp ker gor ne dela skrekana vista v bistvu se ne aktivira (rellis dvd bie) tko da kakšno toshibo ali pa dell kaj bi rad?? je to da je čim bolje za ta denar prioriteta je vse, dober performance predvsem gledal sem pa tole....
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
jan01 ::
@Dredllooxxx kje si pa to neumnost o hp in visti slišal? Saj vista ne zahteva, da bi vsak računalnik imel tpm in...
Tista toshiba je kar dobra, a ima bolj osnovno grafično...
Tista toshiba je kar dobra, a ima bolj osnovno grafično...
d0nd3vil ::
http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/s...
tole se izplača?
ooops napačen link.. tam pod računalniki acer aspire 6920 G
899€
tole se izplača?
ooops napačen link.. tam pod računalniki acer aspire 6920 G
899€
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d0nd3vil ()
Carmack ::
Mene pa zanima kje kupit prenosnik do cca 500€.
Opravila ne bodo zahtevna, potrebujem več ali manj za internet, filme, muziko ier word, power point.
Hvala!
Opravila ne bodo zahtevna, potrebujem več ali manj za internet, filme, muziko ier word, power point.
Hvala!
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
JacqueS ::
zdravo.
nekje sem zasledil, da naj bi se cene prenosnikov zvišale za povprečno 7%. ali ima še kdo to informacijo?
lp
nekje sem zasledil, da naj bi se cene prenosnikov zvišale za povprečno 7%. ali ima še kdo to informacijo?
lp
JacqueS ::
od enega izmed prodajalcev. za vse prenosnike.
ok, mogoče je le dezinformacija v stilu "ja, cene se bodo zvišale, hitro v nabavo".
ampak je utemeljil s tem ,da zaradi velikega povpraševanja in do sedaj "baje" smešno nizkih cen, čudnih marž...itd....
zato SPREŠUJEM, če je kdo tudi slišal oz. zasledil kaj v tem stilu....
ok, mogoče je le dezinformacija v stilu "ja, cene se bodo zvišale, hitro v nabavo".
ampak je utemeljil s tem ,da zaradi velikega povpraševanja in do sedaj "baje" smešno nizkih cen, čudnih marž...itd....
zato SPREŠUJEM, če je kdo tudi slišal oz. zasledil kaj v tem stilu....
d0nd3vil ::
Prenosni računalnik ACER, Aspire 6920 G
Cena: 899,00 €
Cena s 3% gotovinskim popustom: 872,03 €
Dobava: v dveh delovnih dneh.
Procesor Intel Core2 Duo T5750 2,0 GHz, 3 GB DDR2 RAM, trdi disk 250 GB SATA, DL DVD/RW zapisovalnik, LCD zaslon 16" "CineCrystal", ločljivost 1.366 x 768, grafična kartica nVidia GF 9500M GS 512 MB, Dolby Home Theater zvok, WLAN 802.11n, GigaLAN, "Bluetooth", HDMI (HDCP), spletna kamera, čitalec kartic in prstnih odtisov, Windows Vista Home Premium ANG, garancija 2 leti.
to se splača?
Cena: 899,00 €
Cena s 3% gotovinskim popustom: 872,03 €
Dobava: v dveh delovnih dneh.
Procesor Intel Core2 Duo T5750 2,0 GHz, 3 GB DDR2 RAM, trdi disk 250 GB SATA, DL DVD/RW zapisovalnik, LCD zaslon 16" "CineCrystal", ločljivost 1.366 x 768, grafična kartica nVidia GF 9500M GS 512 MB, Dolby Home Theater zvok, WLAN 802.11n, GigaLAN, "Bluetooth", HDMI (HDCP), spletna kamera, čitalec kartic in prstnih odtisov, Windows Vista Home Premium ANG, garancija 2 leti.
to se splača?
Hardstyle ::
Cene se nebodo zvišale kvečemu obratno. Novi modeli prihajajo kar pomeni, da morajo stare zaloge prodat. Sploh pa čez dva meseca, ko se bodo začeli praznični popusti in akcije bo še posebaj ceneje.
janwoolf ::
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
quartz ::
Ravno ta model sem si danes ogledoval! Zanimivo zgleda, na videz deluje sicer plastic fantastic! Moram pa pohvaliti tipkovnico, ki je kar solidno zgrajena, mogoče prav tako ohišje, ne vem (Lenovo X300 je recimo precej bolj mehka tipkovnica z večjim ugrezom, čeprav ne deluje tak jajc kkr acer ali asus do 800 eu! Isti tip v T500? Medtem, ko je R in N200 model kr solidna! Še najbolj solidno pa izpade Dell, Studio in Inspirion modeli. HP, Dell in Lenovo višjega ranga pa nikjer ni za stestirat!?!) ?! Je kje kaj več podatkov o tipu ohišja tega Asusa?
Glede komponent pa itaq, no comment! (Zakaj take konfiguracije ne najdeš v Lenovo ali Dellu, kjer ne bi imel pomislekov glede kvalitete gradnje?) Ne razumem ali so od second hand proizvajalcev ali pa Lenovo, DelL itd. za isto oz. slabšo konfiguracijo nabijejo še 500 eurov imdidža + 200 eurov za kakovost gradnje? Mogoče ne bi škodil le še kak vmesnik (s-video, docking port) ...vsekakor zgleda za razmislit! Pomojem vredu...
Le glede Nvidia grafične nisem prepričan (čeprav ATI menda zadnje čase tudi "serje" - še kaj sploh ostane, razen integriranih?) - definitivno bi sam vzel še 6 letno dodatno garancijo, le s tega stališča...
PS: Sem se pa sam odločil, da če bo možno počakam, še kaka 2 meseca z nakupom, do začetka akcij...upam, da padejo kaj cene tudi novim modelom:)
PPS: Malce me moti, ker povsod po teh centrih vsiljujejo Toshibe?!? Pa kaj je to Toshiba lobi in dobijo procent od prodaje? Ali je res tok The Best ali prodajalci nimajo pojma, pa se lepijo na plastic fantastic odsev?:)
Glede komponent pa itaq, no comment! (Zakaj take konfiguracije ne najdeš v Lenovo ali Dellu, kjer ne bi imel pomislekov glede kvalitete gradnje?) Ne razumem ali so od second hand proizvajalcev ali pa Lenovo, DelL itd. za isto oz. slabšo konfiguracijo nabijejo še 500 eurov imdidža + 200 eurov za kakovost gradnje? Mogoče ne bi škodil le še kak vmesnik (s-video, docking port) ...vsekakor zgleda za razmislit! Pomojem vredu...
Le glede Nvidia grafične nisem prepričan (čeprav ATI menda zadnje čase tudi "serje" - še kaj sploh ostane, razen integriranih?) - definitivno bi sam vzel še 6 letno dodatno garancijo, le s tega stališča...
PS: Sem se pa sam odločil, da če bo možno počakam, še kaka 2 meseca z nakupom, do začetka akcij...upam, da padejo kaj cene tudi novim modelom:)
PPS: Malce me moti, ker povsod po teh centrih vsiljujejo Toshibe?!? Pa kaj je to Toshiba lobi in dobijo procent od prodaje? Ali je res tok The Best ali prodajalci nimajo pojma, pa se lepijo na plastic fantastic odsev?:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: quartz ()
hvala! sem že kupil ta prenosnik. je res dober. ni mi žal. potem bom porobal pognat kak crysis. in vam bom sporočal kako gre.
Kdor hoče zares poceni prenosnik, ki je čisto uporaben za običajno delo ima od srede v Leclercu
Asus X58C za 285 EUR
Celeron CM220 1,2GHz
2GB ram
160 GB disk
15,4 monitor...
Asus X58C za 285 EUR
Celeron CM220 1,2GHz
2GB ram
160 GB disk
15,4 monitor...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
Hardstyle ::
janwoolf, ko se ti nebo več vklopil veš da je šla grafična. 96xx serija ima tudi napako.
A obstaja kje primerjalna tabela med Gforce grafičnimi in ATI... recimo kok je razlike med ATI M.Radeon 3650 in Geforce 9600 pri istih Ramih?
ohišje je kvalitetno in trdno.
@hardstyle
mislim, da samo serija 84g in 86g. tega nisem vedel. Ma imam garancijo in se zgodi.
@hardstyle
mislim, da samo serija 84g in 86g. tega nisem vedel. Ma imam garancijo in se zgodi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janwoolf ()
Leks ::
@JacqueS
Jaz sem nekje zasledil o nekolikšnem povišanju cen pomnilnikov zaradi višanja cen surovin. Če to prenesemo na ostale komponente in s tem na celoten računalnik/prenosnik potem bi bilo povišanje možno. Ampak to verjetno samo novih vstopnih modelov, tistim ki se prodajajo sedaj jim bo verjetno cena le še padala.
Mogoče je pa le samo marketinški nateg :)
Jaz sem nekje zasledil o nekolikšnem povišanju cen pomnilnikov zaradi višanja cen surovin. Če to prenesemo na ostale komponente in s tem na celoten računalnik/prenosnik potem bi bilo povišanje možno. Ampak to verjetno samo novih vstopnih modelov, tistim ki se prodajajo sedaj jim bo verjetno cena le še padala.
Mogoče je pa le samo marketinški nateg :)
echo ::
Obvezna linka za vse, ki se spravljate v nakup prenosnika in bi radi videli primerjavo vaših komponent
Primerjava grafičnih
Primerjava procesorjev
Primerjava grafičnih
Primerjava procesorjev
hardstyle
meni lepo dela crysis na medium high, pa men zanima kateri program da gladko pogna vse na very high?
sprašujte me o laptopu, bom s veseljem odgovoril.
meni lepo dela crysis na medium high, pa men zanima kateri program da gladko pogna vse na very high?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janwoolf ()
Pozabi nba hp 530. Dodaj še 50€ pa kupi hp 6735s (zdraven dobiš še torbo). Veliko boljši in niti ne toliko dražji.
baker ::
Jaz sem potem kupil hp 6735s.
Mel sm par problemov:
-xpjev se ne da normalno naložit. Sicer obstaja en kompliciran način, samo sem potem že obupal in naložil visto.
-zravn ni cdja z driverji, kar pomen nism mogu niti na net da bi jih zdowloadu.
-zvočniki prasketajo za kar pa upam da je kakšna težava z driverji in da bo delalo normalno :S
Sicer je pomoje še zmeraj dober nakup sam res nism pričakoval tok težav pri novi zadevi.
lp
Mel sm par problemov:
-xpjev se ne da normalno naložit. Sicer obstaja en kompliciran način, samo sem potem že obupal in naložil visto.
-zravn ni cdja z driverji, kar pomen nism mogu niti na net da bi jih zdowloadu.
-zvočniki prasketajo za kar pa upam da je kakšna težava z driverji in da bo delalo normalno :S
Sicer je pomoje še zmeraj dober nakup sam res nism pričakoval tok težav pri novi zadevi.
lp
janwoolf: če se ti da in imaš opcijo poskus naložit Ubuntu 8.04:) Me res zanima če so kaki problemi z driverji?
Zheegec ::
Baker - XP se (kolikor vem) da na 6735S da naložiti brez težav...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
xp-je se da normalno naložit. Greš v bios pa sata nativ mode daš na disabled. Ko vse posnameš (tudi gonilnike na sata) daš to spet nazaj na enabled.
Glede zvočnikov če bodo še zaj... nesi nazaj pa uveljavljaj garancijo. Ker pri tistem 6735s ki sem ga imel možnost uporabljati ni bilo teh težav.
Glede zvočnikov če bodo še zaj... nesi nazaj pa uveljavljaj garancijo. Ker pri tistem 6735s ki sem ga imel možnost uporabljati ni bilo teh težav.
Carmack ::
@klima
mega...sej sm gledu tud jst tega , samo je malo nerodno ker bi mi prišlo prow odplačilo na obroke, za mimovrste morm it na Jesenice da uredim...
Thx za nasvet!
No...sem pa našel hp6735s na nakupovanje.net za isto ceno in možnost plačila na obroke...in še precej blizu mojega študentskega bivališča imajo sedež...
mega...sej sm gledu tud jst tega , samo je malo nerodno ker bi mi prišlo prow odplačilo na obroke, za mimovrste morm it na Jesenice da uredim...
Thx za nasvet!
No...sem pa našel hp6735s na nakupovanje.net za isto ceno in možnost plačila na obroke...in še precej blizu mojega študentskega bivališča imajo sedež...
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Carmack ()
baker ::
Ja sej se da.. sam povem da me je zajbaval. Pa navodila na hpjevi strani so drugačna (da driverje že pred inštalacijo gor daš).
Zvočniki pa valda če navjo delal, da na servis.
Zvočniki pa valda če navjo delal, da na servis.
Turin ::
Za katerega izmed teh dveh prenosnikov bi se odločili vi:
1. http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
2.http://www.mimovrste.com/artikel/274005...
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!
ReBi ::
Pozdravljeni!
Še jaz v tej temi... Iščem laptop predvsem za obdelavo fotografij in vse kar spada zraven. Torej: EDINA zahteva je dober ekran. In HD meni ne pomeni, da je dober. Všeč mi je bila naprimer slika pri tem LCD-ju .
Je tak ekran sploh mogoče imeti v prenosniku do kakih 1000€?
Še jaz v tej temi... Iščem laptop predvsem za obdelavo fotografij in vse kar spada zraven. Torej: EDINA zahteva je dober ekran. In HD meni ne pomeni, da je dober. Všeč mi je bila naprimer slika pri tem LCD-ju .
Je tak ekran sploh mogoče imeti v prenosniku do kakih 1000€?
BigBoss_ ::
Zdravo. Na uradni strani piše, da ima prenosnik vgrajen analogni in DVB-T tuner. Je to res?
Kako je kaj baterija vzdržljiva?
LPBB
Turin ::
Za katerega izmed teh dveh prenosnikov bi se odločili vi:
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!
SpecialX ::
baker pojdi v device managerja, poišči wireless kartico in onemogoči 802.1a.. če to ne bo zadoščalo uveljavi garancijo.