» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
137 / 662
»»

d0nd3vil ::

Pozdravljeni!

kupujem prenosnik v vrednosti 800-900€! ekran naj bo 17' ker bi gledal tudi filme pa igre (cod4 če bi se dalo pa tako sranje) pa za šolo bi ga potreboval (programiranje...) Kateri je anjboljši glede na ceno pa na zahteve po vašem mnennju?

just_he ::

@KandazaR nevem kolikor so mi rekli v bigbangu in comshopu naj ne bi bilo več težav z grafičnimi te serije. Drugače pa a tole si mislil da je najbolje kupiti? http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... Kakšna je pa drugače ta grafična in kaj pomeni GDDR2 VRAM?

janwoolf ::

@KandazaR

Ja. Kaj pa drug prenosnik? Kaj je narobe s grafo (84,86)?

kateri prenosnik naj kupim,? rabil bi za igre. cena cca 800€je lahk malenkost več
hvala
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janwoolf ()

izzy12 ::

Pozdravljeni!

kupujem prenosnik v vrednosti 800-900€! ekran naj bo 17' ker bi gledal tudi filme pa igre (cod4 če bi se dalo pa tako sranje) pa za šolo bi ga potreboval (programiranje...) Kateri je anjboljši glede na ceno pa na zahteve po vašem mnennju?

Še dodaj tistih 100€ pa kupi tole!

keba ::

janwoolf zakaj pa rabiš prenosnik za igre, sej maš domači računalnik čist uredu za igre?

janwoolf ::

ja vem. saj sem malo doma. in rad bi meu dober prenosnik. do 800€
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Hardstyle ::

@KandazaR nevem kolikor so mi rekli v bigbangu in comshopu naj ne bi bilo več težav z grafičnimi te serije. Drugače pa a tole si mislil da je najbolje kupiti? http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... Kakšna je pa drugače ta grafična in kaj pomeni GDDR2 VRAM?

Pol pa si sprintaj stran iz nvidie oz. forumov pa jim pomoli pod nos pa reči naj se malo pozanimajo zakaj folk nosi nazaj in uveljavla garancijo. Zato se takih zadev ne kupuje 1 2 3 ampak se prej pozanima, ker prodajalcem se gre samo zato, da zaslužijo, ko boš pa na garancijo nesel pa bo ventilatoru zvišal obrate pa je to to, prenosnik ti bo deloval ampak boš mislil, da imaš boinga 747.

Mej prenosnik doma pa si kompa daj v študenta. Eni res razmetavajo s kešom.

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

je kakšna šibka točka tega asusa, mogoče ohišje?
ASUS F35G T5750

koliko razlike je v procentih med dual core 1,86 (lenovo za 499evrov) in core2duo 1,86? je zanemarljiva?

idealnega prenosnika sploh ne najdeš, če vsaj se pri toshibi ne bi zezali s tisto glossy tipkovnico, kjer se pozna vsak odtis :|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

nevem zakaj še vključujejo 56kbps modeme 8-O

P.S.
Lahko kdo zrihta kaki večji popust kot 4% v bilokateri trgovini? Lahko na ZS

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

najboljš 10% a kolikor so marže?

Zheegec ::

A mate tako dobre marže v Comshopu?? :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tomson ::

10% imajo podjetja, ki kupujejo od Comtrona, se pravi ima Comtron najmanj 20-30%!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Turin ::

Zanima me , če so nekatere firme res vredne svojega dodatnega denarja (Hp, Dell, Toshiba...). Se dodaten denar res pozna pri kvaliteti, vzdržljivosti, zanesljivosti? Nasplošno katero firmo priporočate?

Pred časom sem zalsedil, da imajo tudi nekatere igre probleme z delovanje v Visti. Ali uporabljate visto ali kaj drugega? So te bugi odpravljeni? Je vista res tako sistemsko ''požrešna''? Je mogoče bolje ostati na XP, ali me bo povozil čas?:P

keba ::

Mislim da so toshibe vredne svojega denarja pa hpji tud, dell pa ni več tisto kar je bil
še vedno je bolje ostati na xpjih-vsaj po mojem mnenju.

Turin odklikaj na prejšno stran kjer sem ti odgovoril. Kupuješ gamer prenosnik a te skrbi požrešnost OSa? Vse več ljudi je na Visti in tako tudi bo. Jaz vem, da ne grem več nazaj na XPje.

Ja sem vidu odgovor, sam so to bl tko ločena vprašanja združena v en oknčk. Mogočne sprašujem pod nepravilno temo, ampak me že neki cajta zanima... tud zaradi domačega PCja itd.

Kaj pa pravte na tole, http://www.mimovrste.com/artikel/275010..., z nekaj dodanega RAMa, za splosno rabo?

mtosev ::

nevem zakaj še vključujejo 56kbps modeme 8-O

P.S.
Lahko kdo zrihta kaki večji popust kot 4% v bilokateri trgovini? Lahko na ZS

jaz bi 100% popust :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Turin:
S tem imaš mir

mtosev: grow up al kaj ti naj rečem?

He:D, s tem maš pa zih mir ja:)

mtosev ::

4,79kg8-O
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kanzyani ::

kaj menite pa o tem kompu HP Compaq 6735b? Uporabljal bi se predvsem za internet,gledanje slik in photoshop. ekran mi deluje super (resolucija) pa še anti glare je. Procesor je za tako delo kul, rama dosti... pa cena mi deluje ugodna 707€.

Imate kak drugi predlog?

KandazaR ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

Kelso ::

Zanima me če se še splača nabavit prenosnik iz avstrije ali nemčije??
Tudi jaz se odločam za nov prenosnik pa sm opazu recimo tole http://www.notebooksbilliger.de/product...
Nevem ampak cena se mi zdi zelo majhna??! Ima kdo mogoče kakšne izkušnje??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kelso ()

d0nd3vil ::

se da dobit jkakšno opodobno zadevo za p9odoben ali manj denarja kot to?

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=C...

BCSman ::

A serviser za asuse je tudi acord-92.doo iz Ljubljane? Ker se je nekaj govorilo kao da so comtron edini.

Leks ::

@d0nd3vil
Za ASUSa lahko povprašaš tudi pri http://www.in-sert.si/product_info.php?...

Mislim da je Acord-92 tudi serviser za ASUSe

en_kr_17 ::

samo res je tale laptop ki ga je kelso omenil: TOSHIBA SATELLITE zelo poceni za svojo konfiguracijo? kaj pravite?:D

ima kdo kakšne izkušnje z to trgovino?

boolsheat ::

@d0nd3vil:
Ja boljše specifikacije za ta denar ne boš dobil na nobenem prenosniku. Edina težava (poleg teže 4.1kg, ampak najverjetneje ne misliš tega pretirano prenašat naokoli) je geforce grafična, ker mislim, da še vedno ni jasno ali imajo tudi ti iz nove serije težave s pokvarljivostjo. Malo poskušaj najti informacije na internetu, če je kaj pripomb čez grafično, ki je notri... Če boš kupil pa vsekakor vzemi vsaj 3 letno garancijo. "Ziher je ziher".

Prištej še 50€ za poštnino + stroške nakazila.

S katerimi driverji pa ima SiS čipovje probleme al kak je s tem?

Zgodovina sprememb…

en_kr_17 ::

tudi če dam teh 50€ zraven, je še zmeraj poceni! pri nas ne dobiš takga laptopa za 750€? vsaj da bi jaz vedel ne:\ Če pa je kaj podobnega za ta denar pri nas mi pa podaj link:)

koliko so pa še stroški nakazila?

Tale je dokaj podoben, ima sicer malenkost slabšo grafično ampak tako ali tako na grafičnih za ta denar ne boš igral novih špilov:
http://www.ceneje.si/asus-prenosnik-a7u...

Serial ::

oprostite za mal neumesno vprašanje sam imam asus prenosnik balblalba in vglavnem v windowsu mi ob strani kjer piše stanje baterije vsake dva dni kaže procent manj da je povna..
prvi dan 100% zdej pa je 97% pa nevem ali je to normalno al ne...prenosnik pa je že od samega začetka nenehno priklopljen na napajanje, zato nevem iz kje bi se mi lahko tisti procenti manjšali :)

PolentoZer ::

Ker se pri 100% polnjenje prekine.

Kelso ::

Mene še zanima če je MSI priznana firma??
Ker gledam tegale prenosnika http://www.notebooksbilliger.de/product... pa nevem če ga nebom nabavu, sam me zanima kak je kaj z servisam pri nas za te računalnike pa to?? Mi je pa všeč ker je 15,4" pa ma še numeric keypad...

JacqueS ::

pozdravljeni.

nekako sem se odločil za tale laptop (delam z autocadom, inventor, še kakšen 3d program,...)

Kljub temu, da ni ločene grafike, ima pa vsaj možnost nadgradnje rama do 8gb, visoko resolucijo (kar je bil predpogoj pri mojih izbirah), dovolj velik disk, in ostale gađete kot so .... možnost dockinga, kamero, 4 usb, etc, anti glare - tudi nuja

Procesor AMD Turion Ultra DC ZM-82 (2.2GHz)
AMD M780G vezni nabor; 2MB L2
Pomnilnik 1x2024MB DDRII (800MHz) do 8GB (prosta reža)
250.0GB SMART SATA HDD 5400rpm
DVD+/-RW enota, SM DL Lightscribe
Grafična kartica ATI Radeon HD 3200 do 512MB - deljeno
Zaslon 15.4" TFT 1680X1050 WSXGA +WVA Anti Glare
Integrirana VGA kamera
Modem 56k V.92, Bluetooth, mrežna karta 10/100/1000
WLAN 802.11 a/b/g/draft-n
Baterija High Capacity LiON 6 Cell
Integriran TPM Security Chip 1.2
OS FREE DOS
Vmesniki: 4xUSB 2.0,1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio
ExpressCard/54 slot,
TV-OUT, Firewire 1394, 1 x COM PORT
6 v 1 čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
Dimenzije: 33.6X356X265.40 TEŽA 2.69KG

za ceno 719€ (z ddv)

vaše mnenje glede cena/zmogljivost??

link: http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-6735b...

hvala in lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JacqueS ()

kmetek ::

previsoka resolucija za tako majhen LCD.....ne vem kaj vam je.

Čisto uredu resolucija za ta lcd. Ravno sedaj pišem ta odgovor na takem ekranu z isto resolucijo pa se mi zdi čisto normalno. Osebno se mi zdi 1280x800 premala resolucija za 15.4". Drugače pa vredu ta prenosnik ima kar dobro integrirano grafično (hitrejša od intelove 4500) tudi procesor ni slab. Zdraven dokupi še hp care pack (tri leta garancije) in to je to.

Zgodovina sprememb…

JacqueS ::

hvala za mnenje, dolgo sm iskal laptop, ki bi imel takšno resolucijo na takem zaslonu za tam nekje 700€... pa še s solidnimi ostalimi komponentami.

delal sem na manjših in takšni resoluciji na 15' zaslonih, a mi ta (1650*1080)do sedaj najbolj ustreza pri delu z avtocadom in inventorjem/solidworski. Sem tudi kar mobilen in delam tudi izven pisarne, laptop je dokaj lahek, mogoče ni tako robusten in zna to biti še problem, da bom moral biti kar nežen z njim. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JacqueS ()

pANZEr ::

zanima me katere grafične kartice (za igre) se trenutno splača gledat pri nakupu prenosnika?

drgač pa sem gledal HP Compaq 8710p 2,4GHz (KE183EA) oz. trenutno HP Compaq 8710p 2,5GHz (KE184EA)

Osebno bi vzel r3670 če že gledaš za igre. nv320 temelji na g84 seriji, ki se je pokazala da je pokvarljiva.

previsoka resolucija za tako majhen LCD.....ne vem kaj vam je.

Nikakor, ta ločljivost je super, poleg tega lahko v operacijskem sistemu spremeniš DPI, če so ti črke premajhne. Absolutno priporočam. Pa mislim, da je 15" prenosnik z visoko ločljivostjo (1680*1080) dobra alternativa 17" prenosnikom s slabo (1440*900), če bi jaz izbiral med takima prenosnikoma bi absolutno raje vzel 15"....

@pANZEr:
Sicer očitno gledaš 17" tole pa je 15" pa vendar:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zgodovina sprememb…

Vprašanje za tiste ki ste že uporabljali Lenovo 3000 in Toshiba, kateri nizkocenovni se bolje obnese.
Opevan 3000 za 500€ ali nekoliko dražja Toshiba L300-17L. Sem opazil pravo poplavo nizkocenovnih Toshib. Sam sem že uporabljal Lenovo 3000 zanima me pa kako se pri teh Toshibah obnese tipkanje, zaslon, hladilni sistem, zapiranje LCDja,..itd

Klemenn ::

kuk ma veze pr prenosniku (če je core2duo z 800mhz fsb) če ma rame 667mhz?

@leks boljši nakup je hp 6735s.http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Meni se zdi HPjeva "s" serija poden proti Lenovo 3000. S Toshibo pa še nimam izkušenj.

Meni se zdi HPjeva "s" serija poden proti Lenovo 3000. S Toshibo pa še nimam izkušenj.

A to s serija kot ta model ali nasplošno. Ker ta prenosnik je za ta denar boljši on lenova.

mar_tin ::

Zanima me če ima kdo izkušnje s spletno trgovino notebook.de. Namen imam namreč kupiti ta prenosnik in me malo skrbi :)

LP

A viličarja zanj boš tudi naročil.:D Ljudje kupovanje 5 kilskega prenosnika (no če temu še lahko rečemo tako) je norost. Za ta denar raje vzemi navadnega desktopa.

Zgodovina sprememb…

@KandazaR
Pod "s" serijo sem imel v mislih serijo 6720s, 6820s, "s" kot standard, teh novih še nisem imel prilike videti, ampak mislim da so nove oznake samo zaradi novih procesorjev in nove tehnologije, med tem ko zunanjost in ekran verjetno ostane enak poden. Kot že rečeno slab hladilni sistem, 3je USBji vsi na levi strani, brez zatiča pri zaprtju LCDja, itd itd

A se je pri teh novih zunanjost kaj spremenila (tukaj pozabimo na specifikacije)?

Zheegec ::

Novi imajo 4x USB (2x levo, 2x desno), WebCam, pa nov dizajn (črn), drugače pa so čisto podobni prejšnjim. Ampak za 600€ je čisto OK zadeva. Od vsakega Pavilliona ima boljše ohišje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
««
137 / 662
»»