Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
Hardstyle ::
IzI pri prvem baterija zdrži cca. 2uri pri delu in to je velik -!
Pri Toshibi pa imaš samo 1GB rama in "samo" 120gb disk.
Zanima me v čem je razlika med 6 celično baterijo in npr. 9 celično?
Pri Toshibi pa imaš samo 1GB rama in "samo" 120gb disk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
ExSpirit ::
Nameravam kupiti nov prenosnik za naslednji 2-3 leta.
Uporabljal ga bom za nove igre, internet, grafično obdelavo.
Pomembno je, da ima vsaj 17" ekran in dobro grafiko (256MB+) s katero ne bo problem igrati novih iger ter vsaj 2GB rama.
Na hitro sem pregledal in me zanima katerega od teh se bolj splača.
Toshiba Satellite P200-1I6 2,0GHz(1.299,32 €)
Toshiba Satellite PRO P200D-10A (1450€)
MSI Megabook GX700 T7250 (1249€)
HP Pavilion DV9545eb (Z 3 GB rama + 2 leti garancije(100€ doplačila) - 1299€)
MSI GX700PX-022EU (1.324,89)
Če mi kdo najde kako boljšo ponudbo (pripravljen sem dati nekje do 1300€ - morda tudi 1400€ če je precej ugodnejša ponudba) sem pripravljen dati tudi kakšno manjšo nagrado za pomoč.
Uporabljal ga bom za nove igre, internet, grafično obdelavo.
Pomembno je, da ima vsaj 17" ekran in dobro grafiko (256MB+) s katero ne bo problem igrati novih iger ter vsaj 2GB rama.
Na hitro sem pregledal in me zanima katerega od teh se bolj splača.
Toshiba Satellite P200-1I6 2,0GHz(1.299,32 €)
Toshiba Satellite PRO P200D-10A (1450€)
MSI Megabook GX700 T7250 (1249€)
HP Pavilion DV9545eb (Z 3 GB rama + 2 leti garancije(100€ doplačila) - 1299€)
MSI GX700PX-022EU (1.324,89)
Če mi kdo najde kako boljšo ponudbo (pripravljen sem dati nekje do 1300€ - morda tudi 1400€ če je precej ugodnejša ponudba) sem pripravljen dati tudi kakšno manjšo nagrado za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ExSpirit ()
JamesQ ::
Lep pozdrav.
ExSpirit, si mogoče pogledal tudi tega?
Grafična kartica je malce zamaskirana geforce 8700GT, po procesorju se mu lahko približata šele zadnja dva modela. Pri Toshibah pazi, ker je disk že velik 400GB, a kaj ko se vrti s 4200RPM. Baterijo ima mislim da ima 8710P zmogljivejšo od naštetih prenosnikov. HP jeve serije Pavilion pri nas načeloma ni na voljo, prodajajo jo nekateri trgovci, ampak vedi, če bo šlo kaj narobe, lahko en mesec čakaš na vrnitev prenosnika; kaj več si preberi v tej temi nekaj strani nazaj.
To bi bilo okvirno to... Malo še poglej podrobnosti modelov, ampak vedi, da prenosniki načeloma niso namenjeni igranju iger. Če bi rad imel nevemkake bonbončke vključene pa da vse skupaj teče gladko, si za 1400EUR lahko nabaviš res zmogljiv namiznik z velikim zaslonom.
LDŽ
ExSpirit, si mogoče pogledal tudi tega?
Grafična kartica je malce zamaskirana geforce 8700GT, po procesorju se mu lahko približata šele zadnja dva modela. Pri Toshibah pazi, ker je disk že velik 400GB, a kaj ko se vrti s 4200RPM. Baterijo ima mislim da ima 8710P zmogljivejšo od naštetih prenosnikov. HP jeve serije Pavilion pri nas načeloma ni na voljo, prodajajo jo nekateri trgovci, ampak vedi, če bo šlo kaj narobe, lahko en mesec čakaš na vrnitev prenosnika; kaj več si preberi v tej temi nekaj strani nazaj.
To bi bilo okvirno to... Malo še poglej podrobnosti modelov, ampak vedi, da prenosniki načeloma niso namenjeni igranju iger. Če bi rad imel nevemkake bonbončke vključene pa da vse skupaj teče gladko, si za 1400EUR lahko nabaviš res zmogljiv namiznik z velikim zaslonom.
LDŽ
soso ::
Odločam se za nakup prensonika HP Pavilion dv9285ea [RY715EA . ALi je to vredu izbira. Malo me bega to ,da ima samo eden ponudnik Pavilion računalnike. Kaj to pomeni ? Če priporočate kaj drugega pa prosim za nasvet. Hvala
Ah ni nam lahko!!!
JamesQ; Tile splošni HPji mi niso kaj preveč lepi, glede servisa bom pa prašal.
Pa še nekaj bi bilo dobro - sedaj uporabljam še Gericom Supersonic in bi rad ekran na enak sistem (CHRISTAL BRIGHT?), tako da je kot "steklo" in ne kot "papir", kot ga ima večina prenosnikov.
Kaj pa kaj TAKEGA?
Pa še nekaj bi bilo dobro - sedaj uporabljam še Gericom Supersonic in bi rad ekran na enak sistem (CHRISTAL BRIGHT?), tako da je kot "steklo" in ne kot "papir", kot ga ima večina prenosnikov.
Kaj pa kaj TAKEGA?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ExSpirit ()
Soon ::
Pozdrav
Ima kdo izkušne z Toshibo L40-18 X
15,4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT (1280x800)Intel® Pentium® Dual-Core T2370 (1,73 GHz, 1 MB L2, 533 MHz)1 GB DDR2 RAM (667 MHz) (max: 2 GB)200 GB S.M.A.R.T.Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition
cca 700€
Lp
Ima kdo izkušne z Toshibo L40-18 X
15,4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT (1280x800)Intel® Pentium® Dual-Core T2370 (1,73 GHz, 1 MB L2, 533 MHz)1 GB DDR2 RAM (667 MHz) (max: 2 GB)200 GB S.M.A.R.T.Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition
cca 700€
Lp
Miran
JamesQ ::
Lep pozdrav.
Exspirit... če že misliš zapravit 1300-1400EUR za prenosnika, se malo zamisli tudi nad uporabljenimi materiali za ohišje, itd... tega Acerja sem sprobaval v comshipu... tipkovni ca je izbočena in se upogiba ob uporabi. Drugače pa je vredi.....recimo...
Najbolje bo, da greš pao štacunah pa tečnariš, če lahko malo sprobaš sistem. Pravi trgovec, bo imel pripravljen primerek ravno za te stvari.
Tudi HP 8710p ima zrcalen ekran...
LDŽ
Exspirit... če že misliš zapravit 1300-1400EUR za prenosnika, se malo zamisli tudi nad uporabljenimi materiali za ohišje, itd... tega Acerja sem sprobaval v comshipu... tipkovni ca je izbočena in se upogiba ob uporabi. Drugače pa je vredi.....recimo...
Najbolje bo, da greš pao štacunah pa tečnariš, če lahko malo sprobaš sistem. Pravi trgovec, bo imel pripravljen primerek ravno za te stvari.
Tudi HP 8710p ima zrcalen ekran...
LDŽ
kovk ::
@I7I
Moj glas je definitivno za acerja, katerega lastnik sem tudi sam.
Ima blojsi procesor, večji disk, več rama.
Obadva pa imata ločene grafične kartice :
Toshiba---ATI Mobility Radeon™ HD 2600, 256 MB
Acer-------NVIDIA® GeForce™ 8600M GS, 512 MB
In tudi nasploh sem zelo zadovoljen z njim, moti me edino glasna dvd enota, in to da nima USBja, vendar lahko vmesnik za usb dobiš za zelo majhen denar (mislim da ga majo v hoferju za cca. 7 €.
Moj glas je definitivno za acerja, katerega lastnik sem tudi sam.
Ima blojsi procesor, večji disk, več rama.
Obadva pa imata ločene grafične kartice :
Toshiba---ATI Mobility Radeon™ HD 2600, 256 MB
Acer-------NVIDIA® GeForce™ 8600M GS, 512 MB
In tudi nasploh sem zelo zadovoljen z njim, moti me edino glasna dvd enota, in to da nima USBja, vendar lahko vmesnik za usb dobiš za zelo majhen denar (mislim da ga majo v hoferju za cca. 7 €.
zorx ::
Kupujem prenosnega, ki bi ga večinoma rabil za:
officove dokumente
brskanje po internetu (za faks)), gledanje filmov in TV
tm kjer živim mamo brezžični internet (oz. kabelski internet speljan na router...če sem prav razumel)
operacijski sistem bi mel windows vista (baje da rabiš 2GB rama)
na razpolago mam okrog 600 evrov
slišal sem, da kao toshiba ima najboljše ???
Kaj predlagate?
LP!
officove dokumente
brskanje po internetu (za faks)), gledanje filmov in TV
tm kjer živim mamo brezžični internet (oz. kabelski internet speljan na router...če sem prav razumel)
operacijski sistem bi mel windows vista (baje da rabiš 2GB rama)
na razpolago mam okrog 600 evrov
slišal sem, da kao toshiba ima najboljše ???
Kaj predlagate?
LP!
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kovk ::
@mtosev
Če daš gor xp-je(tud linux bo verjetno ok, seveda če je mami všeč :p ) bo cist ok za internet pa za office(al pa kaj podobnega), toplo pa ti priporočam še nakup dodatnega 1gb rama.
Če daš gor xp-je(tud linux bo verjetno ok, seveda če je mami všeč :p ) bo cist ok za internet pa za office(al pa kaj podobnega), toplo pa ti priporočam še nakup dodatnega 1gb rama.
gregor ::
Pozdravljeni.
Po 2 mesečnem raziskovanju prenosnikov sem sprejsni teden dobil domov LENOVO NF5DEZY
Kupils sem ga pri laninwan.com Ocitno je povprasevanje po Lenovih veliko saj sem kontaktiral caa 5, 6 prodajalcev vendar so povsod pošle zaloge (dobava šele čez 14-20 dni). Na voljo je bil pri dveh, na koncu sem se odlocil za laninwan ker so mi dali nekaj popusta in predvsem zaradi zelo hitrih odgovorv in poslovnega odnosa. Plačan v sredo, doma v četrtek.
Dolgo časa sem se odločal med NF5B8ZY in NF5DEZY vendar sem se nakoncu odloičil z slednjega zaradi novejšega procesorja (45 nm, manjse gretje, manjsa poraba energije) morda bom čez čas dokupil se 1 gb rama (1 slot prost).
Moja subjetktivna ocena:
Ohišje: sem zelo zadovoljen, trda kvalitetna plastika, kov. tecaji monitorja, zelo kvalitetna izdelava, tesni spoji, nič zvijanja ... , var. kletka in tipkvnica proti politju dajo piko na i. Vsekakor se splača dat nekaj EUR več za boljše ohišje.
Ekran: odličen, dobre barve, zelo ostra slika, sem pa si moral nastavit DPi scaling na 120 ker je 96 DPI za moje oči (očala) premalo. Sedaj je ravno prav.
Procesor, ram: sem mislil da bo bolj počasen vendar sem pozitivno presenečen nad hitrostjo delovanja, odpiranjem programov. Je pa res da kaksnih zahtevnejših programov še nisem poganjal.
Tipkovnica: brez posebnosti, ravno prav mehke tipke.
Baterija: sicer ga imam za domačo uporabo tako da vzdržljivot baterije ni na prvem mestu. Drži nekje 2 do 3 ure (internet..)
OS: tukaj pa imam veliko zamero do lenova, naloženo je malo morje neuporabnih programov ki samo obremenjujejo sistem. Trdi disk še dolgo po zagonu (cca 10 min) na veliko nakaj melje, lučka utripa..., ne vem če je to povezano z temi programi.
Zato bom v bližnji prihodnosti verjeno naredil "clean instal" , morda bom naložil THINKVINTAGE, to pa je tudi vse.
Morda bo komu moj opis pomagal pri nakupu.
LP
Po 2 mesečnem raziskovanju prenosnikov sem sprejsni teden dobil domov LENOVO NF5DEZY
Kupils sem ga pri laninwan.com Ocitno je povprasevanje po Lenovih veliko saj sem kontaktiral caa 5, 6 prodajalcev vendar so povsod pošle zaloge (dobava šele čez 14-20 dni). Na voljo je bil pri dveh, na koncu sem se odlocil za laninwan ker so mi dali nekaj popusta in predvsem zaradi zelo hitrih odgovorv in poslovnega odnosa. Plačan v sredo, doma v četrtek.
Dolgo časa sem se odločal med NF5B8ZY in NF5DEZY vendar sem se nakoncu odloičil z slednjega zaradi novejšega procesorja (45 nm, manjse gretje, manjsa poraba energije) morda bom čez čas dokupil se 1 gb rama (1 slot prost).
Moja subjetktivna ocena:
Ohišje: sem zelo zadovoljen, trda kvalitetna plastika, kov. tecaji monitorja, zelo kvalitetna izdelava, tesni spoji, nič zvijanja ... , var. kletka in tipkvnica proti politju dajo piko na i. Vsekakor se splača dat nekaj EUR več za boljše ohišje.
Ekran: odličen, dobre barve, zelo ostra slika, sem pa si moral nastavit DPi scaling na 120 ker je 96 DPI za moje oči (očala) premalo. Sedaj je ravno prav.
Procesor, ram: sem mislil da bo bolj počasen vendar sem pozitivno presenečen nad hitrostjo delovanja, odpiranjem programov. Je pa res da kaksnih zahtevnejših programov še nisem poganjal.
Tipkovnica: brez posebnosti, ravno prav mehke tipke.
Baterija: sicer ga imam za domačo uporabo tako da vzdržljivot baterije ni na prvem mestu. Drži nekje 2 do 3 ure (internet..)
OS: tukaj pa imam veliko zamero do lenova, naloženo je malo morje neuporabnih programov ki samo obremenjujejo sistem. Trdi disk še dolgo po zagonu (cca 10 min) na veliko nakaj melje, lučka utripa..., ne vem če je to povezano z temi programi.
Zato bom v bližnji prihodnosti verjeno naredil "clean instal" , morda bom naložil THINKVINTAGE, to pa je tudi vse.
Morda bo komu moj opis pomagal pri nakupu.
LP
AndreAS ::
@ gregor. Odličen opis, tudi sam ga imam namen kupiti. Daj povej še kaj o glasnosti zadeve, me res zanima. Koliko so kaj temperature, če ga uporabljaš predvsem za net + office?
Lp,Andrej
Lp,Andrej
gregor ::
pri brskanju in internetu je zelo tih, ne bom rekel da je neslišen, malo se ga čuje vendar ni prav nič moteče, če pa kaj težjega poženeš pa se vklopi ventilator, do sedaj se mi je 2 ali 3 krat za par sekund vklopil..
za temperature pa ne bi vedel, ali je za to kaksen program ki zmeri ??
LP
za temperature pa ne bi vedel, ali je za to kaksen program ki zmeri ??
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor ()
simonsimon ::
Oklevam in odlasam nakup med tema dvema prenosnikoma. Cena s popustom je ista - 872€ ! Kaj priporocate?
T8100 procesor na 15.4" 1650x1050 Lenovo z Visto (downgradu bi na Xp-je)
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ali
T7500 procesor na 17" 1440x900 hp-ju z Free Dos-om
http://www.mimovrste.com/artikel/275007...
K prvemu me vlece procesor in resolucija ekrana, a kaj ko je na pogled milo receno grd. K drugemu me vlece 17" , lepsi izgled in Free Dos. Uporabljal se bo za gledanje filmov, brskanje po netu in office. ALI JE KAJ POSEBNEGA NA TEH DVEM MODELIH KAR BI BILO DOBRO VEDETI?
Cim prej bi prosu
HVALA !!!!!
simon
T8100 procesor na 15.4" 1650x1050 Lenovo z Visto (downgradu bi na Xp-je)
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ali
T7500 procesor na 17" 1440x900 hp-ju z Free Dos-om
K prvemu me vlece procesor in resolucija ekrana, a kaj ko je na pogled milo receno grd. K drugemu me vlece 17" , lepsi izgled in Free Dos. Uporabljal se bo za gledanje filmov, brskanje po netu in office. ALI JE KAJ POSEBNEGA NA TEH DVEM MODELIH KAR BI BILO DOBRO VEDETI?
Cim prej bi prosu
HVALA !!!!!
simon
Zheegec ::
To, da ima prvi bistveno boljše ohišje in več priključkov, kot drugi!?
Poleg tega prvi ima OS, drugi ga nima (100€ za WinXP...). Pazi! Downgrade je možen samo pri Visti business in Ultimate!!
Pa gledaš v ekran prenosnka, ne v ohišje...
Poleg tega prvi ima OS, drugi ga nima (100€ za WinXP...). Pazi! Downgrade je možen samo pri Visti business in Ultimate!!
Pa gledaš v ekran prenosnka, ne v ohišje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
ALIEn3001 hvala ti za hiter odgovor...tudi sam se bolj nagibam k nakupu Lenovovega vendar me je prav ta (ne)moznost downgrade-a malo ustavila. Po prebiranju forumov sem videl da se sicer da downgrade-at vendar nikjer ne najdem SATA driverjev za ta prenosnik (z USB-jem al Nlitom se da to zrihtat, ko mas enkrat driverje).
Bom vprasal se v trgovini sami.
Mogoce bi ob tej priloznosti prosil za kaksen link do teh driverjev ( NB Lenovo 3000 N200 )
Hvala
simon
Bom vprasal se v trgovini sami.
Mogoce bi ob tej priloznosti prosil za kaksen link do teh driverjev ( NB Lenovo 3000 N200 )
Hvala
simon
ivi ::
simonsimon Imam tega lenovota 5 dni v lasti in ti ga lahko priporočam.Tudi jaz sem najprej okleval z nakupom vendar mi sedaj ni žav. Je pa res da ni neki fensi kar se tiče oblike pa vendar saj se računalnik ne kupuje zaradi izgleda pač pa zaradi uporabnosti.Prenosnik je kvalitetno sestavljen nič ne škripa dela kot mora. Če bi si prenosnik rad v živo pogledal in sprobal ga majo v bofu rastavljenega.
Simonsimon: Brez težav namestiš WinXP gor (SATA driverjev ne rabiš), samo downgrade ni možen za Home Basic in Home Premium različice Viste, moraš kupiti novo WinXP licenco. Zakaj bi sploh dowgradal? Če imaš kakšne DOS aplikacije znajo kljub vsemu tudi v Visti delovati. Driverje imaš pa vse na Lenovo strani, samo P/N vneseš notri.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ivi - sm ga tudi sam sprobal in je res use stimalo kot je treba..me pa zanima ce si mogoce ti downgrade-u na Xp-je al si pustil in ga uporabljas z Visto. Ce si, je bilo kaj problemov?
ALIEn3001 - ma berem same slabe stvari o Visti, od pocasnosti, nekompatibilnosti..pa se navajen sm na Xp-je...sej s casoma k bodo Visto zrihtal s popravki bomo spet presaltal nazaj...do takrat pa, vsaj jz, vstrajam pri Xp-jih.
In zdej, ce te prov razumem, brez doplacila(za Visto bussines, ultimate al pa Xp licenco) se ta prenosnik ne da spravt na xp-je ?!?
Pa sm spet v dvomih
Hvala obema
simon
ALIEn3001 - ma berem same slabe stvari o Visti, od pocasnosti, nekompatibilnosti..pa se navajen sm na Xp-je...sej s casoma k bodo Visto zrihtal s popravki bomo spet presaltal nazaj...do takrat pa, vsaj jz, vstrajam pri Xp-jih.
In zdej, ce te prov razumem, brez doplacila(za Visto bussines, ultimate al pa Xp licenco) se ta prenosnik ne da spravt na xp-je ?!?
Pa sm spet v dvomih
Hvala obema
simon
jaz uporabljam visto ker me je zanimala kako zgleda in nisem probu naložit XP. Zaenkrat mi vista deluje bol tak tak. Se je morem še mal navadit, pa se bom pol odloču kaj narest.
Keyser Soze ::
Samo kako pa izgleda taka glomazna resolucijana 15,4" monitorju?
Jas osebno iščem namreč prenosnika, ki bi nudil isto resolucijo na vsaj 17". Pa ga ne najdem. Vsaj pri nas ne. Lahko bi ga naročil iz ZDA, za cca. 850€ z dajatvami ("carina") ampak sem malo skeptika, ker se bojim da me ne bo kdo nategnil.
Da pa za tak denar dobim pri nas eno pošteno mašino, je pa praktično nemogoče.
Jas osebno iščem namreč prenosnika, ki bi nudil isto resolucijo na vsaj 17". Pa ga ne najdem. Vsaj pri nas ne. Lahko bi ga naročil iz ZDA, za cca. 850€ z dajatvami ("carina") ampak sem malo skeptika, ker se bojim da me ne bo kdo nategnil.
Da pa za tak denar dobim pri nas eno pošteno mašino, je pa praktično nemogoče.
OM, F, G!
Evo kupljen lenovo 3000 N200
Zaenkrat izredno zadovoljen...slika je res kvalitetna, ohisje in tipkovnica se odlicno obneseta. Tipke lih prav mehke. Mogoce moti da na touchpadu ni sliderja, samo sej ze vsi uporabljamo navadne miske tko da to ni tak problem. Prov posebi morm pa pohvalt izredno tihost ventilatorja!!!! prenostnika se sploh ne slisi!!! Vista tece gladko na moje veliko presenecenje in moja najvecja dilema z downgradeanjem je kar naenkrat nepomembna. Na splosno se mi zdi res hitr prenosnik!!!
Tako da priporocam ga, bom in sm ga usem !!!
Kar se pa tice 1650x1050 resolucije in 17" sm jih jz najdu na fmc.si strani, Dell-ove prenosnike...samo se cene gibljejo okoli 1500€.
simon
Zaenkrat izredno zadovoljen...slika je res kvalitetna, ohisje in tipkovnica se odlicno obneseta. Tipke lih prav mehke. Mogoce moti da na touchpadu ni sliderja, samo sej ze vsi uporabljamo navadne miske tko da to ni tak problem. Prov posebi morm pa pohvalt izredno tihost ventilatorja!!!! prenostnika se sploh ne slisi!!! Vista tece gladko na moje veliko presenecenje in moja najvecja dilema z downgradeanjem je kar naenkrat nepomembna. Na splosno se mi zdi res hitr prenosnik!!!
Tako da priporocam ga, bom in sm ga usem !!!
Kar se pa tice 1650x1050 resolucije in 17" sm jih jz najdu na fmc.si strani, Dell-ove prenosnike...samo se cene gibljejo okoli 1500€.
simon
Keyser Soze ::
Ma 1500€ tole ni vredno niti pod razno. Vsaj jaz ne dam toliko.
Sem malček brskal za HPji, konkretneje serijo dv9700, s tem zaslonom in to resolucijo pri nas. Pa zaenkrat nisem našel nobenega modela, ki bi ustrezal tem zahtevam (min. T7500, 2GB, 7200rpm disk, kamera, fingerprint, BT). Kaj šele za ustrezno ceno. Nemčija je malček cenejša kot mi, ampak še vedno a bit predraga za moj budget (sredstva od prodaje namiznega računala).
Grem pa danes malo po štacunah, past firbec, pa bom pogledal kakšno je stanje prenosnikov dandanes še v živo.
@simonsimon
dej malo bolj podrobno opiši, kako je z to resolucijo na tako majhnem zaslonu? Branje teksta, surfanje, morebitna slepota zaradi napenjanja oči ipd. Predvidevam, da je velikost pike še najmanjši problem tule.
Sem malček brskal za HPji, konkretneje serijo dv9700, s tem zaslonom in to resolucijo pri nas. Pa zaenkrat nisem našel nobenega modela, ki bi ustrezal tem zahtevam (min. T7500, 2GB, 7200rpm disk, kamera, fingerprint, BT). Kaj šele za ustrezno ceno. Nemčija je malček cenejša kot mi, ampak še vedno a bit predraga za moj budget (sredstva od prodaje namiznega računala).
Grem pa danes malo po štacunah, past firbec, pa bom pogledal kakšno je stanje prenosnikov dandanes še v živo.
@simonsimon
dej malo bolj podrobno opiši, kako je z to resolucijo na tako majhnem zaslonu? Branje teksta, surfanje, morebitna slepota zaradi napenjanja oči ipd. Predvidevam, da je velikost pike še najmanjši problem tule.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
polde66 ::
Soon,
sem lastnik toshibinega modela L40 18y, zanj sem odštel 605 eur. V enaa je model v redni prodaji 640 eur, če pa stakneš kje kodo za 2% ali 4% procente si pa zmagal. v enaa je pa tvoj model 599 eur v redni prodaji.
takoj sem inštaliral XP-je, pri tem sem moral uporabiti usb disketnik za sata šoferje.
Nekak mi vista ne sede.
Odzivnost tipk je odlična, ravno prav odzivna, zaslon super, baterija pa zdrži cca. 2 uri. Malce sem bil skeptičen na začetku glede na ceno in cenen izgled, vendar pa mi je toshiba vedno bolj všeč. Pač ni čitalca prstnih odtisov, ni spletne kamere, je integrirana grafika ni blotootha, vendar večina teh stvari ne uporabljam in niti ne pogrešam. pač za toliko malo denarja dobiš precej muzike.
Gonilnike za sata driverje sem pa nafehtal od servisa zastopnika. Če kdo potrebuje...
sem lastnik toshibinega modela L40 18y, zanj sem odštel 605 eur. V enaa je model v redni prodaji 640 eur, če pa stakneš kje kodo za 2% ali 4% procente si pa zmagal. v enaa je pa tvoj model 599 eur v redni prodaji.
takoj sem inštaliral XP-je, pri tem sem moral uporabiti usb disketnik za sata šoferje.
Nekak mi vista ne sede.
Odzivnost tipk je odlična, ravno prav odzivna, zaslon super, baterija pa zdrži cca. 2 uri. Malce sem bil skeptičen na začetku glede na ceno in cenen izgled, vendar pa mi je toshiba vedno bolj všeč. Pač ni čitalca prstnih odtisov, ni spletne kamere, je integrirana grafika ni blotootha, vendar večina teh stvari ne uporabljam in niti ne pogrešam. pač za toliko malo denarja dobiš precej muzike.
Gonilnike za sata driverje sem pa nafehtal od servisa zastopnika. Če kdo potrebuje...
polde
|Luka| ::
A je mogoče kdo zadnje čase nabavil kakega Lenovota 3000 N200 TY2K2 (T8100 2.1 GHz)? Meni se zdi, da disk spušča sumljive zvoke recimo 1 x minuto; zvok je pa tak malce višji, pa se mi zdi da, prihaja od diska...(ker drugih gibljivih delov nekak ni). Ma kdo mogoče iste težave?
LP Luka
LP Luka
Backup22 ::
To se zgodi tudi meni na R61 parkrat. Sem na hitro pogooglal in ni nekega hudega problema. Ta high pitch sound omenjajo tudi tukaj. O možni rešitci si lahko prebereš tukaj.
//
toke ::
Pred kratkim sem imel enega prenosnika in sicer 15" Hp-ja katerega sem zaradi zelo slabe zmogljivosti baterije prodal.Zdaj pa kupujem nekaj 12 -13" za okrog 900-1100 eurov....valja s cim boljso konfiguracijo. Najpomembnejse od vsega pa mi je zmogljivost baterije. Poznavalce prosim za pomoč.... kaj svetujete, kaj kupit. Vsem se ze v naprej lepo zahvaljujem...
Lp I.
Lp I.
Kakšna je razlika pri procesorju med recimo:
AMD Turion64 X2 TL 58, 1,8 GHz
Intel® Centrino Duo Intel® Core™2 Duo T5550 1.83,
Intel® Core™2 Duo T5750, 2.0 GHz
Kateri je boljši in kako opazna je sploh razlika?
AMD Turion64 X2 TL 58, 1,8 GHz
Intel® Centrino Duo Intel® Core™2 Duo T5550 1.83,
Intel® Core™2 Duo T5750, 2.0 GHz
Kateri je boljši in kako opazna je sploh razlika?
Kaj pa med grafičnima karticama:
ATI Mobility Radeon™ HD 2600 supporting HyperMemory™ technology
ATi HD2600 Graphic, 512MB
Je v praksi sploh opazna razlika?
ATI Mobility Radeon™ HD 2600 supporting HyperMemory™ technology
ATi HD2600 Graphic, 512MB
Je v praksi sploh opazna razlika?
simonsimon kako misliš da na touchpadu ni sliderja veš da je samo narisan ni. Maš ga na skrajnem desnem robu touchpada.
ryfee ::
čas je da zamenam svojega t42. Malo sem gledal naokoli in opazil:
sony vaio
ALi imate se kaksen drug predlog za ta cenovni razred. Predvse iscem cim manjse dimenzije in vzdrzljivo baterijo.
lp quak
sony vaio
ALi imate se kaksen drug predlog za ta cenovni razred. Predvse iscem cim manjse dimenzije in vzdrzljivo baterijo.
lp quak
TribesMan ::
Dell XPS 1330?
Lenovo T61 14"?
Lenovo T61 14"?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
soso ::
Sem tik pred nakupom. Kaj izbrat? Računalnik bo pa za domačo uporabo oz. nadomestek škatli .
HP prenosnik 6820S (GR710EA), Core 2 Duo 2.0, 2GB, DVD DL, 160GB, ATI X1350, Vista Home Basic, 17"
HP prenosnik 6820S (NBQ007), Core 2 Duo 2.0, 2GB, 160GB, ATI X1350, 17"
in zanima me še kaj pravite na ACERJE. SO ok računalniki? LP
HP prenosnik 6820S (GR710EA), Core 2 Duo 2.0, 2GB, DVD DL, 160GB, ATI X1350, Vista Home Basic, 17"
HP prenosnik 6820S (NBQ007), Core 2 Duo 2.0, 2GB, 160GB, ATI X1350, 17"
in zanima me še kaj pravite na ACERJE. SO ok računalniki? LP
Ah ni nam lahko!!!
Pyr0Beast ::
V številu celic in nikjer drugje.
V številu celic in nikjer drugje.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
lopov ::
9 celicna naj bi drzala dlje casa.
Lenovo T61 in T7500 procesorjem, 15.4" zaslon in s 6-celicna baterija pri polni obremenitvi dela okoli 3h 20m, z 9-celicno baterijo je ta cas okoli 5 ur.
Pri tem modelu je 9-celicna baterija vecja in nagravzno strli ven :)
Lenovo T61 in T7500 procesorjem, 15.4" zaslon in s 6-celicna baterija pri polni obremenitvi dela okoli 3h 20m, z 9-celicno baterijo je ta cas okoli 5 ur.
Pri tem modelu je 9-celicna baterija vecja in nagravzno strli ven :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Pyr0Beast ::
Če gledaš na volumen/težo in primerjaš baterije enake velikosti to dejansko ni res.
Je pa res, da bo večja delovala dlje časa.
Je pa res, da bo večja delovala dlje časa.
Some nanoparticles are more equal than others
pesho ::
Žuo
Odločam se za nakup novega laptopa za cca 700 €. Zanima me kako je v procesorski vojni med proizvajalci mobilnih procesorjev (pri namiznih mašinah je intelov pentium (baje) precej boljša izbira). Se je po tem takem pametno usmeriti na intelove core duo procesorje??
Poleg tega me zanima kakšne imate kaj izkušnje s prenosniki podjetja SO d.o.o (second option)? Je treba biti pozoren še na kaj več kot tujejezični operacijski sistem in morebitne praske?
Za firmo namreč rabim nekaj povprečnega s 17" ekranom.
Odločam se pa med temi:
- HP Pavilion dv9016ea
- HP Pavilion dv9045ea
- Acer Aspire 7520 AMD TL58 GF7000, 2xHDD
- HP Compaq 6820s 1,73GHz
Kateri od naštetih 17 inčnikov bi najbolj ustrezal ne preveč zahtevni pisarniški dejavnosti?
Najlepša hvala...
Odločam se za nakup novega laptopa za cca 700 €. Zanima me kako je v procesorski vojni med proizvajalci mobilnih procesorjev (pri namiznih mašinah je intelov pentium (baje) precej boljša izbira). Se je po tem takem pametno usmeriti na intelove core duo procesorje??
Poleg tega me zanima kakšne imate kaj izkušnje s prenosniki podjetja SO d.o.o (second option)? Je treba biti pozoren še na kaj več kot tujejezični operacijski sistem in morebitne praske?
Za firmo namreč rabim nekaj povprečnega s 17" ekranom.
Odločam se pa med temi:
- HP Pavilion dv9016ea
- HP Pavilion dv9045ea
- Acer Aspire 7520 AMD TL58 GF7000, 2xHDD
- HP Compaq 6820s 1,73GHz
Kateri od naštetih 17 inčnikov bi najbolj ustrezal ne preveč zahtevni pisarniški dejavnosti?
Najlepša hvala...
HugoBoss ::
A je že kdo kupoval preko dell.at? Ali pošiljajo v Slovenijo? Sicer pa imam tudi sorodnike v Avstriji.
Pri nas je Dell Inspiron 1520 2,2GHz slabih 1100€, na dell.at pa 700€. Ha, kje naredijo 1/3 razlike s tem ko ga prepeljejo preko meje?
http://www1.euro.dell.com/content/produ...
Razmišljam o dellu 1720 s 3GB RAM za 999€ (tretji po vrsti)
A je to vredu nakup?
Pri nas je Dell Inspiron 1520 2,2GHz slabih 1100€, na dell.at pa 700€. Ha, kje naredijo 1/3 razlike s tem ko ga prepeljejo preko meje?
Razmišljam o dellu 1720 s 3GB RAM za 999€ (tretji po vrsti)
A je to vredu nakup?
@HugoBoss:
Naredi si racun, skonfiguriraj masino po zeljah in pojdi do konca, da ti pokaze vse moznosti -- placilo, dostava, dobavni roki. Sama konfiguracija nic ne stane, dokler ne vneses konkretnih podatkov za kartice in naslov(e) ni nic narobe :)
Naredi si racun, skonfiguriraj masino po zeljah in pojdi do konca, da ti pokaze vse moznosti -- placilo, dostava, dobavni roki. Sama konfiguracija nic ne stane, dokler ne vneses konkretnih podatkov za kartice in naslov(e) ni nic narobe :)
HugoBoss; tisti na tvojem linku ima drugi procesor in pa 6-cell baterijo, samo vseeno pride v tujini isti konfig nekje 200€ ceneje...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
suprpp ::
Ziv.
Iscem en manjsi (15.4" ali manj) laptop, ki bi v navezi z dockom bil sposoben furati se 21" in 24" monitor. Pomembno mi je se to, da lahko vanj stlacim 4gb rama (Photoshop etc) in da baterija drzi vsaj cca 3h, ce jo varcujem.
Predlogi?
Iscem en manjsi (15.4" ali manj) laptop, ki bi v navezi z dockom bil sposoben furati se 21" in 24" monitor. Pomembno mi je se to, da lahko vanj stlacim 4gb rama (Photoshop etc) in da baterija drzi vsaj cca 3h, ce jo varcujem.
Predlogi?
@suprpp -- ne rabis nujno docka, laptop ima vsaj dodaten VGA izhod, ce ne celo DVI in novejsi HDMI.
Z vztrajnjem pri docku si izbor precej omejis, ker veliko proizvajalcev tega ne omogoca, ce pa ze gre vecinoma za "poslovne" modele.
Kar zelis (baterija, ram) dobis prakticno z vsakim racunalom kateri je danes okoli 1000 evrov.
Z vztrajnjem pri docku si izbor precej omejis, ker veliko proizvajalcev tega ne omogoca, ce pa ze gre vecinoma za "poslovne" modele.
Kar zelis (baterija, ram) dobis prakticno z vsakim racunalom kateri je danes okoli 1000 evrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Cofko Cof ::
Punca kupuje prenosnika, zahteve so nekako take: 2 giga rama, 15.4", po možnosti 32 bitni (da ne bo problemov s kakšnimi programi), os poljuben (no viste ni treba), vsaj 120giga disk, card reader, firewire je plus ni tako nujen. Tale se mi zdi še najbolj primeren, čeprav sem bral, da je nekaj težav z namestitvijo XP-jev(lahko to kdo potrdi?):
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_423_801200_Lenovo_3000_N200_T2330_
Kakšna je kaj kvaliteta ohišja, koliko časa zdrži baterija?
Morda še kak predlog?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_423_801200_Lenovo_3000_N200_T2330_
Kakšna je kaj kvaliteta ohišja, koliko časa zdrži baterija?
Morda še kak predlog?
Ars longa,vita brevis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cofko Cof ()
bad_dog ::
Cofko Cof,
sam sem ga nabavil za punco kak mesec nazaj. Je zelo zadovoljna z njim. Najbolj mi je všeč, da ima praktično vse priključke (4 usb-je, VGA, S-video, FireWire, BT, ...).
Z instalacijo Xp-jev ni bilo nobenih problemov. Ohišje je solidno (težko komentiram, ker nimam kakih večjih izkušenj z notesniki), baterija pa zdrži dobre 2 uri.
Toplo priporočam vsem ne-igralčkastim zanesenjakom
sam sem ga nabavil za punco kak mesec nazaj. Je zelo zadovoljna z njim. Najbolj mi je všeč, da ima praktično vse priključke (4 usb-je, VGA, S-video, FireWire, BT, ...).
Z instalacijo Xp-jev ni bilo nobenih problemov. Ohišje je solidno (težko komentiram, ker nimam kakih večjih izkušenj z notesniki), baterija pa zdrži dobre 2 uri.
Toplo priporočam vsem ne-igralčkastim zanesenjakom
lapor ::
js bi rabu mal nasvetov.
izbiram med temi tremi racunalniki:
FUJITSU SIEMENS
MSI
Toshiba
pa mam se par vprasanj.
a je res taka razlika med AMD in Intelom? (sm pogledu un link ko ga je en postu, sam mi une stevilke ne povejo dost)
pa kak je kvaliteta izdelave teh prenosnikov? kirga se po vasem mnenju najbol splaca kupit?
hvala
izbiram med temi tremi racunalniki:
FUJITSU SIEMENS
MSI
Toshiba
pa mam se par vprasanj.
a je res taka razlika med AMD in Intelom? (sm pogledu un link ko ga je en postu, sam mi une stevilke ne povejo dost)
pa kak je kvaliteta izdelave teh prenosnikov? kirga se po vasem mnenju najbol splaca kupit?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lapor ()